Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienietės mamytės ir nėštukės

QUOTE(dvynuke85 @ 2011 06 23, 21:13)
oho kokia temele,kaip as jos anksciau neuztikau.norejau paklaust jusu,gal kuri uztikote kazkur tokiu teslos kasnelio vieno kasnio,bet ne sloksniuotos teslos,o kaip buna sviestine? g.gif

paieskok sitos kompanijos produktu parduotuvese, turetu tikti 4u.gif
Atsakyti
vakar isbandziau vien receptuka.gavosi nerealus tortukas.tai dalinuosi receptuku

user posted image

Biskvitas:

3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Kremas:

500 gr. maskarponės sūrio
400 gr. grietinėlės 36 %
200 gr. jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilinio cukraus
160-180 gr. cukraus pudros
1 citrinos sultys
30 gr. želatinos

Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.

Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vaniliną ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią supilame į jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.

Į lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame kremą, ant viršaus šaukšteliu "sušiaušiame" bangeles. Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Sustingusį tortą papuošiame vaisiais ir truputi pabarstome cukraus pudra. Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(idzide @ 2011 06 24, 02:22)
paieskok sitos kompanijos produktu parduotuvese, turetu tikti  4u.gif

dekui,zinau sita tesla,ziuriu kad nusirasiau as ten ,norejau parasyt teslos krepselio,parasiau teslos kasnelio lotuliukas.gif zodziu noriu jau gatavu sviestiniu krepsiuku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*didi* @ 2011 06 24, 12:17)
vakar isbandziau vien receptuka.gavosi nerealus tortukas.tai dalinuosi receptuku




Mhhh kaip skaniai atrodo blink.gif MB gimtadienis uz menesio pabandysiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 10 liepos 2011 - 14:21
[quote=Ferretti,2011 06 15, 16:50]
Sveikos merginos naujuose namukuose 4u.gif
super ideja pasidalinti savo receptais ir patirtim thumbup.gif
o as cia dabar labai daznai pradejau daryti tokias salotas:
1 guze pekino kopusto,
3 virtos vistienos krutineles,
apie 50 g pakepintu saulegrazu (as dedu daugiau truputi,man labai patinka ju skonis ax.gif )
ir apie 100 gr pjaustytu raudonu vynuogiu be kauliuku.
Viska gerai ismaisyti ir pagardintti majonezu.
Kol dar neatsibodo, galeciau valgyti pietums, pusryciams ir vakarienei blush2.gif

Aciu uz recepta,salotos labai skanios 4u.gif
Atsakyti
Gal kas turit daugiau negirdetu receptu antriem patiekalam, kad ir kaip tie tefteliai? smile.gif desertai ir salotos skanu, bet as mesyyytes noriu. blush2.gif
Atsakyti
Trinta pievagrybiu sriubyte-reikes (2 zmonems):
250-300gr pievagrybiu
2 formines baltos duonos riekes
stikline pieno
nedidelis svogunas
100ml grietineles
70 gr sviesto
druskos,pipiriukiu,petrazoliu.

Supjaustome pievagrybius ir svogunus,pakepiname juos svieste (neilgai,tik tol kol suminksteja ir pradeda leisti "sultis").Supilame juos i blenderi,ipilame stikline pieno (jei norite skystesnes sriubos,galima ir daugiau) ir suplesome duonos riekeles,paliekame pamirkti 10-15min.Viska sutriname (galima ir rankiniu blenderiu),pilame i puoda,dedam druskytes,pipiro pagal skoni,pilame grietinele ir pakaitiname (uzvirinti nereikia).Patiekdami uzbarstome svieziu arba dziovintu petruskiu.Pirstukus galima apsilaizyt!Skanaus 4u.gif
Atsakyti
TUNO SALOTOS


tuno aliejuje
2 virti kiausiniai
1 guze salotos
raudonas svogunas ziedais
pomidorai
kons.kukuruzai
juodos alyvuoges
sviezias bazilikas

viska supjaustai,tuno dedi kiek nori ir valgai su juoda duona .skanaus 4u.gif
Atsakyti
Vyras iš mamos 'nugvelbė' receptą, tai galima sakyti maltietiškas biggrin.gif, nors iš tikrųjų turbūt itališkas. Mums karštomis vasaros dienomis čia pats tas, nes nieko rimto valgyt nesinori, o jos gaivios ir sočios.
smile.gif
Šalta pasta su tunu

Indelis tuno
Indelis maišytų konservuotų daržovių (alyvuogės, kukurūzai, žirneliai ir pan.)
2 virti kiaušiniai
2 pomidorai
virtų makaronų (geriausia vamzdukai)
padažo 1000 salų (thousand islands)

Pomidorus, kiaušinius supjaustyti, sumaišyti su makaronais, tunu ir daržovėm, užpilti padažo. Skanaus.
Atsakyti
Ir as savo vyro salies receptuka parasysiu mirksiukas.gif

VISTIENA TROSKINTA POMIDORU PADAZE

Jums reikes (4 asmenims):

1. 8 gabaleliu vistienos (as darau is slauneliu)
2. 4-5 pomidoru (priklauso nuo dydzio)
3. 1-3 skilteles cesnako
4. prieskoniu (pipiru, druskos, dziovintu zoleliu...)
5. truputis aliejaus

Apsikepinam vistos gabalelius ir sudedam i puoda kuriame troskinsime. Susipjaustom smulkiai pomidorus ir juos kartu su sutraiskitu cesnaku ir prieskoniais pakepinam tol kol is pomidoru pasidaris tyre. Supilam i puoda ant vistienos. Truputi ipilame vandens ir troskiname kol vistiena issitroskina. Tinka su ryziais ir su virtomis bulvemis.
Tiesa, galima dar deti svoguno, bet kadangi as jo nemegstu, tai ir nededu schmoll.gif

skanaus 4u.gif
Atsakyti
Dregnas pyragas su vaisiais

(Recepta radau kazkur supermamoj, bet neberandu, pas ka, tai savo ranka surasysiu)

3 kiausiniai
1 stikline aliejaus
2 stiklines miltu
1,5 stiklines cukraus
cinamono arna vanilinio cukraus
2 sauksteliai kepimo milteliu
3 stiklines pjaustytu svieziu arba konservuotu vaisiu (naudojau ananasus ir persikus)

Recepto autore rase viska paprastai sumaisyt, na as pirmiau isplakiau kiausinius su cukrum, tada sumaisiau visa kita, pacioje pabaigoje imaisiau vaisius, pyliau i skarda ir kepiau 40-50 min. (kol iskeps ir paruduos, vienu zodziu).
vienas is paprasciausiu mano darytu pyragu ir tuo paciu skaniausiu, nes suvalgiau ji visa. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gedvy @ 2011 07 06, 11:48)
Ir as savo vyro salies receptuka parasysiu mirksiukas.gif

VISTIENA TROSKINTA POMIDORU PADAZE

Jums reikes (4 asmenims):

1. 8 gabaleliu vistienos (as darau is slauneliu)
2. 4-5 pomidoru (priklauso nuo dydzio)
3. 1-3 skilteles cesnako
4. prieskoniu (pipiru, druskos, dziovintu zoleliu...)
5. truputis aliejaus

Apsikepinam vistos gabalelius ir sudedam i puoda kuriame troskinsime. Susipjaustom smulkiai pomidorus ir juos kartu su sutraiskitu cesnaku ir prieskoniais pakepinam tol kol is pomidoru pasidaris tyre. Supilam i puoda ant vistienos. Truputi ipilame vandens ir troskiname kol vistiena issitroskina. Tinka su ryziais ir su virtomis bulvemis.
Tiesa, galima dar deti svoguno, bet kadangi as jo nemegstu, tai ir nededu schmoll.gif

skanaus 4u.gif

jau bandem sita receptuka,niam niam,aciu 4u.gif
Atsakyti