Įkraunama...
Įkraunama...

Pelergonijos

QUOTE(marene @ 2011 06 07, 10:39)
Violeta,
ar dar laukti, kol sudygs tavo atsiustos pelargonijoss? g.gif Akis baigiu praziureti - ne vieno daigelio. Šiltnamy laikiau - gal per daug įšilo žemė ir jos iššuto?
Labai liudna... verysad.gif

na aš nesiimu prognozuot tokių dalykų - mano manymu, jau senai turėjo žaliuot..ir tik spėliot galiu, kodėl jums nesudygo...Greičiausiai arba šiltnamyje, jei jis šiltas drėgnas, arba iššuto ir supuvo, arba jei šiltas sausas, uždžiūvo..bet kokiu atveju mėginčiau sėjiniuose paieškot kažko panašaus į sėklas - jei nieko nebus, tai supuvo...dėl sėklų daigumo tai norėčiau pasakyt, kad juo nė kiek neabejoju - mano jau maždaug pusės sprindžio yra sėjinukai, visoms, kam siunčiau, tai buvo iš to pačio pakelio sėklos, prie standartinių sėjimo sąlygų nu turėjo sudygt, nes dygo tai labai gerai g.gif ..Žinau, kad xaos irgi pirmas bandymas nepasisekė, įdomu kaip dabar...įdomu, kaip Jediarai sekasi ir kitoms g.gif o kaip toms , kurios atskirai siuntėsi, kaip reikalai?
Papildyta:
QUOTE(Partizanė @ 2011 06 07, 10:50)
Bet tai va kaip vėjas didelius lovelius net atkelia... Amarrile, nepavydėjom  4u.gif

Vėjas toks neprognozuojamas dalykas...Kartais susisuka tokie ciongai, kad kad bet ką gal nuverst jei gerai nepritaisyta ir nepritvirtinta. ten kur aš gyvenu, labai vėjuotas rajonas, tai net..tokie vėjai susisuka, kad žmonėms ir langus išdaužo, jei pradaryti..Mačiau terasose ir skraidančius po ją stalus su kėdėm - sunkokus, ne plastikinius, krepšius su žemėms sunkius didelius stabilius padėtus - viskas išsivartę buvo per tokį trumpalaikį ciongą, paskui vėl gražu tyku, jei neskaitysim padaryto jovalo ir žalos-o stovėjo be jokio pasiskraidymo netgi du sezonus..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 07 birželio 2011 - 12:26
Sveikos. Gal žinote kokia čia liga? Kaip gelbėti mano pelargonijas? g.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Peppermint Twist
user posted image
Atsakyti
Rodau ir aš savo gėlytes user posted image
Atsakyti
Gražios visų 4u.gif Ata, sunku ką pasakyt -vienur atrodo, kad netolygus laistymas problema galėtų būti, o paskutinėj foto matau apdeginimus stiprokus..

Gaudvile, ir mano pražydo pepermint twist..tik kaupiuos rodymui, kol pilniau žiedynas išsiskleis..kol kas tik 5 žiedai iš burbulo..Burbulas kai visas labiau įsižydės, gal geriau atrodys, nes kol kas tik keli žiedai - nuo reklaminių peperminčių gerokai skiriasi savo apimtimis ir net nežinau kaip pasakyt, pačiu tuo "burbuliškumu"...pvz. lenkiška Emilia sakyčiau, savais žiedais pepermint gerokai lenkia - vienu metu skleidžiasi daug žiedų, didesni, stipresni tokie ir įspūdingesni net...na, bet laukiu kol pepermint įsižydės labiau...Vėlgi net giminiškos veislės labai skiriasi - kokia gera salmon queen, tai salmon princess - šiaip sau..Galvoju, aš gal tiesiog jau įpratus tik prie didelių, vešlių, pusiau pilnavidurių žiedynų, kad paprasti žiedai man jau visai net nedaro jokio įspūdžio..o kaip tau pačiai atrodo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 07 birželio 2011 - 17:58
Noriu ir aš pasidžiaugt, kad sulaukiau žiedukų wub.gif savo Pink Sybil ir dar kažkokios, nežinau kaip ji vadinasi. Dar laukiu vienos, mažiau kad žiedai tamsūs kaip bordo tokie wub.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Pirmas bandymas, pirmos klaidos ir nesėkmės:
sėklos pasėtos ir padėtos vonioje ant gyvatuko (pražiopsojau informaciją, kad reik daiginti šviesoje blush2.gif ),
po kelių dienų laukimo MB apvertė indą gun_bandana.gif, radau tik 3 sėklas iš 10, dvi jų sudygo ir dabar turi po du tikruosius lapelius.
Antrasis bandymas:
10 sėklų 05-31 vakare pasėjau, padėjau ant pietinės palangės, ryte 5 radau su uodegėlėm, po darbo tą pačią dieną dar - 3, taigi 8 pamažu auga thumbup.gif . 2 sėklos savaitę gyvybės nerodo.
Jeigu aplenks nesėkmės ir viskas seksis, turėsiu 10 augaliukų assa.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 06 07, 17:56)
Ata, sunku ką pasakyt -vienur atrodo, kad netolygus laistymas problema galėtų būti, o paskutinėj foto matau apdeginimus stiprokus..

Gal galite patarti, kaip laistyt, kad nebūtų tokių problemų?
O nudegimai čia nuo saulės? Mano gelytės kabo rytinėje pusėje, gal netinka?
ax.gif blush2.gif
Atsakyti
...na, nežinau ką pasakyt...aš bent lieju visada šiltu vandeniu, jokiu būdu ne šaltu..Neperlieju, neperdžiovinu..manau, kad tai galėjo atsirast ant įkaitusių augalų užpylus šalto vandens gal...

rytinė saulė gali apdegint stiprokai, nes dabar ji tokia kaip pietinė saulė..Tiks ta vieta, be tik tiek, kad jauni augalai dar nepripratę..Palaipsniui turi būt būt pratinami prie intensyvios saulės..ir nesiliest prie įkaitusių paviršių..

kadangi augalai pažeisti ir imlesni visokiom zarazom tuo pačiu, aš dar perliečiau dėl visa ko kokiu fungicidu..profilaktiškai.

Xaos, nu labai smagu girdėt apie sėkmingą bandymą nr.2. , dabar tik kantrybės linkėčiau...man pvz, kai yra 5 tikras lapas, toks jausmas, kad sustojo tas augimas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 08 birželio 2011 - 08:40
Labas rytas, labai gražios visų gėlytės wub.gif
O štai keletas mano augalėlių, pirmiausia parodysiu obelžiedės daigelius

user posted image
o čia įvairios pelargonijos (pavadinimų nelabai žinau blush2.gif )
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
nu ir išsiplėčiau blush2.gif
Atsakyti
Laistyti reikia vakare, beveik nusileidus saulei, kai lauko temperatūra atvėsta. Laistyt reikia kai gerokai pradžiūsta žemė.
Pelargonijos puikiai auga ant saulės, tiek rytinės, tiek pietinės, tiek vakarinės. Tiesiog nereikia laistyt jau dienos metu šviečiant saulei.
Papildyta:
QUOTE(Violeta* @ 2011 06 08, 08:36)
man pvz, kai yra 5 tikras lapas, toks jausmas, kad sustojo tas augimas 4u.gif

gal pavaišink kokiu stimuliatorium? smile.gif

QUOTE(Neili @ 2011 06 08, 08:43)
Labas rytas, labai gražios visų gėlytės  wub.gif

nu ir išsiplėčiau  blush2.gif

o mamule, kaip gražu. tikrai gerą ranką turi thumbup.gif čia gal visos iš sėjinukų? rolleyes.gif
Atsakyti
visos nuo pernai metų išlaikytos, tik paskutinis vazonas iš sėjinukų (mixas ten buvo), laukiu dar kol smarkiau sėtos suzydės, tada pasirodysiu.
Atsakyti