Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

Mane 2 pastarasias paras kamavo migrena, girdejau, kad vel siaucia kazkokios didziausios per kazkiek metu magnetines audros, kurios sutrikdo kraujagysliu veikla.
Atsakyti
QUOTE(natina @ 2011 08 11, 11:09)
Mane 2 pastarasias paras kamavo migrena, girdejau, kad vel siaucia kazkokios didziausios per kazkiek metu magnetines audros, kurios sutrikdo kraujagysliu veikla.

Negirdejau nieko apie tai unsure.gif pradejau gerti magni, ziuresim ar bus koks efektas ax.gif
Papildyta:
QUOTE(gretux @ 2011 08 11, 00:41)
Sveikos merginos 4u.gif
Zodziu siandien apturejau priepuoli labai keista ir kuris mane labai isgazdino. Googlinau googlinau ir pagaliau be insulto ir auglio ismete migrena(duok die... Kad tai tiek ir tebutu)  unsure.gif 
Nuo ryto jauciausi puikiai,po pietu uzmigdzius mazaji ylindau i interneta paskaitinet naujienu ir pastebejau kad nesuprantu parasytu zodziu,tiesiog negalejau ju perskaityti lyg ir matau raides bet jos kaskaip nesueina i zodi unsure.gif ,sutriko kalba,nebegalejau istarti zodziu tik kaskokius pavienius skiemenis,toliau pradejo tirpti desines rankos pirstai,ranka,koja galu gale ir visa desine puse yskaitant burna ir liezuvi. Bandziau  pasimatuot spaudima,bet ir to nesupratau. Jausmas kraupus lyg ir suprantu kad kaskas vyksta,bet padet sau nezinau kaip. Viskas truko koki pusvalandi gal maziau,nusnaudziau koki 15 min.tuomet prasidejo didelis kaires galvos puses skausmas,kurio negalejau numalsinti net stipria ibuprofeno tablete. Galva maudzia iki siol.Ryt imsiu talona pas gyd.prasysiu tyrimu.
Sorry kad tiek issipleciau bet ar kam yra taip buve? Galvos skausmais(dazniausiai pulsuojanciais smilkiniuose) skundziuosi nuo paauglystes, silpnesnI vaistai nebenumalsina skausmo,tik ibuprofeno preparatai,o kartais isvis tik konjakas doh.gif  Padidinto kraujospudzio neturejau niekada,tad nelabai noriu to sieti su kokiu insultu pvz. Zinoma speliot nera ko,reikia tyrimu,tikiuosi juos gauti... Parasiau tikedamasi nusiraminimo, niekada nesigilinau kad migrena galetu tokius baisius simptomus issaukti.
Sveikatos visoms 4u.gif

Asmeniskai man atrodo kad panasu i migrena g.gif "nesuprantu parasytu zodziu,tiesiog negalejau ju perskaityti lyg ir matau raides bet jos kaskaip nesueina i zodi", man sitaip buna, tai vadinama fragmentiniu matymu, bent jau man taip buna auros metu, trunka kazkur 10-15 min, tarsi ziuri i daikta ir ji matai atskiromis dalimis..o tirpdavo dazniausiai kazkuri veido puse ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2011 08 11, 08:02)
insultą patikrinti yra 3 pagr. požymiai PNK
P - pakelt abi rankas, esant insultui, vienos nepakelsi.
N - nusišypsok, jei nžbus insultas, viena pusė bus kaip nudribusi, nebus šypsenos.
K - kalbėk ką nors sudėtingesnio pvz.: gražus, kramtyk, šeši... kadangi bus viena pusė paralyžuota kalbėti nepavyks, o jei viską padarei ir viskas vietoje tada  thumbup.gif

Aciu,labai pravers ateityje ne tik man. Na nebuvo manes suparalyzave,tik aptirpe 4u.gif
QUOTE(butėė @ 2011 08 11, 10:41)

Asmeniskai man atrodo kad panasu i migrena g.gif "nesuprantu parasytu zodziu,tiesiog negalejau ju perskaityti lyg ir matau raides bet jos kaskaip nesueina i zodi", man sitaip buna, tai vadinama fragmentiniu matymu, bent jau man taip buna auros metu, trunka kazkur 10-15 min, tarsi ziuri i daikta ir ji matai atskiromis dalimis..o tirpdavo dazniausiai kazkuri veido puse ax.gif

Skaiciau as apie ta aura,atitinka simptomai man. Ne pirma cia as su tokia mistine savijauta biggrin.gif Tik kai tai nutiko buvau viena su savo vaikais ir tik kartojau istversiu,praeis, kad tik blogiau nebutu.
Siaip pastaruoju metu turiu atminties problemu,nervai labai paastreja,gal ir tai turejo ytakos.
Uz valandos turiu vizita pas gyd.tikiuosi gausiu tyrimu,nes jie cia daznai diagnoze pagal simptomus is knygos nustato unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(butėė @ 2011 08 11, 12:41)
Negirdejau nieko apie tai unsure.gif pradejau gerti magni, ziuresim ar bus koks efektas ax.gif

http://www.balsas.lt...magnetine-audra radau.

as ir magni vel geriu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(natina @ 2011 08 11, 10:09)

Ir prie manęs ta nelaboji šiandien kabinasi unsure.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gretux @ 2011 08 11, 13:01)
Aciu,labai pravers ateityje ne tik man. Na nebuvo manes suparalyzave,tik aptirpe 4u.gif

4u.gif svarbu pagerėjo
Atsakyti
QUOTE(gretux @ 2011 08 11, 13:01)

Skaiciau as apie ta aura,atitinka simptomai man. Ne pirma cia as su tokia mistine savijauta biggrin.gif Tik kai tai nutiko buvau viena su savo vaikais ir tik kartojau istversiu,praeis, kad tik blogiau nebutu.
Siaip pastaruoju metu turiu atminties problemu,nervai labai paastreja,gal ir tai turejo ytakos.
Uz valandos turiu vizita pas gyd.tikiuosi gausiu tyrimu,nes jie cia daznai diagnoze pagal simptomus is knygos nustato unsure.gif

Taip, as irgi tuo metu jauciu nepaaiskinama baime verysad.gif laikykis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(natina @ 2011 08 11, 13:15)

Oho blink.gif koki magni geri? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(butėė @ 2011 08 11, 13:40)
Taip, as irgi tuo metu jauciu nepaaiskinama baime verysad.gif laikykis 4u.gif
Papildyta:

Oho blink.gif koki magni geri? 4u.gif

visad diasporal gerdavau, sikart mgB6 pirkau, nes dar ir pusleline nosy buvo.
Atsakyti
QUOTE(gretux @ 2011 08 11, 00:41)
Sveikos merginos 4u.gif

99% migrena su aura, kaip pas mane... rolleyes.gif
Atsakyti
Panasu kad prasysiuos pas jus i bureli 4u.gif biggrin.gif
Isklause mano skundus daktarelis itaria migrena,kuria paastrina kontraceptinis pleistras.Zinojau kad hormonines kontracepcijos salutinis poveikis migreniniai galvos skausmai,na bet ale ka daryt g.gif Zodziu gavau deze vienfaziu kontr.tabletku ir salutinio maziau jose nei dvifaziu,bet reikia juos 3val.tikslumus kasdien gert ir patikimumas mazesnis g.gif
Stebesiu save jei po menesio skausmai nesumazes tuomet sius tyrimams.
O jus mergaites kaip saugojates,ar teko atsisakyt yprastu savo kontr.del migrenos?
Siandien galva tik maudena,kol guliu nejauciu didelio diskomforto(susidraugavau kaip sakant) ir vaistu nenoriu kasdien ryt,gal atradot koki buda tokIems menkiems pamaudenimamas salinti? Pasistengsiu paskaitineti ankstesnes temutes,gal rasiu kokiu patarimu:)
tiesiog Sun kol tyrimu nedaryta negaliu visiskai tvirtinti kad musu diagnozes tos pacios,bet speju biggrin.gif o sakykit kuom skiriasi su aura ar be jos? Tik del siu keistu simPtomu,ar ir gydymas kaskuo ypatingesnis?
Daug klausimu,stengsiuos sviestis kaskaip padet sau,nenoriu apsiribot vien tabletemis.
Atsakyti
sveikos mergaites 4u.gif
tema vel suaktyvejo,ir vel atsirado ligoneliu...sveikateles visoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gretux @ 2011 08 11, 18:31)
tiesiog Sun kol tyrimu nedaryta negaliu visiskai tvirtinti kad musu diagnozes tos pacios,bet speju biggrin.gif  o sakykit kuom skiriasi su aura ar be jos? Tik del siu keistu simPtomu,ar ir gydymas kaskuo ypatingesnis?

Todel as ir duodu 99% mirksiukas.gif O tyrimu tam nustatyti, nera praktiskai jokiu, tik gali padaryti KT bei MR, jei nieko kito neras, bus diagnoze - migrena 4u.gif
Su aura migrena sunkesne yra rolleyes.gif O del gydymo, zinau tik tiek, kad yra kazkurie triptanai skirti tik migrenai paprastai ir nerekomenduojami esant aurai, bet kurie dabar tikrai nepasakysiu, nes neatsimenu, o ir neaktualu, nes esant priepuoliui radau man tinkanti triptana (Relpax), nuo kurio mazesni salutiniai poveikiai ir veiksmingumas didesnis, todel ir neieskau kitu... rolleyes.gif
Atsakyti