Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos II tema

QUOTE(diasaja @ 2012 04 04, 22:43)
Dėkui 4u.gif O trąšomis tręšti, kurios kalio daug turi? g.gif

pirmą kartą azoto daugiau turinčiomis, o po 4-6 savaičių - kalio ir fosforo daugiau turinčiomis wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 04, 22:40)
šluotelinė  4u.gif Jei LT tai tikrai neturėjo nušalt wink.gif
gegužės mėn  4u.gif

ne ne lt, uk as esu. bet labai keistai man ji atrode 'visai nuoga', salia kitu vos ne zydinciu smile.gif
Atsakyti
Norėčiau hortenzijomis apsodinti valymo įrenginį, bet gautų pietinę saulę. Ar joms tiktų saulėta vieta ar geriau galvoti kitų augalų variantus?
Ir kokiu atstumu jos sodinamos? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bagi @ 2012 04 11, 12:34)
Norėčiau hortenzijomis apsodinti valymo įrenginį, bet gautų pietinę saulę. Ar joms tiktų saulėta vieta ar geriau galvoti kitų augalų variantus?
Ir kokiu atstumu jos sodinamos? 4u.gif

Sluotelines hortenzijos labiau megsta saule. Jei pas jus ne smelis gal visai nieko. Sodint reiktu 60cm augaliukus kas koki 70 cm. Sodinant mazesnius reiktu laukti kol uzdengs tarpus.
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2012 04 11, 13:36)
Sluotelines hortenzijos labiau megsta saule. 

Hm...... Kodel tadu visur raso kad kad joms geriausiai tik rytine saule?
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2012 04 11, 21:30)
Hm...... Kodel tadu visur raso kad kad joms geriausiai tik rytine saule?

Nepatingekit pasigooglinti. rolleyes.gif

Growing it

While Hydrangea paniculata likes full sun, it also does well in part shade. It prefers moist, well-drained soil rich in organic matter, so it's helpful to amend your soil with compost, peat moss, or other similar materials before you plant it. Hydrangea paniculata is one of the hardiest varieties; it thrives in Zones 4-8.
http://www.blackrhin...emystified.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 11 balandžio 2012 - 20:52
Ačiū Ledum 4u.gif
Galvojau sodinti Limelight 3, 2 grandifloras ir 2 Vanilla Fraise.
Ir gal žinote kuri aukštesnė auga: grandiflora ar V.fraise?

Planelyje buvau susidėliojus kas 1m, ar tokiu atstumu jos nesusidengtų?
Atsakyti
Sveikos. Jauciu mano hortenzija numire verysad.gif kai nuzydejo isnesiau i balkona,ten buvo per ziema. Dabar ziuriu visos sakeles sausos,sudziuvusios. ar gali dar atsigauti?parnesiau i kambari,laistau.
Atsakyti
QUOTE(Bagi @ 2012 04 11, 22:15)
Ačiū Ledum 4u.gif
Galvojau sodinti Limelight 3, 2 grandifloras ir 2 Vanilla Fraise. 
Ir gal žinote kuri aukštesnė auga: grandiflora ar V.fraise?

Planelyje buvau susidėliojus kas 1m, ar tokiu atstumu jos nesusidengtų?

4u.gif

Bagi, o kodel norit daryt hortenziju misraine? Man labiau patiktu pasirinkti kuria nors viena ir derinti su kitais augalais.

Jei pagal auksti grandiflora 1/1.5( prasciau uz sluoteline jauciasi saulej ),Vanilla 1.5/2m ir Limelight auksciausia 2/3m.
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2012 04 12, 03:27)
4u.gif

*Bagi, o kodel norit daryt hortenziju misraine? Man labiau patiktu pasirinkti kuria nors viena ir derinti su kitais augalais.

**Jei pagal auksti grandiflora 1/1.5( prasciau uz sluoteline jauciasi saulej ),Vanilla 1.5/2m ir Limelight auksciausia 2/3m.

*iš pradžių galvojau apie vienos rūšies, bet tada atrodė kad per daug bus, nuobodu? galvojau padaryti kontrastą su žiedynais - vieni statūs, kiti apvalūs.
Hortenzijos eitų puslankiu pirmam plane, o iš kitos pusės (galiniam plane) pūslenis Red baron, tada šalia jo iš vienos pusės kaip kontrastą šeivamedį Aurea plumosa, o iš kitos pusės nesugalvoju (?). Ir tada nuo (?) prasideda hortenzijų puslankis. Tarp paskutinės hortenzijos ir Aurea plumosa būtų praėjimas iki metro prie įrenginio.

O su kokiais kitais augalais būtų galima derinti, jeigu vieną rūšį imti ir kurią geriau rinktis? Bandyčiau pasipaišyti.

Arba gal derinti kažkurias 2 veisles?

**o gal geriau vietoj Grandiflora Anabelle? Ar ji žiemoja lauke?
Paskaičiau, kad Vanile reikia nešioti, nes lauke nušaltų, tai vietoj jos tuomet Pinky Winky (rašo, kad gerai atrodo su Limeligt).
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 03 16, 22:51)
Buvau pamiršusi, kokios jos vis dėlto gražios  wub.gif

user posted image

user posted image

Sveikutes nusipirkau tokias hortenzijas viena melina kita raudona. kai pirkau sake kad galiu sodinti laukia o ziemai vel i vazona ir namo. ar tai tiesa. pastebejau kad kai saule uzsviecia ant palanges iskarto suglemba ziedai.gal jos visai saules bijo,ir laukia pasodinus kazin lietus ar nenumustu grazuoliu ziedu?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Išnešiau aš savo hortenziją į lauką, nedidukė ji visai. Iš pradžių pastačiau saulėj, pradėjo lapai keipt, tada nunešiau kur mažiau saulės, keipo toliau, dabar pernešiau į pavėsį, kur saulė būna 7-8 ryto, lapai juduoja, keipsta. Buvo po lietum, žemė drėgna.
Ką man su ja daryt? Dabar parsinešiau vėl į kambarį.
Aš UK, tai nėra šalta lauke..
Atsakyti