QUOTE(akbr @ 2011 10 11, 10:04)

ačiū, už patarimą, bandysiu ir aš taip daryt

ką ten lapai, kad pas mane dar jos pilnai žydi, labai bijau, kad nušals visas mano grožis
o garaže pas jus yra langas??? pas mus nėra, tai ar nebus ten joms per tamsu, a???

gal tada geriau tempti į žiemos sodą?
pas mane didžialapėms žiedus nukarpiau, nes jos žydėt žydėjo, tik tie žiedai jau buvo parudavę ir nebegražūs

O visos šluotelinės žydi net gražu žiūrėt, bet jos lauke ir žiemos
dėl tamsos, o kam joms šviesa miego periodu

visą žiemą jos garaže ar rusy "miega", lapų neturi, tai joms šviesa absoliučiai ir nereikalinga. Kaip jos gyventų žiemos sode neįsivaizduoju, nes niekas nebandė - būtų visai įdomus eksperimentas

Tokiu atveju jos ramybės periodo ir neturėtų, nes nenumestų lapų, nebūtų šalto periodo, o ar tai joms patiktų nieks nežino
dėl šakų nukirpimo, tai ką turite omeny - ar nukirpti iki pat žemės ar tiesiog šakas patrumpinti. Jei iki žemės, tai ne, nes reikalingi antramečiai ūgliai žydėjimuui, o jei patrumpinti, tai galima, nes nesumedėjusi dalis dažnai bet kokiu atveju apmiršta ir pavasarį kažkur natūraliai jie patrumpinami iki gyvų pumpurų, t.y. maždaug iki pusės šakų ilgio

Bet tai kaip jau minėjau nebūtina jų iš rudens karpyt - palaukit pavasario ir pamatysit natūraliai ties kur trumpint