Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XI

QUOTE(venus*from*mars @ 2012 03 05, 21:20)
man labai įdomu, kaip bėgiojančiom su mityba?
ar kažką keičiat, ar maitinatės įprastai ir tiesiog priedu bėgiojat?

Mano mityba produktų atžvilgiu nekinta, bet vat valgymo režimas natūraliai pasireguliuoja. Aš vakarais bėgioju, o prisivalgius, žinoma, nepabėgčiau. Taigi išeina taip, kad vakarienė būna ankstyva (gal apie 17h), bėgimas apie 20h, o parbėgus būnu pavargusi ir noriu greičiau nusiprausti ir šmurkštelt į lovą, todėl grįžus tik atsigeriu ir užkandu ką visiškai lengvo - jogurtą ir obuolį pvz. Tai dėl tokio natūraliai susidėliojusio režimo, jaučiasi, kad mityba pagerėja - jokių užkandžiavimų vakarais, jokių sunkių vėlyvų vakarienių.
Atsakyti
QUOTE(venus*from*mars @ 2012 03 05, 22:20)
man labai įdomu, kaip bėgiojančiom su mityba?
ar kažką keičiat, ar maitinatės įprastai ir tiesiog priedu bėgiojat?
aš ant pavasario jau trečias mėnuo derinu baltymus, angliavandenius, geruosius riebalus, stengiuosi nesveikus produktus keisti sveikesniais (viso gero bandelės, batonai, majoneze, dešros, sveikos daržovės, vištiena, žuvys, riešutai ir džiovinti vaisiai smile.gif ) bet čia natūraliai kažkaip pavasarį norisi sveikiau sutikt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrinelt @ 2012 03 06, 11:56)
Mano mityba produktų atžvilgiu nekinta, bet vat valgymo režimas natūraliai pasireguliuoja. Aš vakarais bėgioju, o prisivalgius, žinoma, nepabėgčiau. Taigi išeina taip, kad vakarienė būna ankstyva (gal apie 17h), bėgimas apie 20h, o parbėgus būnu pavargusi ir noriu greičiau nusiprausti ir šmurkštelt į lovą, todėl grįžus tik atsigeriu ir užkandu ką visiškai lengvo - jogurtą ir obuolį pvz. Tai dėl tokio natūraliai susidėliojusio režimo, jaučiasi, kad mityba pagerėja - jokių užkandžiavimų vakarais, jokių sunkių vėlyvų vakarienių.

gal gera mintis vakare begti, nes mano vakariniai valgymai didziausia problema.

Klaipediete, saunuole is anksto numatei kad pavasaris ateina thumbup.gif o as galvojau neateis, ir galesiu su zieminiais rubais uzsislaptinus vaikscioti, o pasirodo reiks nusirengti mirksiukas.gif
Atsakyti
o yra tokiu kurios begioja jau kokie metai? istikruju nebutinai metai idomu man ar yra tokiu kurios pvz visada isbega 40min ar tam tikra kilometraza ir taip jau nepirmas menuo ar organizmas nepriprato prie vienodo kruvio? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(shogeta @ 2012 03 06, 21:50)
o yra tokiu kurios begioja jau kokie metai? istikruju nebutinai metai idomu man ar yra tokiu kurios pvz visada isbega 40min ar tam tikra kilometraza ir taip jau nepirmas menuo ar organizmas nepriprato prie vienodo kruvio? 4u.gif

Man atrodo, kad retai kas toki pat atstuma nebega g.gif pradeda nuo maziau i su laiku didina distancija/laika/intensivuma treniruotes
Atsakyti
QUOTE(ellinga @ 2012 03 06, 23:18)
Man atrodo, kad retai kas toki pat atstuma nebega  g.gif pradeda nuo maziau i su laiku didina distancija/laika/intensivuma treniruotes

bet kazkur tai galas turi buti ? jug jei pradedi nuo keliu minuciu iki keliu valandu begima pereini taip begdamas o kazkur reikia sustoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(summmer @ 2012 03 05, 07:12)
spaudi challenges ir pasirenki kuriame nori dalyvauti  4u.gif

Ačiūūūū biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(shogeta @ 2012 03 06, 23:52)
bet kazkur tai galas turi buti ? jug jei pradedi nuo keliu minuciu iki keliu valandu begima pereini taip begdamas o kazkur reikia sustoti  g.gif

Galit didinti ne tik laiką ar distanciją, bet ir greitį. O čia tobulėti visada bus kur. smile.gif
Atsakyti
O jūs, merginos, tik bėgiojat, ar ir kitom sportinėm veiklom užsiimat. Nes aš tai iki gimdymo labai mėgau baseiną, tai dabar neseiniai pradėjau vaikščiot vėl. O su tuo bėgimu net nežinau ar reikia, jeigu pakeiti kitomis sportinėmis ir aktyviomis veiklomis. Aišku, kad gerai. Grynas oras ir pan. Manau, kad išbėgsiu gana greitai. Tik neramina mano prosnacija (pėdos defektas).
Atsakyti
Man atrodo, atstumo ar laiko didinimas labai priklauso nuo to, kokios fizinės formos pradedama bėgioti. Jei ir taip esi geroj formoj, tai tik pora pirmų bėgimų bus kiek trumpesni/lėtesni, o paskui gali ir nekisti. Nes jei pradedi nuo nemažo atstumo ar ilgo laiko, tai kiek dar gali tai ilginti - pusdienio treniruotei juk neskirsi. Labiau kinta pats intensyvumas. Čia aš pagal savo pačios patirtį. Pirmą bėgimą vėžlio žingniuku prabėgau 8 km, o po to jau stabiliai po 10km. Tik iš pradžių vangiau, po to laisviau, greičiau. Plius priklauso nuo bendro pailsėjimo ar nuovargio, pvz. neišsimiegojimas labai energijos atima.

Bet, kitas reikalas, kai pradedama bėgioti nuo trumpų atstumų ar trumpo laiko. Tada ilginant gal visai patogu naudotis konkrečiom rekomendacijom, pirmam puslapy lyg yra nuorodų..?

P.S. Endomondo narės, ar paišote savo maršrutus viešam naudojimui? Papaišykit kada, man jau taip atsibodo metus laiko ąžuolyne ratus sukti, taip norėčiau vieno dailaus ratuko arba maximum dviejų.. blush2.gif Arba netoli gyvenančios pasidalinkit maršrutais.. smile.gif

Atsakyti
as mityba pakeiciau gerokai pries pradedant begioti..begiojant tik norisi daugiau valgyti, bet stengiuosi susilaikyti smile.gif ziema begu vakare (cia kur gyvenu nesalta, tai begioju visus metus), o kitais metu laikais megstu ryta..vakare buna daugiau jegu, nei ankstu ryta nevalgius, tai vakare galiu greiciau ar maziau jegu naudodama ta pati atstuma isbegti nei ryte..stengiuosi 5 dienas per savaite begti, kazkur kas antra diena iseitu arba kelios is eiles, kaip pasitaiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mist: 07 kovo 2012 - 03:19
Tam endomondo tai vyrukai lietuviai gerai sportuoja thumbup.gif
Atsakyti