Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienietės mamytės ir nėštukės

As irgi noriu pasidalinti viena is musu megstamu receptu,gal kam taippat patiks smile.gif

TRASKI VISTIENA SU DARZOVEMIS

Ingredientai:
500 g vištienos krūtinėlės
4 šaukštai miltų
4 šaukštai krakmolo
aliejus
cukinija
4 morkos
8 skiltelės česnako

Padažui:
5 šaukštai medaus
4 šaukštai citrinų sulčių
5 šaukštai sojų padažo
3 šaukštai aliejaus
Gaminimas:

1. Krūtinėlę supjaustyti kvadratukais ir pamarinuoti prieskoniais.
2. Sumaišyti miltus ir krakmolą. Juose apvolioti vištieną ir kepti ant aliejaus, kol apskrus.
3. Paruošiamas daržovių mišinys: cukinija nulupama, supjaustoma mažais kvadratukais. Išvirti morkas ir taip pat supjaustyti kubeliais. Viską pakepinti ant aliejaus, pagardinti prieskoniais ir įdėti 8 skilteles sukapoto česnako.
4. Padažas: sumaišyti medų, sojos padažą, citrinų sultis ir aliejų.
5. Mėsą, daržoves ir padažą sudėti į keptuvę ir kaitinti 5 minutes, kol padažas sutirštės.

Patiekti su ryžiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maike: 26 rugsėjo 2011 - 11:11
kavos pyragas 4u.gif

Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens

Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
250 g cukraus pudros

Tešlai miltus, margariną, cukrų ir kiaušinius sudedame į kombainą ir išsukame iki vientisos purios masės. Pusę masės dedame į žiedinią keksinę kepimo formą išteptą riebalais. Į likusią pusę įmaišome kavą ištirpinta tame šaukšte vandens. Dedam į formą. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min, arba kol pagaliukas įkištas į tešlą išlįs sausas.
Kol pyragas kepa, pasidarome aptepą. Margariną tirpiname su kava ir pienu. Kai praauš, įmaišome cukraus pudrą. Pyragui iškepus, ji aptepame pagamintu aptepu.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Noriu pasidalinti labai skaniu "senoviniu" skruzdelyno receptu smile.gif

Tešlai:
100 gr. sviesto arba margarino
1 kiaušinis
75 ml. pieno
1 a.š. kepimo miltelių
250 gr. miltų
2 v.š. cukraus

sulipdymui:

indelis virto kondensuoto pieno "Rududu"
180 gr. sviesto

Tešla. Minkštą sviestą išsukti su kiaušiniu ir cukrumi. Supilti pieną, išmaišyti. Berti miltus su kepimo milteliais ir užminkyti minkštą tešlą. Suformuoti rutulį ir palaikyti šaldytuve 1 val. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, tešlą sumalti mesmale, arba suplėšyti mažais gabaliukais ir dėti į skardą.
Kepti 180 C orkaitėje apie 20 min., kol gražiai paruduos.

Sviestą ištirpinti ant viryklės, sudėti kondensuotą pieną ir nuolat maišant pakaitinti ant nedidelės ugnies, kol kondensuotas pienas išssilydys . Tuomet dar šiltą masę plakti mikseriu, kol taps vientisa. Užpilti ant tešlos gabalėlių, išmaišyti ir spaudžiant, formuoti skruzdelyno formos tortą. Laikyti šaldytuve, kol sustings. Pabarstyti aguonomis.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa3 @ 2011 10 03, 15:17)
Noriu pasidalinti labai skaniu "senoviniu" skruzdelyno receptu smile.gif

Tešlai:
100 gr. sviesto arba margarino
1 kiaušinis
75 ml. pieno
1 a.š. kepimo miltelių
250 gr. miltų
2 v.š. cukraus

sulipdymui:

indelis virto kondensuoto pieno "Rududu"
180 gr. sviesto

Tešla. Minkštą sviestą išsukti su kiaušiniu ir cukrumi.  Supilti pieną, išmaišyti. Berti miltus su kepimo milteliais ir užminkyti minkštą tešlą. Suformuoti rutulį ir palaikyti šaldytuve 1 val. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, tešlą  sumalti mesmale, arba suplėšyti mažais gabaliukais ir dėti į skardą.
Kepti 180 C orkaitėje apie 20 min., kol gražiai paruduos.

Skanaus 4u.gif


labai idomu, gal ir nieko bet labai nustebau nes kiek as esu gaminusi ir valgiusi skruzdelyna tai lakstus darau labai plonus, o suplesyti dar kaskaip bandau isivaizduoti, bet jeigu per mesmale tai palikti juos kaip makaronus g.gif
Atsakyti
QUOTE(jofkee @ 2011 10 04, 16:10)
labai idomu, gal ir nieko bet labai nustebau nes kiek as esu gaminusi ir valgiusi skruzdelyna tai lakstus darau labai plonus, o suplesyti dar kaskaip bandau isivaizduoti, bet jeigu per mesmale tai palikti juos kaip makaronus  g.gif

taip, iskepti tokius makaronus, o tada sulauzyti smile.gif ir sumaisyti su kremu smile.gif
Atsakyti
dedu torto SNIKERS recepta
isbandytas,nerealaus skonio thumbup.gif

Tortas “Snickers”

user posted image
Skonis: 10/10. Saldus ir gana drėgnas tortas. Bet svarbiausia – fantastiškai skanus! Ir negana to – dėmesio dėmesio visiems “Snickers” šokoladukų gerbėjams – skoniu labai primenantis šį šokoladuką, ypač sviestinis kremas su “Rududu”, niam niam…

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Porcijų skaičius: ~ 16 porcijų

Energetinė vertė: 500 kcal/porcija

Karameliniams biskvitams:
2 kiaušiniai
2 puodeliai (330 g) miltų
1 puodelis (200 g) cukraus
1/2 skardinės (200 g) “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)
1 puodelis grietinės
1 arb.š. nugesintos sodos

Visus produktus suplakti iki vientisos masės. Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą (23 – 24 cm. skersmens) ir kepti 180 C temperatūroje apie 40 – 45 min., kol pagels ir, į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis bus sausas. Gerai atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis (bent jau man lengviausia tai padaryti su paprasčiausiu siūlu).

Šokoladinis pertepimas:
100 g juodo šokolado
50 ml pieno

Šokoladą ištirpinti su pienu ant silpnos ugnies.

Grietinėlės kremas:
400 g plakamos grietinėlės
2 valg.š. cukraus

Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo.

Sviestinis kremas:
2/3 skardinės (270 g) “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)
100 g sviesto, kambario temperatūros
100 g pakepintų žemės riešutų

“Rududu” ir sviestą kartu palaikyti bent per naktį kambario temperatūroje, kad produktų temperatūros būtų vienodos. Kitą dieną minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu iki purumo, supilti “Rududu”, sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišyti.

Karamelinis ganašas:
5 valg.š. cukraus
2 valg.š. vandens
250 ml plakamos grietinėlės

Cukrų sumaišyti su vandeniu ir užvirinti. Sumažinti ugnį ir virti, kol paruduos cukrus (tai gali užtrukti). Nuimti nuo ugnies ir po vieną šaukšą sudėti grietinėlę, vis maišant. Gautą masę gerai atšaldyti ir išplakti.
O taip buvo man: Cukrų su vandeniu užvirinau, kaitinau, kol paruduos, bet viskas sušoko į mažus irisiukus. Todėl grietinėlę po truputį dėjau taip pat kaitindama ant silpnos ugnies ir vis maišydama. Galų gale irisiukai ištirpo ir gavau vientisą masę. Ją dėjau į šaldytuvą, atšaldžiau ir plakiau, tačiau išplakti niekaip nepavyko iki visiškai standžios masės. Skanu, bet, jaučiu, nesigavo taip, kaip turėjo gautis.

Torto surinkimas:

Į torto formą (23 – 24 cm skersmens) dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį sirupu iš vandens ir cukraus (aš apatinį biskvitą sulaisčiau “Damų” likeriu, visus likusius – vandens ir cukraus mišiniu). Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu. Ant viršaus uždėti paskutinį, ketvirtą biskvito lakštą. Jį aptepti karameliniu ganašu.
Tortą palaikyti šaldytuve, kol kremai sustings, tada išimti iš torto formos ir papuošti. Aš šonus aptepiau grietinėle (baisiai nevykusiai, deja…), o viršu apibarsčiau tarkuotu juodu šokoladu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo disa: 10 spalio 2011 - 17:54
Jautiena su grybais

reikes:

1kg jautienos
3-4 v.s riebalu
150g lasiniu
500g svieziu grybu
15-20 nemaltu pipiru
druskos
petrazoliu

Jautiena supjaustyti gabaliukais ir apkepti riebaluose deti druskos ir pipiru.Ant puodo dugno isdelioti plonom riekeliam supjaustytus lasinius,ant virsaus sudeti jautiena,ir grybus uzpilti dvi stiklines vandens,ideti nemaltus pipirus (as ju nedejau) blush2.gif ir tusinti.As vietoj vandens pyliau jautienos sultini blush2.gif Skanaus biggrin.gif

Ir dar nupasakosiu toki recepta,neatsimenu is kur as ji istraukiau,db neberandu.

troskinta vistiena grybu ir baltojo vyno padaze.

reikes:

stiklines miltu
druskos
pipiru
200g grybu
kilogramo kulseliu
balto vyno buteliuka,nz kiek ten buna mililitru man rodos 75 blush2.gif
poros vidutinio dydzio morku
vieno svoguno
ir triju cesnako skilteliu
vienos stiklines vistienos sultinio arba buljono

I miltus sudeti druska ir pipirus ir apvoliojus kulseles apkepint kol graziai apskrus,td vistiena sudedam i puoda,svoguna ir morkas pakepinam,ir i keptuve supilam vyna ir stikline sultinio(siaip buna iseina siek tiek daugiau ziuriu,kad apsemtu vistiena),dedam sutarkuota smulkia tarka cesnaka,padazas verda iki pakol siek tiek sutirstes,td nusunkiam morkas svoguna (galite palikti jei norite),tada padaze supilam i puoda kur sudeta vistiena ir sudedam supjaustytus grybus uzdengiam puoda ir dedam i orkaite tusintis apie 30-40 minuciu.Skanaus 4u.gif Tikiuosi aiskiai paaiskinau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolii: 17 spalio 2011 - 16:09
sveikos merginos smile.gif noreciau prisijunkti prie jusu smile.gif jei primsite . idesiu nuoroda skanaus troskinio ,kuris labai patiko mano vyrui ir man smile.gif
http://www.visirecep..._troskinys.html
Atsakyti
SKRUZDELYNAS

3-4 kiausiniai
miltų pagal kietumą, bet, kad tešla nebutu superkieta
3 sauktai spirito
2 saukstai aliejaus

sirupui:
1stikline ( 0,5l) dirbtinio medaus
1stikline cukraus
2 saukstai vandens
Isspaudziu puse citrinos


Istepu stala aliejumi ir labai plonai iškočioju tesla, tuomet supjaustau trikampeliais ir kepu aliejuje.
Tada Pasidarau sirupa, visus produktus truputi paverdu i sirupa ipilu aguonu,kad nereiktu barstyti ant virsaus.
Tuomet mirkau kiekviena lapeli ir formuoju skruzdelyno forma.

Skanaus skruzdelyno paslaptis-gerai isminkyta tesla ir kuo ploniau iskociota smile.gif




Atsakyti
QUOTE(pupa3 @ 2011 09 08, 11:43)
Obuoliu pyragas

sita obuoliu pyraga isissaugojau dar kai buvome nestujese, darydavau gan daznai, nes super skanus! thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
imetu taip kaip esu issisaugojusi mirksiukas.gif tikrai skanus pyragas kas megstat varskes, obuoliu ir cinamono draugyste biggrin.gif

Vilmos obuolių ir varškės pyragas

- 1 pakelio sviesto (180g)
- 2 puodelių miltų
- cukraus
- cinamono
- 500 gr. 9 proc. riebumo varškės
- 3 kiaušinių
- 9 didelių obuolių (kiekis priklauso nuo kepimo formos dydžio)

Pirmiausiai nulupu obuolius, išimu sėklytes.Tada pasiruošiu varškę – įmušu kiaušinius, suplaku su 10 valgomų šaukštų cukraus, įdedu varškę, dar paplaku. Beje, varškę naudoju sausesnę, nes jei paimu šlapesnį variantą, tai kartais pyragas bekepdamas ir išbėga. Ir man labiau patinka gerai suplakta varškė, toks jau beveik kremas. Jei neturit mikserio ne bėda – galima ir rankom varškę paruošt, tada šis variantas bus panašesnis į gerą kaimišką pyragą.
Kai varškė paruošta puolu prie tešlos – sviestą apipilu miltais, greit pakapoju su peiliu, o kai nusibosta su juo švaistytis, pabaigiu pirštais trinti sviestą su miltais. Turi gautis toks purus smulkus sniegas, bet jei gausis kitaip irgi nieko baisaus – svarbiausia, kad neliktų labai didelių sviesto gabalų. Tada į tą sniegą beriu cukraus ir vis paragauju, turi būt pakankamai saldu, bet ne per saldu.
Visą sniegą paskirstau į dvi krūveles, šiek tiek didesnę krūvelę suberiu į kepimo formos dugną ir tolygiai paskirstau, ant šio pagrindo supilu varškę, prieš tai ją dar šiek tiek pamakalavusi. Ant varškės supjaustau plonomis skiltelėmis obuolius (jei mėgstat,kad obuoliai bekepdami pavirstų į obuolienę, obuolius tarkuokite burokine tarka). Pjaustau iki pat kepimo formos viršaus, nes obuolių šitam pyragui niekada nebus per daug. Kai baigiu pjaustymus, apibarstau obuolius cinamonu ir dar šiek tiek cukraus (kiekis priklauso ar labai rūgštūs obuoliai, ar nelabai). Aš apiberiu obuolių viršų plonu sluoksniu cukraus ir įdedu nemažai cinamono. Kai jau tai atlikta, pyrago viršų užberiam plonu sluoksniu likusios tešlos. Geriau tešlos perteklių išmeskit,negu užberkit per storai, turi gautis toks traškus viršutinis sluoksnis kai iškeps, o ne storas sunkus paklotas.
Orkaite įkaitinu iki 180 laipsniu ir kepu pyragą valandą ant žemiausios pakopos,kad gerai iškeptų dugnas. Man šis pyragas skaniausias jau atvėsęs ar netgi kitą rytą ištrauktas iš šaldytuvo.
Atsakyti
simuonele: sokoladinis riesutinis tortas

paplociai plikytos teslos
200gr sviesto
7 kiausiniai
400ml vandens
400gr miltu.
Teslos gaminimas: vandenį užvirinti, sudėti ištirpintą sviesta, nukelti nuo ugnies, vienu upu sukratyti visus miltus, padeti atgal ant ungies ir maisyti mediniu saukstu kol tesla susoks i 1 gabala, ir ant puodo dugnas pasidengs balta plevele. Palaukti, kol pravės, maisant imaisyti kiausinius. po viena. nekulti kito kiausinio, kol pirmojo neisimaisei kaip reikiant.
ir taip sudeti visus kiausiunius. stebeti tesla, turi buti rugscios grietines konsistencijos, jei sudejai kiausinius ir tesla per kieta, kulk dar viena, jei sudejai 5-6 bet jau matosi, kad gali praskysti, nebedel gaugiau..
nes perskysta tesla neiskyla, per kieta mazai iskyla..
ant kepimo popieriaus nusipiesti 24cm skersmens apskritima. su saukstu tepti tesla , na uzpildyti ta apskritima, nelabai plonai taip puse cm storio
kepti 200 laipsniu orkaitej apie 12-15 min, kol pagels siek tiek.
taip iskepti 6 paplocius. iskeptus vis paslegiam, kad ir po lekste, viena ant kito, kad susiplotu ir suprakaituotu biggrin.gif nes is plikytos teslos jie iskils nemazai, visokiu pusliu pusleliu.
as kepiau po 2, tilpo i mano blieka..
likusia tesla sudeti i konditerini svirksta ir padaryti tokias ale groteles ir sausainiuku.. bus papuosimui..

kremai:
maskarpones-sokoladinis

250gr maskarpones surio
200gr juodojo sokolado
300ml grietineles
grietinele uzvirinam, nukeliam nuo ugnies, suberiam apsmulkinta sokolada, maisom maisom kol istirpsta .. kai istirpsta padedam kad atvestu siek tiek.
maskarpone paplakam siek tiek,, nedaug, taip pamakaluoti. tada sukratom ta sokolada istirpinta ir paplakam mikseriu, neilgai, kol gausis ale tokios sokoladines putos, debeselis.
dedam i saldytuva, kad pailsetu.

riesutinis kremas:
130gr lazdyno riesutu
75gr cukraus
450ml pieno
2 saukstai krakmolo
100gr baltojo sokolado

riesutus paskrudinam petelnej, sukratom ant ranksluoscio ir patrinam, nusilups ju odele. sudedam i smulkintuva sukratom cukru ir plakam. ilgai ir nuobodziai, vis nukrapstydami nuo sieneliu..
plakam plakam kol gausis kremas bigsmile.gif jo riesutai paleidzia savo alieju ir gaunasi riesutu pasta.
ta pasta i katiliuka, supilam piena , ir krakmola ir ant vidutines ugnies kaitinam VISADA MAISYDAMI apie 30-45 min nes jei nemaisysi krakmolas nuses is prikeps ir tada sveiciam laukan tongue.gif
verdant kremas sutirstes, prades takydamasis burbuliuoti, panasiai kaip manu kose, tada suberiam susmulkinta sokolada makaluojam kol istirpsta ir padedam atvesti.
uzdengti maistine plevele, taip kad plevele liestu krema - tai neleis susidaryti tai plutelei ant kremo, jam vestant.

nu ir...
tepam..

ant padeklo paplotelis, sokoladinis kremas 1cm storio, vel paplotelis, riesutinis kremas.. ir t.t.
virsuj gausis riesutinis kremas.. sudek ji visa, bet pirmiau sonus aptepk sokoladiniu kremu.. tada groteles ant riesutinio kremo, ir aplinkui apdelioti sausainukais..
arba dar kitaip, taip kaip fantazija leidzia..
dedam i saldytuva parai laiko..
as pastebejau kad po poros paru jis dar skanesnis - ingredijantai susidraugavo matyt..
skanaus.. 4u.gif

user posted image
Atsakyti