Badridzani nigvzit (Baklazanai su graikiniais riesutais)
4-5 vidutiniai baklažanai (rinktis visiskai juodus, sviesesni neprinoke ir ne taip skaniai is ju gaminasi)
200 gr graikinių riešutų
druskos, pagal skonį
ryšelis šviežios arba saukstelis džiovintos kalendros
1 svogūnas
3-4 skiltelės česnako
1 arb. šaukštelis chmeli-suneli (ar kitų kaukazietiškų prieskonių, šafrano) (nebutina, jei neturite)
1-2 arb. šaukšteliai adžikos (jei norime aštrumo)
Baklažanus supjaustyti išilgai 0,5 cm plokštelėmis (lupti nereikia), susluoksniuoti ant lekstes ir kiekviena sluoksni apibarstyti druska, palaikyti 15-20 min., kad dingtų kartumas. Pries kepant ranka nusunkti susidariusi vandeni. Kepti iš abiejų pusių augaliniame aliejuje, kol gražiai pagels. Sudėti lėkštėje. Galima nusausinti ant popierinio ranksluoscio, kad dingtu aliejaus perteklius.
Atskirai pakepinti svoguna.
Įdaras: mėsmale permalti graikinius riešutus, kepinta svogūną, sviezia česnaką, kalendrą, pasūdyti, įberti chmeli-suneli (ar kitką ką turime, jei turime), adžiką pagal skonį. Gerai išmaišyti, įpilti truputį vandens, kad masė būtų ne tokia tiršta, vėl gerai išmaišyti. Turi išeiti tirštoka košelė kaip varškės kremas. Ipilti truputi vyno acto ir ismaisyti.
Baklažano plokšteles storai ištepti mase, perlenkti perpus, viršų taip pat aptepti. Sudėti lėkštėje, galima puošti žalumynais arba granatu seklomis. Granatu seklu taip pat galima imaisyti i idara. Atšaldyti šaldytuve.
P.S.: šio patiekalo variacijų yra labai daug. Ypač laisvai traktuojami žalumynai galima dėti viską, kas prie širdies bazilikų, petražolių, nors kalendra yra butina. Vietoj acto galima ipilti 100% svieziai spaustu granato sulciu.
SKANAUS! O jei bus klausimu - rasykit