Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XI

QUOTE(klaipediete @ 2012 03 05, 14:39)

šiandien atidariau bėgiojimo sezoną  bigsmile.gif labai smagiai prasibėgau, lėtu ritmu, saulei šviečiant, tik parkas dar užšalęs visas  smile.gif

Sveikinu bigsmile.gif

aš bėgioju nuo gruodžio mėnesio ir taip gera thumbup.gif Ledas labai gerai, nes nešlampa kojos smile.gif

Be energijos ir visų kitų dalykų man bėgimas yra geriausia priemonė mesti svorį. Kiek skaičiau ir man tai labai pasitvirtina, kad bėgiojimas rytais tuščiu skrandžiu suaktyvina medžiagų apykaitą visai dienai. Kelias dienas šiaip bėgau ir po pietų irgi labai gerai, nes tuomet lengviau neprisivalgyti vakare smile.gif
Atsakyti
Neišeina man ryte nevalgius doh.gif Suruošiu vaiką daržan, nuvedu, tada bėgiot, po to namie pratimai, per tiek laiko (3-4 val) aš jau numirt baigiu iš bado... Nelabai fainas jausmas skrandy schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(klaipediete @ 2012 03 05, 13:39)
šiandien atidariau bėgiojimo sezoną  bigsmile.gif labai smagiai prasibėgau, lėtu ritmu, saulei šviečiant, tik parkas dar užšalęs visas  smile.gif

thumbup.gif Aš atidariau šeštadienį tai kaip tik viskas buvo atšilę - daug kur problemos su balomis]

Ir - įreklamavom jūs ir man endomondo. Visai patinka kol kas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrinelt: 05 kovo 2012 - 17:18
man labai įdomu, kaip bėgiojančiom su mityba?
ar kažką keičiat, ar maitinatės įprastai ir tiesiog priedu bėgiojat?
Atsakyti
Sveikos. Esu čia nauja. Manau, jog jeigu būčiau skaičius visus pasisakymus šioje temoje, būčiau suradus atsakymą į man rūpimą klausimą. Jeigu jūs bėgiojate, kada tai pradėjote daryti po gimdymo? Kaip jautetės pirmus kartus. Noriu labai palengva.
Gimdžiau prieš metus, vaiko krūtimi nebemaitinu.
Atsakyti
QUOTE(venus*from*mars @ 2012 03 05, 22:20)

Aš prieš pradedant bėgioti prieš kelis mėnesius pakeičiau šiek tiek mitybą, tai pradėjus nieko ir nebedariau jau.

QUOTE(Kopelija @ 2012 03 06, 00:14)
Sveikos. Esu čia nauja. Manau, jog jeigu būčiau skaičius visus pasisakymus šioje temoje, būčiau suradus atsakymą į man rūpimą klausimą. Jeigu jūs bėgiojate, kada tai pradėjote daryti po gimdymo? Kaip jautetės pirmus kartus. Noriu labai palengva.
Gimdžiau prieš metus, vaiko krūtimi nebemaitinu.

Po gimdymo fizinis krūvis rekomenduojamas po 3 mėn, po CP - po 6 mėn. Jei jau ir nemaitinat, laisvai galit bėgiot.
Pirmus kartus sunku. biggrin.gif O jei nenorit užsilikt ties ta pačia distancija/laiku visą laiką, ir kitus kartus reiks pasistengt.
Atsakyti
Na aš atlikinėju pratimus pilvo presui. Namie mankštinuosi su gimnastikos kamuoliu. Taip pat stengiuosi kuo daugiau vaikščioti. Tiesiog pastaruoju metu pradėjau galvoti apie bėgiojimą, tik man kyla klausimų ar tai nėra pernelyg intensyvu.
Atsakyti
Ash tai manyciau,kad metai po nestumo jau tikrai nemazai smile.gif Yra tokiu moteru, kurios ir nescios begioja, kol pilvas nepradeda trukdyti smile.gif Be to, pradekit nuo leto begimo, neilgom distancijom ir isivaziuosit. Visada po ilgos pertraukos buna sunku mirksiukas.gif

Ash mitybos specialiai nekeiciau pradejus begioti, tik pradejau daugiau valgyti. Nepatinka truputi tai, bet dar neatradau budo kaip su tuo kovoti smile.gif Guodziu save, kad ishdeginu daugiau kcal, bet norisi ir kad svoris kristu po truputi, ne tik kunas grazetu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GinCherry: 06 kovo 2012 - 00:49
[quote=mylimuke,2012 03 05, 17:48]
Neišeina man ryte nevalgius doh.gif Suruošiu vaiką daržan, nuvedu, tada bėgiot, po to namie pratimai, per tiek laiko (3-4 val) aš jau numirt baigiu iš bado... Nelabai fainas jausmas skrandy schmoll.gif
[/quo

na tiek ilgai nevalgius tikrai sunku smile.gif

Kopelija pradėjau bėgioti kai sūnui buvo 6 mėnesiai, kadangi maitinau ir iki dabar matinu, tai pradėjau nuo labai mažai ir labai lėtai. Bent man bėgimas ilgai nebėgiojus būna laaabai sunku, aš vos ratą aplink stadiona apsukau. Bet dabar jausmas fantastiškas, aš jau jaučiu, kad galiu bėgti, atsiranda toks lengvumo jausmas thumbup.gif

Aš pradėjus bėgioti stengiausi po truputį mažinti suvalgomas porcijas, nes po dviejų nėštumų ir valgymų už du, skrandis siaubingai buvo išsitampęs doh.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Gyvenu netoli parko, paziuriu paziuriu pro langa, tai vis kokia gazele pralekia thumbup.gif mirksiukas.gif reikia ir man atgaivinti 3ju metu pamirstus reikaliukus, per gimdymus pamirsau ka reiskia begti, o taip smagu. Begdavau dainu sleni laiptais i virsu, laiptu l.daug, 5 kart uzlekdavau, dabar tikrai neuzsikabarociau nei kartelio doh.gif
Kiek jus kartu per savaite begate? kasdien yra beganciu?
Atsakyti
Taip iš tiesų, metas pradėti, ypač kai oras jau po truputį taisosi. Suprantu, kad reikia bėgti lėtai. Reiks į Vingio parką įbėgti, o ne įžengti...smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrinelt @ 2012 03 05, 11:13)
Čia matyt labai nepavykęs vertimas. Tikrai ne glikolį raumenys naudoja, o glikogeną biggrin.gif . Ir mechanizmas nėra toks, kad pirmiau suskaidomas glikogenas, o po to cukrus (t.y. gliukozė). Cukrus naudojamas pirmiausiai tiek aerobinių, tiek anaerobinių treniruočių metu. O glikogenas yra organizmo cukraus atsargos, kaupiamos kepenyse ir raumenyse. Jis skaidomas ir naudojamas energijai, bet ne pirmiau.
O galvos skausmą intensyviai sportuojant (ypač atliekant anaerobinius pratimus) sukelia deguonies trūkumas.
Taip kad nieko naudingo čia nepasakyta. Nepykit, aš geranoriškai pataisiau, kai nežinot ką rašot - klaidinat kitus žmones.

Labai šauniai pataisėt 4u.gif 4u.gif 4u.gif
QUOTE(mylimuke @ 2012 03 05, 16:48)
Neišeina man ryte nevalgius  doh.gif  Suruošiu vaiką daržan, nuvedu, tada bėgiot, po to namie pratimai, per tiek laiko (3-4 val) aš jau numirt baigiu iš bado... Nelabai fainas jausmas skrandy  schmoll.gif

Tai jūs užkaskite truputėli tik atsikėlus, kai ruošiatės į darželį.

QUOTE(venus*from*mars @ 2012 03 05, 21:20)

Mityba lieka panaši, tik reikėtų porcijų dydžius mažinti, nes pats bėgiojimas nepadės svorio numesti, aišku, jei jį reikia numesti mirksiukas.gif
Atsakyti