Mjo... Na galiu tik pasakyti jog tai buvo neatsakingumo viršune. Bet šaukštai jau po pietu. Žinoma iš žmogaus, kurio buvo pirktas šuniukas atsakymu į šiuos klausimus abejoju ar sužinosite - bus eilinis daugintoju triukas, pirk ir dink greiciau kad apie tave nieko negirdeciau ir nematyciau...
Ka gi, mano pacios mazge yra 2,5 men amžiaus. Kandžiojasi ir ji, jai tai žaidimas, aplinkos tyrinejimas... Jums maži vaikai irgi viska ima burna kol nuo ti išauga. Jei maniške žaisdamas kanda per stipriai nutraukiu žaidima arba jei yra per daug įsiaudrinusi prispaudžiu prie žemes ir truputi palaikau kol nusiramins, galima sakyti rodau kad vadas aš, nes tokia mazge kartais bando pajoti ant mano kojos - žinoma iš karto yra prsispaudžiama prie žemes - velgi rodau, kad brangioji ne, vadas vis dar aš... Jusu šuniukas taip pat bando nusistatyti ranga šeimoje, todel ir kesinasi į silpniausia - jusu vaikiuka. Stengites neleisti šokineti ant vaiko ir ypac jo pargriauti ir ant jo užlipti. Haskiai gaujos šunys, todel jie ieško savo vietos joje, neleiskite tapti jos vadu, nes vadas yra žmogus, o tik po to eina šuo. ;>
Dabr del lauko, taip visi veterinarai sako kad kol nebus visu skiepu - jokio lauko, bet klausimas kaip šuniukas gaus socializacijos? aš su savaja eijau į lauka nuo 8 savaiciu vos ji pas mane atkeliavo, net musu veiseja patare kad laukas reikalingas. Pati veiseja šuniukus išneše pirma karta i lauka kad jie paropinetu kai jiems buvo vos 2 savaites ir tai darydavo kiekviena savaite, ir tai manoji pakeitusi aplinka adr pradžioje pas mus bijojo lauko kaip erdves, bet užteko vos poros dienu kad suprastu kad laukas yra jega. Nes pvz mes buvom paeme mišruniuka dovanojama į kaima nuvešti, tai šuniukui buvo 3 men ir jis ne karto nebuvo lauke, net po savaites pastovaus nešimo laukan, jam laukas buvo kažkokia tragedija. Taciau žinoma, neleisti šuniukui uostineti jokiu kitu šunu kakiu, šiukšliu ir t.t. Vengti bendravimo su laukinais katinais ar šunimis. Nes juk visa "bruda" nuo kurio gali susirgti šuniukas Jus atnešate namo nuo savo batu, gi nedezinfekuojate kas kart vos atejus namo

Be to žiema... Taigi drasiai veskite šuniuka i lauka savo teritorijoje, leiskite bendrauti su žmonemis, kad nebijotu nepažistamu, parodykite kitus šunis, na praeiviu šunininku kurie išieina i lauka, matysite kad šuo atrodo tvarkingai ir leiskite susipažinti. Šuniukas grįš namo nuvarges ir nores tik vieno - miegoti. Namuose ramybe, visi laimingi :> Žinoma taip pat pratinkite šuniuka daryti reikaliukus lauke, mes padareme klaida kad žaideme su laikrašciais, ji kuo puikiausiai suprato kad tualetas namie, nes mes tai jai parodeme butent laikrašciais, dabar su tuo kovojame :>
Maistas, na aš šeriu savaja RAW,
http://www.supermama...howtopic=872911 tai šerimas mesa ir jos subproduktais, kiauliena irgi į tai įeina, pagrinde jos inkstais ir širdimi, ir manosios megstamiausias dalykas - kiaules ausis.. :>
Apie sausa maista nieko negaliu pasakyti, veiseja šere pas save sausu, netgi mums kraitelin įdejo 3kg to maisto, bet manoji gal del streso namie nelabai valge, o kadangi žinojau kad šersiu mesa, tai po poros dienu nebesikankinau ir daviau trecdali vištos nugareles, gražu buvo žiureti kai jos nebeliko po 3 min :>
Cia paskaitykite apie sausa maista
http://www.supermama...howtopic=861825Nežinau ka dar patarti, šiandien bandysim važiuoti viešuoju transportu, kad nebijotu to daryti ateityje, nes žinau kad karts nuo karto reikes, nes pati nevairuoju :]
Nežinau ar gerai cia parašiau rašau iš savo trumputes patirties, bet esamos situacijos cia ir dabar, patyre haskininkai gal ka daugiau patars :>
Na o mes truptui pasirodom :> Pamirus truptui ši tema

Wuz up ;D

Kas iš to, kad lieki nesužeistas, jei tave mirtinai išgąsdina?
Ernestas Hemingvėjus [Atsisveikinimas su ginklais]