Sveikos likimo sesės, turiu šitą bėdą jau seniai ir aš. Vaduojuosi Zomig arba Naramig tabletėmis. Paprastai dar kartu išgeriu Bayer aspirino dvi tabletes, man taip lyg geriau suveikia. O dabar vasarą tai per dvi savaites trečias trijų dienų priepuolis, užkniso nebegaliu, tris dienas gyvenu kaip vaiduoklis, porą neskauda ir vėl iš naujo... Kartais žinau kad jau skaudės, kartais - ne. Prieš priepuolį labai silpna būna ir miegas ima, "aura" dar pasireiškia skraidančiais žaibukais - iš pradžių regėjimo centre, paskui plečiasi į kraštus kol dingsta... Kartais lyg viskas gerai, tik pajuntu kad skaityt nebegaliu, tekstas liejasi, šokinėja - vadinas pareina... Laimei nors nepykina, tik valgyt tai nieko nesinori.
Šiandien supykau ir nebegėriau vaistų, nes jau sakau nusinuodysiu jais mirtinai, vis saujom geriu. Prisiskaičiau apie vaistažoles, išsiviriau kraujažolių arbatos. Bandysiu virtis ir pagert porą savaičių, rašo kad naudinga migrenai - tiesiog nebežinau ko griebtis.
Dar atvirkščiai negu pataria dėjaus ant sprando karštus kompresus su rozmarinų eteriniu aliejum ( keli lašai), atšalo ir vėl keičiau karštu, na lyg ir atleidinėja tą galvą, geriau negu iš ryto.
Aš iš Utenos, bet man neurologė be problemų ją diagnozavo, tik vaistai kompensuojami 50, ne šimtu procentų. Pasitaupo pinigėlių, bet taip norėtųsi jų gerti nors kiek mažiau... Čia mačiau kažkuri skundėsi kad nerašo vaistukų, reikalaukit siuntimo pas neurologą ir viskas, kartais reikia pakovot už save.
Triptanus naudojau, Forte man netiko, per stipru kažkaip, jei neklystu ten dar sudėtyje B grupės vitaminų gerokai įdėta, o man ir kitos rūšies lietuviški papildai su B netiko, o Milgama, Neurorubinas visai gerai. Triptan kompleks aš esu gėrus vietoj tų vaistinių triptanų pačiam priepuoliui malšinti, iškart dvi kapsules ir dar aspirino. Kartais to užtekdavo ir nereikdavo gerti migreninių vaistų, nebe papildų. Antra vertus, nežinau kas saugiau, ar mažai kontroliuojami papildai, ar aiškaus poveikio ir greižtai nurodytos sudėties vaistai. Visoms sėkmės ir sveikų galvelių