Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 76 tema

1. Состоять членом клуба книголюбов.
3. Интересоваться прежде всего социально-экономическим аспектом.
7. Иметь воображение.
9. Иметь словарь.

arba vietoj 1-jo 10tas.

jei esi neformalus kokio nors klubo narys, tai tas skonis kazkaip po truputi susiformuoja skaitant. didesne dalis skaitovu ji igauna, nei su jo gimsta. o jau tobulint ji galima iki kol akis mato, ausis girdi.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 07 26, 22:27)
Vaizduote  4u.gif Google Translate irgi ta pati butu pasakes  mirksiukas.gif

kažkaip net nepagalvojau apie Google Translate, rusų kalbai jo neteko naudoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2011 07 27, 10:01)
jei esi neformalus kokio nors klubo narys, tai tas skonis kazkaip po truputi susiformuoja skaitant.
drinks_cheers.gif

Gemmos atsiliepimo "įkvėpta" skaitau Jūros katedrą. doh.gif Per pusdienį pusę ir prarijau. Tikrai ne iš tų knygų, kurias "privalai perskaityt". Graudulinga istorija apie vargo žmones viduramžių Italijoj. Kažkodėl visai nejaudina. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2011 07 26, 23:13)
Praeitą savaitę kelias dienas atostogavom prie jūros. Palangoj, žinoma, aplankėm knygyną biggrin.gif Neišėjau tuščiomis - nusipirkau Sam Savage "Firminas" (4,99 Lt) ir Milorad Pavič "Vidinė vėjo pusė, arba romanas apie Herą ir Leandrą" (5,45 Lt), neatsispyriau tokioms kainoms bigsmile.gif

Geras pirkinys! Nors ne kažin ką tesupratau doh.gif biggrin.gif , bet skaičiau ir kaifavau nuo tekstų grožio.
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2011 07 27, 10:36)
kažkaip net nepagalvojau apie Google Translate, rusų kalbai jo neteko naudoti ax.gif

Man tai jau tapo beveik refleksu - kai tik randu koki nezinomos kalbos zodi/fraze ar net ir ilga teksta, tuoj "nesuosi" i Google Translate. Aisku, kartais vejus isvercia - ypac i lietuviu kalba (turbut ir su kitom "mazesnem" kalbom tas pats). As uztai dazniausiai su keliom kalbom pasitikrinu, kurias gerai moku - pasiziuriu, ar mazdaug tas pats vertimas kiekvienu atveju gaunasi ax.gif

Siandien kitam forume kaip tik radau viena G.T. perliuka: "sto let tomu nazad" - simtas metu anam ant uzpakalio lotuliukas.gif

Dolitle, tai kaip ten su tuo Nabokovu ir jo nuomone apie gera skaitytoja? As va dabar galvoju - gerai ar blogai yra susitapatinti su skaitomu knygu herojais? Padeda tai ar trukdo suvokti ir priimti autoriaus poziuri i juos? Ir kuris skaitytojas geresnis - tas, kuris persiima autoriaus poziuriu i herojus, ar tas, kuris susikuria savo poziuri, gal visai kitoki negu autoriaus?
Papildyta:
QUOTE(janna @ 2011 07 27, 09:01)
jei esi neformalus kokio nors klubo narys, tai tas skonis kazkaip po truputi susiformuoja skaitant. didesne dalis skaitovu ji igauna, nei su jo gimsta. o jau tobulint ji galima iki kol akis mato, ausis girdi.

Tikrai taip g.gif drinks_cheers.gif Gali pvz buti "Svajoniu romanu" knygu klubo narys... arba "Saulelydzio" gerbeju... arba... na suprantate, i kuria puse cia as krypstu... ir tobuleja tada tas skonis, tobuleja... lotuliukas.gif Na bet netesiu sios minties, o tai prasides dar viena niekam nereikalinga diskusija apie tai, kas yra художественный вкус ax.gif mirksiukas.gif Bet va del to as ir neitraukiau sio punkto - abejotinas jis man pasirode... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 07 27, 14:23)
Tikrai taip  g.gif  drinks_cheers.gif Gali pvz buti "Svajoniu romanu" knygu klubo narys... arba "Saulelydzio" gerbeju... arba... na suprantate, i kuria puse cia as krypstu... ir tobuleja tada tas skonis, tobuleja...  lotuliukas.gif Na bet netesiu sios minties, o tai prasides dar viena niekam nereikalinga diskusija apie tai, kas yra художественный вкус  ax.gif  mirksiukas.gif Bet va del to as ir neitraukiau sio punkto - abejotinas jis man pasirode...  g.gif

aha, niežtėjo man pirštai tą patį parašyti smile.gif) pavyzdžiui, aš, vos čia atėjusi ir prisiskaičiusi teigiamų atsiliepimų, nusipirkau "Mano sesers globėją". Ir spjaudaus iki šiol smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 07 26, 20:07)

Man su Reverte's knygomis taip pat. "Flamandų portretas baisiai patiko, Būgno oda nelabai, tik pabaiga patiko, o Pietų karalienę tiesiog įsimylėjau  wub.gif

O yra lietuviškai Pietų karalienė? bigsmile.gif Kažkaip iki šiol praslydo man ši knyga nepastebėta g.gif Man patiko ir 'Portretas', ir 'Būgno oda'. Pirmoji tikriausiai taip pat baisingai kaip ir tau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 07 27, 14:36)
O yra lietuviškai Pietų karalienė?  bigsmile.gif  Kažkaip iki šiol praslydo man ši knyga nepastebėta  g.gif  Man patiko ir 'Portretas', ir 'Būgno oda'. Pirmoji tikriausiai taip pat baisingai kaip ir tau  biggrin.gif

yra, Vagos išleista ir dabar nupiginta smile.gif

Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 07 27, 13:31)
aha, niežtėjo man pirštai tą patį parašyti smile.gif) pavyzdžiui, aš, vos čia atėjusi ir prisiskaičiusi teigiamų atsiliepimų, nusipirkau "Mano sesers globėją". Ir spjaudaus iki šiol smile.gif)

hihihi.gif Man tai nieztejo pirstai treciuoju pavyzdziu pateikti Picoult knygu gerbeju kluba... bet paskui pagalvojau, bala nemate, kam cia tos aistros biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 07 27, 14:37)
hihihi.gif Man tai nieztejo pirstai treciuoju pavyzdziu pateikti Picoult knygu gerbeju kluba... bet paskui pagalvojau, bala nemate, kam cia tos aistros  biggrin.gif

jei knygų klubas yra nedidelis, pakankamai homogeniškas, tai tam skonio tobulėjimui praktiškai nėra sąlygų
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 07 27, 13:23)
Siandien kitam forume kaip tik radau viena G.T. perliuka: "sto let tomu nazad" - simtas metu anam ant uzpakalio  lotuliukas.gif

Tikrai taip  g.gif  drinks_cheers.gif Gali pvz buti "Svajoniu romanu" knygu klubo narys... arba "Saulelydzio" gerbeju... arba... na suprantate, i kuria puse cia as krypstu... ir

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

aha, supratau. bet tikrai ne tai turejau galvoje.
zinoam ne labai aisku ka ir nabokovas turejo galvoje.

na, tarkim kad ir kosk forumas (virtualus klubas) ar apskritai kitoks "darinys", kur diskutuojama apie ivairias knygas , atsirandancias naujienas, primenama apie senai uzmirstus rasytojus ir pan... irgi galima pavadinti savotisku klubu. info semiames apie vienoki ar kitoki autoriu, ar isleista nauja knyga, jei nesame kokios nors knygu leidyklos ar knygyno darbuotojais, is tu vietu, kur susiburia zmones ir dalinasi savo atradimais.
ir pan.... pan....
yra tarkim ir tokie skaitovu klubai, kur zmones, panasiai kaip mes bandem eksperimentuoti su Balzaku virtualiai, renkasi "gyvai" ir diskutuoja apie ivairias knygas suskirstydami (teminiai vakarai) arba pagal autoriu, arba pagal tematika, ar pagal zanra.....

zodziu, padrikai bet gal suprantamai g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 27 liepos 2011 - 13:47
QUOTE(Helianta @ 2011 07 26, 22:13)
na tokio dalyko kaip skaityklė iš ebay nepirkčiau, kaip ir kokio mobilaus telefono ar fotoaparato schmoll.gif
iš smalsumo užmečiau akį į ebay, tai ten arba su defektais parduoda, arba, jei naujas (pvz., gautas kaip prizas, dovana - ir net neišpakuotas), tai prašo iš esmės tiek pat, kiek ir Amazon. Tai nematau prasmės pirkti iš antrų rankų prietaisą (kada jau garantija negalios), o ne iš oficialaus tiekėjo schmoll.gif

Supratau, tik apie naujus kalbėjau ir dėl muito. Tada taip, neapsimoka drinks_cheers.gif
Atsakyti