Įkraunama...
Įkraunama...

Sibiro haskiai

na kas liecia grozi tai mes susizaveje itin tokiais, zinoma nebutinai turetu buti melynos akys, suzavejo labiau, balti "antakiai":
user posted image
tai net ir nezinau jie prie ko priskiriami, siaip manau, mum vertetu labiau linkti i parodiniu grupe, nes tose varzybose, lenktynese nemanau, kad kas uzsiimtu smile.gif pas mus daugiau laisves jisai gautu sodybose, zygiuose ir pan, tad gal su tie parodiniai labiau komandu klausytu.
Atsakyti
Taip cia tikrai vienas iš "parodiniu" biggrin.gif
Na tuomet sekmes paieškose :> Jei ka atrastumete pasirodykite, labai cekavna :]
Atsakyti
Paskaičius atrodo, kad nusiperki haskį su dokumentais parodoms ir sėdi sau pūkis namie gražus ir nieko nedarantis. Pirksit haskį ir turėsi užsiimti, kinkyti, jei norėsit, kad gyventų pilnavertį gyvenimą. Prie namų pavedžioti tikrai neužteks ir lygiai tokia pat dresūra reikės užsiimti. Parodinis nereiškia RAMESNIS, PAKLUSNESNIS.

Mildusia, sveikinu labai. wub.gif Pamenu, kaip atėjai čia ir kiek ilgai laukei šito padarėlio. Kaip sekasi auginti?
Atsakyti
Dekui Malaya, [gal galetum priminti savo sena nicka? Bent isivaizduociau kas mane dar prisimena xDD]

Auginti sekasi pakolkas gerai, vienintele ir pati didžiausia problema yra nenorejimas daryti lauke, kentejimas ir visko nešimas namo. :> Bet manau, kad išaugsim iš to ir išmoksim lauke reikaliukus daryti :]
Atsakyti
QUOTE(dream_island4U @ 2013 01 04, 01:08)
Sveikos, teko pabuvoti visokiuose sunu kinkiniu tempiamosiose rogese, kaip pramogai. Tačiau, teko  nusivlti, kaip įsivaizdome kad roges temps gražuoliai haskiai ar malamutai, vietoj jų tempė paprasti šunys, kurie išveisti kaip grynai bėgimui ir ištvermei (kaip suprantu tie patys ar panašūs kur vyksto jų bėgimo varžybos ir vyksta statymai). Tai vis gi ar šių dienų haskiai tikrai yra tokie pašėlę, kurių nebūtų galima laikyti bute?? Na ir iš draugų teko girdėti įv. nuomuonių, pas vienus ramus, nesugraužė nei vieno baldo nuo vaikystės, kitas pavydas, trečias negali išsėdėti vienoj vietoj. Gal tai labiau priklauso nuo auklėjimo? Laikiau labradoro retriverį, Vakarų Sibiro laiką, vilkšunį, bet kažkaip su visais susitvarkydavome, žinoma, dresūra būtina. blink.gif  nes pati jau 3metus svajoju apie tokį šunį, bet taip ir nesigauna įsigyti. Ir juk dabar tų haskių porūšių yra tiek privesta, kad man atrodo gali vien tik dėl grožio nusipirkti ir sėdės jis tau ramus. Galbūt aš klystu smile.gif

Pagal FCI kiek žinau nėra išskirta kolkas jokių "porūšių". Yra SIBERIAN HUSKY ir viskas. Standartas yra vienas. Parodose išstato ir sportuojančius, sportinių linijų haskius, kurių ne viena karta protėvių sportuojantys. Ir varžybose dalyvauja nemažai daug titulų parodose surinkę "parodiniai" haskiai.
O "porūšių" galima daug pamatyti vedžiojamų, kai kurie ir varžybose dalyvauja, tik "porūšiai" neaišku su kuo "darūšiuoti" gali būti ir negalima pagal juos susidaryti įspūdžio apie veislę.
Pati niekada turbūt nedursiu pirštu ir nesakysiu, kad būtent šitas yra sportinių linijų arba ne.
Kaip ir ką rinktis - žiūrėti į veislynus, skaityti, daug, važiuoti kur galima gyvai pačiupinėti (parodos/varžybos/veislynai), sužinoti tiesą, kas gi tai per padaras ir apsispręsti, ko apskritai reikia. O tada jau maždaug apsisprendus, kokių bruožų šuns norisi, žiūrėti į šuniukų tėvus, klausinėti, ieškoti tinkamo charakterio...Vsio.
Atsakyti
Maniškė baisiai šertis pradėjo. Dar tik žiemos vidurys, o kailį meta kuokštais... Aišku, taip ir turi būti, nes jau 3 savaites pliusinė temperatūra lauke. Namie tik 18 laispnių šilumos, nes langą ant mikroventiliacijos laikau. Nėra jai namie labai karšta - lekuoja visai nedaug. Bet kailis matyt jau pavasarį pajuto.
Man grįžus iš darbo, glaustosi (kol išsibučiuojam smile.gif ), tai visi rūbai kailiu padengti. Tokiu nemažu kiekiu. Vakar neapsikenčiau, išsitraukiau furminatorių ir truputį pašukavau. Šiandien vėl visi šonai pasidengę pūkeliais. Bėda tame, kad šalčius prognuozuoja. Jeigu aš ją visą nušukuosiu, tai sušals, kai ilga išvyka į lauką bus. Ar yra tikimybė, kad atšalus orams ji šertis nustos? Ar jei jau pradėjo, tai nesustos? Per 4 mūsų žiemas dar tokio bajerio nebuvo.
Atsakyti
Mano irgi šeriasi, ta proga dar ir išmaudžiau, kad veiksmas įvyktų greičiau, be jokios sąžinės graužaties smile.gif
Kiek prisimenu praeitą rudenį kai iškrausčiau į voljerą, nustojo šertis ir pradėjo auginti kailį.
Ne visai tas pats, bet labai abejoju, kad sušals wink.gif
Atsakyti
Viena kalė kiekvieną sausį šeriasi - ruošiasi rujai. Kita vasarį pradeda šertis. Ir giliai dzin joms tie šalčiai ar kas, o ir nesušalo kol kas dar nei viena. Taip kad ramiai.
Atsakyti
Vadinasi, ir toliau šukuosimės. Mano irgi, kai nušeria, rujoti pradeda.
Atsakyti
Mes irgi pastebėjom, kad paskutinėm dienom šertis labiau pradėjo nei įprastai smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites. Atejau pas Jus paskaitineti apie Haskiukus, nes... Gyvenu su vyro tevais, o svainis uzsimane nupirkti jiems suni ir nieko negalvodamas nesidomedamas, paeme ir nupirko si suni. Zodziu grazu ir perku. Ir isvaziavo i uzsieni doh.gif Siaubas. Dabar kai paskaiciau koks tai aktyvus suo, tai kur logika pirkti pensininkams. Pradejau dometis kas tai per sunys, kuo juos serti, nieko nezinau... Dabartine beda ta, kad mazas suniukas, visa laika namuose, nes sake po skiepo 2 savaites negalima leisti i lauka, be galo isdykes ir baisiai isdykaudamas kandziojasi. Ar ir Jusu suniukai taip dare, mano 4 metu sunutis negali prie jo nei prieiti is karto kertasi i kojas blink.gif Turejom uztverti vienam kambary, nes eina per visus kambarius ir atlikineja savo reikalus.

Jau nemazai perskaiciau, tik gal kas galetu parasyti daugiau, visai apie siuos sunis nezinanciam zmogui 4u.gif

Svainis sake, kad serti du kartus, ryte ir vakare, sausas pasaras, kad negalima kiaulienos...
Atsakyti
Mjo... Na galiu tik pasakyti jog tai buvo neatsakingumo viršune. Bet šaukštai jau po pietu. Žinoma iš žmogaus, kurio buvo pirktas šuniukas atsakymu į šiuos klausimus abejoju ar sužinosite - bus eilinis daugintoju triukas, pirk ir dink greiciau kad apie tave nieko negirdeciau ir nematyciau...

Ka gi, mano pacios mazge yra 2,5 men amžiaus. Kandžiojasi ir ji, jai tai žaidimas, aplinkos tyrinejimas... Jums maži vaikai irgi viska ima burna kol nuo ti išauga. Jei maniške žaisdamas kanda per stipriai nutraukiu žaidima arba jei yra per daug įsiaudrinusi prispaudžiu prie žemes ir truputi palaikau kol nusiramins, galima sakyti rodau kad vadas aš, nes tokia mazge kartais bando pajoti ant mano kojos - žinoma iš karto yra prsispaudžiama prie žemes - velgi rodau, kad brangioji ne, vadas vis dar aš... Jusu šuniukas taip pat bando nusistatyti ranga šeimoje, todel ir kesinasi į silpniausia - jusu vaikiuka. Stengites neleisti šokineti ant vaiko ir ypac jo pargriauti ir ant jo užlipti. Haskiai gaujos šunys, todel jie ieško savo vietos joje, neleiskite tapti jos vadu, nes vadas yra žmogus, o tik po to eina šuo. ;>

Dabr del lauko, taip visi veterinarai sako kad kol nebus visu skiepu - jokio lauko, bet klausimas kaip šuniukas gaus socializacijos? aš su savaja eijau į lauka nuo 8 savaiciu vos ji pas mane atkeliavo, net musu veiseja patare kad laukas reikalingas. Pati veiseja šuniukus išneše pirma karta i lauka kad jie paropinetu kai jiems buvo vos 2 savaites ir tai darydavo kiekviena savaite, ir tai manoji pakeitusi aplinka adr pradžioje pas mus bijojo lauko kaip erdves, bet užteko vos poros dienu kad suprastu kad laukas yra jega. Nes pvz mes buvom paeme mišruniuka dovanojama į kaima nuvešti, tai šuniukui buvo 3 men ir jis ne karto nebuvo lauke, net po savaites pastovaus nešimo laukan, jam laukas buvo kažkokia tragedija. Taciau žinoma, neleisti šuniukui uostineti jokiu kitu šunu kakiu, šiukšliu ir t.t. Vengti bendravimo su laukinais katinais ar šunimis. Nes juk visa "bruda" nuo kurio gali susirgti šuniukas Jus atnešate namo nuo savo batu, gi nedezinfekuojate kas kart vos atejus namo biggrin.gif Be to žiema... Taigi drasiai veskite šuniuka i lauka savo teritorijoje, leiskite bendrauti su žmonemis, kad nebijotu nepažistamu, parodykite kitus šunis, na praeiviu šunininku kurie išieina i lauka, matysite kad šuo atrodo tvarkingai ir leiskite susipažinti. Šuniukas grįš namo nuvarges ir nores tik vieno - miegoti. Namuose ramybe, visi laimingi :> Žinoma taip pat pratinkite šuniuka daryti reikaliukus lauke, mes padareme klaida kad žaideme su laikrašciais, ji kuo puikiausiai suprato kad tualetas namie, nes mes tai jai parodeme butent laikrašciais, dabar su tuo kovojame :>

Maistas, na aš šeriu savaja RAW, http://www.supermama...howtopic=872911 tai šerimas mesa ir jos subproduktais, kiauliena irgi į tai įeina, pagrinde jos inkstais ir širdimi, ir manosios megstamiausias dalykas - kiaules ausis.. :>
Apie sausa maista nieko negaliu pasakyti, veiseja šere pas save sausu, netgi mums kraitelin įdejo 3kg to maisto, bet manoji gal del streso namie nelabai valge, o kadangi žinojau kad šersiu mesa, tai po poros dienu nebesikankinau ir daviau trecdali vištos nugareles, gražu buvo žiureti kai jos nebeliko po 3 min :>
Cia paskaitykite apie sausa maista http://www.supermama...howtopic=861825

Nežinau ka dar patarti, šiandien bandysim važiuoti viešuoju transportu, kad nebijotu to daryti ateityje, nes žinau kad karts nuo karto reikes, nes pati nevairuoju :]

Nežinau ar gerai cia parašiau rašau iš savo trumputes patirties, bet esamos situacijos cia ir dabar, patyre haskininkai gal ka daugiau patars :>

Na o mes truptui pasirodom :> Pamirus truptui ši tema biggrin.gif

Wuz up ;D
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mildusia :>: 11 sausio 2013 - 15:56