Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos II tema

QUOTE(jediara @ 2011 10 10, 07:59)
Pirkau ją vasarą, bet auga taip pat rytinėje pusėje, nes ten puikiai auga Grandiflora  ax.gif

Ieškosiu ir aš vasara tokios.. Nes norejau baltos,galvojau senovine balta parsitemti. Ta senovine lyg sauleje daugiau auginama? Ar ja eina tvarkingai formuoti ir ar ji verta demesio siais laikais mastau.gif Namiseda esu,tai mažai matau blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 10 08, 18:40)
prašom greit girtis kokias mirksiukas.gif

Ledum, o koks tos parodytosios vardas?

QUOTE(mumrikas @ 2011 10 08, 20:00)
čia limelight, ar aš klystu g.gif  man dar vienos prisireikė blush2.gif  Pamačiau gyvai vienoj prekybos aikštelėj Vanilla Fraise ir norėčiau aš jos blush2.gif Na laaaabai jau gražūs žiedai pasirodė ax.gif  Vis dar abejojau, bet ir Rojaus Soduose vienas forumietis saviškės žiedą pademonstravo ir labai jau jis man patiko - vienžo matyt kol nesusipirksiu visų Lietuvoj parduodamų, tol nenurimsiu lotuliukas.gif

Čia Raštede. Panaši į Limelight, tik gražesniu krūmu augaq ir žiedai ilgiau išsilaiko. ax.gif
Atsakyti
sveikutes.gal kas man galit patarti,ar galiu persodinti hortenzija kai ji zydi?
Atsakyti
nežinau kaip su šluotelinėmis, nes patirties dar neturiu, bet prie mūsų buto Senamiestyje ir pas mano anytą tos senovinės hortenzijos, milžiniški kelių dešimtmečių amžiaus krūmai, auga šiaurinėje pusėje gaudami ypač mažai šviesos. Ir auga puikiai bei žydi super gausiai - žiedų milžiniškos kekės nusvirę iki pat žemės, o krūmai ir dviejų žmonių rankomis neapglėbiami thumbup.gif
Atsakyti
labas, sakykit kiek dar laikyti hortenzijas lauke??? ar reikia kažkaip prieš įnešant į garažą nukarpyti??? šiemet susidomėjau namo aplinkos gražinimo darbais, visokiais augalais ir pan., tai neatsispyriau ir hortenzijų žiedams, turiu vazonuose 4 pasisodinus kol vasara buvo viskas lyg ir OK, bet kaip toliau su joms elgtis, laaabai prašau patarimo ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(akbr @ 2011 10 11, 09:11)
labas, sakykit kiek dar laikyti hortenzijas lauke??? ar reikia kažkaip prieš įnešant į garažą nukarpyti??? šiemet susidomėjau namo aplinkos gražinimo darbais, visokiais augalais ir pan., tai neatsispyriau ir hortenzijų žiedams, turiu vazonuose 4 pasisodinus kol vasara buvo viskas lyg ir OK, bet kaip toliau su joms elgtis, laaabai prašau patarimo  ax.gif  ax.gif

asmeniškai aš tai laukiu pirmųjų nedidelių šalnų - po jų hortenzijų lapai suglemba ir ima krist (kol kas jie tokie žaliai raudoni ir tikrai dekoratyvūs). Tada jau ir nešu į garažą, nes ir grožio jokio nebebūna. O kerpu ūglius pavasarį, nes tada matosi iki kiek šakelės gyvos, nuo kur sprogsta pumpurai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 10 11, 08:51)
asmeniškai aš tai laukiu pirmųjų nedidelių šalnų - po jų hortenzijų lapai suglemba ir ima krist (kol kas jie tokie žaliai raudoni ir tikrai dekoratyvūs). Tada jau ir nešu į garažą, nes ir grožio jokio nebebūna. O kerpu ūglius pavasarį, nes tada matosi iki kiek šakelės gyvos, nuo kur sprogsta pumpurai mirksiukas.gif

4u.gif ačiū, už patarimą, bandysiu ir aš taip daryt smile.gif ką ten lapai, kad pas mane dar jos pilnai žydi, labai bijau, kad nušals visas mano grožis unsure.gif
o garaže pas jus yra langas??? pas mus nėra, tai ar nebus ten joms per tamsu, a??? g.gif gal tada geriau tempti į žiemos sodą? unsure.gif bet tada realiai nelabai joms bus poilsio periodo, net nebežinau kaip čia geriau g.gif
Atsakyti
QUOTE(akbr @ 2011 10 11, 11:04)
4u.gif  ačiū, už patarimą, bandysiu ir aš taip daryt smile.gif ką ten lapai, kad pas mane dar jos pilnai žydi, labai bijau, kad nušals visas mano grožis  unsure.gif
o garaže pas jus yra langas??? pas mus nėra, tai ar nebus ten joms per tamsu, a???  g.gif  gal tada geriau tempti į žiemos sodą?  unsure.gif bet tada realiai nelabai joms bus poilsio periodo, net nebežinau kaip čia geriau  g.gif

mes laikom per žiemą tamsiame vėsiame rūsyje, be jokio lango. prieš didžiąsias šalnas įnešam, prieš tai nuskainioju visus likusius lapus kad nepūtų ir plikom šakom pastatau. nelaistau išvis, bet rūsys gan drėgnas. o šakas jei nukarpysit - tai nežydės kitais metais, nes jos žydi ant pernykščių ūglių...
o šiaip tai jei turit vietos žiemos sode ir dar su žiedais - tai kodėl gi nepasidžiaugti ilgiau dar jomis? smile.gif pas mus kadangi krūmai milžiniški - tai nėra kitos išeities
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 11 spalio 2011 - 09:23
QUOTE(akbr @ 2011 10 11, 10:04)
4u.gif  ačiū, už patarimą, bandysiu ir aš taip daryt smile.gif ką ten lapai, kad pas mane dar jos pilnai žydi, labai bijau, kad nušals visas mano grožis  unsure.gif
o garaže pas jus yra langas??? pas mus nėra, tai ar nebus ten joms per tamsu, a???  g.gif  gal tada geriau tempti į žiemos sodą?  unsure.gif

pas mane didžialapėms žiedus nukarpiau, nes jos žydėt žydėjo, tik tie žiedai jau buvo parudavę ir nebegražūs ax.gif O visos šluotelinės žydi net gražu žiūrėt, bet jos lauke ir žiemos thumbup.gif

dėl tamsos, o kam joms šviesa miego periodu g.gif visą žiemą jos garaže ar rusy "miega", lapų neturi, tai joms šviesa absoliučiai ir nereikalinga. Kaip jos gyventų žiemos sode neįsivaizduoju, nes niekas nebandė - būtų visai įdomus eksperimentas bigsmile.gif Tokiu atveju jos ramybės periodo ir neturėtų, nes nenumestų lapų, nebūtų šalto periodo, o ar tai joms patiktų nieks nežino biggrin.gif

dėl šakų nukirpimo, tai ką turite omeny - ar nukirpti iki pat žemės ar tiesiog šakas patrumpinti. Jei iki žemės, tai ne, nes reikalingi antramečiai ūgliai žydėjimuui, o jei patrumpinti, tai galima, nes nesumedėjusi dalis dažnai bet kokiu atveju apmiršta ir pavasarį kažkur natūraliai jie patrumpinami iki gyvų pumpurų, t.y. maždaug iki pusės šakų ilgio ax.gif Bet tai kaip jau minėjau nebūtina jų iš rudens karpyt - palaukit pavasario ir pamatysit natūraliai ties kur trumpint mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(samanaa @ 2011 10 10, 15:42)
sveikutes.gal kas man galit patarti,ar galiu persodinti hortenzija kai ji zydi?

pasikartosiu su klausimu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(samanaa @ 2011 10 11, 15:08)
pasikartosiu su klausimu  ax.gif

Niekas neatsakineja,nes dabar per velu judinti,jei lauke liks žiemoti. Bet jei perka dabar mugese,taika su jomis daro g.gif Esme ne tame,kad žydi. ..
Atsakyti
tai ir vazonuose žydi, o iš jų juk sodinam į nuolatinę vietą. Visiškai niekas neaišku, nei kokia hortenzija, nei kur ji dabar yra. Ai, dar būtų gerai sužinot, kokia spalva žydi bigsmile.gif
Atsakyti