Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 76 tema

QUOTE(marakeš @ 2011 07 27, 13:37)
yra, Vagos išleista ir dabar nupiginta smile.gif

kaip tik jau suradau, kad tokia isleista. Dabar ieskosiu, kur nupiginta. Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 07 27, 15:15)
kaip tik jau suradau, kad tokia isleista. Dabar ieskosiu, kur nupiginta. Aciu  4u.gif

turėtų būti visur, nes Vaga darė perkainavimą, bet kainos skirsis priklausomai nuo to, kiek ten knygynai užsimėtė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 07 27, 13:23)
Siandien kitam forume kaip tik radau viena G.T. perliuka: "sto let tomu nazad" - simtas metu anam ant uzpakalio  lotuliukas.gif

cia geras biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Mano vaikis rusu pamokas vis su Google pagalba bandydavo verst. Tai kiekviena diena prisiverkdavau is juoko. Pamenu, kazkoki pokalbi su draugu turejo parasyt. Parase, as perskaiciau. Kazkoks butinis dialogas. Paskutine fraze 'do načala zasedanija' blink.gif Taip isverstas vienintelis zodelis 'iki'. Mano zioplys taip ir uzrase..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 27 liepos 2011 - 14:20
o as jau radau biggrin.gif , tik nesakysiu.... biggrin.gif

pagal Nabokova, esu neteisi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 07 27, 14:17)
turėtų būti visur, nes Vaga darė perkainavimą, bet kainos skirsis priklausomai nuo to, kiek ten knygynai užsimėtė smile.gif

geras kainu skirtumas.. man pasiseke, kad anksciau neuzmaciau sitos knygos biggrin.gif

Kaina: 18.39 LT
Sena kaina: 50.39 LT
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 07 27, 15:22)
geras kainu skirtumas.. man pasiseke, kad anksciau neuzmaciau sitos knygos  biggrin.gif 

Kaina: 18.39 LT
Sena kaina: 50.39 LT

kokįtais brangų knygyną radai, pas mus 15,60 Lt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 07 27, 14:24)
kokįtais brangų knygyną radai, pas mus 15,60 Lt biggrin.gif

nesvarbu, as kaip pavyzdi paemiau smile.gif O pirkt vistiek turbut i Panoramos Pegasa vaziuosiu.
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2011 07 27, 14:21)
o as jau radau  biggrin.gif , tik nesakysiu.... biggrin.gif

Aciu uz ideja! 4u.gif biggrin.gif Nezinau, kodel man anksciau neatejo i galva paieskoti... ypac zinant, kokia esu nekantri... blush2.gif biggrin.gif

Su malonumu perskaiciau bigsmile.gif Ir nesusilaikau nepacitavusi poros minciu:

"Читатель должен замечать подробности и любоваться ими. Хорош стылый свет обобщения, но лишь после того, как при солнечном свете заботливо собраны все мелочи."

"Литература родилась не в тот день, когда из неандертальской долины с криком:"Волк" Волк!" выбежал мальчик, а следом и сам серый волк, дышащий ему в затылок. Литература родилась в тот день, когда мальчик прибежал с криком :"Волк! Волк!" - а волка за ним и не было. Глядите: между настоящим волком и волком в небылице что-то мерцает и переливается. Этот мерцающий промежуток. эта призма и есть литература."

Dolitle, pasidalink informacija, ka tu ten tokio skaitai apie Nabokova? Ta prasme, pavadinima ir autoriu noreciau suzinoti 4u.gif
Atsakyti
Žaidimas baigtas, ane? biggrin.gif

Atsakymai buvo labai panašūs ir dauguma visiškai atitiko V. Nabokovo nuomionę.
Cituoju V. Nabokovą:
Впоследствии, читая лекции по литературе в Уэлсли и Корнеле, Набоков неизменно рассказывал студентам об этом тесте. «Вы немного знаете меня, эти юные дамы из Миннесоты меня совсем не знали», — добавлял он; прежде чем сообщить, что макалистерские студентки «дружно налегли на отождествление, на действие, на социально-экономический и исторический аспекты. Как вы, без сомнения, уже догадались, хороший читатель тот, кто располагает воображением, памятью, словарем и художественным вкусом»
Papildyta:
Jūržole, štai ką skaitau: wub.gif 4u.gif

Брайан Бойд. Владимир Набоков. Русские годы
http://www.ozon.ru/c...ail/id/5608264/

Брайан Бойд. Владимир Набоков. Американские годы
http://www.ozon.ru/c...ail/id/5908696/
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2011 07 27, 14:51)
Atsakymai buvo labai panašūs ir dauguma visiškai atitiko V. Nabokovo nuomionę.
Cituoju V. Nabokovą:
Впоследствии, читая лекции по литературе в Уэлсли и Корнеле, Набоков неизменно рассказывал студентам об этом тесте. «Вы немного знаете меня, эти юные дамы из Миннесоты меня совсем не знали», — добавлял он; прежде чем сообщить, что макалистерские студентки «дружно налегли на отождествление, на действие, на социально-экономический и исторический аспекты. Как вы, без сомнения, уже догадались, хороший читатель тот, кто располагает воображением, памятью, словарем и художественным вкусом»

Cia siek tiek placiau ax.gif

Aciu, Dolitle, pasizymejau tas dvi knygas 4u.gif
Atsakyti
Paminėjot google vertėjo "perliukus". Pasidalinsiu vienu senu vertimo kuriozu . Dar sovietmečiu, 1985 metais, iš rusų kalbos buvo išversta ir išleista populiari pasaulio kino istorija, skirta moksleiviams. Knygoje minimas štai šis filmas:
фильм - лауреат Оскара
У стен Малапаги
http://www.kinopoisk...l/1/film/56888/

Knygoje lietuviškai šio filmo pavadinimas skambėjo taip: "Ustenas Malapagis".
O taip atsitiko dėl elementarios korektūros klaidos. biggrin.gif Knygos originale, rusų kalba, įsivėlė korektūros klaida - pavadinime dingo tarpelis tarp raidžių ir vietoj
У стен Малапаги parašyta Устен Малапаги .
Tada dar googl'o nebuvo, pasitikrinti filmo pavadinimą buvo žymiai sunkiau, nei dabar, tad ir lietuviškame knygos vertime atsirado filmas ne "Prie Malapagos sienų", o "Ustenas Malapagis". biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(janna @ 2011 07 27, 14:21)
o as jau radau  biggrin.gif , tik nesakysiu.... biggrin.gif

pagal Nabokova, esu neteisi  biggrin.gif

as irgi susiradau atsakyma dar vakar vakare, irgi buvau neteisi rolleyes.gif
Atsakyti