Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos II tema

Šiandien nudengiau šiltnamyje žiemojusias hortenzijas ir mano dideliam džiaugsmui - visos gyvos thumbup.gif net vaikiukai bigsmile.gif pernai šakeles į žemę buvau sukišusi.
Atsakyti
4u.gif
o as siandien susigundziau bauhofo akcija ir nusipirkau jau zydincia grazuole hortenzija, persodinau i dideli vazona ir pastaciau stiklintoj verandoj, kur nakti buna apie 10 silumos, o diena gal ir visas 20 jei sauleta. Dabar ziuresiu ka ji darys toliau. Nes prazydinta tai visai ne tuo laiku kai iprastai zydeti turetu blush2.gif bet idomu tai kad ziedai kaip ant pirmameciu sviezu saku butu, pavadinimo jokio nera, tik kad tai is ziezmariu geliu. Ar turit kas kokia patirti su tokia ankstyva zydincia hortenzija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(veidax @ 2012 03 25, 22:29)
Ar turit kas kokia patirti su tokia ankstyva zydincia hortenzija  ax.gif

Prie dirbtinio apšvietimo, šildymo ir didelio trąšų, hormonų ir kitokios chemijos kiekio gėlių augintojai gali ir vidury žiemos vasarą žydinčius augalus pražydint mirksiukas.gif

Nieko kito nelabai ką ir padarysi - persodint persodinot, laikot vėsiai, tai jūsų hortenzija sėkmingai sulauks šiltojo sezono ir galės sėkmingai gyvent lauke thumbup.gif
Atsakyti
Aš pernai panašiu laiku nusipirkau Žiežmariškę bordinę (tokią burokėlių spalvos), tai peržydėjusią persodinau į didesnį vazoną, o birželio mėn pasodinau į lauką. Lauke dar buvo sukrovusi kelias žiedų kekes. Lauke ji ir žiemojo ir peržiemojo kuo puikiausiai.
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2012 03 26, 08:36)
Aš pernai panašiu laiku nusipirkau Žiežmariškę bordinę (tokią burokėlių spalvos), tai peržydėjusią persodinau į didesnį vazoną, o birželio mėn pasodinau į lauką. Lauke dar buvo sukrovusi kelias žiedų kekes. Lauke ji ir žiemojo ir peržiemojo kuo puikiausiai.

O ji po žiemos lauke jau yra žydėjusi?
Atsakyti
Šiandien Bauhofe nusipirkau hortenziją baltais žiedais ax.gif Šiaip jos brangokos, o aš pagriebiau nukainuotą, visai gražią tik kiek pavytusiais lapeliais, palaisčiau ir atsigavo lapeliai bigsmile.gif Griekas būtų neimt už tokią kainą 4.50 lt. Žiedai sukrauti ant naujai užaugusių šakų. Dabar suku galvą ar ji lauko augalas, ar kambarinė...Gaila kad negaliu nuotraukos įmest doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 03 27, 22:00)
Šiandien Bauhofe nusipirkau hortenziją baltais žiedais ax.gif Šiaip jos brangokos, o aš pagriebiau nukainuotą, visai gražią tik kiek pavytusiais lapeliais, palaisčiau ir atsigavo lapeliai  bigsmile.gif Griekas būtų neimt už tokią kainą 4.50 lt. Žiedai sukrauti ant naujai užaugusių šakų. Dabar suku galvą ar ji lauko augalas, ar kambarinė...Gaila kad negaliu nuotraukos įmest doh.gif

As ir bauhof nukainotu nusipirkau, persodinau, vasara nesiu i lauka, o artejant salciams i rusi, manau, viskaks bus liuks 4u.gif Viena zydi baltai, kita rausvai.
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 03 26, 13:32)
O ji po žiemos lauke jau yra žydėjusi?

Ne, ši žiema pirma, kai lauke žiemojo. Bet pumpurai gražūs, nenušalę.
Vakar Lenkijoje nusipirkau Vanille Fraise.
Atsakyti
Nuo didelio dižialapes krumo buvau prisilenkusi šakeliu.Susodinau dabar į puodus,bus dovanu maloniu kam nors.Laikyti žiemą turiu kur,tegul auga... ax.gif
Atsakyti
Kada galima pradėti tręšti hortenzijas? Ir kokiomis trąšomis?
Atsakyti
Štai mano akcijinė hortenzija. Dar nepersodinau, bet jau ruošiuosi galbūt šiandien tai padaryti, nes vazonėlis mažiukas, greit pradžiūna.
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 04 01, 17:22)
Štai mano akcijinė hortenzija. Dar nepersodinau, bet jau ruošiuosi galbūt šiandien tai padaryti, nes vazonėlis mažiukas, greit pradžiūna.

Gražuolė, kaip nuotaka wub.gif wub.gif wub.gif Tačiau aš nusprendžiau pirkti tik šluotelines, kurios nebijo šalčio ir nereikia dengti:ax:
Atsakyti