Įkraunama...
Įkraunama...

Sibiro haskiai

QUOTE(Kodencija @ 2012 12 12, 13:57)
dėkoju, uzuomina supratau  biggrin.gif

Čia ne užuomina, o papildoma informacija. Aš pati auginu ne SH, o laikų mixus smile.gif
Sorry šioje temoje už off topic.
Atsakyti
QUOTE(Kodencija @ 2012 12 12, 08:12)
labas rytas

Kailis lyg ir primena haskišką tankumą ar kaip čia pasakyti. Greit pasižiūrėjusi į apatinę nuotrauką, tai pamaniau, kad Akitos bruožų turi. ax.gif O charakteris koks? smile.gif
Atsakyti
Sveikos, teko pabuvoti visokiuose sunu kinkiniu tempiamosiose rogese, kaip pramogai. Tačiau, teko nusivlti, kaip įsivaizdome kad roges temps gražuoliai haskiai ar malamutai, vietoj jų tempė paprasti šunys, kurie išveisti kaip grynai bėgimui ir ištvermei (kaip suprantu tie patys ar panašūs kur vyksto jų bėgimo varžybos ir vyksta statymai). Tai vis gi ar šių dienų haskiai tikrai yra tokie pašėlę, kurių nebūtų galima laikyti bute?? Na ir iš draugų teko girdėti įv. nuomuonių, pas vienus ramus, nesugraužė nei vieno baldo nuo vaikystės, kitas pavydas, trečias negali išsėdėti vienoj vietoj. Gal tai labiau priklauso nuo auklėjimo? Laikiau labradoro retriverį, Vakarų Sibiro laiką, vilkšunį, bet kažkaip su visais susitvarkydavome, žinoma, dresūra būtina. blink.gif nes pati jau 3metus svajoju apie tokį šunį, bet taip ir nesigauna įsigyti. Ir juk dabar tų haskių porūšių yra tiek privesta, kad man atrodo gali vien tik dėl grožio nusipirkti ir sėdės jis tau ramus. Galbūt aš klystu smile.gif
Atsakyti
Gal zinot kas danijoje pametevruda haski? Registruotas tauragej manrods. Butu idomu susipazinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dream_island4U @ 2013 01 04, 00:08)
Sveikos, teko pabuvoti visokiuose sunu kinkiniu tempiamosiose rogese, kaip pramogai. Tačiau, teko  nusivlti, kaip įsivaizdome kad roges temps gražuoliai haskiai ar malamutai, vietoj jų tempė paprasti šunys, kurie išveisti kaip grynai bėgimui ir ištvermei (kaip suprantu tie patys ar panašūs kur vyksto jų bėgimo varžybos ir vyksta statymai). Tai vis gi ar šių dienų haskiai tikrai yra tokie pašėlę, kurių nebūtų galima laikyti bute?? Na ir iš draugų teko girdėti įv. nuomuonių, pas vienus ramus, nesugraužė nei vieno baldo nuo vaikystės, kitas pavydas, trečias negali išsėdėti vienoj vietoj. Gal tai labiau priklauso nuo auklėjimo? Laikiau labradoro retriverį, Vakarų Sibiro laiką, vilkšunį, bet kažkaip su visais susitvarkydavome, žinoma, dresūra būtina. blink.gif  nes pati jau 3metus svajoju apie tokį šunį, bet taip ir nesigauna įsigyti. Ir juk dabar tų haskių porūšių yra tiek privesta, kad man atrodo gali vien tik dėl grožio nusipirkti ir sėdės jis tau ramus. Galbūt aš klystu smile.gif

Mhm, sėdi sau ramiai tyliai galerija biggrin.gif

O varžybose buvot?Ten tikrai pilna haskių. smile.gif Tie Jūsų minėti paprasti šunys yra veisiami greičiui varžybose, o haskiai buvo veisiami darbui, ištvermei, kad ilgus atstumus nubėgtų. Taip, jiems reikia daug laiko ir užsiėmimų. Kaip ir žmonių, šunų charakteriai šiek tiek irgi gali skirtis.
Atsakyti
Kad ir šeimininkai tų kažkokių bėgimo šunų minėjo, kad šių laikų haskiai yra skirti "pastatyti į narvelį ir grožėtis", nes jie jau nebeturi tokios ištvermės, anot jų tie šunys kurie buvo kinkomi sutverti tam stipriau, nes tose rogėse irgi ne greitis esmė buvo, o kad įveikti valandos laiko maršrutą smile.gif aš nesiginčyju, galbūt tie veisliniai visokie iš užsienio atvežti haskiai tikrai yra sunkiai sutvardomi ir prašosi tik bėgti, bet dabar man atrodo per daug jau visokių maišytų atsirado su kuriais po dresūros galima būtų susitvarkyti. Aš dėl to ir dalinuos nes noriu išgirst jūsų nuomonę ypač kas augina tokius šunis su dokumentais ar be jų. O suversti namai gali būt po bet kurios veislės šuns smile.gif Juk dantukai dygsta, jeigu taip būtume paleidę savo bet kurį augintą šunį turbūt irgi tą patį būtume radę, ypač po Laikos, bet juk tam ir yra narvai, ten ir palieki, kol nieko nebūna namuose..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dream_island4U: 04 sausio 2013 - 20:19
Sveiki :]
Esu šviežiai iškepta Sibiro haskio šeimininke :] Apie haskį svajojau tris su puse metu, kol galiausiai gavau leidima iš mamos :> Šio forumo senbuves dar turetu mane prisiminti kai įsiveržiau į ju tema 2009 metais su milijonais klausimu apie šiuos šiaurinukus :] Visu pirmu esu joms dekinga, kad apšviete mane skirtumais tarp dokumentuoto šuns ir be. :] Mano šmaske atkeliavo iš Lenkijos veislyno Legend of the Spirit. :]
Tai gi per tris savaites nukentejo tik du ne vietoj padeti telefono pakrovejai. Na žinoma tai tik pradžia ir visas džiaugsmas dar laukia, bet nuo pat mažumes mokinames kas yra leistina kramtyti kas ne. Prinešiau iš miško pagaliuku, kurie labai smagiai kramtosi. Be abejo labai patinka manajai visokios džiovintos sausgysles, jaucio geriai, vištos kojos ir t.t. Tai gi pakolkas jei tik pabando koki balda paragauti yra iš karto sudraudžiama ir parodoma kas yra leistina griaužti. :>
Mes gyvename triju kambariu bute, pakolkas tikrai nesimato, kad haskis kentetu bute. Lauke išsiduksta ir grižus eina miegoti. Namie jei nori veiksmo palaksto per koridoriu ir per kambarius pora kartu ir jau griuna nuvargus. Žinoma + žaidimai su žmogumi ir dresura, kad ir kokia minimali, be ir tai nuovargi duoda :>
Del sportiniu haskiu, kitaip Europiniu laiku, jie išveisti butent kinkiniu sportui, bet juos megsta profesionalai. Augintojai, kurie myli butent Sibiro haskiu veisle su jais taip pat kuo puikiausiai sportuoja ir laimi prizines vietas varžybose konkuruodami su Europinemis laikomis. O del narvelio ir grožejimosi na nežinau, nežinau. Maniške juk "naujas veisimo kurinys", bet jau puikiai matau, kad savo malonumui ji kuo puikiausiai trauks roges arba beganti šeimininka biggrin.gif
Atsakyti
Atsiprasau, kad vel svetimose temose reiskiuosi, bet Mildusia, parodyk suniuka wub.gif Mano antri mylimiausi sunys yra siauriniai, tai taip norisi akis pavarventi thumbup.gif
Atsakyti
Prašau, jei tik įdomu biggrin.gif

Mano pagaliau išsipildžiusi ryža svajone :}

user posted image

user posted image

Sniegas yra super biggrin.gif

user posted image

Ir žinoma pabaigai saldus miegelis :]

user posted image

Atsakyti
Sveikinu Mildusia, smagu, kad svajonė pagaliau išsipildė.

Dėl haskių - yra parodiniai Sibiro haskiai ir yra darbinės klasės Sibiro haskiai. Darbiniai ir yra sportiniai haskiai, tokių turime ir Lietuvoje - tai yra greiti, liekni šunys (man asmeniškai, tokie ir turėtų būti visi haskiai). Bet parodiniai haskiai lygiai taip pat gali bėgti - greičio gal ir mažiau, bet pastoviai treniruojant - tikrai bėgs kinkinyje. Visi kiti bėgantys šunys, kaip aliaskanai ar eurodogai - jie veisiami būtent greičiui, bet dėl skirtingų galimybių kinkinių varžybose ir yra išskiriamos klasės: šiaurinių šunų klasės, kuriose pagrinde varžosi Sibiro haskiai (taip pat malamutai, samojedai) ir atviroji klasė, kurioje galima dalyvauti su bet kokios veislės šunimi ar be veislės. Čia jau kiekvieno pasirinkimas - kas nori greičio ir tik greičio, renkasi greičiausius šunis, kas mano, kad šiauriniai šunys yra patys pačiausi, jie augina ir treniruoja šiaurinius šunis.
O laikos yra laikos, kad ir kokios bebūtų (vakarų/rytų Sibiro, rusų europinės) - jos yra medžioklei skirtos.
Atsakyti
Aisku, dabar daug aiskiau smile.gif o siaip kaip suprantu jeigu augintume haski bute, tai geriau rinktis is parodiniu klases?
Atsakyti
QUOTE(Oseye @ 2013 01 05, 13:19)
Sveikinu Mildusia, smagu, kad svajonė pagaliau išsipildė.

Dėl haskių - yra parodiniai Sibiro haskiai ir yra darbinės klasės Sibiro haskiai. Darbiniai ir yra sportiniai haskiai, tokių turime ir Lietuvoje - tai yra greiti, liekni šunys (man asmeniškai, tokie ir turėtų būti visi haskiai). Bet parodiniai haskiai lygiai taip pat gali bėgti - greičio gal ir mažiau, bet pastoviai treniruojant - tikrai bėgs kinkinyje. Visi kiti bėgantys šunys, kaip aliaskanai ar eurodogai - jie veisiami būtent greičiui, bet dėl skirtingų galimybių kinkinių varžybose ir yra išskiriamos klasės: šiaurinių šunų klasės, kuriose pagrinde varžosi Sibiro haskiai (taip pat malamutai, samojedai) ir atviroji klasė, kurioje galima dalyvauti su bet kokios veislės šunimi ar be veislės. Čia jau kiekvieno pasirinkimas - kas nori greičio ir tik greičio, renkasi greičiausius šunis, kas mano, kad šiauriniai šunys yra patys pačiausi, jie augina ir treniruoja šiaurinius šunis.
O laikos yra laikos, kad ir kokios bebūtų (vakarų/rytų Sibiro, rusų europinės) - jos yra medžioklei skirtos.

Dekui už sveikinimus :>
Ir oj sumaišiau Europines laikas su Eurodogais.. biggrin.gif Turejau omeny juos, o kažkodel parašiau laikas.. ;D

Dream_island4U, jei jums yra gražesni ir arciau dušios yra sportiniai haskiai, rinkites juos, bet tada kruvio reiks skirti šuniui žymiai daugiau.. :>
Jei Jums vis gi gražesni ir visaip kitaip geresni parodiniai haskiai rinkites šiuos grožius :] Manau, kad tokiu augintoju yra žymiai daugiau, na daugiau kas augina "parodinius", kitaip sakant dokumentuotus arba ne haskius bet puikiai ir sportuoja, vaikšto į žygius ir parodose dalyvauja ir ant sofutes patinginiauja.. :]
Bet kuriuo atveju reiktu susirasti patikima ir gera veislyna, kuris tikrai patiktu viskuo, veisejo požiuriu, jo auginami šunys, vados teveliai ir visi proteviai ir t.t. :>
Asmeniškai aš savo veislyna pasirinkau 7 menesiu paieškos eigoje :] nors iš viso buvau susisiekusi su 6 veislynais :>
Atsakyti