Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 76 tema

QUOTE(marakeš @ 2011 07 27, 14:31)
aha, niežtėjo man pirštai tą patį parašyti smile.gif) pavyzdžiui, aš, vos čia atėjusi ir prisiskaičiusi teigiamų atsiliepimų, nusipirkau "Mano sesers globėją". Ir spjaudaus iki šiol smile.gif)

hihihi.gif užskaitom, kad tada šito knygų klubo skonis buvo nesusiformavęs irnesakyk.gif

Atsakyti
Is Nabokovo punktu sugebejau ismastyti tik vaizduote ax.gif O meninis skonis toks slidus dalykas... Idomu, ka pats Nabokovas turejo omeny pateikdamas ji kaip reikalavima geram skaitytojui. Del zodyno labai abejojau, bet placiaja prasme (internetas, googlas) jis tikrai labai pravercia.
Skaitau kraupia M. Atwood antiutopija "Рассказ Служанки". Nuo kitu mano skaitytu skiriasi labiausiai tuo, kad parasyta moters ir apie moters padeti "idealioje" visuomeneje. Cia zmones suskirstyti pagal funkcijas, kurioms pasvesta viskas. Nera absoliuciai jokio asmenininio gyvenimo, savu sprendimu, net vardu. Minetame rusiskame forume paskaiciau, kad cia suabsoliutintos feminizmo idejos. Gal klopedijai butu idomu? Elektroninis variantas rusiskai yra cia http://lib.rus.ec/b/191906/read#r50 Dar radau, kad yra ir ekranizacija, tik nezinau, ar tokiu pat pavadinimu.
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2011 07 27, 20:02)
Skaitau kraupia M. Atwood antiutopija "Рассказ Служанки". Nuo kitu mano skaitytu skiriasi labiausiai tuo, kad parasyta moters ir apie moters padeti "idealioje" visuomeneje. Cia zmones suskirstyti pagal funkcijas, kurioms pasvesta viskas. Nera absoliuciai jokio asmenininio gyvenimo, savu sprendimu, net vardu. Minetame rusiskame forume paskaiciau, kad cia suabsoliutintos feminizmo idejos. Gal klopedijai butu idomu? Elektroninis variantas rusiskai yra cia http://lib.rus.ec/b/191906/read#r50 Dar radau, kad yra ir ekranizacija, tik nezinau, ar tokiu pat pavadinimu.

Atrodo, kad filmas vadinasi История служанки
http://ru.wikipedia....i/Ис%...ьм)

The Handmaid's Tale

http://www.imdb.com/title/tt0099731/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 27 liepos 2011 - 19:21
Skaitau kraupia M. Atwood antiutopija "Рассказ Служанки".

Gal klopedijai butu idomu? Elektroninis variantas rusiskai yra cia http://lib.rus.ec/b/191906/read#r50 Dar radau, kad yra ir ekranizacija, tik nezinau, ar tokiu pat pavadinimu.
Jau įdomu. biggrin.gif Pagal autorę ir pavadinimą neskaityčiau, bet pagal Tavo rekomendaciją būtinai pasidomėsiu. mirksiukas.gif

Gal šitas filmas? http://www.imdb.com/title/tt0099731/
Papildyta:
Su Dolitle pasidubliavom. hihihi.gif
Atsakyti
Skaitau kraupia M. Atwood antiutopija "Рассказ Служанки".

Kad jau nesu gera skaitytoja (žodyno neturiu), tai paklausiu jūsų - kuo skiriasi utopija nuo antiutopijos? Kaip jūs atpažįstat kur kuri?
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 07 27, 19:39)
Kad jau nesu gera skaitytoja (žodyno neturiu), tai paklausiu jūsų - kuo skiriasi utopija nuo antiutopijos? Kaip jūs atpažįstat kur kuri?

Pirmas i galva atejes palyginimas: utopija - kai viskas saldu ir sviesu, antiutopija - kai kartu ir tamsu mirksiukas.gif O siaip antiutopija yra utopijos tamsioji puse... kiek as suprantu g.gif

QUOTE(langana @ 2011 07 27, 19:02)
Skaitau kraupia M. Atwood antiutopija "Рассказ Служанки". Nuo kitu mano skaitytu skiriasi labiausiai tuo, kad parasyta moters ir apie moters padeti "idealioje" visuomeneje. Cia zmones suskirstyti pagal funkcijas, kurioms pasvesta viskas. Nera absoliuciai jokio asmenininio gyvenimo, savu sprendimu, net vardu. Minetame rusiskame forume paskaiciau, kad cia suabsoliutintos feminizmo idejos.

Sudominai... bigsmile.gif Maciau sia knyga knygynuose, bet kazkaip nesitiese prie jos ranka - kazkada nemazai Atwood skaiciau, matyt, tam kartui gana buvo ax.gif Vel pagausejo mano sarasiukas thumbup.gif

caralaite, jei turi interneta, tai turi ir zodyna - ir ne viena mirksiukas.gif Taip kad nera cia ko saves nurasineti i blogu skaitytoju gretas! lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 27 liepos 2011 - 19:53
QUOTE(Jurzole @ 2011 07 27, 20:53)
caralaite, jei turi interneta, tai turi ir zodyna - ir ne viena  mirksiukas.gif  Taip kad nera cia ko saves nurasineti i blogu skaitytoju gretas! lotuliukas.gif

Taigi aš nenorėjau RTFM, norėjau jūsų išmintim pasimaitint biggrin.gif.
Ale išsilavinimo spragos na lico, nes aš utopija vadinau visas išgalvotas realybes ir visuomenės modelius - ir gražius, ir negražius. Teks dabar negražius kitaip vadint biggrin.gif.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 07 27, 15:36)
O yra lietuviškai Pietų karalienė?  bigsmile.gif  Kažkaip iki šiol praslydo man ši knyga nepastebėta  g.gif  Man patiko ir 'Portretas', ir 'Būgno oda'. Pirmoji tikriausiai taip pat baisingai kaip ir tau  biggrin.gif

Na, atsakymus jau be manęs išsiaiškinai biggrin.gif
Man gal net Pietų karalienė dabar pati pačiausia g.gif Labai užkabino ax.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 07 27, 19:39)

as tai perskaitau knygos anotacija, taip ir atpazistu biggrin.gif o jei rimtai, tai anksciau ziuredavau TŽŽ, dabar tiesiog pagooglinu, jei jau baisiai neaisku buna, ar siaip idomu giliau pakapstyt apie knyga, rasytoja, ivarias teorijas
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 07 27, 13:36)
O yra lietuviškai Pietų karalienė?  bigsmile.gif  Kažkaip iki šiol praslydo man ši knyga nepastebėta  g.gif  Man patiko ir 'Portretas', ir 'Būgno oda'. Pirmoji tikriausiai taip pat baisingai kaip ir tau  biggrin.gif

Man irgi patiko Portretas ir Būgno oda, bet Pietų karalienę numečiau. Knyga apie meksikiečių mafijos vadeivos merginą, jausmas lyg skaitytum bylą, prisimimai, kas ką matė, ką apie ją sakė, kažkoks beaistris detalių rinkinys. Ir siužetas man neįdomus pasirodė. Kažkokia negyva dokumentika.
Atsakyti
Sutinku su Jurzoles utopijos ir antiutopijos apibrezimu. Vikipedijoj dar radau termina dystopian - ta pati antiutopija.
Zinokit bebaigdama skaityti nutariau, kad vis tik toje Atwood sukurtoje visuomeneje vyrauja vyru valdzia cool.gif Greiciau skaitykit kas nors ir pasisnekekim apie tai. Beje, mums tokia visuomene butu isvis nepriimtina, net jei ten is tiesu valdytu moterys. Zinot kodel? Ten uzdrausta skaityti ir rasyti. Net parduotuves neturi pavadinimu, tik piesinukus doh.gif Ir dar, religija. Eilini karta pateisinimas visokioms baisybems randamas Biblijoje doh.gif
Beje, Arturo Perez-Riverte man labai patiko ir Bugno oda, ir Diuma klubas, ir Flamandu meistro paveikslas. Pietu karalienes tematika kazko netraukia, bet gal kada nors...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 28 liepos 2011 - 15:55
QUOTE(langana @ 2011 07 28, 15:54)
Greiciau skaitykit kas nors ir pasisnekekim apie tai.

deja, jos nera lietuviskai... o ispaniskai nemoku smile.gif
Atsakyti