Įkraunama...
Įkraunama...

Pelergonijos

Na tai visa gera liga, grožį kurianti.... 4u.gif

Man patinka ta liga ir kad ja vis daugiau sergančių..Ne vien tik apie pelargonijų gerbėjas kalbant, o apskritai apie visas gėlininkes...Juk gražu, kai žmogus atranda poreikį užsiimti gėlėmis, jas sėti, ravėti, puoselėti, puošti jomis savo buitį ar aplinką, jas jausti...Gėlės džiugina savo žiedais, svaigina kvapu, turi savo logiką kažkokią ar pajutimą, net nežinau kaip įvardint...Kai stebi, kaip tavo rankose jos atgyja, suklesti, brandina savo žiedus ar vaisius/sėklas, negali nesižavėt..Kaip jos pakeičia kasdienybės pilkumą, sukuria ypatingą nuotaiką apie jas tupinėjant..Tada ir pats žmogus keičiasi, tampa tarsi geresniu, tauresniu, su geresniais jausmais...Nė vienas gėlių mylėtojas nėra blogas žmogus, nes tą tikrą santykį su gėlėm, ne daiktišką, ne buitišką, jaučia tik geri žmonės...Ir svarbiausia, kad tai užkrečiamas tas grožio - gėrio poreikis...

.... va blush2.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 19 birželio 2011 - 13:41
QUOTE(Violeta* @ 2011 06 19, 13:39)
Na tai visa gera liga, grožį kurianti.... 4u.gif

Man patinka ta liga ir kad ja vis daugiau sergančių..Ne vien tik apie pelargonijų gerbėjas kalbant, o apskritai apie visas gėlininkes...Juk gražu, kai žmogus atranda poreikį užsiimti gėlėmis, jas sėti, ravėti, puoselėti, puošti jomis savo buitį ar aplinką, jas jausti...Gėlės džiugina savo žiedais, svaigina kvapu, turi savo logiką kažkokią ar pajutimą, net nežinau kaip įvardint...Kai  stebi, kaip tavo rankose jos atgyja, suklesti, brandina savo žiedus ar vaisius/sėklas, negali nesižavėt..Kaip jos pakeičia kasdienybės pilkumą, sukuria ypatingą nuotaiką apie jas tupinėjant..Tada ir pats žmogus keičiasi, tampa tarsi geresniu, tauresniu, su geresniais jausmais...Nė vienas gėlių mylėtojas nėra blogas žmogus, nes tą tikrą santykį su gėlėm, ne daiktišką, ne buitišką,  jaučia tik geri žmonės...Ir svarbiausia, kad tai užkrečiamas tas grožio - gėrio poreikis...

.... va blush2.gif  smile.gif

Tikrai su tuo sutinku, kai matai tokius grozius negali tiesiog jiems atsispirti, ir mano pirmas darbas nuvaziavusi i sklypa pirmiausiai lekiu apziureti savo gelytes, o toliau jau eiles tvarka,tik vat kazkas nutiko mano pergonijom pradejo baluoti virsutiniai lapeliai ir nezinau nuo ko, gal as juos pertresiau nes su kiekvienu laistymu pilu trasu(kemir), o gal ne tas trasas naudoju, patarkit naujajai gelininkei smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Lapų geltimas paprastai rodo kalio, magnio bei geležies trūkumą. Esant lapų chlorozei, papildomai tręšiama tokiu tirpalu: 10 l vandens ištirpinama 5 g geležies chelato ir 10 g kalio salietros arba 10 g geležies chelato.

bandyčiau paliet tik geležim ir žiūrėt kas darysis...Jie tai dėl jos trūkumo 'anemija' tai padės 100 proc. net mano mažiukėm sėtom rožiažiedėm padėjo, kai maniau kad visos išmyrios...Yra žalioj stotelėj po kelis lt pokutis.

o jei tas blyškimas dėl saulės deginimo...ar partręšimo, tai...vadinasi, pirmiau nebetręščiau, liečiau geležim, jei niekas nesikeičia, keisčiau gal vietą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 19 birželio 2011 - 13:59
auuu blush2.gif
speju jau susivelinau su tu groziu ale''roziu'' uzsakymu ax.gif ar kas pasakys?
Atsakyti
Taip, susivėlinot jau...čia penkt bumas buvo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 19 birželio 2011 - 14:08
QUOTE(Darsė @ 2011 06 19, 09:30)
Na, kuo ne rožė  wub.gif

na tikrai nuostabi wub.gif labai lauksiu dalijimo akimirkos, kai bus stiprus augalas, tinkantis šakeles atkabint wub.gif

bet kokia lietinga savaitė laukia... na tikiuosi neužpus manosios po atviru dangumi.
Atsakyti
QUOTE(Darsė @ 2011 06 19, 10:30)
Na, kuo ne rožė  wub.gif

wow wub.gif pradžioj net pamaniau, gal ne pelargonijų temą atsiverčiau bigsmile.gif tokia šimtaprocentinė rožė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Darsė @ 2011 06 19, 10:30)
Sveikos.

Jau labai nekantrauju, kada mano gražuolė sužydės plačiau, bet manau, privalau pasidalinti Millfield Gem syn.Victory Lady Brooke (Victor Lemoine, 1894) žydėjimo pradžia:

user posted image

Na, kuo ne rožė  wub.gif

Taip, Darse, tikra roze wub.gif
As nes pasimeciau, nes pries tai roziu temoje buvau, o kai si puslapi atidare, tai su tavo foto priekyje, labai grazu thumbup.gif
Atsakyti
Roziu ziedu neturiu, pas mane tik pelargonijos biggrin.gif
[attachmentid=214016]
[attachmentid=214017]
Atsakyti
Laurinde, labai grazios. thumbup.gif
Atsakyti
Aciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2011 06 19, 16:05)
Roziu ziedu neturiu, pas mane tik pelargonijos biggrin.gif
[attachmentid=214016]