QUOTE(Molė @ 2011 05 23, 08:44)
Si izvalga buvo prarasyta tam, kad parodyti, kad santuoka kaip tokia neparodo zmogaus padorumo, o zmogaus padorumas santuoka daro vertybe, jei ji jam yra vertybe. Analogiskai ir sugyventiniu seima.
Dar karta pakartosiu, man santuoka niekada nebuvo vertybe, nors ir buvau istekejusi ir dabar gyvenu su tuo paciu vyru, uz kurio istekejau ir issiskyriau. Ir ne svarbu kas buvo musu gyvenime, musu seima, tikiuosi, yra ne ka maziau laiminga, dorovinga ir t.t.
Tekejau gi del sventos ramybes, kad buvau laaaaabai jauna dar neturejau 20 metu, buvau lengvai itakojama visuomeninenes opinijos. Ar tai galima laikyti samoningu santukos siekimu? Nemanau.
Mane gi islaisvino nuo to spaudimo, visuomeniniai pokyciai, tai kad suaugau, tapau savistovi t.y. nepriklausoma, neitakojama is salies.
Va tame ir esme, kad nejauciu poreikio kazkam ka nors rodyti ir irodineti. Tai mano seimos VIDINIS reikalas.
Butent, todel zmones privalo vienas su kitu kalbetis, tam, kad zinotu vienas kito lukescius, poziuri. Manau, kad labai didele klaida daro tie, kurie taikosi ir laukia, kada kas prareges ir uzsinores tuoktis.
Anoj temoj pateiktas P. Jadzes pasiulymas yra vienas is budu paskatinti vyra susimastyti ir sudelioti prioritetus. Bet jei zmones yra valdomi vien principu, o ne smegenu, jausmu, tuomet, tiketis neverta.
Nepaslaptis, vyras ne karta pirsosi, paskutini karta pirsosi, noredamas surengti tevonijos ikurtuves, jam pasirode, kad toks veiksmas kaip ir iprasmintu si ivyki. Ilgai sia tema diskutavome, kad tos tuoktuves butu tik scenarijaus, vaidybos dalis, kuri is esmes mums abiem nieko nereiskia, o tik yra dar viena akcija atrakcija sveciams, giminei. Nezinau kaip kitiem, bet man nesinori tapti pajacu. Mus siejantis saitai man yra sventi, skirti ne masem. Vyras suprato ir pritare mano issakytiems argumentams.