Papjaus jos mane... pilnas daržas, šilnamis, sodo namelis. Kažkoks košmaras
Priminkit kuo skruzdėles šiltnamy naikinti
Žinau, kad buvo kažkurioj temoj, nu bet nerandu...
QUOTE(Ex @ 2011 06 01, 08:36)
Deja....
Taigi rodžiau nuotraukas, aiškinau kaip ir iš ko formuojami stiebai ir vėl "apiat dvadcat piat"...
Šoniniai stiebai formuojami iš pažastinių ūglių, o ne iš viršūnių. Bet jei auginot vienu stiebu ir staiga užsinorėjot dvigubais ar trigubais stiebais augint, galit, nieko neatsitiks tam pomidorui. Tik kuo daugiau stiebų, tuo smulkesni pomidorai (tai negalioja vyšniniams pomidorams, jiems galit formuot daug stiebų).
Taigi rodžiau nuotraukas, aiškinau kaip ir iš ko formuojami stiebai ir vėl "apiat dvadcat piat"...
Šoniniai stiebai formuojami iš pažastinių ūglių, o ne iš viršūnių. Bet jei auginot vienu stiebu ir staiga užsinorėjot dvigubais ar trigubais stiebais augint, galit, nieko neatsitiks tam pomidorui. Tik kuo daugiau stiebų, tuo smulkesni pomidorai (tai negalioja vyšniniams pomidorams, jiems galit formuot daug stiebų).
tai aš tada neisivaizduoju kas yra išsišakojusi viršūnė
QUOTE(siamese20 @ 2011 06 01, 23:12)
Priminkit kuo skruzdėles šiltnamy naikinti
Žinau, kad buvo kažkurioj temoj, nu bet nerandu...
yra zalioje stoteleje tokie miltukai, nepamenu kaip vadinasi, man jie labai padejo
QUOTE(Ex @ 2011 06 01, 11:08)
Stebiu jus viena akim.. stebiu...
Hm, kažkaip klausimas man per sudėtingas...
Jei atsakysiu "ne į temą", klausk dar kartą..
Kekių skaičiaus neriboju, net negirdėjau, kad reiktų tai daryti. Tam ir leidžiama augti dviems stiebams, kad kuo daugiau pomidorų raudonuotų
Auginant du stiebus, pomidorų vaisiai būna ir dydžio normalaus, ir gausiau dera, nei auginant vienu stiebu. O jei jau trys stiebai, vaisiai gerokai smulkesni būna.. Neapsimoka tokios smulkmės augint, jau išbandžiau
Supratau
Mano manymu ne tik Plateliai, bet ir daug čia klausinėjančių puikiai augina pomidorus, tik nuolat pasitikrina savo žinias ir kitus praegzaminuoja
Man tai čia dar GREISI plepalų trūksta, šauni žinovė ir pomidorininkė
Hm, kažkaip klausimas man per sudėtingas...
Kekių skaičiaus neriboju, net negirdėjau, kad reiktų tai daryti. Tam ir leidžiama augti dviems stiebams, kad kuo daugiau pomidorų raudonuotų
Supratau
Man tai čia dar GREISI plepalų trūksta, šauni žinovė ir pomidorininkė
Rašiau rašiau ir viskas dingo
O ir pridurt nėra ką
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 06 01, 00:00)
atnesu savo pazadeja vaizdine medziaga
Antroj nuotraukoj matau pienių ,,galvas, o tai nepasisėja jos mulčiuojant? Žalia kuosa esu mulčiavime, šįvakar pirmąkart bandžiau žole kloti...
QUOTE(Laumikė @ 2011 06 02, 00:01)
Antroj nuotraukoj matau pienių ,,galvas, o tai nepasisėja jos mulčiuojant? Žalia kuosa esu mulčiavime, šįvakar pirmąkart bandžiau žole kloti...
ir pas mane jos baltuoja, nieko blogo kolkas nepastebėjau
Labas rytas, pomidorininkes
sena seniai tapusi idomi ir labai daznai skaitoma, tik nieko nekomentuojama, nerodoma, siryt pirmasis mano islindimas i viesuma

QUOTE(vijoleta20 @ 2011 06 02, 08:11)
sena seniai tapusi idomi ir labai daznai skaitoma, tik nieko nekomentuojama, nerodoma, siryt pirmasis mano islindimas i viesuma
Ne patys pomedorai mane sužavėjo,bet nuotraukos dvi pirmosios,ten tokie auksuliai
Nupurškiau šyryt saviškius pienu ,vandeniu ir jodu
QUOTE(vijoleta20 @ 2011 06 02, 08:11)
Kas čia per veislė?
Sveiki, sakykit, susidūriau su 2 problemomis, pati pomidorus auginu 1 metus ir nelabai turiu ko paklausti
Susodinau pomidorus ir aukštus ir žemus, kaip juos atskirti yra kelios veislės, ar tie aukštieji nuo apačios pradeda šakotis
žinau, kad aukštiesiems po 2 stiebus reikia palikti, bet bijau, kad neapgenėčiau žemųjų
pas mane pomidorai žydi, tačiau tušti žiedeliai
kodėl taip gali būti
Susodinau pomidorus ir aukštus ir žemus, kaip juos atskirti yra kelios veislės, ar tie aukštieji nuo apačios pradeda šakotis
QUOTE(Kkunigunda @ 2011 06 02, 10:27)
Sveiki, sakykit, susidūriau su 2 problemomis, pati pomidorus auginu 1 metus ir nelabai turiu ko paklausti
žinau, kad aukštiesiems po 2 stiebus reikia palikti, bet bijau, kad neapgenėčiau žemųjų
kodėl taip gali būti 
Dėl aukštaūgių ir žemaūgių - tai teks rizikuoti ir atskirti pagal augumą. Aukštaūgiai dažniausiai augesni, greičiau stiebiasi į viršų, o žemaūgiai dažniausiai išsiskiria trumpesniais tarpubambliais (atstumais tarp lapų), "storesniais" stiebais.
O žiedeliai gali būti tušti (t.y. nemezga) dėl netinkamo temperatūros režimo (pvz. labai karšta šiltnamyje, >35 laipsniai, prastas vėdinimas). Šiaip yra rekomenduojama bent 2-3 kartus per savaitę apie 11 val. ryte švelniai supurtyti augalus, kad žiedadulkės geriau pasklistų. Dar kai nemezga galima purkšti boro rūgšties tirpalu (1 arbat. šaukštelis boro rūgšties 10-čiai litrų vandens). Boro rūgšties mačiau pirkti Senukuose prie trąšų.