Girdejau, jog yra KLP privatus darzelis (Kauno g-veje)
Ar is tiesu jis yra privatus? Gal kas nors esate vede savo atzalas ten? Arba jusu pazistami?
aha, pravažiuojant mačiau diidelė lenta iškabinta
QUOTE(evansmum @ 2005 09 19, 23:37)
Ar is tiesu jis yra privatus? Gal kas nors esate vede savo atzalas ten? Arba jusu pazistami?
Ten yra privatus darželis-mokykla.
Jie yra valstybinio laopšelio-darželio "Žiogelis" patalpose.
Viena mano pažįstama prieš keletą metų atliko ten praktiką. jai didelio įspudžio jis nepaliko.
QUOTE(evansmum @ 2005 09 19, 22:37)
Pažįstama veda nuo rugpjūčio galo ten savo trimetukę. Iš mūsų diskusijų supratau tik tiek, kad esminis to darželio privalumas - mažos grupės (iki 10 vaikučių maximum). Tikisi, kad jos dukrytė mažiau virusiukų ten prisigaudys.
sveikos, aš savo mažąją užrašiau į l/d "Rūta" Simonaitytės g.
Vedėja tokia maloni pagyvenusi moteriškė, priima nuo 1,3-1,4 mėn, bet sako jei bus bėda galit šiek tiek ir anksčiau atvesti, tik išmokinti vaikščioti ir ant puodo.
Bėda aišku bus - nuo metų į darbą
žiauriai visi gasdina nors ir pati labai bijau to laikotarpio.
Vedėja tokia maloni pagyvenusi moteriškė, priima nuo 1,3-1,4 mėn, bet sako jei bus bėda galit šiek tiek ir anksčiau atvesti, tik išmokinti vaikščioti ir ant puodo.
Bėda aišku bus - nuo metų į darbą

žiauriai visi gasdina nors ir pati labai bijau to laikotarpio.
QUOTE(Rzivilele @ 2005 09 20, 09:36)
Ten yra privatus darželis-mokykla.
Viena mano pažįstama prieš keletą metų atliko ten praktiką. jai didelio įspudžio jis nepaliko.
Ot geras nežinojau , kad mūsų darželyje yra privatus darželis

Sveikos, mamytes. Neseniai ir as savo maze pradejau i darzeli vesti. Jai dabar 2.5 ir lankom "Obelele" Misko raj. Jei kam idomu, tai mano nuomone apie si darzeli tikrai nekokia. Labai jau jis tarybinius laikus primena, ypac aukletojos, kuriu daugumai jau pensija netoli. Aisku, tai ne priezastis buti blogai, bet toks vaizdas, kad vaikai turi patys galvoti, ka jiems veikti..... Na, bet tai tik mano nuomone.

Apie Obeleėlę aš jau senai esu girdėjusi prastų atsiliepimų.
Labai gaila, kad jis dar iki šiol nesusitvarkė. O gerai pagalvojus ir prisiminus vaikystę aš irgi tą darželį lankiau. Ir tada jis buvo visai normalus. ir būreliai veikė ir auklėtojos normalios ir jaunos buvo....
Dabar mano mažoji eina į Ąžuoliuką Mogiliovo gatvėj. Ten tikrai puikus darželis. Nors ir labai bijojau, kai perėjom iš lopšelio į darželį, kad pasikeis auklėtojos, bet veltui.
Nors pirmas įspūdis mane nugasdino, nes auklėtojos vyresnės, bet maniškei jos tikriausiai labiau patinka, nei lopšelio. Dabar rytais ji nori eiti į darželį. Ne taip kaip anksčiau su ašarom ir t.t.
Duo Dieve dar kad ir nesirgtų...
Labai gaila, kad jis dar iki šiol nesusitvarkė. O gerai pagalvojus ir prisiminus vaikystę aš irgi tą darželį lankiau. Ir tada jis buvo visai normalus. ir būreliai veikė ir auklėtojos normalios ir jaunos buvo....
Dabar mano mažoji eina į Ąžuoliuką Mogiliovo gatvėj. Ten tikrai puikus darželis. Nors ir labai bijojau, kai perėjom iš lopšelio į darželį, kad pasikeis auklėtojos, bet veltui.
Nors pirmas įspūdis mane nugasdino, nes auklėtojos vyresnės, bet maniškei jos tikriausiai labiau patinka, nei lopšelio. Dabar rytais ji nori eiti į darželį. Ne taip kaip anksčiau su ašarom ir t.t.
Duo Dieve dar kad ir nesirgtų...
Rzivilele, kaip manai, kodėl mažutė į lopšelį ėjo su ašarom, ar dėl savo mažumo, ar auklėtojos nelabai kokios lopšelyje ? O kodėl jau einat į darželį, juk dar nėra trejų metukų ? Gal apie patį darželį galėtum daugiau papasakot, nes jei labai puikus, tai pereitume ir mes į jį
QUOTE(buciux @ 2005 09 23, 20:59)
Rzivilele, kaip manai, kodėl mažutė į lopšelį ėjo su ašarom, ar dėl savo mažumo, ar auklėtojos nelabai kokios lopšelyje ? O kodėl jau einat į darželį, juk dar nėra trejų metukų ? Gal apie patį darželį galėtum daugiau papasakot, nes jei labai puikus, tai pereitume ir mes į jį
Darželis tikrai puikus. Auklėtojos lopšely irgi man patiko, bet mažoji vistiek verkdarvo. O dėl ko nežonau. Gal dėl to, kad buvo pripratusi visada pas močiutę. Ten visas dėmesys jai vienai, o lopšely juk ir daugiau vaikų... Be to ji verkdavo tik kol su manim išsiskirdavo, o po to viskas gerai būdavo. Gal tikrai dar ir maža buvo...
O darželis man labai patinka. Tikrai tvarkosi. Grupės gražios, žaislai šiuolaikiški. Auklėtojos stengiasi užsiima su vailais: ir paišo ir lipdo ir eilėraštukus mokosi ir daineles... Labai maloni ir rūpestinga vedėja. Tikrai apie šitą darželį negaliu nė vieno blogo žodžio pasakyti. tik vieni pagyrimai...
Labai džiaugiuosi, kad mes galim šį darželį lankyti. Po tokios patirties kaip mes kad lankėm Žiogelį, tai šitas darželis kaip diena ir naktis skiriasi nuo ano.
Tik viena bėda gali kilti norint jį pradėti lankyti: čia sunku su vietom. Kadangi visam miegamajam rajonui yra tik du lopšeliai, tai patikėk... vietų laisvų mažai. O dar kai jis tikrai puikus, tai visi ir nori į jį patekti. Man yra sakę, kad į šį lopšelį vaikus užrašo nuo gimimo.
Bet bandyti visada reikia. O gal pasiseks...
Sėkmės!!!
QUOTE(Dilma @ 2005 07 29, 11:12)
Ramsius vieną pusę jau nušvietė. Be to, Montessori dirbo su neįgaliaisiais, todėl visa sistema (ir priemonės) buvo sukurta darbui su tokiais vaikais. ir ji tikrai davė gerų rezultatų. Bet taikyti šitą sistemą sveikiems vaikams -
. Jeigu ji būtų adaptuota sveikiems, tada viskas puiku - priemonės ten tikrai nuostabios, vaikams labai nesunku perprasti skaičius (tokius, kaip dešimtys, šimtai ir net tūkstančiai), išmokti rašyt ir t.t. BET - grupėje nėra žaislų (tik tokie, kuriais galima atlikti tam tikrų veiksmų imitaciją - lyginti, skalbti, virti valgyt ir pan.), būtina laikytis tylos, neleidžiama lakstyti ir t.t. Vienžo, viskas, kas normaliame darželyje, normalioje grupėje yra įprasta, montesoriniame - tabu (čia įspūdžiai iš mano matytos vienos montesorinės grupės veiklos). Bent jau aš neįsivaizduoju savo padaužų montesorinėje grupėje.

Visiškai sutinku su tavo nuomone. Judraus vaiko jokiu būdu neleisčiau į šitą darželį. Leidau ten savo dukterį. Labai džiaugtis negalėčiau. Jai gal ir tiko tas metodas, tik mum nelabai pasisekė su auklėtoja. Kaip ir visur viskas priklauso nuo auklėtojos. Žaislų grupėje ten tikrai nėra, nešasi juos tik į lauką. Be to grupėje įvairaus amžiaus vaikai nuo 3 iki 7 metų. Net nežinau, ką daugiau pasakyti, dabar jau pasikeitė direktorė, gal ir tvarka kitokia. Į mokyklą leisti nenorėjau, nes reikėjo daug mokėti stojamąjį mokestį. O be to pas dukrą į ketvirtą klasę dar atėjo jos buvęs grupiokas, nes tėvai nebuvo labai sužavėti PABIRUČIŲ mokykla ir mokinosi jis po tokios mokyklos nelabai. Mano pusseserė irgi leido mergaitę tenai, net mokyklą ten lankė, tai ji visai patenkinta.

Džiugi žinia iš "Mažylio" Geriausių Lietuvos darželių 10-uke net trys Klaipėdos darželiai
- 2 vietoj "Volungėlė" 3-ioj - "Pelėdžiukas" 4-oj Girulių "Gintarėlis"