Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža, 9

Laba, merginos 4u.gif Turiu keletą klausimų, gal kas pagelbės. Planuoju eiti registruotis į darbo biržą. Po vaiko auginimo atostogų pavasarį į darbą negrįžau - atleido šalių susitarimu, gavau 7 mėn. kompensaciją (ji baigiasi spalio 6 d.). Kaip suprantu, bedarbio išmoka priklausys tik nuo to spalio mėnesio. Koks jos dydis? T.y., ji nebus didesnė, nei apie 1040 lt į rankas?
Dabar keletas klausimų dėl registracijos:
1. Registruojantis reikalingi dokumentai: "kvalifikaciją patvirtinančius dokumentus" - ar reikia diplomo (mano atveju) ir ar reikia būtinai originalo?
2. "asmenys, turintys teisę gauti nedarbo socialinio draudimo išmoką – Nedarbo socialinio draudimo išmokų nuostatuose nurodytus dokumentus, kiti nedirbantys Lietuvos gyventojai – pažymą iš paskutinės darbovietės arba kito atleidimo iš darbo faktą, pagrindą ir datą patvirtinančio dokumento kopiją;" - kokios pažymos čia reikia ir ar jos iš viso reikia, nes toliau rašo, kad lyg tik atleistiems iki 2009 m. ta pažyma reikalinga g.gif
3. Ar reikalinga gyvenamosios vietos deklaracijos pažyma registruojantis? O vaikų gimimo liudijimai?

Vyras mano dirba pilnu etatu, tačiau jo atlyginimas nesiekia minimumo. Dėl šios priežasties mes negalėjome gauti kompensacijos už šildymą. Esu girdėjusi, kad galima tokiu atveju registrtotis biržoje, kaip ieškančiam papildomo darbo, tuomet ta kompensacija lyg ir priklausytų. Ar taip? Ir ar reikės tokiu atveju 6 mėn. stažo biržoje? Gal esate kas susidūrę su tokia situacija g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LinaGustė: 18 rugsėjo 2011 - 11:55
QUOTE(LinaGustė @ 2011 09 18, 12:54)
Laba, merginos  4u.gif  Turiu keletą klausimų, gal kas pagelbės. Planuoju eiti registruotis į darbo biržą. Po vaiko auginimo atostogų pavasarį į darbą negrįžau - atleido šalių susitarimu, gavau 7 mėn. kompensaciją (ji baigiasi spalio 6 d.). Kaip suprantu, bedarbio išmoka priklausys tik nuo to spalio mėnesio. Koks jos dydis? T.y., ji nebus didesnė, nei apie 1040 lt į rankas?
1. Registruojantis reikalingi dokumentai: "kvalifikaciją patvirtinančius dokumentus" - ar reikia diplomo (mano atveju) ir ar reikia būtinai originalo?
2. "asmenys, turintys teisę gauti nedarbo socialinio draudimo išmoką – Nedarbo socialinio draudimo išmokų nuostatuose nurodytus dokumentus, kiti nedirbantys Lietuvos gyventojai – pažymą iš paskutinės darbovietės arba kito atleidimo iš darbo faktą, pagrindą ir datą patvirtinančio dokumento kopiją;" - kokios pažymos čia reikia ir ar jos iš viso reikia, nes toliau rašo, kad lyg tik atleistiems iki 2009 m. ta pažyma reikalinga  g.gif
3. Ar reikalinga gyvenamosios vietos deklaracijos pažyma registruojantis? O vaikų gimimo liudijimai?

Vyras mano dirba pilnu etatu, tačiau jo atlyginimas nesiekia minimumo. Dėl šios priežasties mes negalėjome gauti kompensacijos už šildymą. Esu girdėjusi, kad galima tokiu atveju registrtotis biržoje, kaip ieškančiam papildomo darbo, tuomet ta kompensacija lyg ir priklausytų. Ar taip? Ir ar reikės tokiu atveju 6 mėn. stažo biržoje? Gal esate kas susidūrę su tokia situacija  g.gif

1.Bedarbio pasalpa nebus didesne negu 650 lt i rankas.
2.Galit paimti diploma,bet anksciau nereikejo jo.
3.Del pazymos is darbo tai nezinau,bet galit irgi paimti,del viso ko,kad nereiketu paskui po 10 kartu lakstyti
4.Pazymos apie deklaruota gyvenama vieta nereikia ir vaiku gimymo liudijimus irgi,jie per kompiuteri matis.
Reikes puse metu atstoveti jam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 18 rugsėjo 2011 - 12:25
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 18, 13:24)
1.Bedarbio pasalpa nebus didesne negu 650 lt i rankas.
2.Galit paimti diploma,bet anksciau nereikejo jo.
3.Del pazymos is darbo tai nezinau,bet galit irgi paimti,del viso ko,kad nereiketu paskui po 10 kartu lakstyti

Ojej, tiksliai, radau, kad sumažino iki 2011 pabaigos sad.gif Tai reikia iš naujo svarstyt, ar eiti dirbti kokia pardavėja už minimumą, ar gauti tas kapeikas iš biržos unsure.gif
Diplomo originalo neturiu, jis Vilniuje universitete guli jau eilę metų, niekaip neprisiruošiu nuvažiuoti atsiimti doh.gif
O pažymos iš darbo irgi taip per dieną negaučiau, nes visa buhalterija yra Vilniuje, tad reikėtų laukti, kol ten parašys ir atsiųs į Kauną wink.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2011 09 18, 13:55)
Ojej, tiksliai, radau, kad sumažino iki 2011 pabaigos sad.gif Tai reikia iš naujo svarstyt, ar eiti dirbti kokia pardavėja už minimumą, ar gauti tas kapeikas iš biržos  unsure.gif
Diplomo originalo neturiu, jis Vilniuje universitete guli jau eilę metų, niekaip neprisiruošiu nuvažiuoti atsiimti  doh.gif
O pažymos iš darbo irgi taip per dieną negaučiau, nes visa buhalterija yra Vilniuje, tad reikėtų laukti, kol ten parašys ir atsiųs į Kauną wink.gif

tai tada geriau paskambinkit i birza ir suzinokit kokius tyksliai dokumentus reikia,kad nebutu taip,kad ateitumete ir paskui kokio dokumento truktu.
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2011 09 18, 13:54)
Laba, merginos  4u.gif  Turiu keletą klausimų, gal kas pagelbės. Planuoju eiti registruotis į darbo biržą. Po vaiko auginimo atostogų pavasarį į darbą negrįžau - atleido šalių susitarimu, gavau 7 mėn. kompensaciją (ji baigiasi spalio 6 d.). Kaip suprantu, bedarbio išmoka priklausys tik nuo to spalio mėnesio. Koks jos dydis? T.y., ji nebus didesnė, nei apie 1040 lt į rankas?
2. "asmenys, turintys teisę gauti nedarbo socialinio draudimo išmoką – Nedarbo socialinio draudimo išmokų nuostatuose nurodytus dokumentus, kiti nedirbantys Lietuvos gyventojai – pažymą iš paskutinės darbovietės arba kito atleidimo iš darbo faktą, pagrindą ir datą patvirtinančio dokumento kopiją;" - kokios pažymos čia reikia ir ar jos iš viso reikia, nes toliau rašo, kad lyg tik atleistiems iki 2009 m. ta pažyma reikalinga  g.gif

Vyras mano dirba pilnu etatu, tačiau jo atlyginimas nesiekia minimumo. Dėl šios priežasties mes negalėjome gauti kompensacijos už šildymą. Esu girdėjusi, kad galima tokiu atveju registrtotis biržoje, kaip ieškančiam papildomo darbo, tuomet ta kompensacija lyg ir priklausytų. Ar taip? Ir ar reikės tokiu atveju 6 mėn. stažo biržoje? Gal esate kas susidūrę su tokia situacija  g.gif

Man registruojantis reikejo sias pazymas atnesti - vaiko gimimo liudijimas(kopija), pazyma, jog studijuoju, jei jau baigiate, tai diploma ( kopija turbut), pasas, sodros knygele, rodos viskas. smile.gif aj ir dar saskaitos numeri turekit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mil@4k@ @ 2011 09 18, 16:38)
Man registruojantis reikejo sias pazymas atnesti - vaiko gimimo liudijimas(kopija), pazyma, jog studijuoju, jei jau baigiate, tai diploma (  kopija turbut), pasas, sodros knygele, rodos viskas.  smile.gif aj ir dar saskaitos numeri turekit smile.gif

o cia idomu tik mamom reikia nesti gimimo liudijimus vaiku?nes vyrui nereikejo nesti g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 18, 18:22)
o cia idomu tik mamom reikia nesti gimimo liudijimus vaiku?nes vyrui nereikejo nesti  g.gif

asmeniskai reikejo nesti GL kopija
Atsakyti
Laba diena, ieskau pagalbos, gal kas susidure su tokia situacija kaip mano. Iki rugsejo men. buvau vaiko prieziuros atostogose, dabar mergaitei 2,5 men. keliauna i darzeli. Nutraukiau su darbdaviu darbo sutarti savo noru ir uzsiregistravau darbo birzoje. Siandien klausiu ar man nepriklausytu bedarbio pasalpa, o mano konsultante aiskina, kad jai programa rodo, kad man pasalpa priklauso tik nuo 2012-06 men. ir kad as gaunu pasalpa. Bet as nieko negaunu jau nuo siu metu 05 men. Savo sodros puslapyje ieinu ir matau, israsa, kad as nuo geguzes negaunu jokiu ismoku, tai kaip birza tada mato kazkokias pasalpas, kuriu as negaunu. Ir kodel man pasalpa butent nuo 2012-06 priklauso, is kur tokia data?
Mano konsultante man taip nieko ir negali paaiskinti. Gal kuri estae susidurus su tokia situacija ir man galite patarti. Busiu begalo dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simona:) @ 2011 09 19, 14:29)
Laba diena, ieskau pagalbos, gal kas susidure su tokia situacija kaip mano. Iki rugsejo men. buvau vaiko prieziuros atostogose, dabar mergaitei 2,5 men. keliauna i darzeli. Nutraukiau su darbdaviu darbo sutarti savo noru ir uzsiregistravau darbo birzoje. Siandien klausiu ar man nepriklausytu bedarbio pasalpa, o mano konsultante aiskina, kad jai programa rodo, kad man pasalpa priklauso tik nuo 2012-06 men. ir kad as gaunu pasalpa. Bet as nieko negaunu jau nuo siu metu 05 men. Savo sodros puslapyje ieinu ir matau, israsa, kad as nuo geguzes negaunu jokiu ismoku, tai kaip birza tada mato kazkokias pasalpas, kuriu as negaunu. Ir kodel man pasalpa butent nuo 2012-06 priklauso, is kur tokia data?
Mano konsultante man taip nieko ir negali paaiskinti. Gal kuri estae susidurus su tokia situacija ir man galite patarti. Busiu begalo dekinga  4u.gif

Gali buti kad nauja ju sistema streikuoja,nes bedarbio pasalpa jums priklauso dabar.Daug kas sako,kad jie patys pyksta del naujos kazkokios sistemos kompe.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 18, 18:22)
o cia idomu tik mamom reikia nesti gimimo liudijimus vaiku?nes vyrui nereikejo nesti  g.gif

reikejo gimimo liudijimu kopiju, juk dabar turintiems vaikus didesnes ismokos, tai gal ir teveliams padidejo ne tik mamytems..
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 20, 13:41)
reikejo gimimo liudijimu kopiju, juk dabar turintiems vaikus didesnes ismokos, tai gal ir teveliams padidejo ne tik mamytems..

gal žinote kiek padidėjo išmoka turintiems vaikus?
Atsakyti
QUOTE(Justulia @ 2011 09 20, 14:59)
gal žinote kiek padidėjo išmoka turintiems vaikus?

neisivaizduoju- spali turetu paskaiciuoti pirma ismoka, tai jei vis dar bus aktualu- brukstelsiu..
Atsakyti