Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

Sveikos,
Paskaitinėju šitą temą, nes esu apturėjus migreną porą kartų gyvenime. Vieną sykį paauglystėj staiga pusė pasaulio pradėjo mirguliuoti, bet po kelių minučių praėjo, bijojau mamai sakyt ir nieko nedariau.
Kitą kartą jau buvo virš dvidešimt, vėl pusė pasaulio sumirgėjo, pasijutau kažkur astrališkai išėjusi - girdžiu savo balsą kaip iš šalies ir pusę galvos skauda. Taip greit nepraėjo, išsigandau, nulėkiau į artimiausią polikliniką - nenorėjo priimt, nes ne toje buvau registruota. Prasibroviau pas gydytoją, grasindama, kad numirsiu čia jiems prie slenksčio. Gydytoja pagal požymius nustatė migreną, davė kažkokių tabletyčių, irgi praėjo.
Na ir dabar jau koks 15 metų praktiškai nieko nėr, tik kartais dešimčiai sekundžių suskausta kokį vieną galvos tašką. Tfu, tfu, tfu, kad neprisišnekėčiau. Negaliu pasakyti, nuo kokių mano gyvenimo būdo plonybių migrena neįsisiautėjo, gyvenimo būdas toks, sakyčiau, vietom sveikas, vietom ne.

Rašau tam, kad tos, kuriom pirmas kartas, labai neįsibaimintų - galimas ir toks, kaip mano variantas. O besikankinančioms nuoširdžiausia užuojauta ir palinkėjimas rasti tai, kas palenvina kančias.
Atsakyti
QUOTE(natina @ 2011 08 11, 13:50)
visad diasporal gerdavau, sikart mgB6 pirkau, nes dar ir pusleline nosy buvo.

As irgi Magne B6 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gretux @ 2011 08 11, 00:41)
Sveikos merginos 4u.gif
Zodziu s

verta sunerimti ir del aneurizmos g.gif
Atsakyti
QUOTE(butėė @ 2011 08 11, 22:10)
As irgi Magne B6 4u.gif

siaip pries pat priepuoli geriau magnesium diasporal pakiukas, greiciau suveikia, greiciau isisisavinamas.
o sitam akcija buvo, tai irgi ne paskutinej vietoj sitas "kabliukas" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gretux @ 2011 08 11, 18:31)
Panasu kad prasysiuos pas jus i bureli 4u.gif  biggrin.gif
Isklause mano skundus daktarelis itaria migrena,kuria paastrina kontraceptinis pleistras.Zinojau kad hormonines kontracepcijos salutinis poveikis migreniniai galvos skausmai,na bet ale ka daryt g.gif Zodziu gavau deze vienfaziu kontr.tabletku ir salutinio maziau jose nei dvifaziu,bet reikia juos 3val.tikslumus kasdien gert ir patikimumas mazesnis g.gif
Stebesiu save jei po menesio skausmai nesumazes tuomet sius tyrimams.
O jus mergaites kaip saugojates,ar teko atsisakyt yprastu savo kontr.del migrenos?
Siandien galva tik maudena,kol guliu nejauciu didelio diskomforto(susidraugavau kaip sakant) ir vaistu nenoriu kasdien ryt,gal atradot koki buda tokIems menkiems pamaudenimamas salinti? Pasistengsiu paskaitineti ankstesnes temutes,gal rasiu kokiu patarimu:)
tiesiog Sun kol tyrimu nedaryta negaliu visiskai tvirtinti kad musu diagnozes tos pacios,bet speju biggrin.gif  o sakykit kuom skiriasi su aura ar be jos? Tik del siu keistu simPtomu,ar ir gydymas kaskuo ypatingesnis?
Daug klausimu,stengsiuos sviestis kaskaip padet sau,nenoriu apsiribot vien tabletemis.

Migrenos pamaudenimams šalinti man labai geras daiktas yra IKI bulkutės su šokoladu wub.gif Beje, vaistininkė sakė, kad dažnai merginoms šokoladas migreną šiek tiek palengvina
Atsakyti
QUOTE(man_patinka_lietus @ 2011 08 11, 22:26)
Migrenos pamaudenimams šalinti man labai geras daiktas yra IKI bulkutės su šokoladu  wub.gif Beje, vaistininkė sakė, kad dažnai merginoms šokoladas migreną šiek tiek palengvina

O aš galiu valgyti tik pienišką bei baltą šokoladą, juodas iškart išprovokuoja migreną, užtenka kitą kartą pora juodojo šokolado saldainių suvalgyti doh.gif Netgi konditerijos gaminių, kur gausu kakavos, nevalgau unsure.gif
Ir šiaip kiek skaičiau, šokolado sergantiems migrena nepatariamas, kažkaip pirmą kartą girdžiu, kad jis galėtų padėti g.gif
Atsakyti
Visiems skirtingai 4u.gif Mane migrenos priepuolio metu siaubingai pykina, tai tos bulkutės praktiškai vienintelis daiktas, kurį galiu valgyt
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2011 08 11, 11:19)
svarbu pagerėjo

QUOTE(butėė @ 2011 08 11, 11:40)
Taip, as irgi tuo metu jauciu nepaaiskinama baime  laikykis
Papildyta:

group.gif

QUOTE(tiesiog Sun @ 2011 08 11, 19:29)
Todel as ir duodu 99% mirksiukas.gif O tyrimu tam nustatyti, nera praktiskai jokiu, tik gali padaryti KT bei MR, jei nieko kito neras, bus diagnoze - migrena 
Su aura migrena sunkesne yra  O del gydymo, zinau tik tiek, kad yra kazkurie triptanai skirti tik migrenai paprastai ir nerekomenduojami esant aurai, bet kurie dabar tikrai nepasakysiu, nes neatsimenu, o ir neaktualu, nes esant priepuoliui radau man tinkanti triptana (Relpax), nuo kurio mazesni salutiniai poveikiai ir veiksmingumas didesnis, todel ir neieskau kitu...

Na bet kaip man iki tu tyrimu dasiraut g.gif But gerai kad paziuretu kas toj mano galvoj dedasi.
QUOTE(janone @ 2011 08 11, 20:11)
verta sunerimti ir del aneurizmos 

blink.gif baisus reikalas,neduok Die...

QUOTE(man_patinka_lietus @ 2011 08 11, 21:26)
Migrenos pamaudenimams šalinti man labai geras daiktas yra IKI bulkutės su šokoladu  wub.gif Beje, vaistininkė sakė, kad dažnai merginoms šokoladas migreną šiek tiek palengvina

hihihi.gif taip ir nusipenet galima biggrin.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2011 08 11, 21:33)
O aš galiu valgyti tik pienišką bei baltą šokoladą, juodas iškart išprovokuoja migreną, užtenka kitą kartą pora juodojo šokolado saldainių suvalgyti doh.gif Netgi konditerijos gaminių, kur gausu kakavos, nevalgau  unsure.gif
Ir šiaip kiek skaičiau, šokolado sergantiems migrena nepatariamas, kažkaip pirmą kartą girdžiu, kad jis galėtų padėti g.gif

Isvis pirma kart girdziu kad sokoladas gali vienaip ar kitaip veikti galvos skausmus g.gif
QUOTE(man_patinka_lietus @ 2011 08 12, 09:40)
Visiems skirtingai  4u.gif Mane migrenos priepuolio metu siaubingai pykina, tai tos bulkutės praktiškai vienintelis daiktas, kurį galiu valgyt

Manes nepykina bet nenoriu nei valgyt nei kaska veikt,tik gulet ir i lubas ziuret.
Vakar maudesys praejo nuo tarybines zvaigzdutes yess.gif

Grazios ir neskausmingos dieneles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gretux @ 2011 08 12, 11:08)
Isvis pirma kart girdziu kad sokoladas gali vienaip ar kitaip veikti galvos skausmus g.gif

Na tai pagooglinkit mirksiukas.gif , kur išvardina maisto produktus/gėrimus, galinčius skatinti migrenos atsiradimą, šokoladas būna minimas visada. Dar dažniausiai tarp tokių produktų minimas raudonas vynas (man jis irgi labai provokuoja migreną doh.gif ), fermentinis sūris (pati jį retokai vartoju, tai sąsajos su migrena lyg ir nepastebėjau), citrusiniai vaisiai (žinau, kad sergančioms migrena negalima gerti apelsinų sulčių). Neseniai kažkur radau, kad net ir raudonųjų vynuogių mums negalima. Tų negerųjų produktų yra ir daugiau, bet čia gal pagrindiniai, dažniausiai minimi.
Pvz. man pačiai migreną išprovokuoja ir brendis, bet lyg ir neprisimenu, kad apie tai kažkur būčiau skaičiusi g.gif Taigi vieno ar kito produkto toleravimas ar netoleravimas matyt yra kažkiek individualu.
O kas labiausiai man padeda prasidedant migrenai, tai kava thumbup.gif Pats pirmas vaistas, kol galva dar neįsiskaudėjus.

O tą vadinamą tarybinę žvaigždutę, jei esu namuose, esant migrenai ir aš kartais naudoju. Bent jau kurį laiką, kol pasireiškia šaldantis efektas, visai neblogai padeda thumbup.gif Dar turėjau parsisiuntusi šaldančiųjų pleistrų, bet man kažkaip nepatiko unsure.gif Ir nepatogu, ir efektas nepasakyčiau, kad stebuklingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 12 rugpjūčio 2011 - 12:09
Sveikos 4u.gif
Truputi apleidus tema buvau, bet migrena manes nepaliko schmoll.gif
Mano viltys, kad nestumas pades ir nebus migrenos, zlunga. Jau 18savaiciu netumas, o galva vis skauda ir prie poliai buna rimti, po para praguliu ir pravemiu. Ir kartojasi karta per savaite, na ilgiausias tarpas be priepoliu buvo 2 savaites.
Paracetamolis man kaip vitaminai, net 2 iskart isgertos tabletes nepadeda. Todel neseniai pradejau ieskotis info del triptanu vartojimo nestumo metu.
Kagi, radau nemazai straipsniu Jav, Kanados, Norvegijos gydytoju, mokslininku ir dabar uzejus priepoliui geriu Imigrana. Siek tiek baisu, bet pagal naujausius tyrimus komplikaciju vaisiui nera pastebeta ir priepolis, kai vemi ir kenti siaubingus skausmus, kenkia daug labiau schmoll.gif .
Dar radau, kad sumatriptanai yra saugus maitinant krutimi, nes i piena jo patenka apie 3,5%, o viskas iki 10% laikoma saugu.
Tai tokios naujienos. Kam idomu, pagooglinkit anglu kalba. 4u.gif
Atsakyti
Kad jau išėjo kalba apie triptanus, gal kažkas vartojot (-at) papildus Triptan arba Triptan Forte (lietuvių gamybos)? Ar yra kažkoks teigiamas poveikis?
Aš pati esu juos bandžiusi, tik jau labai seniai. Stebuklų lyg ir nepastebėjau, nors gal ir per trumpai naudojau g.gif

Turiu omeny va šituos:
http://www.gyvenksve...;tmpl=component
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 12 rugpjūčio 2011 - 13:06
QUOTE(**Fėja** @ 2011 08 12, 13:58)
Sveikos 4u.gif
Truputi apleidus tema buvau, bet migrena manes nepaliko schmoll.gif
Mano viltys, kad nestumas pades ir nebus migrenos, zlunga. Jau 18savaiciu netumas, o galva vis skauda ir prie poliai buna rimti, po para praguliu ir pravemiu. Ir kartojasi karta per savaite, na ilgiausias tarpas be priepoliu buvo 2 savaites.

4u.gif man ir po skauda taip pat, bet kokius 5 mėn baisumų nebuvo, o nestuke.gif metu ir db griu solpadeiną, man jis ir padėjo o ir info radus ne lt kalboj g.gif lt iš vis nieko nėra

QUOTE(Ingėnas @ 2011 08 12, 14:05)
Kad jau išėjo kalba apie triptanus, gal  kažkas vartojot (-at) papildus  Triptan arba Triptan Forte (lietuvių gamybos)? Ar yra kažkoks teigiamas poveikis?
Aš pati esu juos bandžiusi, tik jau labai seniai. Stebuklų  lyg ir nepastebėjau, nors gal ir per trumpai naudojau g.gif

Turiu omeny va šituos:
http://www.gyvenksve...;tmpl=component

man jokio poveikio
Atsakyti