Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(maj4onok @ 2011 05 19, 11:35)
Ta prasme arba/arba smile.gif
AciukAs!!!!  4u.gif

Sodra viena, bet kiekvienas miestas turi savo Sodros skyrių. Vilniaus skyrius yra Laisvės pr. 28, LT-04540. www.sodra.lt/skyrius/vilniaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yasmin: 19 gegužės 2011 - 11:20
QUOTE(Barbekiu @ 2011 05 18, 09:29)
Sveikos 4u.gif Paskaitinejau ir senesnes temas, bet atsakymo kaip ir neradau arba praleidau netycia blush2.gif Noriu suzinoti, kaip bus mano atveju : auginame dvynukus, kuriems rugpjuti bus metukai. siuo metu su vyru abu esame vaiku auginimo atostogose, abu gauname po  90 proc. atlyginimo, kas pas mus yra mazdaug 2200 lt. Norejau paklausti, jei vyras rugseji grizta i darba, kokio dydzio pasalpa gauciau as g.gif 75 proc. padauginus is 2, t. y. mazdaug 1800 lt. x 2= 3600 lt, ar ir man galiotu ta nuostata, kad nevirsyti 100 proc. buvusio atlyginimo?
labai laukciau atsakymo is zinanciu, labai aktualu mums tas klausimas, nes sprendziam, ar likti LT ir vyrui dirbti, ar traukti visiems i uzsieni blush2.gif  4u.gif Aciu, kas atsakys 4u.gif

stai koki gavau oficialu atsakyma, gal kam prireiks tokios informacijos 4u.gif

"Laba diena, šiai dienai dar nėra patvirtinti Ligos ir motinystės
socialinio draudimo pašalpų nuostatai, kurie reglamentuoja pašalpų
mokėjimo tvarką nuo 2011-07-01, todėl konkrečiai konsultuoti kaip bus
vykdomas mokėjimas šiai dienai dar neturime teisinio pagrindo.
Pagal šiai dienai galiojančius teisės aktus Jūsų paminėtame pavyzdyje
būtų: tėvui nutraukiamas pašalpos mokėjimas, o motinai už antrą vaiką
būtų skiriama vaiko priežiūros pašalpa naujai, nes už antrą vaiką jai
nebuvo paskirta (nuo naujai atsiradusios teisės datos 2011-06-17 už kitą
vaiką (t.y. iš jos uždarbio vidurkio, o ne tęsiamas iš tėvo uždarbio
vidurkio apskaičiuotos pašalpos mokėjimas) iki liepos 1d. būtų mokamos
dvi pašalpos po 75 proc. jos uždarbio vidurkio už kiekvieną vaiką.
Remiantis preliminariais duomenis tikėtina, kad nuo 2011-07-01 jei
apdraustasis, gaunantis motinystės (tėvystės) pašalpą įgis teisę gauti
dar vieną pašalpą dėl kito vaiko, jam bus mokamos abi pašalpos, tačiau
bendra pašalpų suma negalės būti didesnė kaip 100 proc. pašalpos
gavėjo kompensuojamojo uždarbio.
Po 2011-07-01 galimybė gauti motinystės (tėvystės) pašalpos dalį
(skirtumą) išliks, t.y. grįžus į darbą, tačiau nenutraukus vaiko
priežiūros atostogų būtų mokamas skirtumas tarp atlyginimo ir pašalpos
(jei alga 800 Lt.,o pašalpa 1200 Lt. būtų mokama 400 Lt pašalpos suma)."
Atsakyti
sveikos merginos, gal kuri galit atsakyt, laukiuos apie 6 savaites, esu dirbanti, darbdavys dar nieko nezino, ar gali mane atleist is darbo, jei pasakysiu , kad laukiuos? ( kolege sian pasake, kad iki 12 savaites nestumo, kad ir pateikus pazyma is gydytojo, is darbo gali atleist, ar tikrai?) verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(slepetes @ 2011 05 19, 22:38)
sveikos merginos, gal kuri galit atsakyt, laukiuos apie 6 savaites, esu dirbanti, darbdavys dar nieko nezino, ar gali mane atleist is darbo, jei pasakysiu , kad laukiuos? ( kolege sian pasake, kad iki 12 savaites nestumo, kad ir pateikus pazyma is gydytojo, is darbo gali atleist, ar tikrai?) verysad.gif

Kai pazyma pristatai kad esi nescia is darbo atleisti negali,nors tau ir savaite tik nestumo.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 19, 22:41)
Kai pazyma pristatai kad esi nescia is darbo atleisti negali,nors tau ir savaite tik nestumo.

aciu uz atsakyma,
o ta pazyma pristatant reikia ko nors is darbdavio prasyt : na kad pasirasytu?
Atsakyti
QUOTE(slepetes @ 2011 05 19, 22:48)
aciu uz atsakyma,
o ta pazyma pristatant reikia ko nors is darbdavio prasyt : na kad pasirasytu?

Geriau kad turetumete kopija su anspaudu is darbo,kad butumete tikra,kad pazyma mistiskai niekur nedings.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 19, 23:00)
Geriau kad turetumete kopija su anspaudu is darbo,kad butumete tikra,kad pazyma mistiskai niekur nedings.

o jei jie nesutiks pasirasyt g.gif kazi gali taip but?
Atsakyti
QUOTE(slepetes @ 2011 05 19, 23:02)
o jei jie nesutiks pasirasyt g.gif kazi gali taip but?

Tada siuskit pazyma registruotu laisku.
Atsakyti
Laba diena.

Man į dekretą liepos 6 dieną gaunasi (nedarbo diena išeina, tai plius minus viena diena).
Dekretas 126 kalendorinės dienos. Tai jei biliotenį parašo liepos 5 dieną, kada konkrečiai baigiasi dekretas ir įgyju teisę į VPA? Lapkričio 7 paskutinė dekretinių diena, o 8 dieną įgyju teisę?Ar gerai suskaičiavau?

Kitas klausimas. jei įgyju teisę į VPA 2011 m lapkričio 8 dieną, tai išmoka skaičiuojama nuo 2010-10 iki 2011-09 imtinai?Taip?

Klausiu, nes man aktualu, kad išmoka skaičiuotųsi nuo 2010-09 menesio imtinai. (tą mėn labai didelės draudžiamosios pajamos buvo).

Tai jei gerai paskaičiavau, kas aukščiau išdėstyta, tada man reikėtų biliotenį gauti birželio 27 d. 126-ta dekreto diena - spalio 30 dieną, o teisę į VPA įgyju spalio 31 d. Taip? Tada VPA išmoka skaičiuotųsi nuo 2010-09 iki 1011-08. Teisingai?

Noriu tiksliai žinoti, nes man kiekviena diena svarbi.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 19, 23:05)
Tada siuskit pazyma registruotu laisku.

ne i tema bet pasakysiu bajeri (jei taip galima pavadint) apie registruotus laiskus, registruotas laiskas esant piktybiniam darbdaviui irgi nieko gero schmoll.gif , jei darbdavys neturi sazines ir pan., tai gali sakyti, kad negavo pareiskimo (pazymos ir t.t.), sakysit galima patikrint kad gavo, taip,patikrint galima, kad laiskas iteiktas. Bet jis gali sakyt, kad laiska gavau, o ten tuscias lapas buvo arba kokia sveikinimo atvirute biggrin.gif ir t.t. ir nieko neirodysi cool.gif
Na bet manau tokiu darbdaviu nepasitaiko arba bent jau ne su tokiom kiaules akim rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(neviena86 @ 2011 05 20, 11:11)
Laba diena.

Man į dekretą liepos 6 dieną gaunasi (nedarbo diena išeina, tai plius minus viena diena).
Dekretas 126 kalendorinės dienos. Tai jei biliotenį parašo liepos 5 dieną, kada konkrečiai baigiasi dekretas ir įgyju teisę į VPA? Lapkričio 7 paskutinė dekretinių diena, o 8 dieną įgyju teisę?Ar gerai suskaičiavau?

Kitas klausimas. jei įgyju teisę į VPA 2011 m lapkričio 8 dieną, tai išmoka skaičiuojama nuo 2010-10 iki 2011-09 imtinai?Taip?

Klausiu, nes man aktualu, kad išmoka skaičiuotųsi nuo 2010-09 menesio imtinai. (tą mėn labai didelės draudžiamosios pajamos buvo).

Tai jei gerai paskaičiavau, kas aukščiau išdėstyta, tada man reikėtų biliotenį gauti birželio 27 d. 126-ta dekreto diena - spalio 30 dieną, o teisę į VPA įgyju spalio 31 d. Taip? Tada VPA išmoka skaičiuotųsi nuo 2010-09 iki 1011-08. Teisingai?

Noriu tiksliai žinoti, nes man kiekviena diena svarbi.

Jeigu teisingai atskaičiavot 126 dienas, tuomet viską surašėt gerai.

Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 05 20, 12:10)
Jeigu teisingai atskaičiavot 126 dienas, tuomet viską surašėt gerai.

tai suprantu jei NGA biliotenio paskutinė diena spalio 30d., tai teisę į VPA įgyju sekančią dieną t.y. spalio 31 d.?
Atsakyti