Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-14

Perskaiciau kruvas temu, bet niekur nerandu normu sokoladiniui glaistui. Zinau kad daroma sokoladas+grietinele arba sokoladas+pienas, arba sokoladas + sviestas. Bet va kokiom proporcijom unsure.gif
Atsakyti
noriu paklausti jusu patarimo: turiu kakavini ,sausoka ir nelabai saldu biskvita. noreciau pasidaryti koki nors pyraga ar tortuka ,niekaip nesugalvoju kokiu kremu man ji pertepineti kad butu gaivesnis? valgysim namie prie arbatos noriu ko nors ne mandro bet skanaus.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(convict @ 2011 06 02, 12:49)
Perskaiciau kruvas temu, bet niekur nerandu normu sokoladiniui glaistui. Zinau kad daroma sokoladas+grietinele arba sokoladas+pienas, arba sokoladas + sviestas. Bet va kokiom proporcijom unsure.gif

Iš savo užrašų ax.gif , berods Olestos buvo rašyta: glazūrai imu 100 g juodojo šokolado ir ant garų vonelės išsitirpdau, tirpdymo eigoje įdedu 3 šaukštus grietinėlės ir 1 šaukštą sviesto, masė gražiai vientisai maišant susijungia, karštą vientisą masę pilu ant sirupu sulaistyto viršutinio ir niekuo neaptepto biskvito, išlyginu mentele, o paskui nuo centro link kraštų šaukštu arba ta pačia mentele braukiu spindulius puslankiu ir statau į šaldytuvą
Atsakyti
QUOTE(emiliuxas @ 2011 06 02, 12:57)
noriu paklausti jusu patarimo: turiu kakavini ,sausoka ir nelabai saldu biskvita. noreciau pasidaryti koki nors pyraga ar tortuka ,niekaip nesugalvoju kokiu kremu man ji pertepineti kad butu gaivesnis? valgysim namie prie arbatos  noriu ko nors ne mandro bet skanaus.. rolleyes.gif

Nu tai sulaistyk biskvita (paprastai saldziu vandenuku, sirupu, kava+brendis, kuo tik nori, pagal skoni) ir pertepk plakta grietinėle, gali deti šaldytų vyšnių (atitirpintu ). Visiška fantazija smile.gif
Atsakyti
Sveikutes mergaites,labai reikia didelio torto seimu susieimui,prasau pagelbeti ,gal turit kokiu nors ideju? help.gif help.gif
Atsakyti
QUOTE(hunca @ 2011 06 02, 13:18)
Sveikutes mergaites,labai reikia didelio torto seimu susieimui,prasau pagelbeti ,gal turit kokiu  nors ideju?  help.gif  help.gif


Tai tortu yra begale, imat torto recepta, dauginat is dveiju, jei labai didelio reikia ir problemu kaip nebuta smile.gif
Man asmeniskai skaniausias Snikersas, padariau ji kazkada per valanda (cia kepimas biskvitu ir sutepimas kremu lakstu, be papuosimu). Ir paprasta pagaminti ir laiko neuzima, o skonis fantastiskas wub.gif Tik nezinau, kaip kitos, bet kai dariau 24 cm skersmens formoj, man reikejo kremams dvigubinti normas...ir tai susigere labai grietinele i blynus, nors jie buvo gausiai sulaistyti saldziu vandeniu... g.gif
Atsakyti
[quote=Rasskee,2011 05 31, 09:55]
Aciu aciu, tikrai daryti verta ir kuo greiciau thumbup.gif
Turiu dar klausymeli jums del Jaunystes tortuko blush2.gif
sakykit kokio dydzio gavos is sio kiekio paploteliai, kuriuos dziovinot...dziovinot vienoje skardoje ar dviejuose...man kazkaip atrodo mazoka mases, ir jei ji daryt is dvieju normu, tai tada manau reik atskirai, kad likusios nereiketu laikyt pora valandu, kol tie iskeps...ir dar- kada skaniausia ji valgyt, kiek jis turi brest g.gif (visada kyla tiek visokiu kausymu pries kepima lotuliukas.gif )
Atsakyti
sveikos kepejeles, norejau patarimo, per karscius, kai prognozuojama virs 30 laipsniu karscio, koks tortas tinkamiausias? noriu gaminti savo megstamiausia - jogurtini musa su zele gabaliukais ir vaisiais, puosta slapia beze, lydytu sokoladu ir sokoladine marchmelow masyte. kaip manote toks derinys per karsti atlaikys kelione automobiliu nuo vln iki traku ir 1 val pasiplaukiojima? ar geriau daryti meduti (bet irgi pertepimus darau su zelatina)? o kaip manot del papuosimu, ar atlaikys ar rinktis kazka kt.?
Atsakyti
QUOTE(Mayfly @ 2011 06 02, 14:04)
Iš savo užrašų  ax.gif , berods Olestos buvo rašyta: glazūrai imu 100 g juodojo šokolado ir ant garų vonelės išsitirpdau, tirpdymo eigoje įdedu 3 šaukštus grietinėlės ir 1 šaukštą sviesto, masė gražiai vientisai maišant susijungia, karštą vientisą masę pilu ant sirupu sulaistyto viršutinio ir niekuo neaptepto biskvito, išlyginu mentele, o paskui nuo centro link kraštų šaukštu arba ta pačia mentele braukiu spindulius puslankiu ir statau į šaldytuvą


aciuuuu labai labai 4u.gif taip ir darysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2011 06 02, 15:44)
Turiu dar klausymeli jums del Jaunystes tortuko blush2.gif
sakykit kokio dydzio gavos is sio kiekio paploteliai, kuriuos dziovinot...dziovinot vienoje skardoje ar dviejuose...man kazkaip atrodo mazoka mases, ir jei ji daryt is dvieju normu, tai tada manau reik atskirai, kad likusios nereiketu laikyt pora valandu, kol tie iskeps...ir dar- kada skaniausia ji valgyt, kiek jis turi brest g.gif (visada kyla tiek visokiu kausymu pries kepima lotuliukas.gif )

As morenginius blynus dariau is puses normos, tik krema is visos. Tai man blynai gavosi 3 vnt., po 20 cm skersmens ir po 1 cm aukscio kazkur. Dziovinau orkaitej 150 laipsniu temepraturoj 2 val. beveik, ant vienos skardos 1 blynas, o ant kitos siaip ne taip sutalpinau 2 bynus. Skardas pusei laiko praejus sukeiciau vietomis, nes bijojau kad neisdzius tolygiai.
Tortas buvo valgomas po 2 paru, ne nezinau is tikro kiek jis turi bresti, bet po 2 paru buvo superinis wub.gif
Tikiuosi padejau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 06 02, 17:00)
As morenginius blynus dariau is puses normos, tik krema is visos. Tai man blynai gavosi 3 vnt., po 20 cm skersmens ir po 1 cm aukscio kazkur. Dziovinau orkaitej 150 laipsniu temepraturoj 2 val. beveik, ant vienos skardos 1 blynas, o ant kitos siaip ne taip sutalpinau 2 bynus. Skardas pusei laiko praejus sukeiciau vietomis, nes bijojau kad neisdzius tolygiai.
Tortas buvo valgomas po 2 paru, ne nezinau is tikro kiek jis turi bresti, bet po 2 paru buvo superinis  wub.gif 
Tikiuosi padejau smile.gif

Labai netgi, aciu..na gal daugiau neiskils klausymeliu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

noriu ryt daryt Tiramisu, nes neturiu nei orkaitės, nei mixerio, o gimtadienį atžymėt reikia rolleyes.gif Taigi, Vokietijoj gamindavom be kiaušinių, o vietoj jų dėdavom varškę. Bet jų varškė tokia... šlapia ir labai gerai pasiskirstydavo, Lietuvoj tokia grūdeliais. Gal galitpatart kuri lietuviška varškė yra ne grūdeliais, o šlapia? dėkui

(Lietuvoj jau darydavau su plakta grietinėle, bet dabar neturiu mixerio)
Atsakyti