Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienietės mamytės ir nėštukės

QUOTE(lolii @ 2011 07 14, 09:36)
jau bandem sita receptuka,niam niam,aciu 4u.gif


kaip smagu, kad patiko bigsmile.gif parasysiu daugiau mb salies receptu, gal dar kas nors patiks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gedvy @ 2011 07 15, 13:16)
kaip smagu, kad patiko bigsmile.gif parasysiu daugiau mb salies receptu, gal dar kas nors patiks mirksiukas.gif

aga lauksiu:)
Atsakyti

Zuvis (red fish) troskinta pomidoru ir kokoso padaze

Jums reikes:

1. 2-3 zuvu (nezinau kaip jos vadinasi lietuviskai blush2.gif , bet angliskai ji vadinasi "red fish"
2. 2-3 didesniu pomidoru, jei mazesni gali reiketi daugiau.
3. 2 saukstu kokoso piure
4. sojos padazo
5. 1 svoguno
6. druskos, ir truputis prieskoniu skirtu zuviai
7. truputis vandens, kad sudejus viska i puoda truputi apsemtu viska


Zuvis turi buti isvalyta ir nupjaustiti visi peliakai. Galima ja pjaustiti i tris dalis, bet as perpjaunu tik pusiau. Dedame i puoda kuriame troskinsime. Pomidorus smulkiai susismulkinam ir apkepam keptuveje, kol pasidaro vientisa mase. Svoguna susipjaustome ziedais, dedame ant zuvies ir uzpilame pomidorais. Sudedame prieskonius, uzpilame vendeniu. Patroskiname apie 15min. Kokoso piure pasiruosiame pagal instrukcija ant pakelio mirksiukas.gif ( nes vienur reikia deti vandens, kitur ne). Dedame i troskini ir dar patroskiname apie 10-15min.

Valgome su virtomis bulvemis, skanaus 4u.gif

Atsakyti

mergaites, pasidalinkit patirtimi, kaip jus marinuojate sonkauliukus?
Atsakyti
QUOTE(gedvy @ 2011 07 19, 19:27)
mergaites, pasidalinkit patirtimi, kaip jus marinuojate sonkauliukus?

Skaniausiai gaunasi su :
medus
sojos padazas
svogunai( nebutini)
ketchupas
cesnakas.
As ir sparnelius taip marinuoju 4u.gif

tik pries tai itrinu atskirai mesa druska i pipirais, o jau tada palieku marinuotis siame padaze.
















Atsakyti
QUOTE(gedvy @ 2011 07 19, 17:27)
mergaites, pasidalinkit patirtimi, kaip jus marinuojate sonkauliukus?

cesnakas,pipirai,druska
majonezas
garstycios
Atsakyti

user posted image

Ryžių-pomidorine sriuba
Mėsos sultinys (aš dažniausiai verdu vištienos) 1l.
Ryžiai - 1stikline
Pomidorai (aš dedu indėlį konservuotu be odeliu ir kelis sviezius)
Sviesto 10g.
Druska,pipirai,malta paprika (cia jau pagal skonį)

Paruošimas
Ryžius nuplaukite ir supilkite į puodą. Sudėkite sviestą ir supilkite sultinį. Virkite.Konservuotus pomidorus sutrinkite su blenderiu. Taip pat sudėkite į puodą. Sviezius pomidorus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Padėkite į šalį. Kai matysite, jog ryžiai apvirė – įdėkite kubeliais supjaustytą pomidorą,pabarstykite prieskoniais ir virkite dar 15 minučių, kol ryžiai suminkštės. Patiekite apibarstę šviežiomis susmulkintomis petražolėmis.
Kartais dar sutrinu viską su blenderiu ir į lėkštę idedu grietinėlės,šiek tiek švelnesnė sriuba buna smile.gif
Atsakyti
Badridzani nigvzit (Baklazanai su graikiniais riesutais)

user posted image

4-5 vidutiniai baklažanai (rinktis visiskai juodus, sviesesni neprinoke ir ne taip skaniai is ju gaminasi)
200 gr graikinių riešutų
druskos, pagal skonį
ryšelis šviežios arba saukstelis džiovintos kalendros
1 svogūnas
3-4 skiltelės česnako
1 arb. šaukštelis chmeli-suneli (ar kitų kaukazietiškų prieskonių, šafrano) (nebutina, jei neturite)
1-2 arb. šaukšteliai adžikos (jei norime aštrumo)

Baklažanus supjaustyti išilgai 0,5 cm plokštelėmis (lupti nereikia), susluoksniuoti ant lekstes ir kiekviena sluoksni apibarstyti druska, palaikyti 15-20 min., kad dingtų kartumas. Pries kepant ranka nusunkti susidariusi vandeni. Kepti iš abiejų pusių augaliniame aliejuje, kol gražiai pagels. Sudėti lėkštėje. Galima nusausinti ant popierinio ranksluoscio, kad dingtu aliejaus perteklius.
Atskirai pakepinti svoguna.
Įdaras: mėsmale permalti graikinius riešutus, kepinta svogūną, sviezia česnaką, kalendrą, pasūdyti, įberti chmeli-suneli (ar kitką ką turime, jei turime), adžiką pagal skonį. Gerai išmaišyti, įpilti truputį vandens, kad masė būtų ne tokia tiršta, vėl gerai išmaišyti. Turi išeiti tirštoka košelė – kaip varškės kremas. Ipilti truputi vyno acto ir ismaisyti.
Baklažano plokšteles storai ištepti mase, perlenkti perpus, viršų taip pat aptepti. Sudėti lėkštėje, galima puošti žalumynais arba granatu seklomis. Granatu seklu taip pat galima imaisyti i idara. Atšaldyti šaldytuve.

P.S.: šio patiekalo variacijų yra labai daug. Ypač laisvai „traktuojami“ žalumynai – galima dėti viską, kas prie širdies – bazilikų, petražolių, nors kalendra yra butina. Vietoj acto galima ipilti 100% svieziai spaustu granato sulciu.

SKANAUS! O jei bus klausimu - rasykit
Atsakyti
QUOTE(*didi* @ 2011 06 24, 14:17)
vakar isbandziau vien receptuka.gavosi nerealus tortukas.tai dalinuosi receptuku

user posted image

Biskvitas:

3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Kremas:

500 gr. maskarponės sūrio
400 gr. grietinėlės 36 %
200 gr. jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilinio cukraus
160-180 gr. cukraus pudros
1 citrinos sultys
30 gr. želatinos

Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.

Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vaniliną ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią supilame į jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.

Į lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame kremą, ant viršaus šaukšteliu "sušiaušiame" bangeles. Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Sustingusį tortą papuošiame vaisiais ir truputi pabarstome cukraus pudra. Skanaus!

O tu biskvito nelaistei?Nes jis siaip nelaistant labai sausas gaunas g.gif
Atsakyti
QUOTE(tomasyta @ 2011 07 24, 10:28)
O tu biskvito nelaistei?Nes jis siaip nelaistant labai sausas gaunas g.gif

ne nelaisciau gaunasi normaliai.mums patinka
Atsakyti
QUOTE(*didi* @ 2011 07 24, 11:52)
ne nelaisciau gaunasi normaliai.mums patinka

Matai as pirma karta,kai dariau irgi nelaisciau,tai gavosi baisiai sausas.Antra kart darant sulaisciau kompotu,tada thumbup.gif gavosi.
Na,bet kiekvienam savaip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tomasyta @ 2011 07 24, 18:09)
Matai as pirma karta,kai dariau irgi nelaisciau,tai gavosi baisiai sausas.Antra kart darant sulaisciau kompotu,tada  thumbup.gif  gavosi.
Na,bet kiekvienam savaip mirksiukas.gif

patiko?
Atsakyti