1. Состоять членом клуба книголюбов.
3. Интересоваться прежде всего социально-экономическим аспектом.
7. Иметь воображение.
9. Иметь словарь.
arba vietoj 1-jo 10tas.
jei esi neformalus kokio nors klubo narys, tai tas skonis kazkaip po truputi susiformuoja skaitant. didesne dalis skaitovu ji igauna, nei su jo gimsta. o jau tobulint ji galima iki kol akis mato, ausis girdi.
QUOTE(Jurzole @ 2011 07 26, 22:27)
kažkaip net nepagalvojau apie Google Translate, rusų kalbai jo neteko naudoti

QUOTE(janna @ 2011 07 27, 10:01)
jei esi neformalus kokio nors klubo narys, tai tas skonis kazkaip po truputi susiformuoja skaitant.

Gemmos atsiliepimo "įkvėpta" skaitau Jūros katedrą.

QUOTE(Helianta @ 2011 07 26, 23:13)
Praeitą savaitę kelias dienas atostogavom prie jūros. Palangoj, žinoma, aplankėm knygyną
Neišėjau tuščiomis - nusipirkau Sam Savage "Firminas" (4,99 Lt) ir Milorad Pavič "Vidinė vėjo pusė, arba romanas apie Herą ir Leandrą" (5,45 Lt), neatsispyriau tokioms kainoms 

Geras pirkinys! Nors ne kažin ką tesupratau

QUOTE(Helianta @ 2011 07 27, 10:36)
kažkaip net nepagalvojau apie Google Translate, rusų kalbai jo neteko naudoti 

Man tai jau tapo beveik refleksu - kai tik randu koki nezinomos kalbos zodi/fraze ar net ir ilga teksta, tuoj "nesuosi" i Google Translate. Aisku, kartais vejus isvercia - ypac i lietuviu kalba (turbut ir su kitom "mazesnem" kalbom tas pats). As uztai dazniausiai su keliom kalbom pasitikrinu, kurias gerai moku - pasiziuriu, ar mazdaug tas pats vertimas kiekvienu atveju gaunasi

Siandien kitam forume kaip tik radau viena G.T. perliuka: "sto let tomu nazad" - simtas metu anam ant uzpakalio

Dolitle, tai kaip ten su tuo Nabokovu ir jo nuomone apie gera skaitytoja? As va dabar galvoju - gerai ar blogai yra susitapatinti su skaitomu knygu herojais? Padeda tai ar trukdo suvokti ir priimti autoriaus poziuri i juos? Ir kuris skaitytojas geresnis - tas, kuris persiima autoriaus poziuriu i herojus, ar tas, kuris susikuria savo poziuri, gal visai kitoki negu autoriaus?
Papildyta:
QUOTE(janna @ 2011 07 27, 09:01)
jei esi neformalus kokio nors klubo narys, tai tas skonis kazkaip po truputi susiformuoja skaitant. didesne dalis skaitovu ji igauna, nei su jo gimsta. o jau tobulint ji galima iki kol akis mato, ausis girdi.
Tikrai taip

QUOTE(Jurzole @ 2011 07 27, 14:23)
Tikrai taip
Gali pvz buti "Svajoniu romanu" knygu klubo narys... arba "Saulelydzio" gerbeju... arba... na suprantate, i kuria puse cia as krypstu... ir tobuleja tada tas skonis, tobuleja...
Na bet netesiu sios minties, o tai prasides dar viena niekam nereikalinga diskusija apie tai, kas yra художественный вкус
Bet va del to as ir neitraukiau sio punkto - abejotinas jis man pasirode... 

aha, niežtėjo man pirštai tą patį parašyti

QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 07 26, 20:07)
Man su Reverte's knygomis taip pat. "Flamandų portretas baisiai patiko, Būgno oda nelabai, tik pabaiga patiko, o Pietų karalienę tiesiog įsimylėjau

O yra lietuviškai Pietų karalienė?

QUOTE(saintlina @ 2011 07 27, 14:36)
O yra lietuviškai Pietų karalienė?
Kažkaip iki šiol praslydo man ši knyga nepastebėta
Man patiko ir 'Portretas', ir 'Būgno oda'. Pirmoji tikriausiai taip pat baisingai kaip ir tau 

yra, Vagos išleista ir dabar nupiginta

QUOTE(marakeš @ 2011 07 27, 13:31)
aha, niežtėjo man pirštai tą patį parašyti
) pavyzdžiui, aš, vos čia atėjusi ir prisiskaičiusi teigiamų atsiliepimų, nusipirkau "Mano sesers globėją". Ir spjaudaus iki šiol
)

QUOTE(Jurzole @ 2011 07 27, 14:37)

jei knygų klubas yra nedidelis, pakankamai homogeniškas, tai tam skonio tobulėjimui praktiškai nėra sąlygų
QUOTE(Jurzole @ 2011 07 27, 13:23)
Siandien kitam forume kaip tik radau viena G.T. perliuka: "sto let tomu nazad" - simtas metu anam ant uzpakalio
Tikrai taip
Gali pvz buti "Svajoniu romanu" knygu klubo narys... arba "Saulelydzio" gerbeju... arba... na suprantate, i kuria puse cia as krypstu... ir

Tikrai taip

aha, supratau. bet tikrai ne tai turejau galvoje.
zinoam ne labai aisku ka ir nabokovas turejo galvoje.
na, tarkim kad ir kosk forumas (virtualus klubas) ar apskritai kitoks "darinys", kur diskutuojama apie ivairias knygas , atsirandancias naujienas, primenama apie senai uzmirstus rasytojus ir pan... irgi galima pavadinti savotisku klubu. info semiames apie vienoki ar kitoki autoriu, ar isleista nauja knyga, jei nesame kokios nors knygu leidyklos ar knygyno darbuotojais, is tu vietu, kur susiburia zmones ir dalinasi savo atradimais.
ir pan.... pan....
yra tarkim ir tokie skaitovu klubai, kur zmones, panasiai kaip mes bandem eksperimentuoti su Balzaku virtualiai, renkasi "gyvai" ir diskutuoja apie ivairias knygas suskirstydami (teminiai vakarai) arba pagal autoriu, arba pagal tematika, ar pagal zanra.....
zodziu, padrikai bet gal suprantamai

QUOTE(Helianta @ 2011 07 26, 22:13)
na tokio dalyko kaip skaityklė iš ebay nepirkčiau, kaip ir kokio mobilaus telefono ar fotoaparato
iš smalsumo užmečiau akį į ebay, tai ten arba su defektais parduoda, arba, jei naujas (pvz., gautas kaip prizas, dovana - ir net neišpakuotas), tai prašo iš esmės tiek pat, kiek ir Amazon. Tai nematau prasmės pirkti iš antrų rankų prietaisą (kada jau garantija negalios), o ne iš oficialaus tiekėjo

iš smalsumo užmečiau akį į ebay, tai ten arba su defektais parduoda, arba, jei naujas (pvz., gautas kaip prizas, dovana - ir net neišpakuotas), tai prašo iš esmės tiek pat, kiek ir Amazon. Tai nematau prasmės pirkti iš antrų rankų prietaisą (kada jau garantija negalios), o ne iš oficialaus tiekėjo

Supratau, tik apie naujus kalbėjau ir dėl muito. Tada taip, neapsimoka