QUOTE(Dajulita @ 2011 09 30, 08:55)
Ateinu pasitart
Tikrai neverta vargint garaže ar rusy hortenzijos, kuri puikiai žiemoja lauke

Juk iš tikrųjų su tais vazonais žaidžima tik todėl, kad sunku išlaikyt kai kurias hortenzijas per žiemą nenušaldžius ūglių, o šluotelinė Pinky Winky visai gi nelepi.
Kai mes pasistatėm namą ir dar nebuvo sutvrakyta aplinka, aš vienam kampe atsiskyriau lopinėlį, kuriame sodindavau mažuse medeliukus, iš kur nors gautas gėlytes ir pan. Vadinom tą kampelį "kudikynu" ir nors visi stebėdavos kam iš anksto perku augalus jei galėsiu ir sutvarkius aplinką susipirkt aš aiškindavau, kad perku labai pigiai mažuliuką, per metus ar porą jis kaip reikinat ūgteli ir jau į nuolatinę vietą galiu perkelt neblogai paaugusį augalą - ir pigu, ir gerai
Tai vat to kudikyno nei kvapo neliko, visi augalėliai savo vietose, bet man ta įdėja pasiteisino. Dajulita, gal galit ir jūs savo sklype rast kampelį, kurio galit tą akimirką neliest, kai tvarkysit visą aplinką. Pasodintumėt ten savo naują pirkinį, įsitvirtintų ji ten, paaugtų, laisvę pajustų, o kai galėsit ir perkelsit į nuolatinę vietą
PS dėl palikimo vazone, bent jau mano mano abi pirktos buvo nedideliuose vazonėliuose, kuriuose buvo tik šaknų gniūtulai - žemės ten bebuvo likę tik pėdsakai. Tokiuose vazonuose bet kokiu atveju jau per žiemą nelaikyčiau, tai ar persodint į didesnį vazoną, ar iš kart į žemę jau nebebūtų ir didelio skirtumo - vis tiek reiktų persodint