Aš manau, kad tiesiog reik pataikyt su sąlygom...jei su jom pataikai savaime, tai nieko ir daryt nereikia/-ės. Anei vargt, anei nervuotis, anei kaip stengtis taikytis. Pvz, pas mano tėvus labai drėgna virtuvė- kad matytum, kokia ten išaugo agava, visi sukulentai, o anturiai kaip klesti- na, jau gerus du metus mama neperka gėlių, nes anturių namie turim visada - reikia, ėmėi, nupjovei tris penkis...nes žydi po 15 - 20 žiedų beveik be pertraukų...Kaktusai tuo tarpu visi išmyriojo, kiek bedovanojom. Vaškuolė, storlapiai, gardenijos - nors parodon nešk, bet kam reikia sausesnio oro, daugiau saulės, susirgdavo grybinėm ligom ir supūdavo. O dėmesio ir rūpesčio neperdaug - palieja, kai atsimena, persodinu aš grįžus - tiesiog patenkintas esminis poreikis ir sąlygos.
Pas mane nė iš tolo santpaulijos negyvena - na, tik rudenį..Nors ant tos rytinės kaitrios saulės vasarą išvis nieks neišgyvena..Viena kaktusų rūšys buvo iki negalėjimo skydamarių pamėgta.Svogūniniai - amariliai - visi supuvo iki vieno..Užtat storalapiai, smidras, vaškuolė, zamiokulkas mūša visus augumo rekordus. pelergonijos tik iš bėdos pasirinktos - vis dėl tos nepakančiamos kaitros, ir tai sunkokai tveria. Orches, tos kur mažiau lepios, laikosi visai neblogai ir man prilipo - tik galvoju, jei nežydės žiemą, ka reiks daryt su jom, tiek vazonikų salotų...bet ne bėda, dėsiu ant tų jau ataušusių palangių, kurių dabar 2 didžiausios stovi visai tuščios, nes ten 45 C būna saulei užtekėjus iki 14 val. Su juvelyrinėm pažaidžiu sudarydama spec sąlygas, bet tai jau...žaidimas iki nusibos. Pvz, svajoju apie macodes petola didelį krūmą...na, bet kaip jį užaugint, tai neįsivaizduoju, nors bandžiau ne kartą. Reziume, kai pasirenki kas tinka namams pgl juose esančias sąlygas, arba jei augalams namai patinka, darbo nėr..Kartais tik atrodo, kad nedarai nieko, bet būna pataikyta į dešimtuką.
oho, kokia juoda gražuolė
...gerai, kad baltas fonas, tai išryškėja ta tokia gili vyno spalva...mano pirmosios pelargonijos tokios buvo, kai naujai atsikrausčius rinkaus tik pgl grožį...o palangės, langų rėmai iš lauko - taigi juodi...matėsi tik žali lapai loveliuose
...tai jau pernai pirkau pačias ryškiausias kokias tik radau...Šiemet - švelnias pastelines...

QUOTE(Violeta* @ 2011 06 05, 23:28)
Aš manau, kad tiesiog reik pataikyt su sąlygom...jei su jom pataikai savaime, tai nieko ir daryt nereikia/-ės.
As manau, kad pas mus per sausa...
O del gardenijos, tai pavydziu jusu mamai

QUOTE(nute2 @ 2011 06 06, 01:07)
Jau pradeda žydėt ir mano svyrančios.Pasirodom:
Spalva tai

QUOTE(jediara @ 2011 06 06, 20:01)
Man vejas nuverte loveli su sitom gelytem siandien

QUOTE(amarrile @ 2011 06 06, 23:07)
Man vejas nuverte loveli su sitom gelytem siandien
Kaip tas sumustinis kai krenta,tai ir lovelis dugnu i virsu. Na bet bus apie 5nauji augaliukai,tikekimes 

Kaip gaila

QUOTE(jediara @ 2011 06 06, 22:45)
Tai ta loveli pakeliau ir gyvens gelytes,lapukus aprinkau,paluzusias apipjausciau dauginimui susodinau,lovelius pririsau visus