Sveiki, nelabai zinau ar cia pataikiau...
Gal kas galit rekomenduot koki nebloga treneri/trenere vaikui? (Kaune ar Kauno r) Dabar mes tik nuomojam zirgeli, treneris gal pasako tik koki zodi vaikui, kartais ateina paziuret kaip sekasi joti, pabuna kelias minutes ir iseina savais reikalais... Dazniausiai patys su vyru pabalnojam, nubalnojam, uzsodinam vaika ir patys bandom mokint.. Bijom elementariai pridaryt klaidu del savo neismanymo.. Veliau gali buti sunku tai atitaisyt.. Kiek ieskojau internete - vien tik komerciniai skelbimai apie zirgu nuoma, ko rimciau ir neradau...

sveiki, tai kaip kam sekasi, pasidalinkite kur kas jodineja, vis neprisiruosiu as, bet labai noriu, ir dukra jau nori ismokti jodineti. kas girdejo apie Sava gubuoja centra?
QUOTE(Balanda @ 2011 11 05, 12:08)
Na tikrai ta sodyba ne ta vieta,kurią verta rekomenduoti ir skatinti tokį "verslą"
Aišku,gal vienkartiniai pasijodinėtojai ir nesupranta,nemato kas ten per sąlygos arkliams...
http://www.15min.lt/...amdo-172-117372

http://www.15min.lt/...amdo-172-117372
Kaip dėkui, kad pasidalinate neigiamais atsiliepimais apie visokias Verubes

Gal kas galite teigiamais pasidalinti, gal jau ne kartą, ne du ir ne trsi lankėtės tame pačiame žirgyne ir žinote, kad arkliai normalios psichikos, gerai prižiūrimi ir t.t.? Labiausiai domintų Trakų apylinkės, gali būti ir Vilniaus ar kur aplink, jei tik vietos gražios. Kažkaip visai be jokių rekomendacijų nedrąsu, nes esu girdėjusi nesėkmingų istorijų apie traumas ir pan.
Domintų vienkartinis jodinėjimas, o ne kursai
Papildyta:
QUOTE(Diari @ 2012 11 02, 21:06)
Aciu.Cia prie Traku ,perkuno zirgai zirginas.
Apie tai ir rašau, kad tikrai gali būti pavojinga. Užjaučiu. O dar tas žirgyno pavadinimas toks, kaip kokia užmačia

Nuolat važinėti būtų toli, bet vienkartiniam pasijodinėjimui rekomenduočiau https://www.facebook.com/bopo.lt
Taip, yra : )
Sveikos
.Noriu paklausti gal kam teko patirti nevykusi pasijodinėjimą žirgais?Jei galite,papasakokite
.
Aš nuvažiavau į "Ties Baltija" žirgyna.Kokio aš norėjau arklio nedavė.Teko sėsti ant Elzės.Nujojau į maniežą,o žirgas visai neklauso.Tiesiog stovi vietoj ir viskas.Nori ten pasukti - neina.Daro ką nori.Tai sparkiau patempiu - trenerė tik sako -Negalima!Žirgui skauda... Nu aš suprantu,kad stipriai negalima,bet švelniai neklauso.Tai atsidarė vatus Elzė ir jau buvo pasileidusi prie savo aptvaro.O trenerė tik paisto visokias nesąmones
Sako -Švelniau -kai švelniau patempiu,tai sako -Ką tu čia dirbi?Kodėl žirgas neina?
Lyg pati neičiau.Tegu susivokia,kad žirgas čia neina o ne aš.Tai labai nepatiko,tik išpešė 30 Lt ir viskas...
O kokie atsitikimai buvo nutikę Jums?

Aš nuvažiavau į "Ties Baltija" žirgyna.Kokio aš norėjau arklio nedavė.Teko sėsti ant Elzės.Nujojau į maniežą,o žirgas visai neklauso.Tiesiog stovi vietoj ir viskas.Nori ten pasukti - neina.Daro ką nori.Tai sparkiau patempiu - trenerė tik sako -Negalima!Žirgui skauda... Nu aš suprantu,kad stipriai negalima,bet švelniai neklauso.Tai atsidarė vatus Elzė ir jau buvo pasileidusi prie savo aptvaro.O trenerė tik paisto visokias nesąmones

QUOTE(Aira2 @ 2014 12 06, 14:50)
Sveikos
.Noriu paklausti gal kam teko patirti nevykusi pasijodinėjimą žirgais?Jei galite,papasakokite
.
Sako -Švelniau -kai švelniau patempiu,tai sako -Ką tu čia dirbi?Kodėl žirgas neina?
Lyg pati neičiau.Tegu susivokia,kad žirgas čia neina o ne aš.Tai labai nepatiko,tik išpešė 30 Lt ir viskas...

nu , jei raitelis 'grybas', tai tikrai nera ko ant zirgo pykt

Aira2 - kaip suprantu esate visiškai pradinukė. Jums yra pavojus pataikyti ant tokių, vadinkime turistinių, žirgų. Tai yra žirgai, kuriuos joja vien pradinukai, treneriai gan silpnai prižūri arba visiškai neprižiūri, ir tiem žirgeliam paprastai sakant pasidaro "viskas visvien". Dažniausias elgesys ir yra toks - eina kur nori - dažniausiai namo.
Dar reikėtų paminėti, kad turizmui dažniausiai naudojami žirgai kurie yra tiesiog ramūs. Na, kurie nenumes, nenuskriaus. Dažniausiai tai amžiuje, su prasta sveikata gyvuliukai. Jiems ganėtinai nemaža kančia tuos turistus nešiot. Dažniausiai jei koks energingas ir gali pasipriešint - tai taip ir padaro. Dar tokie žirgeliai dažniausiai išsidirbinėja iš turistų ir ant žemės - mindžioja kojas, stumdosi, nesileidžia kamanojami ir t.t. t.t. - t.y. jokios "pagarbos" žmogui - nes tiesa sakant jie ir neturi jokios priežasties tuos žmones gerbti.
Tokių vietų ir žirgų reiktų paprasčiausiai vengti. Jei nebūtų prastų paslaugų klientų - neliktų ir tokių paslaugų
Kad tokių dalykų išvengt, na - pirmiausia tai reikia suprast. Ir ieškotis trenerių, kurie nors ir naujokus mokina joti, bet tai daro kokybiškai, o savo žirgus treniruoja, kad šiems nebūtų "viskas visvien", plius nenaudoja paliegusių vargšiukų kurie tiesiog nebeturi gyvenimo džiaugsmo anei dvasinių jėgų priešintis.
Žinokit ko norit - pagal tai ir rinkitės. Jeigu norite išmokti joti - jums reikia reguliariai treniruotis, ir mokytis - tai tikrai nėra nei greita nei paprasta! O jei norite kartais smagiai praleisti laiką, po gamtą pajoti - tada galite rinktis žygių paslaugas - bet vėlgi - žiūrėkitės su rekomendacijomis
Dar reikėtų paminėti, kad turizmui dažniausiai naudojami žirgai kurie yra tiesiog ramūs. Na, kurie nenumes, nenuskriaus. Dažniausiai tai amžiuje, su prasta sveikata gyvuliukai. Jiems ganėtinai nemaža kančia tuos turistus nešiot. Dažniausiai jei koks energingas ir gali pasipriešint - tai taip ir padaro. Dar tokie žirgeliai dažniausiai išsidirbinėja iš turistų ir ant žemės - mindžioja kojas, stumdosi, nesileidžia kamanojami ir t.t. t.t. - t.y. jokios "pagarbos" žmogui - nes tiesa sakant jie ir neturi jokios priežasties tuos žmones gerbti.
Tokių vietų ir žirgų reiktų paprasčiausiai vengti. Jei nebūtų prastų paslaugų klientų - neliktų ir tokių paslaugų

Kad tokių dalykų išvengt, na - pirmiausia tai reikia suprast. Ir ieškotis trenerių, kurie nors ir naujokus mokina joti, bet tai daro kokybiškai, o savo žirgus treniruoja, kad šiems nebūtų "viskas visvien", plius nenaudoja paliegusių vargšiukų kurie tiesiog nebeturi gyvenimo džiaugsmo anei dvasinių jėgų priešintis.
Žinokit ko norit - pagal tai ir rinkitės. Jeigu norite išmokti joti - jums reikia reguliariai treniruotis, ir mokytis - tai tikrai nėra nei greita nei paprasta! O jei norite kartais smagiai praleisti laiką, po gamtą pajoti - tada galite rinktis žygių paslaugas - bet vėlgi - žiūrėkitės su rekomendacijomis

Aira, iš patirties sakau - dažniausiai kaltas raitelis, o ypač jei jis nepatyręs... jei norėjot gražiai pasijodinėt - reikėjo joti vasarą į laukus, kad būtų ne vienas žirgas o keli - tada dažniausiai visi žirgai eina paskui vedlį. jei norite mokintis jotis - ieškokit ir tarkitės dėl reguliaraus jojimo, tiesa, jojimas nėra toks paprastas ir lengvas, kaip džniausiai atrodo. o kad gavote barti už šiurkštumą tai labia valio - reiškia tam žmogui rūpi arklys, o ne tik patenkintas klientas. va dėl to ir neleidžiu joti už pinigus ant savo arklių, nes žmogus galvoja kad sumokėjo tai ir gali daryt ką nori su arkliu, tikrai ne. ai, o kad negavote arklio kurio norėjote irgi gerai, reiškias rūpinosi jūsų saugumu. nes dažniausiai tie kur labia gražūs tai nebūna labia taikūs ir ramus nemokančiam joti
dažniausiai tai būna trenitruoti sportiniai žirgai ir jiems visai neaktualu ramiai panešioti turistą

Tai dabar ne iki galo suprantu
Vis matau ypač šiltuoju metų laiku kelių, o gal net keliolikos žirgynų ar šiaip turėtojų skelbiamas akcijas, dovanas ir kvietimus pasijodinėti Anykščių, Trakų, Vilniaus, Kauno gražiausiomis apylinkėmis ir pan.
Tai kaip manote, verta naudotis? Žinote tuos, kurie tai organizuoja? Kaip ten arkliai? Visai nesinori skriausti kokio senuko, bet ir pirmą kartą sėdant ant arklio papulti ant kokio sportiškiausio

Tai kaip manote, verta naudotis? Žinote tuos, kurie tai organizuoja? Kaip ten arkliai? Visai nesinori skriausti kokio senuko, bet ir pirmą kartą sėdant ant arklio papulti ant kokio sportiškiausio

QUOTE(Monteverte @ 2015 02 10, 14:15)
Tai dabar ne iki galo suprantu
Vis matau ypač šiltuoju metų laiku kelių, o gal net keliolikos žirgynų ar šiaip turėtojų skelbiamas akcijas, dovanas ir kvietimus pasijodinėti Anykščių, Trakų, Vilniaus, Kauno gražiausiomis apylinkėmis ir pan.

nu tai sportiškiausio tai neduos