Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

Aš irgi turėjau bėdų su protiniais. Jie man augo kreivai, pasisukus kur į šoną, kur vos ne žandikaulyje . Laikas nuo laiko skausmas dingdavo, o paskui ir vėl tas pats. Du viršutinius išrovė, nes nebuvo vietos visai, o apačioj buvo linksma, trys kartus apipjovinėjo dantenas, negalėjau net ryt kelėta dienu, vienas dantukas pagaliau išlindo, vėl skaudėjo, nes rėmėsi į žandą, nutarė išraut, bet gerai kad nusiuntė į Žalgirį, ten padarė panoraminę nuotrauką ir pamatė kad šaknys kreivas ir galas „kablys“ liečia nervą... tai prapjovė dantenas ir su kaltuku ir plaktuku išmušinėjo, tik galvą klapsėjo biggrin.gif tai seselė laikė, kai viska išėmė, užsiuvo ir norėjo guldyt(nes po tokiu operacijų guldoma į ligoninę), bet aš negalėjau, tai pasirašiau atsisakymą ir važinėjau dar perrišimui. Po to visi mano kankinimai baigėsi thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,

Reikia jusu patarimo. Ketvirtadieni ir man isrove protini danti.Suleido net tris ampules nuskausminamuju, zinoma nieko nejauciau. Kaip ir viskas gerai. Siandien jau pirmadienis, o dar patinimas nepraejo, po apatiniu zandikauliu toks skaudus paketejimas yra, beto issizioti galiu tik 2 cm, lyg butu susikabine zandikauliai. Nebezinau ka man daryti? Per kiek laiko visiskai issivaiksto vaistai? Antibijotiku gerti negaliu nes maitinu suneli. Kiek dar laukti ir kur kreiptis?
Atsakyti
QUOTE(jurgusia @ 2009 10 05, 12:17)
Siandien jau pirmadienis, o dar patinimas nepraejo, po apatiniu zandikauliu toks skaudus paketejimas yra, beto issizioti galiu tik 2 cm, lyg butu susikabine zandikauliai.

Kiek dar laukti ir kur kreiptis?

O ką dantį išrovęs odontologas sako? g.gif Ar dar nesikreipėt į jį?
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2009 10 05, 12:22)
O ką dantį išrovęs odontologas sako?  g.gif  Ar dar nesikreipėt į jį?


Dar nesikreipiau. Sakau gal kokia savaite ta nejautra ir turi jaustis?
Atsakyti
QUOTE
Siandien jau pirmadienis, o dar patinimas nepraejo


Gali būti taip, ne visuomet greitai praeina.

QUOTE
po apatiniu zandikauliu toks skaudus paketejimas yra


Tikriausiai limfmazgis sureagavo. Irgi gali taip būti. Bet negaliu garantuoti, kad yra būtent šitai.

QUOTE
beto issizioti galiu tik 2 cm, lyg butu susikabine zandikauliai.


Priežastys gali būti įvairios. Kramtomųjų raumenų infiltracija ("permirkimas" lyg ir, nežinau kaip vaizdžiai paaiškinti) uždegimo skysčiais ar nuskausminamaisiais vaistais, infekcijos plitimas tarp kramtomųjų raumenų. Gali būti apatinio žandikaulio sąnario pažeidimas dėl to, kad buvot smarkiai išsižiojusi kai rovė dantį ir t.t. Sunku pasakyti.

QUOTE
Per kiek laiko visiskai issivaiksto vaistai?


Kelių valandų bėgyje. Kartais iki keliolikos valandų. Jei aptirpimas laikosi kelias paras, rodo apatinio žandikaulio nervo pažeidimą arba suspaudimą uždegimo metu išsiskiriančiais skysčiais. Tokiu atveju reikia skirti kuo greičiau nervo atsistatymą skatinatį gydymą.

QUOTE
Antibijotiku gerti negaliu nes maitinu suneli.


Kartais yra būtina gerti antibiotikus ir tenka nutraukti maitinimą krūtimi tuo laikotarpiu.

QUOTE
Kiek dar laukti ir kur kreiptis?


Būtina kuo greičiau kreiptis į gydytoją. Geriausiai - į tą, kuris dantį šalino, nes geriausiai žino kokia situacija buvo.






Atsakyti
Aciu Kalpana uz konsultacija. Einu skambinti gyd. unsure.gif
Atsakyti
einu 14 val pas odontologa, o kaip bijau fear.gif fear.gif scare.gif bijau.gif
Atsakyti
maniskiai protiniai buvo pasalinti narkozeje, visi keturi is karto.. nes buvo su jais daug bedu sad.gif
Atsakyti
Jurgusia, sėkmės. Nebijok.
Atsakyti
QUOTE(jurgusia @ 2009 10 06, 10:18)
einu 14 val pas odontologa, o kaip bijau  fear.gif  fear.gif  scare.gif  bijau.gif


Nebijok, nes aš net forume neklaususi pas gydytoją eičiau. Nors šiaip man gydytojas yra davęs savo el. pašto adresą, sakė geriau su juo konsultuotis nei internete. rolleyes.gif
Atsakyti
Florestina,
o koks gydytojas geras?
Atsakyti
Aišku, kad visuomet yra geriau konsultuotis su Jus gydančiu gydytoju.
Atsakyti