Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip apsiginti nuo palaido šuns?

QUOTE(Mistika... @ 2011 06 03, 14:31)
Tik jau nereikia cia taip dramatizuoti! Mieste palaidus vedziojasi ir niekas nebaudzia, o miske tai juo labiau! Kiek pazistate zmoniu gavusiu bauda uz palaida suni mieste?

Na, tokie įstatymai pas mumi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistika... @ 2011 06 03, 15:31)
Tik jau nereikia cia taip dramatizuoti! Mieste palaidus vedziojasi ir niekas nebaudzia, o miske tai juo labiau! Kiek pazistate zmoniu gavusiu bauda uz palaida suni mieste?

Nu ką nereikia - taisyklės tokios. Pažįstamas ekologu dirba vienam regioniniam parke, tai jis kartu su savimi šunį imasi į pasivaikščiojimus, ir tai dėdės iš džipų primena, kad jei ką, tai šunį nupils ir bus teisūs. Žinau žmonių, kurie šunis iš brakonierių kilpų traukė. O ir šiaip ne viskas yra daroma dėl to, kad gausi ar negausi baudos. Tiesiog miške TAIP PAT yra žmonių. Ir TAIP PAT nevalia paleisti šuns dėl potencialiai daromos žalos gamtai.

Laimė, tie miške sutikti, ypač kokie seni dzūkeliai, voveruškų pasirinkt išėję, į šunį žiūri nepaprastai sveikai wub.gif T.y. nereaguoja visai arba kalbina draugiškai, o su šeimininku irgi pasilabina, o ne akmenimis mėto. Miestuose tos kultūros ir supračiaus pritrūksta... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidat @ 2011 06 01, 21:35)
Aš tuom tik noriu pasakyt, kad nebūtinai mamytėms su vaikais reikia bijot prasilenkančių šunų, bet ir einantiems su šunimis reikia bijoti besiartinančių neišauklėtų vaikų, kuriems viskas galima ir kurių gink dieve nereikia lyginti su šunimi, nes tai juk vaikas.

Senokai turiu suni, daznai vaiksciojam po miesta... Agresyvus sunys yra puole ne karta, taciau niekada neuzpuole joks vaikas, nors suo tikrai nera didelis biggrin.gif O lyginti suni ir vaika yra.... amoralu! Kad ir kaip myleciau savo suni, bet jei skestu vaikas ir suo, tai nedvejodama pirmiausia gelbeciau vaika!
Atsakyti
QUOTE(Mistika... @ 2011 06 03, 15:31)

Aš pažįstu. Bet ne už tai, kad palaidas buvo, o už tai, kad be antsnukio, nors ir ant trumpo pavadžio.

Papildyta:

QUOTE(Mistika... @ 2011 06 03, 15:51)
Senokai turiu suni, daznai vaiksciojam po  miesta...  Agresyvus sunys yra puole ne karta, taciau niekada neuzpuole joks vaikas, nors suo tikrai nera didelis  biggrin.gif O lyginti suni ir vaika yra.... amoralu! Kad ir kaip myleciau savo suni, bet jei skestu  vaikas ir suo, tai nedvejodama pirmiausia gelbeciau vaika!

smile.gif o jei vaiko neturėtumėte, ką gelbėtumėte?

Ir kodėl būtinai kažkuris "skęsti" turi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iriz: 03 birželio 2011 - 14:55
QUOTE(Mistika... @ 2011 06 03, 16:51)
Senokai turiu suni, daznai vaiksciojam po  miesta...  Agresyvus sunys yra puole ne karta, taciau niekada neuzpuole joks vaikas, nors suo tikrai nera didelis  biggrin.gif O lyginti suni ir vaika yra.... amoralu! Kad ir kaip myleciau savo suni, bet jei skestu  vaikas ir suo, tai nedvejodama pirmiausia gelbeciau vaika!

o kam is karto kurti istorijas "jeigu bobute butu diedukas..."
as tikrai negaliu garantuoti kaip kokioj situacijoj elgciausi. o burti apie kazkoki dydviriskuma bet kuris galime.
Atsakyti
QUOTE(Iriz @ 2011 06 03, 14:55)
Ir kodėl būtinai kažkuris "skęsti" turi?

jeigu skestu kaimyno vaikas ir mano suo tai nedvejodama gelbeciau kaimynu vaika.... ir jeigu mano suo uzpultu svetima vaika, tai tikrai nesilaikyciau pozicijos, kad vaikas pats kaltas...... mano pareiga valdyti savo suni, as uz ji atsakinga. nlb suprantu kas cia per palyginimai....

SM kaip pastoviai tema nusitemina i lankas. moteriai atsitiko nelaime, incidentas su suniu, ji nusprende gintis nuo PALAIDU IR NEPRIZIURIMU sunu dujomis. o jus visos dabar is visos lietuvos pakampiu sugalvojot, kad moteris dabar tykos jusu augintinio ir purks ji nei is sio nei is to....
psichologiniai dalykai cia jau visai kas kita. galima papostringaut apie minciu galia, psichologine busena, biolauku sankirtas, tik, kad ar verta.

tema yra "kaip apsiginti....?". deja, kad ir kokie mes gyvunu myletojai bebutumem, bet gintis kartais tikrai buna nuo ko.
Atsakyti
Geras biggrin.gif Jau ir į šitą temą atėjo tas bajeris: dega vaikas ir šuo, ką gelbėjam doh.gif lotuliukas.gif
Ot žmonės, komikai nu smile.gif Ieškoma problemos ten, kur jos dar nėra ir galbūt niekada nebus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(simyte @ 2011 06 03, 11:54)
Kas dėl nusiženginėjimo teisės normoms, tai labai gaila, kad lietuviai nesugeba išlipti iš konvencinės moralės lygio- daro tik tai,kas apibrėžta įstatymų arba tai,kas priimta daugumai, nesvarbu ar tai realiai prieštarauja tavo vertybėms ar ne unsure.gif

tai kad pasakyciau lt atvirksciai labai megsta nesilaikyti to kas apibrezta istatymu - ta ir cia vykstanti diskusija parodo, ta kuo puikiausiai iliustruoja ir durno debilo paskraidymai, po kurio zmones ant saligatvio buvo istaskyti.
Nu ne firma lt laikytis taisykliu - reikia elgtis tik taip, kaip tavo vertybes sako ir deti ant aplinkos.
Atsakyti
QUOTE(kornelija.k @ 2011 06 03, 16:13)
jeigu skestu kaimyno vaikas ir mano suo tai nedvejodama gelbeciau kaimynu vaika....  ir jeigu mano suo uzpultu svetima vaika, tai tikrai nesilaikyciau pozicijos, kad vaikas pats kaltas...... mano pareiga valdyti savo suni, as uz ji atsakinga. nlb suprantu kas cia per palyginimai....

O aš tipiška lietuvė, jei reiktų rinktis tarp kaimyno vaiko (sutikim, kaimynų dažniausiai šiais draugiškais laikais gatvėj sutikę nepažintume) ir savo šunio, tikrai savo šunį gelbėčiau, tikėdamasi, kad kažkas ir vaiku pasirūpins.

O tema nusivažiavo. Nereikia visų šunų gretinti į vieną lygį kaip potencialių žudikų.

Aš su šunimi Vilniuj vaikštau be antsnukio, nes mums jo nereikia, testą išsilaikę esam. labai mėgstu su savo šuniu išsiruošt žmonių socializuot, ir troleibusu pavažinėju ir į miestą pasiimu, ir į lauko kavines nebijom užsukt. Jei man prasilenkiant su žmogumi ar gatvėj ar pievoj, žmogus pradėtų purkšt dujas mano šuniui, tikrai žmogų už plaukų patasyčiau.

Atsakyti
QUOTE(Vaidat @ 2011 06 03, 16:30)
Aš su šunimi Vilniuj vaikštau be antsnukio, nes mums jo nereikia, testą išsilaikę esam. labai mėgstu su savo šuniu išsiruošt žmonių socializuot, ir troleibusu pavažinėju ir į miestą pasiimu, ir į lauko kavines nebijom užsukt. Jei man prasilenkiant su žmogumi ar gatvėj ar pievoj, žmogus pradėtų purkšt dujas mano šuniui, tikrai žmogų už plaukų patasyčiau.

Būtų FB, "palaikinčiau" biggrin.gif
Atsakyti
Ei, o negi tas 1 metras labai daug g.gif Negi dėl vaiko gerovės, negalima to padaryti. Nei aš, nei mano vaikai nebijom normalių šunų ir nespiegiam jų pamatę, bet aš irgi nelabai norėčiau, kad prie manęs artintųsi svetimas šuo arčiau negu per metrą blush2.gif Iš tokio atstumo galiu ir pasigrožėti juo mirksiukas.gif

O jeigu mano gyvūnas išgasdintų vaiką, man būtų labai nesmagu ir gėda, o ne "patys kovokit su savo baimėm" unsure.gif
Mano gyvūnas-mano atsakomybė ir aš privalau gyventi taip, kad jis kitam ŽMOGUI nesukeltų jokio diskomforto schmoll.gif Nekalbu apie bobučių riksmus per langą biggrin.gif

Kitas variantas. Jeigu mano vaikas nuskriaustų jūsų šunį, man būtų lygiai taip pat gėda ir lygiai taip pat atsiprašinėčiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaiLaa: 03 birželio 2011 - 15:48
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 06 03, 13:05)
Jei man prasilenkiant su žmogumi ar gatvėj ar pievoj, žmogus pradėtų purkšt dujas mano šuniui, tikrai žmogų už plaukų patasyčiau.

Dabar visi pradės skiesti ką jie darytu jejgu jų šunį užpurkštu ta vargšė mamytė su balionelių. Ar pačiom nejuokinga? Aiškiai žmogus parašė ką darys jei prie jo vaiko prisiartins gresmingas gyvūnas. Neabejoju kad turedama ta balioneli purkštu ir žmogui jej tas kesintusi į jos vaiką. Ir tai yra normalu. Jei jūsų šuo ira socializuotas, reiškias nekils su juo problemų ir vaiku svetimu nebėgs gąsdinti. Tai ko tada tesiama šį diskusija? Koks jos tikslas? Išsiaiškint kas kietesnis - supermama su balionelių ar supermama su palaidu šuniu? lotuliukas.gif Kol neišmoksim gyventi darniai - bus pikčių iš abejų pusių. Abi puses yra savaip teisios, bet, pripažinkit, biški ir nusigrybavo blush2.gif
Siūlau grižti prie temos esmes ir aptarti vis gi ką daryti jej tas nesveikas nesocializuotas šuo vis gi užpuolė. Kuom trenkti, kur trenkti ir kaip rėkti g.gif

Atsakyti