Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 7

QUOTE(mumrikas @ 2011 08 22, 19:36)
o jau į temą, tai gal kuri turit patirties kokia geltonos spalvos rožė pakartotinai žydėtų visą vasarą ir nebūtų labai lepi ligų atžvilgiu - gali būt floribundinė ar vijoklinė (nors geriau iš mažesniųjų) g.gif tokios ieškau į savo rožyną ax.gif

Pati neauginu šių rožių, bet pagal aprašus atsparios ligoms rožės, o asmeniškai man labai jau gražios:
Rožė 'CROCUS ROSE'/Emanuel
Austin rožė ,,Grace"
http://www.flickr.co...N02/3643560564/
ir floribundinė ,,Solero"(Kordes)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 22 rugpjūčio 2011 - 21:44
QUOTE(stirna77 @ 2011 08 22, 22:14)
Planuojam  biggrin.gif  Labai jau neramu bežiūrint į Sibirkos puslapį...

tai jamam ir kooperuojamės - gi kaimynkos beveik esam biggrin.gif

QUOTE(nijole0619 @ 2011 08 22, 22:43)
Pati neauginu šių rožių, bet pagal aprašus atsparios ligoms rožės, o asmeniškai man labai jau gražios:
Rožė 'CROCUS ROSE'/Emanuel
Austin rožė ,,Grace"
http://www.flickr.co...N02/3643560564/
ir floribundinė ,,Solero"(Kordes)

na ir kam čia prieš naktį reikėjo jas užrodyt - bemiegė naktis garantuota lotuliukas.gif Ką ten skirtingų spalvų - jau vien iš geltonų tuoj nebesugebėsiu išsirinkt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 08 23, 00:20)

na ir kam čia prieš naktį reikėjo jas užrodyt - bemiegė naktis garantuota lotuliukas.gif Ką ten skirtingų spalvų - jau vien iš geltonų tuoj nebesugebėsiu išsirinkt doh.gif

Pati sudarinėju norimų rožių sąrašą kelinta naktis...dar jų neturiu tik atrankos fazėje, renku info, bet jau širdis džiaugiasi, akys spindi...bent įsivaizduoju ko noriu wub.gif wub.gif wub.gif
ir sekmės
p.s. o kodėl nenorit nuvažiuoti į Sibirkos rožyną? juk netoli tie Trakai, savo akim pamatytumėt gražuoles, neretai paveiksliukai nuo realybės labai skiriasi...
Atsakyti
šiuo metu nebepriima lankytojų jie wink.gif Tenka rinktis iš katalogo. Sodinukai atkeliauja sveikutėliai, gražutėliai ( ne vieną kartą siunčiausi iš Sibirkos) ir net lepiausios anot info kataloge, atlaikė lietuviškas žiemas ir menkus dengimus. Beje, praėjusią žiemą minimalus durpių sluoksnis tebuvo užpiltas ir nei viena neiššalo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 22 rugpjūčio 2011 - 23:16
Tik neužsuk vieną dieną ir kiek daug karštų diskusijų - tik nesipykite 4u.gif

Šios rožytės žiedą gavau pernai kovo 8-osios proga, pasodinau ir dabar džiaugiuosi pirmu žiedeliu thumbup.gif Aš pirmenybę teikiu savašaknėms, jos tikrai geriau žiemoja ir jei nušąla antžeminė dalis, pavasarį vėl išauga rožė, o ne erškėtis rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 08 23, 08:48)

džiaugiuosi pirmu žiedeliu thumbup.gif

Kokia švelniai miela wub.gif
Įdomu su tom rožėm, mama irgi jas mėgdavo, bet pasodindavo ir visai nesirūpindavo. Ypač įstrigo viena, tamsiai vyšninė, augo keliasdešimt metų, nepurškiama, nedengiama, nieko jai nenutiko, kol pradėjo kliūdyti jau mūsų statybom, perestroikom. Kokia ji ten buvo, o gal tik labai užsigrūdinus g.gif
Atsakyti
Sveikos

Toliau kalbu apie savo "eksperimentą -savašaknę rožę. Auga labai greitai ėmė leisti žalius su rausvu atspalviu lapelius. per nepilna savaite uzaugo 5 cm neskaitant dvieju dienu vegetavimo. Prieš tai rožė gal menesi vandenyje pamerkta buvo su nukirptu žiedu ir ant koto apacios susiformavo kaip ir gumbai kazkokie tai prisiruosiau ir pasodinau biggrin.gif Laukan jos neplanuoju sodinti bent metus -taip poatarė vieno medelyno darbuotoja. Tiesą pasakius net neturiu patirties rožių auginimo srityje blush2.gif Geriausiai man akvariumo augalai auga doh.gif Rūšies rožės taipogi nežinau kas buvo dovanota tik pamenu kad spalva geltona su bordiniais kraštais. na eksperementuoju dabar. papasakosiu kaip seksis toliau
thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2011 08 23, 08:48)
Tik neužsuk vieną dieną ir kiek daug karštų diskusijų - tik nesipykite 4u.gif

Šios rožytės žiedą gavau pernai kovo 8-osios proga, pasodinau ir dabar džiaugiuosi pirmu žiedeliu thumbup.gif  Aš pirmenybę teikiu savašaknėms, jos tikrai geriau žiemoja ir jei nušąla antžeminė dalis, pavasarį vėl išauga rožė, o ne erškėtis  rolleyes.gif

user posted image

oo šaunu kad tau pavyko užauginti savašaknę, aš taipogi dabar meginu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Nightmoon @ 2011 08 23, 13:31)
Sveikos

oo šaunu kad tau pavyko užauginti savašaknę, aš taipogi dabar meginu drinks_cheers.gif

Lauksime Tavo eksperimento rezultatų mirksiukas.gif

Tai jau ne pirma mano užauginta savašaknė ax.gif
Atsakyti
Joo Sibirkos katalogas pakeri vietoje wub.gif
Kol nemačiau katalogo, galvojau kad nedaug rožių šiemet norėsiu, o kai pamačiau bigsmile.gif reikėjo save tramdyt, ir tos noriu ir kitos biggrin.gif

O čia mano rožė iš maximos, antra vasara pas mane - "Queen of England". Sirgo grybine liga - lapai rudais taškais nusėti. Taigi truputį apskabyta ax.gif

user posted image
Atsakyti
tai vat kad Sibirka dabar jau nebepriima lankytojų, o vasarą vis neradom progų ten nulėkt doh.gif Bet dar bus progų visas grožybes ten apžiūrėt, o ir iš praktinių sumetimų gerai - ten pabuvusi įtariu vietoj dabar norimų 3 veislių rožių užsinorėčiau trisdešimties blush2.gif

Nežinau kodėl (tiksliau dėl to, kad nedidukės ir ypač gausiai bei nuolat žydinčios ir kad labai gerai tokios pas mane be jokios priežiūros auga), bet labiausia mane užkabino poliantinės rožės. Ir aišku suprantu, kad tai tik ligos pradžia ir prisireiks dar visokių kitokių blush2.gif

jediara, labai graži tavo savašaknė wub.gif Aišku jei ji nėra lepi, tai laaaabai gerai thumbup.gif

..........................

dar klausimukas auginančioms vojoklines rožes. Tokių turiu keturis skirtingus krūmelius, bet kai jie buvo mažiukai, dar neturėjo ilgų ūglių, tai ir problemos nebuvo. Dabar šiemet jau išleido ilgus ūglius ir kaip suprantu juos jau reikia prilenkinėt prie žemės ir dengt. Tai vat norėjau pasiteiraut kas būtų, jei juos taip ir palikčiau prie tvoros pritvirtintus kaip dabar ir kiek eglės šakomis apsukčiau. Agroplėvele netinka, nes tos rožės tiesiai prieš terasos langus ir labai jau negražu iki pavasario matyt "kokonus" blush2.gif

Na kad apšals tai aišku, bet ar labai nukentės kitų metų žydėjimas g.gif Man nebūtina, kad jos būtų aukšti vojokliai, gali būt tiesiog krūmas, bet aišku žiedų norisi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 08 23, 14:25)
dar klausimukas auginančioms vojoklines rožes. Tokių turiu keturis skirtingus krūmelius, bet kai jie buvo mažiukai, dar neturėjo ilgų ūglių, tai ir problemos nebuvo. Dabar šiemet jau išleido ilgus ūglius ir kaip suprantu juos jau reikia prilenkinėt prie žemės ir dengt. Tai vat norėjau pasiteiraut kas būtų, jei juos taip ir palikčiau prie tvoros pritvirtintus kaip dabar ir kiek eglės šakomis apsukčiau. Agroplėvele netinka, nes tos rožės tiesiai prieš terasos langus ir labai jau negražu iki pavasario matyt "kokonus" blush2.gif

Na kad apšals tai aišku, bet ar labai nukentės kitų metų žydėjimas g.gif Man nebūtina, kad jos būtų aukšti vojokliai, gali būt tiesiog krūmas, bet aišku žiedų norisi ax.gif

Tai priklauso nuo vijoklio, jei žydi ant antramečių stiebų, tai jei pašals -galima žiedų nesulaukti, o jei ant pirmamečių, atauga ir žydi, dar viskas priklauso nuo žiemos, gerai jei pasitaikys tokia nešalta...aš siūlyčiau prilenkti, apkaupti durpėmis ir eglišakiais ar agroplėvele dengti.
reziume: Norint gražių žiedų sulaukti ..nuo dengimo neišsisuksim
Papildyta:
QUOTE(mamadonata @ 2011 08 23, 14:16)
O čia mano rožė iš maximos, antra vasara pas mane - "Queen of England". Sirgo grybine liga - lapai rudais taškais nusėti. Taigi truputį apskabyta  ax.gif

Gražutė kokia ir vešli.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 23 rugpjūčio 2011 - 13:08
QUOTE(mumrikas @ 2011 08 23, 14:25)

jediara, labai graži tavo savašaknė wub.gif Aišku jei ji nėra lepi, tai laaaabai gerai thumbup.gif

Pernai jau sodinau į lauką ir peržiemojo, žiūrėsime, kaip bus šiemet rolleyes.gif
Atsakyti