Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

QUOTE(Rodnega @ 2011 07 18, 22:16)
Labas. Na gi trečia para kaip sienomis laipiot norisi  verysad.gif
Bet gal kitoms geriau  smile.gif

Kaip laikaisi?o vaistuku jokiu negeri?IMIGRAN?CINIE?
Aš kai tik pajuntu kad arteja priepuolis isgeriu 50mg siu vaistu ir po poros valandeliu jauciuosi šiek tiek slopinima,bet užtat galvos neskauda.Nežinau kaip kitoms,bet prieš priepuoli iš vakaro labai apetitas pakyla ir norisi labai aštraus maisto,o iš ryto tada migrena užpuola,bet tik pakeli galva nuo pagalvės ir jau jauti migrenos priepuolis prasideda doh.gif ,žiaurus jausmas.dar tie skausmai susije su menesinem....
Atsakyti
odelija1 - na gal negražu taip, bet dalinai pavydžiu, kai jau žinai va užeis migrena, o man tai jokių ženklų beveik nebūna na gal 1 iš 20 kad jauti jog bus, o taip tai bum ir yra doh.gif bet daba dzin nebeimu galvon mirksiukas.gif (matyt gerai jau smegenis paveikė) wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2011 07 19, 13:42)
odelija1 - na gal negražu taip, bet dalinai pavydžiu, kai jau žinai va užeis migrena, o man tai jokių ženklų beveik nebūna na gal 1 iš 20 kad jauti jog bus, o taip tai bum  ir yra doh.gif bet daba dzin nebeimu galvon mirksiukas.gif (matyt gerai jau smegenis paveikė) wacko.gif

Man irgi jokiu pozymiu, per kelias minutes kaip duoda... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(odelija1 @ 2011 07 19, 08:33)
Kaip laikaisi?o vaistuku jokiu negeri?IMIGRAN?CINIE?
Aš kai tik pajuntu kad arteja priepuolis isgeriu 50mg siu vaistu ir po poros valandeliu jauciuosi šiek tiek slopinima,bet užtat galvos neskauda.Nežinau kaip kitoms,bet prieš priepuoli iš vakaro labai apetitas pakyla ir norisi labai aštraus maisto,o iš ryto tada migrena užpuola,bet tik pakeli galva nuo pagalvės ir jau jauti migrenos priepuolis prasideda doh.gif ,žiaurus jausmas.dar tie skausmai susije su menesinem....

Tai kad neranda man nieko nei migrenos nei vėžio . Siūlė su psichologu pasikalbėti lotuliukas.gif . Nemanau, kad nuo to skausmas praeis . Enciflograma nieko nerodo . Vaistų nerašo . Gydausi Solpadeinu . Aš pradžios niekad nežinau. Atsikeliu ir suprantu , kad reikia vaistų doh.gif . Man tai su mm ryšio nėra jokio . O kartą buvau parduotuvėjė ir supratau, kad galvą skauda, akys ašaroja, jautrios, jautri kvapams ir mintys užsiblokavo . Kas aš? Ką veikiu? Nieko nežinojau . Kaip pro rūką kažką nusipirkau ir atvariau pas vyrą į mašiną verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2011 07 19, 12:57)
Tai kad neranda man nieko nei migrenos nei vėžio . Siūlė su psichologu pasikalbėti  lotuliukas.gif . Nemanau, kad nuo to skausmas praeis . Enciflograma nieko nerodo . Vaistų nerašo . Gydausi Solpadeinu . Aš pradžios niekad nežinau. Atsikeliu ir suprantu , kad reikia vaistų  doh.gif . Man tai su mm ryšio nėra jokio . O kartą buvau parduotuvėjė  ir supratau, kad galvą skauda, akys ašaroja, jautrios, jautri kvapams ir mintys užsiblokavo . Kas aš? Ką veikiu? Nieko nežinojau . Kaip pro rūką kažką nusipirkau ir atvariau pas vyrą į mašiną  verysad.gif

O kokį Solpadeiną geri - tirpų ar tabletėmis? Tabletėmis man neperlabiausiai padeda, o tirpus greitai suveikia. Bet va problema - nuo tirpaus (bent jau per migrenos priepuolius) mane pykinti pradeda unsure.gif
Po mmm (kartais per) man praktiškai kiekvieną ciklą migrena būna. Tai va šita taip vadinama "pagal grafiką". Bet tame tarpe irgi pasitaiko, jei kažkokiu būdu išprovokuoju (arba kartais priežasties ir nesurandu). Beje dėl tos ciklinės migrenos klausiau pas ginekologę, tai patarė pabandyti kontraceptikus. Bet kiek esu skaičiusi, jie kaip tik gali sukelti galvos skausmus g.gif (o ir šiaip turiu savų priežasčių jų nenorėti). Ar kas iš sergančių migrena vartojant kontraceptikus ir ar jie veikia kažkaip migreną? Neurologė, pas kurią lankiausi, dėl tos ciklinės tai dar geriau pasakė doh.gif Sako, vienoms skauda pilvą, o tau galvą. Ir patarė tik simptominį gydymą. Maždaug iš serijos "ko tu čia nori doh.gif " . Tai va po tokių vizitų ir prapuola noras pas gydytojus lankytis cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 19 liepos 2011 - 15:12
Tirpų, bet dažniausiai tenka po dvi gerti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2011 07 19, 12:57)
Siūlė su psichologu pasikalbėti  lotuliukas.gif . Nemanau, kad nuo to skausmas praeis .

gali ir padeti mirksiukas.gif

o man kaip tik karsta diena taip ir migrena doh.gif jau nebesuskaiciuoju kiek kartu per menesi buvo unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiutiute: 19 liepos 2011 - 16:28
QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 19, 16:06)
O kokį Solpadeiną geri - tirpų ar tabletėmis? Tabletėmis man neperlabiausiai padeda, o tirpus greitai suveikia. Bet va problema - nuo tirpaus (bent jau per migrenos priepuolius) mane pykinti pradeda unsure.gif
Po mmm (kartais per) man praktiškai kiekvieną ciklą migrena būna. Tai va šita taip vadinama "pagal grafiką". Bet tame tarpe irgi pasitaiko, jei kažkokiu būdu išprovokuoju (arba kartais priežasties ir nesurandu). Beje dėl tos ciklinės migrenos klausiau pas ginekologę, tai patarė pabandyti kontraceptikus. Bet kiek esu skaičiusi, jie kaip tik gali sukelti galvos skausmus g.gif  (o ir šiaip turiu savų priežasčių jų nenorėti). Ar kas iš sergančių migrena vartojant kontraceptikus ir ar jie veikia kažkaip migreną? Neurologė, pas kurią lankiausi, dėl tos ciklinės tai dar geriau pasakė doh.gif  Sako, vienoms skauda pilvą, o tau galvą. Ir patarė tik simptominį gydymą. Maždaug iš serijos "ko tu čia nori doh.gif " . Tai va po tokių vizitų ir prapuola noras pas gydytojus lankytis cool.gif

tai uztat,kad kontraceptikai laaabai isprovokuoja migrenos priepuolius,bandziau gerti,bet tokie skausmai galvos uzeidavo,kad atrodo mirtis artinasi...net parasyta yra prie migrenos kontraceptiku vartoti negalima.Bet rimtai prie migrenos kazkaip smegenys uzsiblokuoja,nesupranti nieko,net negirdi ka tau sako,ir kalbet net negali nuo skausmo,norisi tik atsigulti kur nors tamsiai ,susiriesti ir nieko negirdeti,nematyti.
O bandete kuri nors pagerti magnio?magnezijos?sako padeda.
Vietoj taves as pabandyciau gerti vaistus nuo migrenos,blogiau manau nebutu,o gal padetu?
Merginos o kuri nors imate biuleteni kai migrena uzpuola?
Atsakyti
QUOTE(odelija1 @ 2011 07 20, 08:25)
  Vietoj taves as pabandyciau gerti vaistus nuo migrenos,blogiau manau nebutu,o gal padetu?

geriau, nieko schmoll.gif geriau disporali, paskui paprasta nusipirkau, tai matyt nuo per didelio kiekio magnio viduriuot pradejau doh.gif nebegeriu dabar nieko.
biuletenio neimdavau-turejau super virsininka-isleisdavo namo rolleyes.gif

Sveikos 4u.gif
pradejau gert AD, nu ka as zinau...pirma diena taip pykino doh.gif galva kokia kaip sudauzyta...jums pasireksdavo kokie nors neigiami pozymiai?jauciu eisiu gert relpaxo... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(odelija1 @ 2011 07 20, 08:25)
tai uztat,kad kontraceptikai laaabai isprovokuoja migrenos priepuolius,bandziau gerti,bet tokie skausmai galvos uzeidavo,kad atrodo mirtis artinasi...net parasyta yra prie migrenos kontraceptiku vartoti negalima.Bet rimtai prie migrenos kazkaip smegenys uzsiblokuoja,nesupranti nieko,net negirdi ka tau sako,ir kalbet net negali nuo skausmo,norisi tik atsigulti kur nors tamsiai ,susiriesti ir nieko negirdeti,nematyti.

Na aš irgi panašiai apie kontraceptikus girdėjau...
Magnį esu gėrusi, tik jau senokai. Va kai buvau nėsčia, tai ilgesnį kursą jo gėriau, tuomet laabai padėjo (bet nėštumo metu juk viskas kitaip). Bet šiaip to magnio irgi įvairaus būna, ne visi papildai vienodai gerai įsisavina, reikia dar ir žinot, kurios pirkti.
Iš antimigreninių esu gėrusi tik Cinie, pora kartų lyg ir padėjo, bet ne visus kartus. Ir Migraleve (dabar kaip tik vėl esu jų užsipirkusi).
Atsakyti
QUOTE(odelija1 @ 2011 07 20, 09:25)

man jokio poveikio nuo kontrceptikų - kaip skaudėjo baisiai jų nevartojant, taip juos vartojant ir po to nutraukus, tik gal per KT dažniau

magnezija man padeda, tik paskutinio kurso nespėjau, nes nestuke.gif patapau, tai kažkaip nebesigydžiau, o nedarbingumo pažymą imu visada kai tik skausmas didesnis ir man dzin, nes mane išleidžia pailsėt, bet po to darbų užkraudavo tipo atidirbk (tai visokių kokių reik ir nereik)
Atsakyti
Merginos, ar yra kokiu homeop.vaistuku nuo migrenos?
Nezinau net ar tokius simptomus kaip stiprejancio skausmo atsiradimas zandikaulio srityje, veliau jo plitimas i kakla bei smilkini, puses galvos apemimas, sunkumas akies zonoje ir lengvas pykinimas galima priskirti migrenai? Atrodo, kad taip, bet juk taip sunku sumaisyti su kokiu slaptu danties skausmu? Bet ar pastarasis galetu buti su tarpais, o ne pastovus (beje, ar neocitramono 1-2 tabl.padetu nuslpinti danties skausma - kazko abejoju..)?

Atsakyti