QUOTE(airius @ 2011 05 31, 08:41)
Sveiki, pas mane jis taip pat pirmas eilej ir renku info apie ji, zinoma ir jusu pjuvio laukiau- atrodo nuostabiai
Yra kremu rusys:
zefyrinis kremas
lengvas zefyrinis kremas( ten skiriasi truputi kremo darymo eiga)
ir plikytas beze kremas
tai tas plikytas beze kremas eina ant torto virsaus ar i pertepima
Aciu aciu, tikrai daryti verta ir kuo greiciau
Del kremo, tai as dariau pagal Lion recepta, jis berods 4 temoj buvo. Va taip:
40g baltymų (aš dėjau 2 kiaušinių, kas yra kažkur 65g)
280g cukraus (naudoti TIK smulkų, kitaip nesigaus)
114g razinų (kadangi nelabai megstu tai ju visai nedejau)
182g marmelado
2g citrinos rūgštelės
12g želatinos
50g vandens (maždaug 7-8v.šaukštai)
Baltymai sumaišomi su marmeladu ir plakami kol jų tūris padidėja 4-5 kartus. Tada į plakamus baltymus plona srovele supilamas karštas sirupas* ir išbrinkinta bei ištirpinta želatina. Plakti kol masė atvėsta ir sutirštėja (kažkur 10 minučių pilnu tempu). Pabaigoje sudedamos nuplautos ir padžiovintos razinos, citrinų rūgštis.
*Sirupo gamyba. Jis verdamas iš vandens ir cukraus. Šis procesas nėra labai lengvas
Į metalinį dubenėlį (galima ir į stiklinį) suberiame cukrų. Užpilame vandens ir verdame. Jokiu būdu nemaišyti.
Sirupas bus gatavas, kai pradės labai sunkiai, tarsi sulėtintai kunkuliuoti. Jeigu pradėjo ruduot beverdant, meskit lauk ir darykit iš naujo.
Sirupą pilti į baltymų masę karštą - iškart nukėlus nuo viryklės, nes jis labai greitai stingsta. Pilant būtina plakti mikseriu ir pilti ant mikserio plakimo šluotelių (tiesiogiai ant baltymų ni ni). Supylus sirupą, toliau plakant pilti želatiną (išbrinkintą ir ištirpintą karšto vandens vonelėje). Gerai isplakti...
Kitu kremu tai ne nezinau.. nu dar sviestinis yra, bet jis man kazkaip netiko sitam tortui. Torta dariau tik is morenginiu lakstu ir pertepiau tuo zefyriniu kremu, o visa torta aptepiau ir puosiau slapiu beze, tik jis si karta man labai nesigavo, bet nieko, vistiek skanu buvo