Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

QUOTE(kubnicka @ 2011 10 23, 19:32)
Man padeda tas ketvirtadalis kartu su migdomaisiais unsure.gif . Del ketanovo, tikrai geriau pasitark,nes nestumo metu tik paracetamolis leidziamas. Man migrena buvo dingusi per nestuma, galvojau kad ir po nebus...... bet...... verysad.gif

man kai buvo pačioj nėštumo pradžioje tai neurologė net konsultavosi su priimamuoju ką tokiu atvėju jie daro, tai esant stipriam skausmui leidžia ketanovą, nes pvz man nuo vėmimo, net pilvą spazmuodavo (alia sąrėmiai) doh.gif
Atsakyti
Skaitinėju čia pas jumis ir galvoju ar man tas pats. Tiesiog pasakosiu savo padėtį. Gal tikrai man taip anksti prasidės migrena blink.gif
seniau (prieš metus) kartais svaigdavo galva ir skaudėdavo. Bet tik kartais. Kartais net akyse būdavo juoda. Nieko nematydavau gal 1minutę. Ilgiau. Bet greit praeidavo.
Rugsėjo pradžioj paskutinį kartą sirgau. Dabar tik į pabaigą susirgau. Maniau kad jau kažkas negerai. Buvau išsigandus. Bet atsirado. Na gerai. Šitie dalykai gali dar būt nereguliarūs.
Bet jau savaitė su trupučiu kaip man skauda ir svaigsta galva. Jausmas nekoks...Iš pradžių tai dar mažai. Kartais. Dabar nuolatos. Visada vaikštau kaip ant slidaus ledo... Taip mėto... Gerai kad mane sumėto prie draugių ar kur galima pasiremti. Kartais net ir koordinaciją prarandu. Nežinau nė kur eit nė kur esu. Ne atmintis šlubuoja. Bet kažkoks kitoks jausmas. Daug kam papasakoju tai sako eit pas gydytojus. Na bet jei nieko nėra rimto tai kam man eit? Todėl manau pasiklausiu jūsų kurios gal su tuo tai pat susidūrę ir patars man, ar tikrai jau net reik pas gydytojus.
Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nikita123 @ 2011 10 25, 18:51)
Skaitinėju čia pas jumis ir galvoju ar man tas pats. Tiesiog pasakosiu savo padėtį. Gal tikrai man taip anksti prasidės migrena blink.gif 
seniau (prieš metus) kartais svaigdavo galva ir skaudėdavo. Bet tik kartais. Kartais net akyse būdavo juoda. Nieko nematydavau gal 1minutę. Ilgiau. Bet greit praeidavo.
Rugsėjo pradžioj paskutinį kartą sirgau. Dabar tik į pabaigą susirgau. Maniau kad jau kažkas negerai. Buvau išsigandus. Bet atsirado. Na gerai. Šitie dalykai gali dar būt nereguliarūs. 
Bet jau savaitė su trupučiu kaip man skauda ir svaigsta galva. Jausmas nekoks...Iš pradžių tai dar mažai. Kartais. Dabar nuolatos. Visada vaikštau kaip ant slidaus ledo... Taip mėto... Gerai kad mane sumėto prie draugių ar kur galima pasiremti. Kartais net ir koordinaciją prarandu. Nežinau nė kur eit nė kur esu. Ne atmintis šlubuoja. Bet kažkoks kitoks jausmas. Daug kam papasakoju tai sako eit pas gydytojus. Na bet jei nieko nėra rimto tai kam man eit? Todėl manau pasiklausiu jūsų kurios gal su tuo tai pat susidūrę ir patars man, ar tikrai jau net reik pas gydytojus.
Ačiū už atsakymą 4u.gif

Būtinai eit pas gydytojus 4u.gif Pradėčiau nuo kraujo tyrimo, ar ne mažakraujystė, taip pat reiktų pasitikrinti, ar nesutrikus kraujotaka (bent tie užtemimai man panašu į smegenų kraujotakos sutrikimą). Dėl sirgimų sutrikimų irgi įtarčiau mažakraujystę. Žinoma, gydytojai patars tiksliau, bet būtinai reiktų paieškot priežasties 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo man_patinka_lietus: 25 spalio 2011 - 18:11
Sveikos 4u.gif
o as persimeciau ant homeopatijos biggrin.gif prirase gydytoja lasiuku, papildu+mazom dozem propranololis rolleyes.gif galvoju visai atsisakyti neurologes, nes matau kad niekuom ji padeti negali.nors rytoj vizitas pas ja-tai apsilankysiu, nes minejo pries 3 men, kad jei nepades antidepresantai, duos ismeginti kazkoki nauja aparaciuka, kur stimuliuoja tam tikrus galvos taskus ir slopina migrenini skausma.ten jai kazkokia firma dave ismeginti pacientams-sake kai kuriems padeda, o kai kuriems dar blogiau.jei pirkti, tai jis kainuoja virs tukstancio litu unsure.gif
Sveikatuko visiems 4u.gif
Atsakyti
Nikita123, jums gali būti ir vestibiuliarinio, lygsvaros aparato sutrikimas, gal po kokio persirgto peršalimo, į migreną nepanašu, o pas gydytojus eikit, su sveikata juokauti negalima 4u.gif
Aš nuo migrenos mokausi pagal su džok metodiką ant rankos migreninius taškus masažuoti. Kol kas galvos neskauda, gal veikia placebo efektas, o gal kažkokia įtaka profilaktiškai ir yra. Tų papildų dar nepirkau, kaip ir nereikia kol kas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nikita123 @ 2011 10 25, 17:51)
Skaitinėju čia pas jumis ir galvoju ar man tas pats.

Na tikrai kad ne tas pats...mars pas gydytojus 4u.gif

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 25, 19:22)
Nikita123, jums gali būti ir vestibiuliarinio, lygsvaros aparato sutrikimas, gal po kokio persirgto peršalimo, į migreną nepanašu, o pas gydytojus eikit, su sveikata juokauti negalima 4u.gif
Aš nuo migrenos mokausi pagal su džok metodiką ant rankos migreninius taškus masažuoti. Kol kas galvos neskauda, gal veikia placebo efektas, o gal kažkokia įtaka profilaktiškai ir yra. Tų papildų dar nepirkau, kaip ir nereikia kol kas 4u.gif

as kazkada irgi bandziau masazuotis ale man nelabai padejo arba gal netikejau biggrin.gif
Atsakyti
siandien jau 9 diena galva plysta, nezinau ko imtis vaistineje gavau leidziamo analgino - Mb suleido, laukiu.... Per ryto rata girdejau, kad dabar labai ispopuliarejo galvos skausmas sukeltas nuskausminamuju vaistu, gaunasi kaip uzburtas ratas - skauda galva, griebiames vaistu, o jie sukelia galvos skausma kaip salutini poveiki.... tai ka daryt - nieko negert ir tiketis, kad ar taip ar taip per savaite praeis su vaistais ar be ju.... subalamutino kazkaip.... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yolitux: 26 spalio 2011 - 14:12
[Per ryto rata girdejau, kad dabar labai ispopuliarejo galvos skausmas sukeltas nuskausminamuju vaistu, gaunasi kaip uzburtas ratas - skauda galva, griebiames vaistu, o jie sukelia galvos skausma kaip salutini poveiki....

Taip, toki atsakymą dave man neurologė, kuri išklausinėjusi kokius vaistus naudoju galvo skausmui nuimti, padarė išvadą migrena nuo vaistų, nes jokie nuskausminamieji jau nepadėdavo......tokiu atveju išties nežinai kuo tada gydytis, kur dėtis esant beprotiškiems skausmams verysad.gif
Atsakyti
tai kur tada detis nuo galvos skausmo? unsure.gif
Atsakyti
Bet šiaip tai įdomiai g.gif Bent mano sutikti neurologai aiškina, kad nereikia laukti, kol įsiskaudės, vos tik pardeda mausti, iškart reiktų griebtis vaistų. O pasirodo, viskas ne taip jau paprasta doh.gif , turint omeny medikamentinius skausmus.

Aš intuityviai visąlaik galvojau, kad jei tik galiu tverti be vaistų nuo skausmo, tai jų ir negersiu (jau vien dėl to, kad tai chemija, bet kokiu atveju žalą organizmui daro). Nes jei per tridienę migreną ištisai ant vaistų sėdėti, tai turbūt anksčiau ar vėliau jie pasidarytų nebeveiksmingi...
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 10 26, 19:16)
Bet šiaip tai įdomiai g.gif  Bent mano sutikti neurologai aiškina, kad nereikia laukti, kol įsiskaudės, vos tik pardeda mausti, iškart reiktų griebtis vaistų. O pasirodo, viskas ne taip jau paprasta doh.gif , turint omeny medikamentinius skausmus.

Aš intuityviai visąlaik galvojau, kad jei tik galiu tverti be vaistų nuo skausmo, tai jų ir negersiu (jau vien dėl to, kad tai chemija, bet kokiu atveju žalą organizmui daro). Nes jei per tridienę migreną ištisai ant vaistų sėdėti, tai turbūt anksčiau ar vėliau jie pasidarytų  nebeveiksmingi...

o as laukti negaliu-tik pajauciu kad kazkaip ne taip-iskart geriu, nes jei laukciau ir ziureciau gal praeis-is gyvenimo istrintos kelios dienos doh.gif taip budavo kai maitindavau mazyli, vis vyliausi gal praeis, o tada se tau-pastovus draugavimas su WC unsure.gif dabar tik pajauciu maudima, ziovuli, mieguistuma-lauk "drauges" verysad.gif
as gydytojos ir klausiau, kas bus, kai man nepades Relpax? g.gif dabar jie man vieninteli gelbsi, daugiau niekas.sakau prisiminus pirmuosius migreninius skausmus, tai ir citramonas gelbedavo rolleyes.gif o dabar tai kaip saldainiai man jie.matau kad vis labaiu organizmas pripranta prie stipresniu vaistu... unsure.gif
Atsakyti
vis tikimes, kad pades, todel ir griebiames vaistu, kartais pati didiji skausma nors truputi nuramina, man jau 10 diena siandien galva pulsuoja, jau nebejuokinga darosi..... doh.gif
Atsakyti