Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitaupyti, jei gyvenimas neverčia

QUOTE(Mergiona @ 2011 06 21, 22:58)
Dar beveik i tema: ar klaida CV nurodyt, kad esi vaiko prieziuros atostogose? Jei taip, tai kaip rasyt kur keli metai gyvenimo dingo?  g.gif

Aš nerašiau, bet paklausta paaiškinau kas per tarpas ir kodėl.
Bet šiaip nieko blogo nematau ir parašyme, kad auginai vaikučius.
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 06 21, 22:07)
Aš nerašiau, bet paklausta paaiškinau kas per tarpas ir kodėl.
Bet šiaip nieko blogo nematau ir parašyme, kad auginai vaikučius.

nusiunciau CV i viena vieta, kur isoriskai tobulai tureciau tikti, neatrase g.gif vat ir spelioju, kas ne taip. Suprantu pramestu po pokalbio, bet kad visai jokio atsako. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 21, 23:14)
nusiunciau CV i viena vieta, kur isoriskai tobulai tureciau tikti, neatrase  g.gif vat ir spelioju, kas ne taip. Suprantu pramestu po pokalbio, bet kad visai jokio atsako.  g.gif

O kiek laiko praėjo po to, kai siuntei?

Šiaip nesistebiu, mūsų darbdaviai tikrai nesivargina atsakyti visiems, deja. Manau, kad kai krūvas CV gauna, tai net nesivargina visų peržiūrėt. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 06 21, 22:20)
O kiek laiko praėjo po to, kai siuntei?

Šiaip nesistebiu, mūsų darbdaviai tikrai nesivargina atsakyti visiems, deja. Manau, kad kai krūvas CV gauna, tai net nesivargina visų peržiūrėt. verysad.gif

Na, savaite gal, bet skelbimas buvo iki vakar galiojantis, tai kazkaip tikejausi, kad atinks ir atrasys tinkamom snd. g.gif Arba labai jau blatna vieta ir konkursas tik del akiu unsure.gif

Net nezinau kiek mano sryty CV vidutiniskai gauna. Paskutini karta buvau viena is 8 (ar 9). Bet daug iskarto atkrenta, nes vieta "tik su patirtim".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 21 birželio 2011 - 22:28
mergiona, pusmeti siuntejau CV su vaiko atpstogu prierasu , niekas neskambino. kol gavau nemokama konsultacija is vienos moteriskes, dirbancios personalo vadove. sake trink savo vaikus ir atostogas ir neesme kiek dirbai kiek atostogavai zodziu tarkim dirbau 2004-2005 , 2006 isejau atostogu, 2007 isejau is darbo nu kaip pvz, tai rasau dirbau 2004-2007 ir jokiu ten pertrauku ir vaiku kad nesimatytu. as jos klausiu bet gi kaip gi melas. sake ne nemelas - o tiesa rasai kad dirbai o tu ir dirbai tavo darbo sutartis juk dirba tu juk idarbinta, dirbi ir viskas. niekas taves nekvies kitaip sake . nu gi ir zinot ka smile.gif paemiau ir padariau taip buvau 6 pokalbiuose biggrin.gif vieno atsisakiau nes pasiule 1200 uz nerealaus sudetingumo pareigas, kitam iskart mates kad kazkaip nesusikalbam. kitam paprasiau pati pasake neduos- atsisakiau. as namie uzdirbu tai man uz mazai nelabai verta. is 1aukiu atsakymo. bet esme ta kad reikalai pajudejo smile.gif
na nueinu jie klausia vaiku turi sakau turiu ir tyliu klausia kiek sakau du ir vel tyliu biggrin.gif klausia kiek metu pasakau ir vel tyliu biggrin.gif nebegrazu zmonem daugiau klausinet kitiem paaiskinu kad biliuteniu neimsiu. bet 1 darbe tik nuejau pats pirmas klausimas:
laba diena vaiku turit
as net pasimeciau
sakau laba diena turiu
sako kiek
sakau du
kiek metu
sakau 2 ir 5
sako tai kaip jus dirbt ruosiates kodel vaiku neauginat kodel tokius mazus paliekat biggrin.gif
cia geras buvo biggrin.gif

bet tie metai ir tas tarpas niekam nezukliuvo. vienoje vietoje paklause as pasakiau buvau vaiko auginimo atostogose taciau sike tiek dirbau is namu biggrin.gif ( nedirbau siaip biggrin.gif ) o ka daryt kitaip nezinau biggrin.gif bet kad diskriminuoja del vaiku tai tikrai smile.gif

esme tame kad as pati dar nezinau ar noriu dirbt , istojau i magistratura , galvoju gal nesiplesyt pasimokyt, vaikucius paaugint g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidicita: 21 birželio 2011 - 22:42
vat ir as galvoju kad rimta klaida padariau verysad.gif bet mano paskutine darboviete baisiai kruta, tai irgi nzn kaip rasyt. Kad isejau iki vaiko ir jau metus nedirbu? Arba kad dirbu iki dabar, bet tada klausimas ko iseinu ir i prastesne vieta einu, irgi kaip ir itartina? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2011 06 21, 22:40)
as namie uzdirbu tai man uz mazai nelabai verta.
esme tame kad as pati dar nezinau ar noriu dirbt , istojau i magistratura , galvoju gal nesiplesyt pasimokyt, vaikucius paaugint  g.gif

suvedus siuos du punktus- aisku nesipliesyk. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 21, 23:45)
vat ir as galvoju kad rimta klaida padariau  verysad.gif bet mano paskutine darboviete baisiai kruta, tai irgi nzn kaip rasyt. Kad isejau iki vaiko ir jau metus nedirbu? Arba kad dirbu iki dabar, bet tada klausimas ko iseinu ir i prastesne vieta einu, irgi kaip ir itartina?  g.gif

o kodėl išėjai iki vaiko ir kodėl eini į prastesnę vietą, ta paskutinė nebepriimtų? čia šiaip, iš pradžių ne taip supratau, kas link patarimo -

šiaip tai rašyčiau be vaiko auginimo atostogų (nes tai pasąmonėje gali darbdaviui rodyti, tas paminėjimas, kad jei jau dedi į CV, tai tau vaikai bus SVARBIAU už darbą, taip paprastai ir būna normaliam žmogui, bet darbdaviui turi taip neatrodyti), ir rašyčiau realias datas kas kaip, o jau kas ten įtartina ar ne - aptarsi arba ne per pokalbį, pvz., gal tu tiki, kad darbą reikia keisti kas 5 - 3 - x metų, idant neapkerpėtum ir su naujais iššūkiais susidurtum (yra tokia teorija, kodėl negalėtum ja a la vadovautis).
Papildyta:
gal tu tuos metus kuriuos nedirbai ne tiek vaiką prižiūrėjai, kiek pvz. tobulinaisi (skaitei, domėjaisi, galvojai apie naujas darbo kryptis, nežinau, koks pas tave darbas, bet vis tiek ką nors galima taip pasukt, reikia tik norėt nebūt per daug sąžiningai - praeityje čia buvo mano esminė "klaida", tai nelinkiu jų kartot).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stripulis: 21 birželio 2011 - 23:14
QUOTE(stripulis @ 2011 06 21, 23:15)
o kodėl išėjai iki vaiko ir kodėl eini į prastesnę vietą, ta paskutinė nebepriimtų? čia šiaip, iš pradžių ne taip supratau, kas link patarimo -

šiaip tai rašyčiau be vaiko auginimo atostogų (nes tai pasąmonėje gali darbdaviui rodyti, tas paminėjimas, kad jei jau dedi į CV, tai tau vaikai bus SVARBIAU už darbą, taip paprastai ir būna normaliam žmogui, bet darbdaviui turi taip neatrodyti), ir rašyčiau realias datas kas kaip, o jau kas ten įtartina ar ne - aptarsi arba ne per pokalbį, pvz., gal tu tiki, kad darbą reikia keisti kas 5 - 3 - x metų, idant neapkerpėtum ir su naujais iššūkiais susidurtum (yra tokia teorija, kodėl negalėtum ja a la vadovautis).

gal tu tuos metus kuriuos nedirbai ne tiek vaiką prižiūrėjai, kiek pvz. tobulinaisi (skaitei, domėjaisi, galvojai apie naujas darbo kryptis, nežinau, koks pas tave darbas, bet vis tiek ką nors galima taip pasukt, reikia tik norėt nebūt per daug sąžiningai - praeityje čia buvo mano esminė "klaida", tai nelinkiu jų kartot).

nzn ar priimtu i paskutine. g.gif

tai reikia rasyt kad isejai is darbovietes, kurioje esi vaiko prieziuros atostogose? Ar kad dar dirbi?

Man darbas svarbiau uz vaikus (tam tikra prasme, aisku) blush2.gif nes neturint darbo kuom as vaikus maitinsiu?
Atsakyti
manau, rašyk taip, kaip yra, jei išėjai - tai išėjai, o per pokalbį kaip sakau, paaiškinsi, kaip naudingai panaudojai turėtą laiką (net jei nieko nenaudojai, vis tiek ką nors prikursi). Be to, lyg mokeisi tuo metu, tai ir gali pasakyt, kad nenorėjai plėšytis ir vienu metu daryt du darbus (apie vaikus geriausia kiek įmanoma išvis nešnekėt, nerašyt etc... dabar tas labai "pjauna" tavo tinkamumą darbui, kaip kad ir prieš dešimt metelių buvo, paskui buvo apmažėję to požiūrio, dabar kiek žinau vėl subujojo visu smarkumu).
Papildyta:
nes aš tai taip galutinai ir nesupratau, ar tu išėjai iš tos darbovietės, ar esi vaiko priežiūros atostogose priklausydama tai darbovietei, tai nežinau, ką tau rašyt, jei dar priklausai tai darbovietei, rašyk, kad dirbi, nieko apie atostogas neminėdama, jei nepriklausai ir išėjai, rašyk kad išėjai...
Papildyta:
man rodos, pertraukos darbo staže CV nėra taip "baisu", kaip dviejų vaikų auginimas ir priežiūros atostogos jiems, maža ką, dar trečio užsimanysi ir vėl imsi atostogas... čia iš darbdavių pusės žiūrint, nors iš dalies aš juos suprantu, menkas malonumas priimt, galbūt kažkiek apmokyt ir vėl "išleist"...
Papildyta:
jūs geriau man parašykit, kaip pradėt dirbt, jei gyvenimas neverčia - turiu planą chuliganą išverst juodraštį per penkiolika dienų, bet gyvenimas (to byš sutartis) manęs neverčia to daryt... bet galėčiau užtat ramiai visą mėnesį ilsėtis ir tris mėnesius knygos taisymui skirt... bet neverčia gyvenimas... tai sėdžiu ir skaitinėju piniginės temas bei čia rašinėju wacko.gif
galėčiau kaip anksčiau sakyt, kad reik dirbt, nes paskui neišsimiegosiu, bet mano madam tokia savarankiška, kad aš galiu pamiegot ramia galva diena porą val, aprūpinus jos gamtinius poreikius prieš tai (nu gerai, bus koks zbitkas, šiandien pridarė man sūrių kepimo miltelių - sumaišė druską su jais, bet tai čia baika palyginus su pora valandų gero miego), taip kad tokio pobūdžio spyris sau į sėdimąją irgi nebeveikia...
Atsakyti
oh, na, jei bus dar koks skelbimas reiks mastyt. Visaip negerai doh.gif biggrin.gif (cia kaip du irasei "o gal trecio uzsimanys", irasyk kad dabar nera su kuo "uzsimanyt"- jo labiau provalas lotuliukas.gif )

ne, neisejau, bet didelis klaustukas ar galesiu grizt.

Oi, dar papasakosiu, apie stebuklus pinigu ieskant. Ta vat, mano masinoje dujos yra. Rudeni sugedo pats perjungimas, tai nuo tada vis vaziuoju taisyt, tai pinigu nera tam, tai laiko, tai priimt negali. Periodiskai vis bandau jungt (ypac po ziemos vilciu turejau, gal "atsils")- na, nieko. Su benzinu labai brangu vazinet, bet na niekaip nerandu laiko, o ir pinigu ne kalnas. Cia antra diena pastebiu, kad pajudejus trukteli man masina. Bet toks pazistamas jausmas. Masciau-masciau, "došlo" paziuret dujas. Veikia blink.gif Snd visa diena su dujom (pasirodo dar ir pilna baka turejau blink.gif ) na nieko sau blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 22 birželio 2011 - 00:00
QUOTE(vaidicita @ 2011 06 21, 23:40)
na nueinu jie klausia vaiku turi sakau turiu ir tyliu klausia kiek sakau du ir vel tyliu biggrin.gif klausia kiek metu pasakau ir vel tyliu biggrin.gif nebegrazu zmonem daugiau klausinet kitiem paaiskinu kad biliuteniu neimsiu. bet 1 darbe tik nuejau pats pirmas klausimas:
laba diena vaiku turit
as net pasimeciau
sakau laba diena turiu
sako kiek
sakau du
kiek metu
sakau 2 ir 5
sako tai kaip jus dirbt ruosiates kodel vaiku neauginat kodel tokius mazus paliekat biggrin.gif
cia geras buvo biggrin.gif

Na kaip jus gali į darbą priimti, visai gi pojkalbio pasiūlyta tema nepalaikote...
darbdavys: "laba diena vaiku turit"
jūsų atsakymas: "ir jums dieną labą. taip, vaikų turiu, visus du vienetus. abu sveiki, prižiūrėti. taip pat turiu vyrą. irgi sveikas. šeimos fronte esu save pilnai realizavusi. o kaip jūs? žmoną turit, vaikų? ar sveiki visi?
darbdavys: ... čia ir sužinosit ar verta su ta įmone susidėti

mano pirmas darbinis interviu.
darbdavys: "žinot, šiaip tai mes vyruko ieškom. ne tai, kad mes prieš moteris, nors pas mus čia 5 vyrai. matot, pas mus specifika tokia, kartais kokį matavimą reikia atlikti, į kaminą įlipti. o jūs, argi lipsit į kaminą"
atsakymas: "jei reiks, tai lipsiu. bet tikrai nesuprantu, ką jūs visi penki tuo metu veiksite, jeigu man, vienai merginai tarp penkių vyrų, į kaminą reiks lipti".

kai situacija įtempta ir kažkas lenda giliau, nei mano pakantumo ribos, pas mane autopilotu sarkazminis režimas įsijungia.

šiaip priėmė, antram pokalbyje padūsavę, kad tiek to kamino, bet bent jau tvarka bus, ir puodeliai švarūs. į kaminą lipau, ir ant stogo - įdomu buvo pačiai pačiupinėti viską biggrin.gif ir puodeliai švarūs buvo - kadangi arbatgėrio vieta mano kabinete buvo, tai jei tik palikdavo puoduką neišplautą, išmesdavau į bendrą kriauklę prausykloje. o tada valytoja ir buhalterės jiems gerokai velnių atrašydavo. ech, geras buvo darbas, kas nepasakytina apie atlyginimą verysad.gif

kažkaip pastebiu, kad kuo geresnis kolektyvas ir mažesnė įtampa, tuo menkesnis atlyginimas. bet, po teisybei, užauginus vaikus ir užsidirbus pensijai, norėčiau dirbti tokį darbą su tokiais žmonėmis. vat ar sugebėsiu grįžti, nežinau - prie pinigų greitai priprantama ax.gif

ir su vyru nesutariau - nušveitė sienas ir liepė perglaistyti. luboms padarė "nuolaidą". eina sau - ryt visas vakaras gruntavimui, paskui diena glaistymui. net neįsivaizduoju kur įtarpuoti tą dieną - du joninių festivaliai ant nosies. po to vaikai į stovyklas, o mums darbe joninių šventė. po stovyklos vaikai į kaimą. be sūnaus neglaistysiu iš principo schmoll.gif gal reiks jam kaimą "atšaukti"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 22 birželio 2011 - 00:42