Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 7

user posted image

Pagaliau prazydo pirmasis ziedelis stiebines rozes thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif wub.gif Jega ir naturoj spalva sveilniai ruzava. wub.gif
Atsakyti
Ir pas mane pražydo pirmieji žiedai rūžavi wub.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
turiu klausimeli patyrusioms rozininkems: ar reikia sodinant roze uzkasti skiepą, ar nereikia. Visai mane subalamutinu tie rozininkai, nes kai pavasari pirkau rozes, skiepu liepe neuzkasti, dabar kai rozes pirkau-liepe uzkasti. Kaip istikruju reikia????
Atsakyti
Sveikos merginos, patarkit, baigia nukristi visi rožių lapai, liko tik keli žiedai.Jokių vabalikų neįžiūriu. Kuo nupurkšti?
Atsakyti
Gražūs žiedai wub.gif

Skiepą reikia užkasti sodinant. Lapai matyt nuo dėmėtumo krenta g.gif fungicidais purkšti reikia. Pas mane tankių krūmų viduryje irgi atsiranda geltonuojančių dėmėtų lapų, kurie lengvai krenta - išskinu ir purškiu efektoriumi.
Atsakyti
QUOTE(Rudojilape @ 2011 08 08, 11:27)
Sveikos merginos,
turiu klausimeli patyrusioms rozininkems: ar reikia sodinant roze uzkasti skiepą, ar nereikia. Visai mane subalamutinu tie rozininkai, nes kai pavasari pirkau rozes, skiepu liepe neuzkasti, dabar kai rozes pirkau-liepe uzkasti. Kaip istikruju reikia????

Sodinant skiepas turi būti po žeme 5-10 cm. Jei skiepas bus aukščiau, gali žiemą greičiau nušalti, jei per giliai - šaknims trūks deguonies, blogiau vystysis šaknynas.
Labai aiškiai rožių sodinimas aprašytas
http://www.rozes.lt/...s_pagrindai.htm
http://www.roziudrau.../sodinimas.html
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2011 08 07, 00:39)
Sveikos,
Aš su labai panašiu klausimu, buvusiu keletą psl.atgal, tik atsakymas buvo ta linkme apie  vijoklinių rožių žydėjimą  ant pirmamečių ir antramečių ūglių. Taigi, ir pas mane ant pernai sodintų rožių (viena symphaty) viršūnėse buvo lapelių, kurie jau atrodė tuoj formuos pumpurus, tik tie maži lapeliai pajodavo ir nukrito. Aišku, kad ir nepražydo, ir tikrai ne amaras nugraužė. Ar taip būna dėl drėgmės trūkumo? O gal atvirkščiai, pertekliaus? Sunku pasakyt, nes rožės apmulčiuotos, kokia drėgmė nesimato. Beje, auga pietinėje pusėje.
Ir dar, kitoms rožėms žiedai būna, kad gerai neišsiskleidžia, o sudžiūna ir nubyra. Ar taip dėl karščio gali būti?
Žodžiu, klausimų daug, o atsakymų į juos dažnai tenka ieškot stebint savo augintines, bet gal kas pabandys atsakyti 4u.gif

gal brūkštels kas žodelį? smile.gif
Atsakyti
Aciu merginos už patarimus smile.gif
Atsakyti
Labuka visoms 4u.gif
Vakar persodinau savo"Knirps"rozyte,tikiuosi labai neuzpyks ji ant manes ir prigis naujoj vietoj unsure.gif
Norejau paklaust gal labiau patyrusiu rozininkiu,kiek man ja dbr apgeneti,kad roze atiduotu visas savo jegas prigijimui?
Mat jau gana didelis krumelis uzauges ir ji visa buvo apsipylusi ziedais ir dar daug nauju sakeliu tik su pumpurais,tai tas visas be gailescio ir apkarpiau.

O man nepasiseka su purskimu jau antra karta,nes kai tik as nupurskiu,po kokios valandos ima ir uzlyja lietus,nu niekaip "nepagaunu"to gero oro ir gero laiko purskimui doh.gif
Atsakyti
QUOTE(julchenukas @ 2011 08 09, 10:26)
Labuka visoms 4u.gif
Vakar persodinau savo"Knirps"rozyte,tikiuosi labai neuzpyks ji ant manes ir prigis naujoj vietoj unsure.gif
Norejau paklaust gal labiau patyrusiu rozininkiu,kiek man ja dbr apgeneti,kad roze atiduotu visas savo jegas prigijimui?
Mat jau gana didelis krumelis uzauges ir ji visa buvo apsipylusi ziedais ir dar daug nauju sakeliu tik su pumpurais,tai tas visas be gailescio ir apkarpiau.

O man nepasiseka su purskimu jau antra karta,nes kai tik as nupurskiu,po kokios valandos ima ir uzlyja lietus,nu niekaip "nepagaunu"to gero oro ir gero laiko purskimui doh.gif

Net patarimo nereikia - viską gerai padarei , nors ir didesnis krūmelis, tačiau reikia tikėtis, kad augs rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(julchenukas @ 2011 08 09, 09:26)

drinks_cheers.gif Reiškias vakar abi tokį pat darbą darėm - man teko keturias Knirps persodint, ištraukiau iš vazonų ir sodinau į gruntą, prie kitų sesių smile.gif Vazonuose jau skurdo, per ankšta joms palikę buvo, teko gelbėt.
Atsakyti
QUOTE(@lot@ @ 2011 08 07, 19:37)
user posted image

Pagaliau prazydo pirmasis ziedelis stiebines rozes thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  wub.gif Jega ir naturoj spalva sveilniai ruzava. wub.gif

pas mane irgi tokios dvi prazydo thumbup.gif , viena violetines, o kita ryskiai bordo spalvos. Tik man iskilo klausimas, kaip reikes tokia roze paruosti ziemai? Nes ji mazdaug metro aukscio, o kotas dvieju pirstu storio g.gif
Atsakyti