Labas

Grįžau

Įspūdžių be galo daug ir viskas ratu

(nelauktai turėjau ir asmeninių išgyvenimų)
Apie kelionę. Gidas pasitiko Lenkijoj. Iki valgymo vietos (to malūno) važiavom tik su vairuotojais - Algiu ir Aleksu, nepaprastai paslaugiais, mandagiais ir tikrai turinčiais konkretų humoro jausmą žmonėmis

Aleksas toks pogriežtis pasirodė... Bet liux

Sveikai griežtas, nors ir prie bajerio

Gidas pasitiko Lenkijoje - Vytautas Sidaras. Normalus, paslaugus, neišsišokantis sveikai dirbantis žmogelis. Daug papasakojo, daug ko ir nepasakojo (priminsiu kad aš antrą kartą važiavau į Šveicariją, tai daug ką prisiminiau iš pernykštės kelionės), bet gidui dedui pliusą, kaip normaliai dirbančiam žmogui

Patiko ir tai, kad esant dideliam rūkui (tojest debesims) labai greitai susisukom kalnuose ir turėjom gan nemažai laiko, tai Vytauto iniciatyva pamatėm Lichenšteino sostinę - Vaducą

Kas nepatiko - kad tiek gidas, tiek vairuotojai leido keleiviams migruot priekyje - sėdėt jų vietose (tai autobuse buvo daug chaoso ir tas šiek tiek erzino) (pati sėdėjau už gido), tai tikrai erzino migruojančios kaimynĖs (moterėlės amžiuje)

Nu ir kas tikrai labai nepatiko - nakvynė Prahoje. Visdėlto apgyvendino blokuotuose kambariuose, (kai dviems kambariams
vienas dušas ir wc) Nors sutartyje numatyta, kad patogumai kambariuose, ir perkant kelionę mane žodžiu užtikrino, kad taip ir bus, bet nebuvo

Pradėjau skaityt sutartį ir pamačiau, kad taip pat pažymėta buvo prie apgyvendinimo sutarties priedas, o priedu įvardintas Grūdos katalogas - kuriame viskas įtraukta karo, bado ir maro sąlygoms

Taip pat ir apgyvendinimas blokiniuose kambariuose, taigi jie kaip ir teisūs

Ir beveik visą naktį važiavom autobuse - Vilniuje buvau 6 ryto
Pati kelionė, pati Šveicarija nerealiai patiko

Nors pernai buvau rugpjūty, oras buvo nepalyginamai šaltesnis nei šiemet rugsėjo vidury

Jungfrau ne toks šaltas pasirodė (buvo +3) (o pernai -4)

Bet pats maršrutas man labiau patiko "Šveicarija - žemės lopinėlis arčiausiai dangaus" ta viena diena daugiau duoda

Bet ši kelionė buvo puikus pernykščių įspūdžių papildymas
...When I needed a hand, I found your paw...