Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(egvi @ 2011 05 23, 12:22)
Laba diena,

nors panasiu klausimu jau buvo, bet dar noreciau pasitikslinti  ax.gif
Siuo metu esu VPA iki 2012 rudens, ismoka gaunu pagal nauja tvarka 90 proc. ir 75 proc. Rudeni planuojame antraji vaikeli, jeigu viskas pavyks gerai, tai 2012 vasara jau susilauksim broliuko arba sesutes ?
* kadangi dar busiu VPA su pirmuoju vaiku, tai nestumo ir gimdymo atostogos bei ismoka uz 4 men. man jau nepriklausys?
* susilaukus antrojo vaiko tureciau gauti bendra ismoka uz abu vaikus, kol nepasibaigs VPA su pirmuoju, kuri netures virsyti 100 proc. mano buvusio atlyginimo, o pasibaigus VPA pirmojo vaiko, jau gauciau arba 70proc. arba 100proc. (pasirinktinai) kol pasibaigs VPA antrojo vaiko?
* ar ismoka, kuria gauciau augindama antraji vaika butu skaiciuojama nuo mano atlyginimo, kuri gaudavau iseidama i VPA su pirmuoju vaiku, ar nuo motinystes ismokos, kuria gaudavau su pirmuoju vaiku?
* kada tureciau informuoti darbdavi, kad negrysiu i darba, kai sueis vaikui dveji, nes laukiuosi arba jau busiu susilaukusi antro vaiko? ir ar man vis tiek bus issaugota mano darbo vieta ar tik darbo vieta?

Aciu  4u.gif

1.Motinystes pasalpa gausit,nors ir busit pirmo vaiko VPA.
2.Taip ismokos uz du vaikus tures nevirsiti 100%,kai pirmam vaikui nustos moketi sodra,uz antra gaudinesit koki varianta pasirinksit iseinant i VPA su antru vaiku,100% ar 70%/40%.
3.Cia jau sodra skaiciuos jums palankesni varianta,tik reikes prasime nurodyti,kad skaiciuotu palankesni jums varianta.
4.Kai eisit i dekreta su antru vaiku,jeigu su pirmu dar busit VPA.Darbo vieta turi buti issaugota.
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2011 05 23, 10:37)
Noreciau paklausti, jei as isenu i VPA nuo vaiko gimimo dienos, tai kada as turiu speti sutvarkyti visus dokumentus su darbdaviu ir sodra? Ir nuvezti prasyma darbdaviui, ir isimti vaiko gimimo liudijima, ir i sodra nuvaziuoti reikia ta pacia vaiko gimimo diena ar kaip? Aciu uz pagalba susivokiant situacijoje smile.gif

Mano panaši situacija ax.gif , manau, kad svarbiausia yra informuoti darbdavį, kad nebūtų pravaikštų darbe, o visur kitur yra terminai, per kuriuos galite kreiptis, tikslių terminų nežinau, bet tikrai ne kelios dienos, nepamirškite ir į savivaldybės soc. rūpybos skyrių dėl vienkartinės išmokos gimus vaikui.
Prašymą išeiti į VPA parašiau be datų ir palikau administratorei, ji įrašys datas ir tada parašys įsakymą, kad nereikėtų man ar vyrui važinėti.
Atsakyti
Sveiki,

as irgi turiu toki kvaila klausimeli blush2.gif
O man niekas neatims motinystes pasalpos, jei pvz. i mano saskaita kas menesi bus pervedama tam tikra pinigu suma uz buto nuoma? Na, ir siaip +- uz parduotas supynes, vezimeli ar pan.? Ar kas seka tokius dalykus ir gali apkarpyt mano vaikucio pinigelius? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(MiDo @ 2011 05 23, 22:33)
Sveiki,

as irgi turiu toki kvaila klausimeli  blush2.gif
O man niekas neatims motinystes pasalpos, jei pvz. i mano saskaita kas menesi bus pervedama tam tikra pinigu suma uz buto nuoma? Na, ir siaip +- uz parduotas supynes, vezimeli ar pan.? Ar kas seka tokius dalykus ir gali apkarpyt mano vaikucio pinigelius?  unsure.gif

Tikrai ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MiDo @ 2011 05 24, 09:40)
aciu, nes jau mane visi gasdint buvo pradeje...  hihihi.gif

Na nebent VMI gali pasidomėt, kas čia per pajamos ir kokią veiklą vykdot, kad jas gaunat bei kodėl nuo jų nemokat mokesčių valstybei smile.gif Todėl labai svarbu kas tokiais atvejais nurodoma mokėjimo paskirties langelyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enita: 24 gegužės 2011 - 08:57
QUOTE(juliukas25 @ 2011 05 20, 14:46)
bet jei jum dekretas priklauso liepos 6d, tai anksciau jusu neturi teises isleist, net ir viena diena turi itakos, o cia gaunasi sav. nebent jei pas jus i kortele dar nera irasyta tiksli gimdimo data ar kada mazdaug i dekreta, tai susitarus su gyd, gal kur ir pataisytu, nes viskas gi yra pildoma i knygas, kiekvienas apziurejimas. tai kad ispradziu pasiteiraukit pas savo gyd ar taip imanoma  ax.gif

pagal menesines ta data įrašyta, bet gi apžiurint echoskopu galima pamatyti, kad nėštumas didesnis nei pagal menesines buvo skaičiuota? Kalbėsiu su gydytoja.

QUOTE(Spalgena @ 2011 05 22, 21:42)
Gal  kas žinosite, kaip yra su terminuota sutartimi...
Pasakiau  darbe, kad laukiauosi,  tai sakė neatleis, nes šiaip jau  būtų terminas. Bet tiksliau  aiškinsis,  kaip  čia viskas turi būti. Pagal  DK  sutartis prasitęsia iki  mėnesio  po  gimdymo.

Žinau šiuo klausimu tik tiek, kad jei moteris pageidauja tada atleidimo terminas nukeliamas mėnesį po NGA. Aukščiausio teismo išaiškinta, kad sutartis visą tą laiką lieka kaip terminuota. Darbdaviui turi būti įteikta pažyma apie nėštuma.ji gali būti įteikta, kad ir paskutinę darbo dieną.
Atsakyti
Noriu paklausti.Praeitais metais nedirbau.Nuo šių metų sausio, dirbu su verslo liudijimu.Gimdyt apie sausio 26 d (2012 m).Auginu 3 metuku vaikelį.Kokios man išmokos priklausys?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rokė: 24 gegužės 2011 - 12:33
QUOTE(Enita @ 2011 05 24, 09:56)
Na nebent VMI gali pasidomėt, kas čia per pajamos ir kokią veiklą vykdot, kad jas gaunat bei kodėl nuo jų nemokat mokesčių valstybei smile.gif Todėl labai svarbu kas tokiais atvejais nurodoma mokėjimo paskirties langelyje.

Tai itariu nelabai tinka uzrasas "uz buto nuoma"? doh.gif
Atsakyti
Sveiki, ar kam nors jau pavyko susitvarkyti VPA nuo vaiko gimimo dienos (kai atsisakoma NGA) ? teko girdeti, kad gimdymo namai vis tiek israso biuleteni 56 dienom po gimdymo.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltele82 @ 2011 05 24, 00:01)

na, jusu saskaitos tikrai niekas netikrins, jei VMi is koks piktas zmogelis nepaskus...cia apie nuoma eitu kalba. Nebent esate pasirase kokias sutartis pas notara nuomos, tai tie duomenys gal ir isplaukia i VMI.
Atsakyti
Kas galit atsakyti, koks minimalus nepertraukiamo darbo stažas,kad gauti išmokas esant vaiko auginimo atostogose?

Sodra paaiškino, kad 7 mėn neužtenka ir negaus nė lito, neskaitant vienkartinės pašalpos.
Atsakyti
QUOTE(Vedda @ 2011 05 25, 14:32)
Kas galit atsakyti, koks minimalus nepertraukiamo darbo stažas,kad gauti išmokas esant vaiko auginimo atostogose?

Sodra paaiškino, kad 7 mėn neužtenka ir negaus nė lito, neskaitant vienkartinės pašalpos.

13-1 men,nes vienas menuo iki dekreto ar vaiko prieziuros atostogu neieina,bet nebutinai turi buti nepertraukiamas,jus turit tureti per 2 paskutinius metus 12 men stazo,jei tiek susirenka pas jus,tai gausit ismokas is sodros,jei turit per tuos 2 metus tik 7 men stazo,tai nieko negausit,tik vienkartines pasalpas is soc.centro,nebent neeisit i dekreta ir dirbsit kol susidaris reikiamas stazas,tada galesit eit vaiko prieziuros atostogu ir uz jas gaudinet pasalpa.
Atsakyti