Įkraunama...
Įkraunama...

Koks darželis Klaipėdoje geriausias?

Ji buvo patenkinta thumbup.gif labai daug sportuoja,daro mankstas.Zadejo statyti maza baseiniuka.Fizini desto(bent anksciau gimnastikos trenere).Jie labai daug demesio skiria sveikatai ir ligu profilaktikai.Jei ka dar paklausiu.
Atsakyti
Mes siandien jau buvom pirma diena darzelyje thumbup.gif Galvojau, kad busim vieni is mazesniu, o pasirodo mes esam per viduriuka. yra viena kleckiukas 1.3 m. Iki pat pietu buvom grupeje (ir as buvau kartu). pora kartu buvau isejus 10ciai minuciu tai mano mazius neverke - nors ir labai laimingas nebuvo. seip jei jo niekas neskriaudzia, tai jam manes ir nereikia ten tongue.gif
tik labai gaila, kad musu grupej (lopselinuku) bus ir didesniu vaiku. siandien atejo tik viena mergaite 2.5 m. tai visus skriaude, taip ir norejos priejus per uzpakali uzmesti

Seip patiko ir aukletojos ir pati grupe. Mes jau LANKOM "Aitvareli"
Atsakyti
Nuvedžiau savo dukrytę į lopšelį ir apsidžiaugiau ,kad nė nesuregavo kad aš išeinu tik nubėgo greit pas vaikų.Sėdėjau už durų rūbinėje ir laukiau kada gi pradės verkti ,o gi nieko ,praėjus valandai pasiėmiau savo mažąją iš grupės laimingą. Štai antrą dieną nors ir su džiaugsmu nubėgo žaisti su vaikais, jau po 20min.skambina auklėtoja kad pasiimčiau savo vaiką ,nes negali nuraminti.
Tai kai nuėjom trečią dieną pamačiusi auklėtoją pradėjo tiesiog verkti.
Nežinau ar auklėtoja jai antroji netiko ,ar kas, bet į darželį akivaizdžiai eiti nenori.O grupėje tai pat yra daug didesnių vaikų nuo 2metų net iki2.4metų, tokių mažų kaip mes 1.4mėn. tik 2vaikučiai.Kažin ar eisim su tokiais dičkiais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(elyt @ 2005 09 03, 15:19)
Nuvedžiau savo dukrytę į lopšelį ir apsidžiaugiau ,kad nė nesuregavo kad aš išeinu tik nubėgo greit pas vaikų.Sėdėjau už durų rūbinėje ir laukiau kada gi pradės verkti ,o gi nieko ,praėjus valandai pasiėmiau savo mažąją iš grupės laimingą. Štai antrą dieną nors ir su džiaugsmu nubėgo žaisti su vaikais, jau po 20min.skambina auklėtoja kad pasiimčiau savo vaiką ,nes negali nuraminti.
Tai kai nuėjom trečią dieną pamačiusi auklėtoją pradėjo tiesiog verkti.
Nežinau ar auklėtoja jai antroji netiko ,ar kas, bet į darželį akivaizdžiai eiti nenori.O grupėje tai pat yra daug didesnių vaikų nuo 2metų net iki2.4metų, tokių mažų kaip mes 1.4mėn. tik 2vaikučiai.Kažin ar eisim su tokiais dičkiais smile.gif

Elyt, del to amziaus skirtumo, tai nepergyvenk, vaikai visada stiebiasi i vyresnelius, jiems patinka didesni, nes tai autoritetas , nesvarbu, koks bebutu mirksiukas.gif

O mums dave biuleteni, nes sloga turim. tad dabar namie esam,. o kaip jums Elyt, ka gyd pasake g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunėlė*: 03 rugsėjo 2005 - 20:42
QUOTE(elyt @ 2005 09 03, 16:19)
Nežinau ar auklėtoja jai antroji netiko ,ar kas, bet į darželį akivaizdžiai eiti nenori.

Tai normali aiko reakcija į darželį - adaptacija, mamyt, adaptacija... mirksiukas.gif Beveik niekas to neišvengia.
Atsakyti
Beveik visada yra-viena aukletoja gera, o kita bloga.Ar cia vaikai patys pasirenka ar taip jau is tikruju yra-juk vaikai jaucia zmones. tongue.gif
Atsakyti
O man ir paciai viena nepatinka. Kai nuejom pirma diena, tai aukletoja labai faina buvo. Kurie vaikai verke, tai tuos kazkaip sudomindavo zaidimais, panesiodavo. Su meile viska dare. O antra, tai tik prie tevu trynes ir aiskino, kad buna visokiu nelaimiu tam darzely ir tevai labiausiai kaltina aukletojas. Beveik visa grupe verke, o inai tai viena tai kita pakelia, bet niekam nuo to negeriau. Zodziu nepatinka man ta antroji. Kai pirma kart migdysiu darzely, tai pas ta geraja taikysiu. Seip Tomosis vis dar neverkia (tfu tfu tfu tongue.gif )
Atsakyti
4u.gif Baltike, i kuri darzeli tavo mazylis eina?
Atsakyti
O aš prieš savaitę į lopšelį išleidau antrąjį (1m. 7mėn.). Jis grupėje kol kas jauniausias (dauguma 2m.-2,5m.). Dėl amžiaus, tai būti grupėje su vyresniais yra savų pliusų, savų minusų. Sprendžiu pagal savo vyresnėlį, kuris nuo pat atėjimo į darželį (1m. 9mėn.) iki šiol yra grupės "mažylis"(pradžioje metais, o dabar pusmečiu jaunesnis už daugumą grupiokų).

Pliusai: žiūrėdamas grupės draugus juos stengiasi kopijuoti, todėl anksčiau išmoksta savarankiškumo (rengtis, valgyti, žaisti siužetinius žaidimus ir pan.), sparčiau tobulėja žodynas, higieniniai įgūdžiai ir t.t. Per lopšelyje praleistą pusmetį mano vyresnėlis niekuo iš esmės nesiskyrė nuo trimetukų, todėl auklėtojos ir vedėja įkalbėjo į darželio grupę jį išleisti vos 2m. 4mėn.

Minusai - grupės "mažieji" dažnai yra ignoruojami: jie nekviečiami padėti parnešti maistą ar padengti stalus, jiems leidžiama nesikloti lovų ir netvarkyti žaislų, net per šventes jiems neskiriami eilėraštukai (arba leidžiama pasakyti vos vieną eilutę) ir pan. Jau vyresnis mano vyresnėlis susidurė su dar viena problema - jis buvo visiškai atsisakęs piešti (nors iki tol tai buvo vienas iš mėgstamiausių užsiėmimų). Argumentas - "Nemoku". Nežinau, ar draugai pasišaipė, ar pats palygino savo ir vyresnių draugų piešinius, kurie tuo momentu iš tiesų labai skyrėsi...

O dėl muštynių, apsistumdymų ir pan., tai kiekvienoje grupėje yra agresyvesnių vaikų, kurie įpratę viską išsikovoti jėga. Ir tas agresyvumas nuo amžiaus nepriklauso. Sūnaus grupėje buvo mažutė smulkutė mergytė, kurios nagučių ir kumštukų net ir metais vyresni ir visa galva aukštesni vyrukai bijojo - atiduodavo visus žaislus vos jai prisiartinus...
Atsakyti
QUOTE(Ramunėlė* @ 2005 09 05, 09:48)
4u.gif Baltike, i kuri darzeli tavo mazylis eina?

Abu vyručiai keliauja į "Atžalyną" (prie šv. Kazimiero bažnyčios).
Atsakyti
QUOTE(gulia2004 @ 2005 09 05, 08:22)
Beveik visada yra-viena aukletoja gera, o kita bloga.Ar cia vaikai patys pasirenka ar taip jau is tikruju yra-juk vaikai jaucia zmones. tongue.gif

Visiškai sutinku. Dar daugiau - tiek lopšelyje, tiek darželyje skirtingos auklėtojos apie mano vaiką atsiliepdavo skirtingai. Viena sakydavo, kad vaikas puikus, valgo pusėtinai, inciatyvus, linksmas, kita (blogiausia, kad ji iš lopšio vėliau į sūnaus darželio grupę perėjo) - kad nevalgo visiškai, irzlus, užsispyręs, mušasi ir pan. Aš jas net ir vadinadavau "optimiste" ir "pesimiste". Aišku, "optimistė" ir man, ir sūnui labiau prie širdies, nors vaikui kaip tik tą "pesimistę" labiau stengdavausi pagirti. Beje, pasišnekėję tėvų ratelyje vieningos nuomonės nepriėjome - tikrai buvo nemažai ir tokių, kurie patys ir jų vaikai labiau mano vadinamąją "pesimistę" mėgsta.
Atsakyti
O ka mamytes esat girdėjusios apie darželį "Nykštukas"? g.gif
Atsakyti