Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip apsiginti nuo palaido šuns?

QUOTE(žostautė @ 2011 06 03, 23:50)
Taip kad labai puikioj šaly gyvenam  4u.gif 

Neskubekit dziaugtis - lietuviai megsta tokio pobudzio taisykles kopijuoti. As kazkada irgi dziaugiausi, kad Klaipedoje antsnukiai nebuvo privalomi, bet pakeite taisykles. "Pavojingu" veisliu likimai Europoje pastaruoju metu pradejo niuresni darytis, tad ir lietuviai gali ilgainiui sugrieztinti taisykles. Vienintele paguoda - Lietuvoje tokiu istatymu kontrole silpna ir nusizengeliu labai intensyviai negaudo.
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2011 06 04, 00:57)
Neskubekit dziaugtis - lietuviai megsta tokio pobudzio taisykles kopijuoti. As kazkada irgi dziaugiausi, kad Klaipedoje antsnukiai nebuvo privalomi, bet pakeite taisykles. "Pavojingu"  veisliu likimai Europoje pastaruoju  metu pradejo niuresni darytis, tad ir lietuviai gali ilgainiui sugrieztinti taisykles. Vienintele paguoda - Lietuvoje tokiu istatymu kontrole silpna ir nusizengeliu labai intensyviai negaudo.

CIT!!!!!!!! ax.gif
Atsakyti
zzzip ph34r.gif sleep.gif topsecret.gif
Labai jau nuo temos nukrypome blush2.gif
Atsakyti
Gal nelabai į temą,bet http://www.delfi.lt/...o.d?id=46247903
Atsakyti
QUOTE(Iriz @ 2011 06 03, 22:50)
čia jau visai ir labai OT, bet iki šiol atsimenu (kiek ten man metų buvo..? kokie 5-6)

4-5 smile.gif
kai trumpai gyvenom Maskvoje, ir ten bute buvo toks psichinis šuo, diiidelis (bent iš mano akių lygio žiūrint), ir turėjo jis tokį nuplaukimą, kad kai ėda, niekas judėt negali, nes jis tai suprasdavo kaip tiesioginę grėsmę ir pasikėsinimą į jo maistą. Tai vat įdomioji dalis yra paaiškinti 5-6 metų vaikui, kad negalima judėti biggrin.gif Galvoje labai ryškiai įstrigęs vaizdas, kaip aš stoviu, o mano pusė rankos to žvėriuko nasruose, nes jis galų gale neapsikentęs mano spurdėjimo griebė man už rankos... Tiesa, nebeatsimenu, kaip tiksliai aš į tai reagavau smile.gif

Niekaip biggrin.gif Neklykei, ir išgąsčio neparodei, o šuo ranką griebė tik simboliškai, nespausdamas dantų. Nors jis tikrai buvo gerokai psichinis, jis vėliau man gana stipriai prakompostiravo ranką (netyčia), bet tavo atveju jam proto užteko.
Dar gerokai vėliau prie mano darbo buvo toks senas irzlus "bolonas", kuris griebė tau už kojos, bet kadangi buvo be dantų, tai kelnių perkąsti nesugebėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva D.: 04 birželio 2011 - 09:13
QUOTE(Apus @ 2011 06 03, 23:01)
Priraset kai kurios totaliu nesamoniu....
Uz ipjauto suns koja atsiprasau, uz visus homosapiens ......  tiesiog gal nevedziokite suns ten kur zmones vaiksto...... Cia mazdaug tas pats, kad as turiu atsisakyti keliones prie ezero , nes ten sunys poilsiauja. Na ka padaysi....
o kadangi buvo paliesta ir mano sena vaikystes istorija, turiu ganetinai papriestarauti, uzaugau po to su kambariniu siunim, ir normaliu sunu tikrai nebijau, jei pamatau suni vedama uz pavadelio neklykiu ir putu neleidziu biggrin.gif kadangi teko lankytis nemenkame kiekyje parodu, daug sunu ir glosciau ir dziaugiausi jais ......  ir nepuolu isterikuoti pamacius bet kuri sunioka smile.gif Kaip juokinga bebutu, vaikui istorija kartojasi, ir vaikui ne 6 metukai, kad prisirisusi tureciau laikyti, kaip puikiai panarstete mano biografija smile.gif  O zinot, siandien parke is gal 30 sutiktu sunu, na atleiskit, as irgi kartais noriu i parka iseiti ne tik jusu sunys, tik 2 buvo palaidi...... as tuo nuosirdziai pasidziaugiau, nors zenklas, kad sunis vedzioti draudziama kabo kaip blynas, ai tiek to, reiks kabinti, zmonem vaikscioti draudziama biggrin.gif
Jau supratau, kad diskusija yra beprasme, nes ..... jus mylite sunis, as myliu vaika. Skiriames truputi..... 
Aciu visoms, kurios siandien parke pririsote savo sunis, o kitiems... neturiu ka pasakyti, beviltiska..... lieka tik duju balionelis.
Papildyta:

Vaikas islipinejo is ezero, ir pasilenkes movesi crocsus, prieidinejo suaugusiu zmoniu kompanija, to suns net nesimate tarp ju,  butu jis skalijes buciau tikrai atkreipus demesi, jokio triuksmo, likus gal 2 metram iki vaiko, kuris to sunio net nemate suo ji is niekur nieko puole... nemanau, kad didele laime pakelus galva pamatyti nasrus. Vaikas pradejo klykti, nepamenu, kaip dabegau iki ezero sitos vietos atleiskit nepamenu, bet maciau, kaip bego suns seimininke gelbeti savo suni, mano vaikas besitraugdamas klygdamas nuo suns, ikrito i ezero kraste augusius krumus vandenyje, as paskuj ji  isokusiu apglebus laikiau vaika........ aciu dievui  suo i vandeni nepuole .

Na, del istorijos prie ezero, tai uzjauciu jusu vaika blink.gif bet jus kazkaip keistai reaguojate i visus kitu dalyviu pasisakymus blink.gif kreipiates i sunu myletoju foruma ir pilate pamazgas ant sunu ir ju seimininku, toks jausmas, kad mes visi privalome jusu atsiprasyti uz skriaudas jums ir jusu vaikuciui padarytas, taip nedaroma! as isvis nesuprantu ko jus cia rasinejate, juk kiekvienam atsakymui jus kontratakuojate su duju balioneliu... panasu, kad jums tiesiog kazkokios psichologines problemos neleidzia ramiai gyventi ir, patikekite, cia jus ju neisspresite schmoll.gif as gana mandagiai pameginau kitaip pazvelgti i jusu seimos problema su sunimis, tai jus likote nepatenkinta, jei jums sako, kad ne visi sunys puola zmones, net jei yra palaidi, tai jus ir vel nepatenkinta... doh.gif gal tiesiog nebeuzsukite cia ir gyvenkite ramiai, nesiaitrindama ir ieskokite pati problemos sprendimo rolleyes.gif
o forumieciams patariu nebekreipti demesio i sia dalyve, ji tiesiog maitinasi musu demesiu, bet mums juk to visai nereikia drinks_cheers.gif mes galime dziaugtis gyvenimu ir taip, juk niekam netrukdom ir musu sunys auginami atsakingai, tai ko mes cia varginames atsakinedami i kontratakas drinks_cheers.gif wub.gif 4u.gif
Atsakyti
bet tai blyn... mes cia dvidesimt puslapiu diskutuojam apie tai, kaip va baisu kai prie ezero suo vaika uzpuole... o issiaiskinam, kad is esmes tai mamka apsesta fobijos iskiepyjus ja savo vaikui, o suo vaika, kuris i krumus ikrito, aplojo !!!! ir todel dabar mamka bus ginklu pardes kliente, ieskos kaip tuos visus siaubunus, sunaikinti, nes blyn o jeigu vel aplos????
as tikrai nepateisinu seimininko kuris be prieziuros paliko savo suni, kuris ta vaika isgasdino. taip neturetu buti, nu bet ispusti toki burbula tai pypiec.

as prisiimu atsakomybe uz savo suni, tikrai, bet buna situaciju, kai gatve eina zmones, kalbasi. mano suo nubega prie tvoros (is vidaus auga gyvatvore) pro ta gyvatovre iskisa snuki (prie tinklo) ir ziuri i praeivius, nelodamas. o zmones kartais is netiketumo aiktelna, kad va suo juos stebi beeinancius. tai jeigu tokia fobike eis ta gatve as gal turesiu begti atsiprasineti ir psichoterapija jos vaikui apmoketi nes ji issigando???? mano stovincio ir pro tvora ziurincio suns????
kazkoki krastutinumai...

megeja tavo postai pagyvino visa sia tema smile.gif tiesiai i desimtuka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 06 04, 11:27)
bet tai blyn... mes cia dvidesimt puslapiu diskutuojam apie tai, kaip va baisu kai prie ezero suo vaika uzpuole... o issiaiskinam, kad is esmes tai mamka apsesta fobijos iskiepyjus ja savo vaikui, o suo vaika, kuris i krumus ikrito, aplojo !!!!

Kaip supratau, net neaplojo. Šiaip išdygo regėjimo lauke. Išsižiojęs, matyt lekavo nuo karščio.
Atsakyti
Bet tai kai pamąstai, juk tokių išgąsdinimų kasdieniniame mūsų gyvenime ant kiekvieno žingsnio g.gif Tarkime, kad ir dabar, jei kurios sėdim tyliame kambaryje prie kompų ir tarkime garsiai suskambės šalia padėtas telefonas? Eisime gatve sau ramiai, užsisvajoję ir staiga pyptels mums gražioms koks dėdė biggrin.gif O kur dar tie rimtesni? Paaugliai šalimais sprogdins petardą, koks vaikėzas su dviračiu pagąsdins, kad nori užvažiuoti mums ant kojos ir t.t. ir pan. Juk tai vadinasi gyvenimas. Vaiką, ypač berniuką reikia grūdinti, mokyti stiprybės, na koks jis vyras bus? Ką motera po to jį nuo pasaulio privalės ginti? Feeee... unsure.gif
Čia juk buvo rašyta, kad vaikas toks pats žmogus, nu tai tegu ruošiasi būti žmogumi šiame pasaulyje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 06 04, 12:27)
. o zmones kartais is netiketumo aiktelna, kad va suo juos stebi beeinancius.

priminėt atvejį,einu aš su savo šunim(jorkais)jos laksto kamuoliuką gaudo.eina vaikinukas,o mano kalytė kažuri paralekia po šalį.jis paradėjo spiegti paimkit šunį doh.gif mano šuo kaip bėgo tai ir nubėgo paskui kamuolkiuką,net nepasižiūrėjo į jį doh.gif doh.gif
Atsakyti
OT.
Brolio dukrytė džiaugiasi baisiuoju stafu...
user posted image

Kaip džiaugiuosi, kad tėvai geri ir nepuola aiškinti vaikui, kad negalima liest šuns, nes tai baisus žvėris ir tik gavęs progą, iškart puls. smile.gif Nors pati mergaitės mama ir nejautė didelės simpatijos šunim, o ypač "koviniam", bet pora susitikimų su maniškiais ir viskas praėjo. Man išvis kažkaip keista, kad dažiau sutinkam žmones, kurie leidžia, kad šunys susipažintų su vaikais, nors tie vaikai dar tik vežimukuose sėdi. Viena kaimynė irgi nerodo pasitikėjimo stafais, bet leido vaikui susipažinti su jais, ir šunim kiek laimės ir vaikui.

O kas dėl apsigynimo nuo palaidų... kiemšikiam tai tikrai puikiai veikia įsivaizduojamo akmenuko metimas, bet kitiem tai nelabai. Mano šunį yra užpuolę nekart, bet ačiū Die, kad rimtai nenukentėjo, o šiaip tai planų daug gali turėti kaip tuos šunis skirti, apginti, bet kai jau užpuola, ypač jei kitas šuo gerokai didesnis, tai nelabai ką viena ir galėčiau padaryti. Dujų balionėlis atrodo geras dalykas, bet baisu, kad papūtęs vėjas nenukenksmintų mano šuns ar manęs pačios. biggrin.gif O dėl elektrošoko tai kvailą klausimą turiu, jeigu yra susikibę du šunys, papurtai kitą, ar srovė nepereis ir mano šuniu?
Atsakyti
QUOTE(grazi furija @ 2011 06 04, 08:05)

Kazin, ar is to kas gero iseis. Buvo gi kazkada Klaipedoje sunims skirtas ruozas, bet neilgai. Turbut del to, kad jis irengtas buvusiame ilgameciame moteru pliaze, o moteros is iprocio ten eidavo ir dar dabar tebeina.
Atsakyti