Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 76 tema

QUOTE(Gemma @ 2011 07 28, 16:28)
deja, jos nera lietuviskai... o ispaniskai nemoku  smile.gif

Tai kad čia langana apie Margaret Atwood rašo, ji Kanados rašytoja, anglų kalba rašė, originalas "The Handmaid's Tale" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2011 07 26, 23:13)
o visoms, norinčioms pasižiūrėti tuos 10-ukus, pakanka įlįsti į mūsų svetainę - ten prie kiekvienos narės yra sudėti jos skelbti knygų top'ai: yra ir geriausių knygų (pvz., Dolitlė net 50-uką surašė), ir geriausių lietuvių autorių knygų, ir metų knygos net nuo 2007 mirksiukas.gif
taigi tam ir yra mūsų svetainė mirksiukas.gif

Gal galit žioplam daiktui paaiškinti, kaip tai padaryti, nes nerandu... Panagrinėčiau skonius... Tikiuosi, rasiu ir sąrašiukus knygų, kurias skaitėte bent po 2 kartus?
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2011 07 28, 08:35)
Man irgi patiko Portretas ir Būgno oda, bet Pietų karalienę numečiau. Knyga apie meksikiečių mafijos vadeivos merginą, jausmas lyg skaitytum bylą, prisimimai, kas ką matė, ką apie ją sakė, kažkoks beaistris detalių rinkinys. Ir siužetas man neįdomus pasirodė. Kažkokia negyva dokumentika.

na va.. o musu knyginiai 'patiko-nepatiko' labai daznai atitinka. Tai ir susimasciau dabar g.gif
Atsakyti
QUOTE(Foxė @ 2011 07 28, 17:43)
Gal galit žioplam daiktui paaiškinti, kaip tai padaryti, nes nerandu... Panagrinėčiau skonius... Tikiuosi, rasiu ir sąrašiukus knygų, kurias skaitėte bent po 2 kartus?
Slapta! banned2.gif lotuliukas.gif

Atsiversk pirmą temos puslapį, ten rasi nuorodą. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2011 07 28, 16:40)
Tai kad čia langana apie Margaret Atwood rašo, ji Kanados rašytoja, anglų kalba rašė, originalas "The Handmaid's Tale" mirksiukas.gif

na va, ir karsciai nesmaugia, ir ne 5dienis 13ta, o vis vien viena rasau, kita galvoju doh.gif lotuliukas.gif rasiau apie atwood, o galvojau apie reverte blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2011 07 28, 10:35)
Man irgi patiko Portretas ir Būgno oda, bet Pietų karalienę numečiau. Knyga apie meksikiečių mafijos vadeivos merginą, jausmas lyg skaitytum bylą, prisimimai, kas ką matė, ką apie ją sakė, kažkoks beaistris detalių rinkinys. Ir siužetas man neįdomus pasirodė. Kažkokia negyva dokumentika.

O mane kaip tik tas "dokumentinis" stilius ir sužavėjo ax.gif Man Teresa Mendosa labai tikoviška pasirodė. Ir knygą skaitydama "taupiau" - kasdien po skyriuką, kad ilgiau malonumas tęstųsi biggrin.gif Gal tu nelabai daug knygos pradžioje perskaitei? Nes draugei rekomendavau, tai jos iš pradžių nekabino, o paskui, kai įsiskaitė, iš rankų nepaleido biggrin.gif
Dar kartą stebiuosi, kaip ta pati knyga palieka skirtingus įspūdžius - man Teresos gyvenimas kaip tik kupinas aistrų ir nuotykių, vaikščiojimo skustuvo ašmenimis, meilės, lemtingų susitikimų. Ech, na, nepatiko, tai nepatiko. O manęs Būgno oda nekabino ax.gif

QUOTE(langana @ 2011 07 28, 17:54)
Beje, Arturo Perez-Riverte man labai patiko ir Bugno oda, ir Diuma klubas, ir Flamandu meistro paveikslas. Pietu karalienes tematika kazko netraukia, bet gal kada nors...

O Diumą klubą kokia kalba skaitei? Klausei? Lietuviškai tai nėra išleista verysad.gif

QUOTE(saintlina @ 2011 07 28, 18:57)
na va.. o musu knyginiai 'patiko-nepatiko' labai daznai atitinka. Tai ir susimasciau dabar  g.gif

Mūsų knyginiai skoniai irgi dažnai sutampa mirksiukas.gif Nemąstyk 4u.gif Mąstymas kenkia lotuliukas.gif viskam kenkia... Geriau pati savo nuomonę susidaryk. 4u.gif
Atsakyti
"Bernardinuose" perskaičiau naują Mariaus Buroko "Užkietėjusio skaitytojų kronikų" rašinuką.

Nenorėčiau gyventi Irane schmoll.gif
Tačiau Irano kultūros ministerijos ir vietos Islamo tarybos sprendimu uždraustos tokios knygos, kaip Louiso Ferdinando Celine‘o „Kelionė į nakties pakraštį“, Jameso Joyce‘o, Gabrielio Garcia Marquezo, Kurto Vonneguto ir Paulo Coelho kūriniai.
„Šios knygos tarsi nuodingi, pavojingi ir sukeliantys priklausomybę narkotikai... Kaip leidėjai, bibliotekininkai ir knygų verslo atstovai mes neturime teisės duoti skaityti tokias knygas nepasiruošusiems žmonėms. Mes turime aprūpinti juos sveikomis ir geromis knygomis“, – aiškino A. Khamenei (Irano vyriausiasis lyderis ajatola).
Mielai ir toliau 'nuodysiuos' Garcia Marquez ir Vonneguto 'narkotikais' biggrin.gif

Neseniai svarstėme/spėliojome pirmuosius kūrinių sakinius.
Marius Burokas panašia tema rašo:
JAV San Chosė universitetas nuo 1982 metų kasmet skelbia Bulverio-Litono prozos konkursą (Bulwer-Lytton Fiction Contest).
Konkurso dalyviai turi sugalvoti pačią literatūriškai baisiausią pirmąją įsivazduojamo prozos kūrinio frazę.
Šiemet šį konkursą laimėjo Viskonsino universiteto profesorė Sue Fondry. Žiuri vienbalsiai apdovanojo Sue už štai tokį sakinį: „Šerilės protas sukosi, kaip vėjo varomos turbinos mentės, kapodamas jos žvirbliškas mintis į kruvinus gabalus, krentančius į augančią pamirštų prisiminimų krūvą“.

Skaitančioms anglų kalba - nugalėtojų ir kitų pagerbtųjų sąrašas pagal literatūros žanrus yra čia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2011 07 29, 08:57)
uždraustos tokios knygos, kaip Louiso Ferdinando Celine‘o „Kelionė į nakties pakraštį“,
Mielai ir toliau 'nuodysiuos' Garcia Marquez ir Vonneguto 'narkotikais' biggrin.gif
Šiemet šį konkursą laimėjo Viskonsino universiteto profesorė Sue Fondry. Žiuri vienbalsiai apdovanojo Sue už štai tokį sakinį: „Šerilės protas sukosi, kaip vėjo varomos turbinos mentės, kapodamas jos žvirbliškas mintis į kruvinus gabalus, krentančius į augančią pamirštų prisiminimų krūvą“.
Po tokios rekomendacijos bus greitai perskaityta, nes seniai dulka lentynoj. ax.gif
drinks_cheers.gif
Ir po tokios frazės knygos nebenorėčiau skaityti. schmoll.gif Kažkokie kvaituliai-skiedalai. user posted image
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 07 28, 20:00)
O Diumą klubą kokia kalba skaitei? Klausei? Lietuviškai tai nėra išleista  verysad.gif

Klausiau. Rusiskai. Parsisiunciau is cia http://rutracker.org...c.php?t=1218952
Gemma, as irgi ispaniskai nemoku mirksiukas.gif
Atsakyti
Ian McEwan 'Solar' (Saule)
Tai pasakojimas palieciantis gana svarbia ir opia musu planetos beda - globalini atsilima. Yra nemazai fizikiniu issireiskimu, gilinimasi i problema ir sprendimo ieskojima.
Fizikos profesorius, Nobelio premijos laimetojas, labai pasizymejes savo darbe, taciau asmeninis gyvenimas nesiseka. Izenges i sestaji desimteti yra vedes penkta karta, bevaikis, turintis sveikatos problemu ir labai nelaimingas. Taciau to problema slypi ne kur nors issoreje, ar ji supanciuose zmonese, bet jame paciame.
Viena diena grizes is Arktikos, jis aptinka savo namuose zmonos meiluze, savo kolega. Ginco metu jis zuva, taciau jo geniali ideja kaip gelbeti planeta nuo globalinio atsilimo pereina i profesoriaus rankas. Ir stai atsiranda nuostabi galimybe dar karta uzsidirbti Nobelio premija, tik jau ne savu protu ir prakaitu. Bet kaip ir kiekviena apgavyste anksciau ar veliau islenda, ir viskas baigiasi visisku fiasko.
Pati ideja labai idomi, o terijos atrodo labai realistiskos ir igyvendinamos. Taciau pats profesorius man kazkoks nukarses senis, kuriam galvoje kaip prisiesti, prisiliuobti ir 'dulkinti' viska kas juda. Jokios morales, jokiu isipareigojimu, jokios atsakomybes ir jokiu jausmu. Kazkaip man atrode, kad genialus protai buna kiek kitokie zmones, siek tiek kilnesni.
Pati ideja apie planetos gelbejima labai idomi, bet visa kita kiek vidutiniska ir vietomis nuobodoka.
Nezinau kodel, bet knyga skaitesi gana sunkiai ir letai.

Esu skaiciusi jo 'Atpirkima', tai pastaroji man nepalyginamai labiau patiko nei si. Nors zinoma, sios abi knygos labai skirtingos. Bet vis tik tikejausi labai daug is sios knygos, bet teko nusivilti. Deja...
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 07 29, 08:37)
Ir po tokios frazės knygos nebenorėčiau skaityti.  schmoll.gif  Kažkokie kvaituliai-skiedalai. user posted image

Tai čia toks ir yra konkurso tikslas - kas sugalvos kuo blogesnį pirmąjį knygos sakinį. Knygų dalyviai nerašo, tik pirmąjį sakinį - ir varžosi, kas laimės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2011 07 29, 08:57)
"Bernardinuose" perskaičiau naują Mariaus Buroko "Užkietėjusio skaitytojų kronikų" rašinuką.

ačiū už nuorodą 4u.gif tikrai įdomu buvo paskaityti.
Atsakyti