QUOTE(Oseye @ 2013 01 05, 13:19)
Sveikinu Mildusia, smagu, kad svajonė pagaliau išsipildė.
Dėl haskių - yra parodiniai Sibiro haskiai ir yra darbinės klasės Sibiro haskiai. Darbiniai ir yra sportiniai haskiai, tokių turime ir Lietuvoje - tai yra greiti, liekni šunys (man asmeniškai, tokie ir turėtų būti visi haskiai). Bet parodiniai haskiai lygiai taip pat gali bėgti - greičio gal ir mažiau, bet pastoviai treniruojant - tikrai bėgs kinkinyje. Visi kiti bėgantys šunys, kaip aliaskanai ar eurodogai - jie veisiami būtent greičiui, bet dėl skirtingų galimybių kinkinių varžybose ir yra išskiriamos klasės: šiaurinių šunų klasės, kuriose pagrinde varžosi Sibiro haskiai (taip pat malamutai, samojedai) ir atviroji klasė, kurioje galima dalyvauti su bet kokios veislės šunimi ar be veislės. Čia jau kiekvieno pasirinkimas - kas nori greičio ir tik greičio, renkasi greičiausius šunis, kas mano, kad šiauriniai šunys yra patys pačiausi, jie augina ir treniruoja šiaurinius šunis.
O laikos yra laikos, kad ir kokios bebūtų (vakarų/rytų Sibiro, rusų europinės) - jos yra medžioklei skirtos.
Dekui už sveikinimus :>
Ir oj sumaišiau Europines laikas su Eurodogais..

Turejau omeny juos, o kažkodel parašiau laikas.. ;D
Dream_island4U, jei jums yra gražesni ir arciau dušios yra sportiniai haskiai, rinkites juos, bet tada kruvio reiks skirti šuniui žymiai daugiau.. :>
Jei Jums vis gi gražesni ir visaip kitaip geresni parodiniai haskiai rinkites šiuos grožius :] Manau, kad tokiu augintoju yra žymiai daugiau, na daugiau kas augina "parodinius", kitaip sakant dokumentuotus arba ne haskius bet puikiai ir sportuoja, vaikšto į žygius ir parodose dalyvauja ir ant sofutes patinginiauja.. :]
Bet kuriuo atveju reiktu susirasti patikima ir gera veislyna, kuris tikrai patiktu viskuo, veisejo požiuriu, jo auginami šunys, vados teveliai ir visi proteviai ir t.t. :>
Asmeniškai aš savo veislyna pasirinkau 7 menesiu paieškos eigoje :] nors iš viso buvau susisiekusi su 6 veislynais :>
Kas iš to, kad lieki nesužeistas, jei tave mirtinai išgąsdina?
Ernestas Hemingvėjus [Atsisveikinimas su ginklais]