Sveikos, papuoliau i jusu foruma nes nezinau net kur klaust tokios info:) dirbu sveikatos prieziuros istaigoje ir greitu laiku ketinama daryti visu sveikatos prieziuros istaigu reorganizacija ( jungima). esu istaigos administratore, bet gal jusu tarpe yra tokiu kurios dirba prijungtose pvz prie ligonines istaigose. kokia situacija lieka po to reorganizavimo?? ar direktoriu yra, ar tik pvz vyr gydytojas?? kaip su administratore?? liudna si zinia tiek man tiek visam personalui, visus kankina nezinia kaip bus?? gal kuri atisliepsite, zinau kad vilniuje, kaune yrakleioas ar keliolika istaigu sujungtu i viena bendra. aciu
QUOTE(vasareuk @ 2013 06 03, 19:18)
Nors ir ne manes klausiat,bet pabandysiu atsakyt,gal pravers koks patarimas.
Kai vaziuosit apsipirkti vezkites 150 grynais ir neimkit korteles,tada turesit itilpi I 150,nes kortele juk bus namie.as perskaiciau si patarima Uk mamyciu diskusijose,pati nesinaudojau,bet galit pabandyti.taip pat planuokit is anksto ka pirksit,susidarykit sarasiuka,venkit neplanuotu pirkiniu ir nevaziuokit apsipirkti alkana,as visada stengiuosi pavalgyt pries isvaziuojant,nes jei akys blizga ir pilvas gurgia prisiperku daug nereikalingu produktu.
Kai vaziuosit apsipirkti vezkites 150 grynais ir neimkit korteles,tada turesit itilpi I 150,nes kortele juk bus namie.as perskaiciau si patarima Uk mamyciu diskusijose,pati nesinaudojau,bet galit pabandyti.taip pat planuokit is anksto ka pirksit,susidarykit sarasiuka,venkit neplanuotu pirkiniu ir nevaziuokit apsipirkti alkana,as visada stengiuosi pavalgyt pries isvaziuojant,nes jei akys blizga ir pilvas gurgia prisiperku daug nereikalingu produktu.
na va cia tai taip, bet man tokiu atveju amzinas stresas prie kasos, o kad neuzteks
mes labai daug isleidziam ant sulciu, actimel po 1-2 pakus isgeriam per diena, jautiena ir elniena dievinam. kur va tokiu nusipirkt papigam
Papildyta:
QUOTE(Wiqtea @ 2013 06 03, 19:30)
Na mes jau senokai, patys, ir per daugus, ir atostogaudami pirkdavom iš UK., aš čia su tais kedais pateikiau tik dėl kainų skirtumo, nes vat sakau, jei su LT lyginant, na lietuvoj sunku ir vidutinio atlyginimo pragyventi, o aš pagal save sprendžiu, kad UK ir iš minimalaus, normaliai galima pragyvent.
Na jūs man kiek kitokį įspūdį sudarėt, atrodo, kad jūs ten tiesiog gyvenat, o ne tikslas kažką susitaupyt, jei aš neturėčiau tikslo, tai irgi gal tarkim kavinei pietaučiau, neturėčiau dar kažką daugiau sau leisčiau, aš noriu sutaupyt, mums tas ir pavyksta, nors tikrai yra kur galėtumėme ir kažko dar atsisakyt, bet na norisi ir papramogaut, ar dar ką
todėl kaip ir jūs sakėt, kam tada emigruot jei jau save kankint. manau mes su savo pataupymais gan neblogai ir sau leidžiame 
O dėl maisto pataupymo, na nežinau
čia gal kai pasakyt, pvz LT mūsų šeimai ant maisto daug pinigų išeina, o Uk lyginat visiškai kitaip...
O darbe, na taip šildytas maistas nevisada skanu... Neturiu pasiūlymų kaip jums pataupyt, tai labai priklauso nuo mėgiamo maisto gi vartojimo
aš vat tokia salotų mėgėja, tai man jų šidyt ir nereikia 
Papildyta:
Tikrai labai teisingas patarimas, mes taip pat apsrendžiame kokių produktų savaitei reikia, ką gaminsim, ką smaguriausim ir t.t.
ir viską pagal sąrašiuką, be to vieną kartą savaitėje apsiperkam, nebent ko papildomo labai jau prireikia 
na mes ir neturim/neturejom tikslo sutaupyt, nes ir emigravau netycia Na jūs man kiek kitokį įspūdį sudarėt, atrodo, kad jūs ten tiesiog gyvenat, o ne tikslas kažką susitaupyt, jei aš neturėčiau tikslo, tai irgi gal tarkim kavinei pietaučiau, neturėčiau dar kažką daugiau sau leisčiau, aš noriu sutaupyt, mums tas ir pavyksta, nors tikrai yra kur galėtumėme ir kažko dar atsisakyt, bet na norisi ir papramogaut, ar dar ką
O dėl maisto pataupymo, na nežinau
O darbe, na taip šildytas maistas nevisada skanu... Neturiu pasiūlymų kaip jums pataupyt, tai labai priklauso nuo mėgiamo maisto gi vartojimo
Papildyta:
Tikrai labai teisingas patarimas, mes taip pat apsrendžiame kokių produktų savaitei reikia, ką gaminsim, ką smaguriausim ir t.t.
nesakau kad Lt geriau is finansines puses, tikrai ne, bet kas nori tas pragyvena.
o jus neturejot minties pasilikt Lt, kol vyras uzkals pinigeliu, vienam juk lengviau taupyt. sorry, kad lendu i asmeninius reikalus
QUOTE(Flirt @ 2013 06 03, 21:46)
o jus neturejot minties pasilikt Lt, kol vyras uzkals pinigeliu, vienam juk lengviau taupyt. sorry, kad lendu i asmeninius reikalus
Uoj ne... čia būtų košmaras, vaikui tėvas reikalingas kaip ir tėvui sūnus
QUOTE(Wiqtea @ 2013 06 03, 20:00)
o aš irgi sunkiai, mano nuomone tai gali būt labai laikinas dalykas vat pvz mūsų atveju kol aš studijas baigiau
daugiau ne... Manau šeima turi būt kartu. Kažkaip mes visi kartu laimingesni, ir gal net lengviau tauposi, matyt nuo tos laimės, kad kartu
Laikas parodys kaip bus toliau, norime pasitaupyt ir grįžt, šeimos pagausėjimo Lietuvoj norisi
bet kaži ar išlauksim 5 metus(nes kolkas planas apie tiek būt 
na jei 5m planuojat but, tada suprantu, kad reikia rimtesnes sumeles. taip kad linkiu visko pagal plana ir kad nenutiktu, kaip daugumai, kurie isvyko "trumpam" QUOTE(Flirt @ 2013 06 03, 22:25)
na jei 5m planuojat but, tada suprantu, kad reikia rimtesnes sumeles. taip kad linkiu visko pagal plana ir kad nenutiktu, kaip daugumai, kurie isvyko "trumpam"
as vykau dviem savaitem
speju ir vaikutis dar lelius, kad galit klajot
ot cekava
as gal dar ir kur lekciau, bet jau vaiko mokslai spaudzia 
Na jau maniškis jau didelis, vasaros pabaigoje 6 metai bus
QUOTE(Wiqtea @ 2013 06 03, 20:29)
Na jau maniškis jau didelis, vasaros pabaigoje 6 metai bus
na planai visada lieka planais, o kaip susiklostys bus matyt, todėl visada visiems ir sakau, kad planuojam o kaip bus neaišku 
tai jei jau toks bernas, tai po 5m ir negrisit
QUOTE(Flirt @ 2013 06 03, 22:35)
tai jei jau toks bernas, tai po 5m ir negrisit
juokas juokais, bet po 5 metu jau vyrukas tures zingsniuot i high school ir bus gaila vaika traumuot
dar 4m reiks sedet
o kaip priplanavau
gal reikia i aiskiareges eit, o ne seseles 
Na tai vat todėl ir sakau, kad planuojam tiesiog taip, o kaip bus bus matyt. Mūsų šeimos nuomone, jei šeima kartu, jei vaikas jaučiasi saugus trauma yra minimali, reikia tiesiog ruošti, jei noro visiems bus grįžt į Lietuvą tai tikrai grįšim
QUOTE(Wiqtea @ 2013 06 03, 20:38)
Na tai vat todėl ir sakau, kad planuojam tiesiog taip, o kaip bus bus matyt. Mūsų šeimos nuomone, jei šeima kartu, jei vaikas jaučiasi saugus trauma yra minimali, reikia tiesiog ruošti, jei noro visiems bus grįžt į Lietuvą tai tikrai grįšim 
Nevisai sutikciau su tokia nuomone, bet nesigincysiu, nes net negaleciau vien todel, kad kiekvieni tevai daro/stengiasi, kad ju vaikams butu kuo geriau
QUOTE(Flirt @ 2013 06 03, 22:45)
Nevisai sutikciau su tokia nuomone, bet nesigincysiu, nes net negaleciau vien todel, kad kiekvieni tevai daro/stengiasi, kad ju vaikams butu kuo geriau 
Atsakingi ir mylintys tėvai stengiasi, kad jų vaikams būtų geriau, visada yra pasirinkimo ir galimybių laisvė, kiekvienos šeimos jos yra skirtingos
O mano nuomonės čia tik trupinėlis
QUOTE(Flirt @ 2013 06 03, 19:46)
na va cia tai taip, bet man tokiu atveju amzinas stresas prie kasos, o kad neuzteks 
Galima juk nuskenuoti pries dedant prekes I vezimeli,tada tiksliai matai uz kokia suma perki,Tesco,Waitrose yra tokia galimybe,net musu mazam miestely yra
O jautiena ir Lt,brangi,snd maciau nugarines ispjova 70 lt uz kg,elnienos net nesu ragavusi,net nezinau kur jos yra,man gaila,kad versiena labai brangi UK ir naminiu triusiu nera,nes norisi duot vaiku ivairesnes mesos,tad kol esam Lt naudojames proga
Papildyta:
QUOTE(Wiqtea @ 2013 06 03, 20:00)
o aš irgi sunkiai, mano nuomone tai gali būt labai laikinas dalykas vat pvz mūsų atveju kol aš studijas baigiau
daugiau ne... Manau šeima turi būt kartu. Kažkaip mes visi kartu laimingesni, ir gal net lengviau tauposi, matyt nuo tos laimės, kad kartu
Laikas parodys kaip bus toliau, norime pasitaupyt ir grįžt, šeimos pagausėjimo Lietuvoj norisi
bet kaži ar išlauksim 5 metus(nes kolkas planas apie tiek būt 
As irgi tos nuomones,kad seima turi buti kartu,turiu draugu pvz-.zmona Lt su vaiku,vyras Norvegijoj,daznai bendraujam,zinau kaip jiems sunku taip gyventi.
Papildyta:
QUOTE(Wiqtea @ 2013 06 03, 20:52)
Atsakingi ir mylintys tėvai stengiasi, kad jų vaikams būtų geriau, visada yra pasirinkimo ir galimybių laisvė, kiekvienos šeimos jos yra skirtingos
Bet visi tėvai, nesutikčiau, yra pasaulyje labai daug ir blogų tėvų
jei taip nebūtų, nebūtų ir nelaimingų vaikų .
Labai gaila,bet jus visiskai teisi,pasaulis vaikuciams ne visad yra saugi vieta gyventi ir blogu tevu tikrai daug,kai paskaitau straipsnius kai mama savom rankom uzdusina naujagimi arba tevas uzmusa vaikus,kad atkersyt buvusiai zmonai isgyvenu kaip asmenine tragedija,kai susilaukiau sunaus labai skaudziai reaguoju I bet kokius smurto pries vaikus atvejus.QUOTE(ugnele78 @ 2013 06 03, 20:58)
ar direktoriu yra, ar tik pvz vyr gydytojas?? kaip su administratore?? liudna si zinia tiek man tiek visam personalui, visus kankina nezinia kaip bus?? gal kuri atisliepsite, zinau kad vilniuje, kaune yrakleioas ar keliolika istaigu sujungtu i viena bendra. aciu
Mes sujungime gyvename, darbuotoju gal virs 500.
Tai...direktorius ir visa administracija istaigoje prie kurios prijunge.
Palikta viena pavaduotoja atsakinga uz gydytojus ir slaugos administratore (kuri iki prijungimo buvo pavaduotoja slaugai).
Del kiekvieno parasiuko reikia vaziuoti i kita miesto gala. Skyriu administratorems siek tiek padeda palikta sekretore, i susirinkimus veza transportas. Visi reikalai derinami telefonu su centru.
Ne kas.....tvarkos mazai, nes esam palikti kaip vaikai.
Bet...atlyginimai neblogi, laiku ismokami,salygos geros, tad nors tas tenkina.Atsizvelgiama pinigine israiska i personalo issilavinima (mokami priedai)
Jusu atveju, ko gero bus konkursas. Tad sekmes ji laimint
Sveikutes noriu prie jus prisijungti baigiau bendrosios praktikos slauga ir atvyukau i uk gyventi tikiuosi pavyks dirbti megiama darba