simuonele: sokoladinis riesutinis tortaspaplociai plikytos teslos200gr sviesto
7 kiausiniai
400ml vandens
400gr miltu.
Teslos gaminimas: vandenį užvirinti, sudėti ištirpintą sviesta, nukelti nuo ugnies,
vienu upu sukratyti visus miltus, padeti atgal ant ungies ir maisyti mediniu saukstu kol tesla susoks i 1 gabala, ir ant puodo dugnas pasidengs balta plevele. Palaukti, kol pravės, maisant imaisyti kiausinius.
po viena. nekulti kito kiausinio, kol pirmojo neisimaisei kaip reikiant.
ir taip sudeti visus kiausiunius. stebeti tesla, turi buti rugscios grietines konsistencijos, jei sudejai kiausinius ir tesla per kieta, kulk dar viena, jei sudejai 5-6 bet jau matosi, kad gali praskysti, nebedel gaugiau..
nes perskysta tesla neiskyla, per kieta mazai iskyla..
ant kepimo popieriaus nusipiesti 24cm skersmens apskritima. su saukstu tepti tesla , na uzpildyti ta apskritima, nelabai plonai taip puse cm storio
kepti 200 laipsniu orkaitej apie 12-15 min, kol pagels siek tiek.
taip iskepti 6 paplocius. iskeptus vis
paslegiam, kad ir po lekste, viena ant kito, kad susiplotu ir suprakaituotu

nes is plikytos teslos jie iskils nemazai, visokiu pusliu pusleliu.
as kepiau po 2, tilpo i mano blieka..
likusia tesla sudeti i konditerini svirksta ir padaryti tokias ale groteles ir sausainiuku.. bus papuosimui..
kremai:
maskarpones-sokoladinis250gr maskarpones surio
200gr juodojo sokolado
300ml grietineles
grietinele uzvirinam, nukeliam nuo ugnies, suberiam apsmulkinta sokolada, maisom maisom kol istirpsta .. kai istirpsta padedam kad atvestu siek tiek.
maskarpone paplakam siek tiek,, nedaug, taip pamakaluoti. tada sukratom ta sokolada istirpinta ir
paplakam mikseriu,
neilgai, kol gausis ale tokios sokoladines putos, debeselis.
dedam i saldytuva, kad pailsetu.
riesutinis kremas:130gr lazdyno riesutu
75gr cukraus
450ml pieno
2 saukstai krakmolo
100gr baltojo sokolado
riesutus paskrudinam petelnej, sukratom ant ranksluoscio ir patrinam, nusilups ju odele. sudedam i smulkintuva sukratom cukru ir plakam. ilgai ir nuobodziai, vis nukrapstydami nuo sieneliu..
plakam plakam kol gausis
kremas 
jo riesutai paleidzia savo alieju ir gaunasi riesutu pasta.
ta pasta i katiliuka, supilam piena , ir krakmola ir ant vidutines ugnies kaitinam
VISADA MAISYDAMI apie 30-45 min nes jei nemaisysi krakmolas nuses is prikeps ir tada sveiciam laukan
verdant kremas sutirstes, prades takydamasis burbuliuoti, panasiai kaip manu kose, tada suberiam susmulkinta sokolada makaluojam kol istirpsta ir padedam atvesti.
uzdengti maistine plevele, taip kad plevele liestu krema - tai neleis susidaryti tai plutelei ant kremo, jam vestant.
nu ir...
tepam..ant padeklo paplotelis, sokoladinis kremas 1cm storio, vel paplotelis, riesutinis kremas.. ir t.t.
virsuj gausis riesutinis kremas.. sudek ji visa, bet pirmiau sonus aptepk sokoladiniu kremu.. tada groteles ant riesutinio kremo, ir aplinkui apdelioti sausainukais..
arba dar kitaip, taip kaip fantazija leidzia..
dedam i saldytuva parai laiko..
as pastebejau kad po poros paru jis dar skanesnis - ingredijantai susidraugavo matyt..
skanaus..