Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(kimalaugno @ 2011 07 20, 18:35)
o ką man birža duos?  g.gif  aš būsiu po 3 CP, dirbti tikrai nežadu, būsiu namuose  blink.gif

Oi tikrai nieko neduos smile.gif As kai nuejau, sako, o jus cia atejot? Kol turit vaiku iki 8 metu esat socialiai drausta, darbo tikrai jokio nepasiulysim, nes darbu nera, pasalpos irgi kolkas negausit.
Atsakyti
Gal kuriai bus nesunku atsakyti. 4u.gif Del cezario pjuvio pratese 14d. nestumo ir gimdymo atostogas. Tai dabar norint susitvarkyti del pasalpos vel viskas is pradziu - darbdavys uzpildo forma, kreipiuosi is sodra, uzpildau prasyma?
Atsakyti
QUOTE(Ingada @ 2011 07 21, 13:39)
Gal kuriai bus nesunku atsakyti. 4u.gif Del cezario pjuvio pratese 14d. nestumo ir gimdymo atostogas. Tai dabar norint susitvarkyti del pasalpos vel viskas is pradziu - darbdavys uzpildo forma, kreipiuosi is sodra, uzpildau prasyma?

ne,lygonine siuncia sodrai duomenys,kad jums buvo cezario pjuvis ir jums dar turi uzmoketi uz 14 dienu,bent as taip zinau.
Atsakyti
Sveikos, mmatau, cia jus suprantat..Griztu i dARBA, po vaiko auginimo atostogu: pasiemiau atostogas, kurias buvau neisnaudojus pries iseinant idekreta, tiksliau neleido nieks man atostogaut..tai pagal ka man turejo ismoket atostoginius - pagal buvusi atlyginima ar pagal gauta is sodros pasalpa - aciu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruduoke: 21 liepos 2011 - 13:10
QUOTE(Ruduoke @ 2011 07 21, 14:02)
Sveikos, mmatau, cia jus suprantat..Griztu i dARBA, po vaiko auginimo atostogu: pasiemiau atostogas, kurias buvau neisnaudojus pries iseinant idekreta, tiksliau neleido nieks man atostogaut..tai pagal ka man turejo ismoket atostoginius - pagal buvusi atlyginima ar pagal gauta is sodros pasalpa - aciu smile.gif

Kasmetinių atsotogų metu garantuojamas vidutinis darbo užmokestis.

6.9. Jeigu darbuotojas skaičiuojamuoju laikotarpiu dėl pateisinamos priežasties neturėjo įmonėje darbo užmokesčio, iš kurio pagal šį Aprašą turi būti apskaičiuojamas vidutinis darbo dienos (valandos) užmokestis, jis nustatomas iš skaičiuojamuoju laikotarpiu darbuotojui nustatytos mėnesinės algos (dalijant iš darbo dienų (valandų) skaičiaus pagal darbuotojo arba įmonės darbo (pamainos) grafiką) arba valandinio (dienos) tarifinio atlygio, o kai darbuotojui nenustatyti šie dydžiai – kolektyvinėje sutartyje (jeigu jos nėra – darbo sutartyje ar įmonės vietiniuose (lokaliniuose) norminiuose teisės aktuose) nustatyta tvarka (pavyzdžiui, iš panašių profesijų, pareigybių ar padalinio darbuotojų vidutinio tarifinio ar viso darbo užmokesčio) ir atsižvelgiant į kitas šiame Apraše numatytas sąlygas.

6.10. Jeigu darbuotojas dėl priverstinės prastovos, tarpsezoninio laikotarpio, ligos, atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis 3 metai, tėvystės atostogų, dirbanti moteris – dėl nėštumo bei gimdymo atostogų skaičiuojamuoju laikotarpiu neturėjo uždarbio, vidutinis darbo užmokestis skaičiuojamas iš uždarbio, gauto paskutinius 3 mėnesius, einančius prieš priverstinės prastovos, tarpsezoninio laikotarpio, ligos, atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis 3 metai, tėvystės atostogų, ar nėštumo bei gimdymo atostogų pradžią. Ši nuostata taikoma, kai minėtuoju laikotarpiu darbuotojo uždarbis buvo didesnis už darbo apmokėjimo dydžius, nurodytus šio Aprašo 6.9 punkte.

Skaičiuoajma kur daigiau išeina.
Atsakyti
QUOTE(VŽ @ 2011 07 21, 08:06)
Oi tikrai nieko neduos smile.gif As kai nuejau, sako, o jus cia atejot? Kol turit vaiku iki 8 metu esat socialiai drausta, darbo tikrai jokio nepasiulysim, nes darbu nera, pasalpos irgi kolkas negausit.

Kazkaip keista labai...
Man baigesi 2m VPA, imone jau bankrutavo ir as nuejau i birza. Po 2men gavau pasalpa ir man ja mokejo visa priklausanti laikotarpi. Ir darbo ieskojo, kazka siule.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziugintele: 22 liepos 2011 - 08:55
QUOTE(dziugintele @ 2011 07 22, 09:54)
Kazkaip keista labai...
Man baigesi 2m VPA, imone jau  bankrutavo ir as nuejau i birza. Po 2men gavau pasalpa ir man ja mokejo visa priklausanti laikotarpi. Ir darbo ieskojo, kazka siule.

na matot,jums bedarbio pasalpa mokejo,o kam nemoka ir turi vaiku,tai galima ir nestot i birza.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 22, 10:05)
na matot,jums bedarbio pasalpa mokejo,o kam nemoka ir turi vaiku,tai galima ir nestot i birza.

Sutinku. Jei toks pasirinkimas tai viskas gerai. Bet, jei zmogus nori pagalbos is birzos darbo paieskose, tai nemanau, kad visas moteris su vaikais is ten isvaro. Na, manes tai neisvare, dar ir bande padet. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 22, 10:05)

O ar tada nereikės PSD susimokėti?
Atsakyti
QUOTE(Kursuotoja @ 2011 07 22, 12:00)

ne,nes eini i lygoniu kasa ir jie pazymi kad turit vaiku,tada esat drausta iki 8 metu,arba iki pilnametystes jei daugiavaike seima.
Atsakyti
QUOTE(Kursuotoja @ 2011 07 22, 12:00)

Nezinau, kaip del tu vaiku metu... Bet as du menesius bedarbystes turejau. Mano vaikui dar nebuvo sueje 3m. Tai sodros israsuose maciau, kad man tuo metu buvo uzskaitytas soc. draudimas iki vaikui sueis trys metai. Tuomet tikrai nieko moket nereikia. Gal Jolanciukas ka tiksliau zino.

va, jau atsake.
Jolanciuk, o kada skaitosi daugiavaike seima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziugintele: 22 liepos 2011 - 11:06
QUOTE(dziugintele @ 2011 07 22, 12:06)
Nezinau, kaip del tu vaiku metu... Bet as du menesius bedarbystes turejau. Mano vaikui dar nebuvo sueje 3m. Tai sodros israsuose maciau, kad man tuo metu buvo uzskaitytas soc. draudimas iki vaikui sueis trys metai. Tuomet tikrai nieko moket nereikia. Gal Jolanciukas ka tiksliau zino.

va, jau atsake.
Jolanciuk, o kada skaitosi daugiavaike seima?

kai 3 ir daugiau vaiku.O iki 3 metu esat drausta ir taip.
Jus ir esat daugiavaike seima smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 22 liepos 2011 - 11:12