Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip apsiginti nuo palaido šuns?

QUOTE(Apus @ 2011 06 03, 13:01)
izgirdes lojima net nutirpsta....

Bet tai kaip žiauriai unsure.gif ...Mane vaikystėje buvo išgąsdinęs šuniukas ( mama sako, kad šuniukas buvo visiškai mažas, aš jo išsigandau, bėgau, o jis mane gaudė, žaidė tipo doh.gif ). Bėgdama prasiskėliau galvą, dar keletą metų bijojau šunų, na ne iki nutirpimo, tiesiog apeidavau ratais. Ir iki šiol pamenu, kaip mama mane mokė nebijoti šunų, parnešdavo draugų, kaimynų šuniukus, vesdavosi į svečius kur yra šuniukų, vėliau parnešė tėveliai šuniuką, kurį auginome. Kažkaip ramiai jaučiausi, tikėjau tėvais, kad šuniukai geri ( žinoma, jie mane ir pažindindindavo tik su geriečiais). Dingo šunų baimė kaip nebuvusi 4u.gif smile.gif

Jei mama būtų mano baimę "gilinusi" kokiomis dujomis, neapykanta šunims, kaži ar būčiau pasveikusi ir dabar nuolat apsupta gyvūnų

Jau suaugusi kažkiek prisibijojau stafukų, na iš nuogirdų žinojau, kad jie ėda žmones lotuliukas.gif , tai forumietė pasiūlė supažindinti mane su šios veislės šuniu. Dėkui jai, nebebijau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tobula: 03 birželio 2011 - 12:28
QUOTE(Apus @ 2011 06 03, 13:09)
Patikekit, tai nera taip paprasta ir lengva..... viena kart sukurta baime islieka ilgai ir atsinaujina atsiradus dirgikliui. Ir daug vargo ideta ir laiko ir pripazinkim pinigu,  vat ir turi pasekme, po 3 metu intensyvaus darbo vaikui viskas atsinaujino. As sutinku ir nesiginciju, kad tai mano rupestis, bet  mieli sunu augintojai gerbkite ir aplinkinius, ne tik savo sunis.

Bet jūs labai hiperbolizuojate. Aš praktiškai visur kur įmanoma ir kartais nelabai įmanoma imuosi savo šunį, nes atsižvelgiu į šuns poreikius (baisiai nekenčia likti namie, nori visur). Na ir tfu, tfu, tfu, neteko papulti į tokias situacijas kaip kad jūs nupasakojate. Tai man dabar dėl jūsų vienos niekada niekur nepaleisti šuns, nes kažkur iš už kažkokio kampo jūs kažkada galite išlysti ir išsigąsti? Taip pat ir kitiems, ne tik man?
Tiesiog prašote perdaug.
Fobijos yra blogai. Aš irgi vieną išsiugdžiau per gyvenimą, norss anksčiau nebijojau. Man gėda dėl to labai prieš save ir kitiems nelinkusi to akcentuoti, nes nu baimė kvaila, nepagrįsta, mano nuomone doh.gif Bet tai to net neafišuosiu, net nerašysiu kokia tai baimė, nes gėda, ir kiekvieną pasitaikiusią progą aš bandau ją įveikti ir kaip aš džiaugiuosi, kai man kažkiek pavyksta wub.gif thumbup.gif Ir turiu viltį, puoselėju tiesiog, kad vieną dieną pavyks įveikti, o jei ne, tai pati sau priverstinai padarysiu taip, kad nebus kur dėtis ir stačia galva nersiu į tą baimę wub.gif tongue.gif
Atsakyti
Apus, o jus pabandykit nueiti i kokia sunu paroda, kuri lauke, ne patalpoje. Vien pasivaiksciojimas tarp sunu nemanau kad pakenks jums ir jusu vaikui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Apus @ 2011 06 03, 13:12)
Taip, su profesionaliai pagalba.
Ir ne as viena tokia, kaip teko susidurti su visu tuo is arciau. Tiesiog mamos tyli. O as ginsiu savo vaika ir netylesiu. Dar karta kartoju, gerbiu ir gerbsiu atsakingus sunu augintojus, tvarkingai vedziojancius savo sunis ir t.t visus palaidus lojancius esancius per metra nuo vaiko purksiu.

Apus o tu garantuota kad tos dujos paveiks šunį g.gif ,daugumos jos neveikia schmoll.gif o ir pasekmės tada gali būti ne lojimas.Pati turiu didelį šunį,bet nuo durnių neapsisaugosi tokiu būdu.Pati stengiuosi išvengti tokių susidūrimų,nors šalia turiu sargą,bet niekad nedaleidau kad nukentėtų šuo.Ir jei jūsų sūnus matys tai ką jūs darote vargu ar tai bus geras pavyzdys.Manau tai ne išeitis.Galiu jus tik užjausti dėl šito nutikimo,bet merginos teisios nereikėtų pykti ir keikti visų keturkojų.Jie nekalti,jie tik šunys turintys debilus šeimininkus.Mūsų kaimynų dukrelė paniškai bijojo šunų doh.gif ,pamačius lipdavo tėvui ant sprando,net apsisšlapindavo verysad.gif buvau labai nustebus kai kieme pas juos pamačiau obuolio dydžio pūkutį wub.gif .Tėvai jau parnešė visai mažą šunytį.Aišku vaikas iš pradžių prie jo nėjo,žiūrėjo o po savaitės pati pradėjo juo rūpintis.Augo jie kartu,o su tuo augimu po truputį traukėsi ir baimė.Su laiku ji praeidavo pro šunis be jokios baimės.Jūs gi auginate katinus vaikas jų nebijo .O jei jūs su sūneliu pabandytumėte apsilankyti pas žmones kurie turi mažų šunyčių,kaip jis reaguotų į tuos bejėgius padarėlius g.gif ar niekad nebandėt to padaryti
Atsakyti
QUOTE(Apus @ 2011 06 03, 13:06)
Jus man nepasakokit, kad suns bijantis zmogus jam spirs  lotuliukas.gif  As turiu gyva pavyzdi kai suns bijantis asmuo  net nesiartins 5 metru atstumu prie suns.  Jei izdrysta spirti, vadinas suns nebijo, tai tik pagieza ar dar kaskas. As kalbu apie baime ir baime iki sulaikyto kvepavimo..... skirkit truputeli....

Tiesiog gana dažnai žmonės elgiasi panašiai kaip šunys - kai kurie šunys įspeisti į kampą iš baimės loja ir gali pulti, o kai kurie žmonės savo baimę išreiškia akmenimis, pagaliais ir spyriais "einu ir matau, kad už 10 metrų kupstą uostinėjantis 3kg siaubūnas iššiepęs dantis ruošiasi nukąsti man koją, tai aš ta koja jam iš anksto tik p*st į dantis..".

Dėl ko aš dažniausiai ir bijau, kai kieme maniškė prieina prie kokio svetimo bato pauostyti, jei nespėju pasikviesti - paprastai žmonės reaguoja labai teigiamai, nes šuo tikrai miniatiūrinis ir labai draugiškas, o ir mes niekada nedraudžiam, jei matom, kad nepažįstamasis (-oji) eina išsišiepęs ir jau kalbina šunį, tegul socializuojasi.. Bet maža ką, vieną dieną nespėsim prasilenkt su kokiu šunofobu, nuspirs tą mano taksą į žolę, dantų šuo nebesusirinks...
Atsakyti
QUOTE(Apus @ 2011 06 03, 13:14)
O man suo niekada nebus auksciau uz vaika, jei pas jus kitaip, tai jums reikia gydytis, o ne man.

tai jus gal norit kad jusu vaikas butu auksciau zmonems uz ju sunis ar kaip? nu netuiru vaiko - myliu suni, turesiu vaika - melyesiu ir vaika ir suni. nesuprantu to tokio jusu skirstymo.

QUOTE(Apus @ 2011 06 03, 14:06)
Jus man nepasakokit, kad suns bijantis zmogus jam spirs  lotuliukas.gif  As turiu gyva pavyzdi kai suns bijantis asmuo  net nesiartins 5 metru atstumu prie suns.  Jei izdrysta spirti, vadinas suns nebijo, tai tik pagieza ar dar kaskas. As kalbu apie baime ir baime iki sulaikyto kvepavimo..... skirkit truputeli....

seip tai uzjauciu, kad jusu aplinkoje tiek fobiku.
deja, asmeniskai nepazystu nei vieno turincio tokia stipria baime. cia jau kvepia rimtom psichologinem problemom...

QUOTE(Iriz @ 2011 06 03, 14:39)
Tiesiog gana dažnai žmonės elgiasi panašiai kaip šunys - kai kurie šunys įspeisti į kampą iš baimės loja ir gali pulti, o kai kurie žmonės savo baimę išreiškia akmenimis, pagaliais ir spyriais "einu ir matau, kad už 10 metrų kupstą uostinėjantis 3kg siaubūnas iššiepęs dantis ruošiasi nukąsti man koją, tai aš ta koja jam iš anksto tik p*st į dantis..". 

ziauriai geras pavyzdys drinks_cheers.gif
Atsakyti
Atrodo laikas į pasivaikščiojimus pamiškėmis su šunimi neštis ir metalinį strypelį kokį, ar bent akmenį kišenėn įsidėt... Kad nuo paranojos apimtų mamaičių galėtum apginti savo šunį, kuris išvis nėra patyręs, kad žmogus gali kelti skausmą, neigiamas emocijas ir kad galima būtų prieš žmogų naudoti dantis g.gif Mat po tokio išpuolio su dujomis yra didelė grėsmė, kad agresyvių šunų gretas papildys iki šiol visiškai normalus šuo...
Atsakyti
Aš mačius taip bijančią moterį, draugavau su ja. Buvo aišku pati labiau prikenkus savo dukrai nei bet koks šuo. Pastoviai darymas veiksmo pamačius šunį-vaiko traukimas, rėkimas ant šeimininkų "paaaaaimkiiit šunįįįįį, aš bijau" ir aiškinimas-šuniukas gali įkasti,, būk atsragi, neliesk. Privedė prie to kad vaikas paniškai bijojo šunų iki riksmo. Ir kaukdavo abi kaip sirenos. Pas mane į mašiną vaikas nesėdo-nes šunys gale sėdi, sakau eik pėsčia tada, pažliumbė ir atsisėdo. Viskas, baigės baimė mašinoje su šunimi būti. Mama iš vis pavarė-aš kai pas tave į svečius ateisiu tu savo šunis kur nors garažan uždarysi? Vos neatsisėdau-pasakiau nenumirsi, atėjo ir baigėsi kad vakaro pabaigoje sėdėjo apsikabinus su 50 kg patinu, vaikas išeidamas dabar jai verkė šuniuko smile.gif. Va taip, nežinau man tos baimės yra daugeliu atvejų sau įkalbėta poza, nu kaip galima sau leist taip bijot ir dar savo vaiką žalot. priversti save reikia būt labiau socialiu žmogumi.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2011 06 03, 14:26)
vaiko traukimas, rėkimas ant šeimininkų "paaaaaimkiiit šunįįįįį, aš bijau"  ir aiškinimas-šuniukas gali įkasti,, būk atsragi, neliesk.

drinks_cheers.gif
„Žmogiška klysti, bet dar žmogiškiau dėl to apkaltinti šunį“, – sako liaudies išmintis
Atsakyti
Taip, kol vaikas mažas, viskas tėvų rankose. Kaip auginsi - taip turėsi. Iš tiesų, pamenu per gyvenimą sutiktų keletą vaikų, kurie bijojo mažo šuns, bet ir vaikai buvo mažiukai, 2-3 metai. Ir tai tėvai neleido bijoti: paaiškindavo, kad nekanda, pažiūrėk koks mažutis, mielas ir pan. Na, vienas tėvukas tai nelabai diplomatiškai, aprėkė kone vaiką, maždaug būk vyras, ko čia bijai, gi tas šuo koks mažas ar pan., bet esmė ta, kad net nedaleidžia iki tokių baimių, veja jas šalin. Aišku, jei vaikas jau porą kartų nukentėjęs, tai reikia elgtis kitaip, bet tikrai ne šitaip nusiteikti ir įsikalti iš anksto, kad kiekvieną šalia arti praeinantį reikia purkšti doh.gif tai ne žvėrys, tai naminiai augintiniai. Dažniausiai durno šeimininko durnas šuo iš tolėliau matyti, kad jau ardosi, tai galima pasukti kita kryptimi.
Bet aš galvoju, kad šiuo atveju čia daugiau baimė mamytei, kuri nenori jos pripažinti ax.gif mirksiukas.gif O be reikalo... taip ir vaikui viskas pereina...

Dar atkreipčiau dėmesį į tai, jei kas tikrai turi bijoti šunų, tai greičiau šeimininkai su šunimis vieni kitų, nes pirmiausia šunys linkę peštis tarp savęs, o ne su žmonėmis. Žmones pastebi dažniausiai tik kažkokius netokius, 'pavėpusius', rėkaujančius, besistumdančius, kai kurie šunys nemėgsta storų, krypuojančių, su dideliais maišais, dviratininkų, paštininkų, bet mamytės su vaikais manyčiau, kad labai reto šuns 'meniu' įrašyti biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2011 06 01, 18:04)
Ar tik iš mėnulio neiškritote?
Miškas - tai arba draustiniai, arba medžioklės plotai. Ir ten, ir ten palaidiems šunims būti negalima. Geriausiu atveju bauda, blogiausiu - šunį nušaus.

Tik jau nereikia cia taip dramatizuoti! Mieste palaidus vedziojasi ir niekas nebaudzia, o miske tai juo labiau! Kiek pazistate zmoniu gavusiu bauda uz palaida suni mieste?
Atsakyti
QUOTE(Mistika... @ 2011 06 03, 15:31)
Tik jau nereikia cia taip dramatizuoti! Mieste palaidus vedziojasi ir niekas nebaudzia, o miske tai juo labiau! Kiek pazistate zmoniu gavusiu bauda uz palaida suni mieste?

per vieną savaitę tokioje skylėje kaip Jonava nubaudė 4 šeimininkus. Kuriuos aš pažįstuŠunys buvo su pavaidžiais ,bet be antsnukių biggrin.gif du bernų šeimininkus,viena niufuko ir vieną VA.Asmeniškai mes su savo sabakinu miške gavom įspėjimą biggrin.gif nors mano šuo buvo su pavadžiu blink.gif
Atsakyti