Įkraunama...
Įkraunama...

Socialinis (savivaldybės) būstas

QUOTE(Aushrita @ 2016 12 09, 14:13)
Įdomu nuo kada? kur galėčiau paskambinti pasiklausti? Ir net nežinau ar daviau ir kaip duoti tą sutikimą savivaldybei.. Turtą ir pajamas deklaravau šių metų pradžioje, bet dabar juk reikia parodyti 2016m pajamas.. bent šių metų sausį susirinkau pažymas apie pajamas,su jom nuėjau į vmi,,darbuotoja viską suvedė išdavė deklaraciją kažkokia spec dėl būsto pratesimo, ir su ja ėjau į savivaldybę prasitęst.. unsure.gif o po naujų darbinuos ir dirbsiu kasdien,nebus kada tų pažymų rankiot,tai įdomu kaip žinot ar galiu dabar daryt kaip jūs sakot,nueit tik į vmi deklaruot 2016 pajamas ir iškart į savivaldybę,ar kaip? Man sutartis vasario mėn baigiasi,tai viską tvarkaus jau sausį


Kai anksčiau tęsdavausi sutartį kas tris metus tai kiekvienais metais nešdavau visas pažymas į vmi, ir po to į savivaldybę nunešdavau tą deklaracija kur išduodavo vmi, po kiek tai laiko kai saviv. sutikrindavo ar neviršitų pajamų, paskambindavo ir liepdavo ateisi pasirašyti naują sutartį. Dabar gavau neterminuotą sutartį, skirtumas tik tas, kad nebereikia eiti pasirašinėti naujos sutarties, bet visas pažymas vistiek reikia pristatyti vmi, mato jie ten ar nemato vistiek reikalauja, o į sodrą turite vistiek eiti prašyti pažymą, kad nebuvote tais metais biletenyje, jei nebuvote tai taip ir parašys, kad nebuvote, iš soc. skyriaus taip pat visas pažymas apie jums mokėtus pinigus, na ir iš darbovietė taip pat. Visada taip darau
Papildyta:
QUOTE(office @ 2016 12 09, 07:55)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Aushrita" data-cid="71280338" data-time="1481200244"><div><p>Aš suprantu,kad nuslėpti nereikia vartotojo įkelta nuotraukaesu viena su vaiku,tai vyro nėra. Šiais metais nedirbau,gaunu pajams iš soc rūpybos ir vif. Bet kaip suprantu iš sodros reik pažymos vistiek,kad ir nieko nemokėjo man ji. Va tik pamiršau kaip ten dėl vif,ar reik jų pažymos,ar iš kompo galiu ištraukt suvestinę..nes vif labai ilgai siunčia pažymas (apie mėnesį) o man kuo greičiau reik pristatyt pažymas nes vasarį baigiasi sutartis vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>O kodel jus vel prasitesiant sutarti renkate vel is naujo pazymas? </p><p>Jei iki 2016-05-01 dienos deklaravote VMI pajamas ir turta, ir davete sutikima savivaldybes darbuotojams matyti el.budu jusu deklaratuotas pajamas ir turta, tai prasitesiant naujai sutarti, is naujo pazymu rinkti nereikia. I savivaldybe nusinesate tik paskutine sutarti ir savo ir vaiko asmens dokumentus. Viskas. </p>

2016 metais deklaravo už 2015 metus, o 2017 iki 05 mėn. deklaruos už 2016 todėl ir reikia vėl iš naujo viską nešti.
Atsakyti
Aš nežinau,nėra mano sutartis neterminuota..pasakė kad kas metus dabar reik tęstis,ir ant komunalinių lapo rašo kad jau baigiasi sutartis prašom dokumentus teikti savivaldybei. O kas kaip pats turi aiškintis,pirmąkart ir girdžiu kad nereiktų rinktis pažymų... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aushrita @ 2016 12 09, 21:56)
Aš nežinau,nėra mano sutartis neterminuota..pasakė kad kas metus dabar reik tęstis,ir ant komunalinių lapo rašo kad jau baigiasi sutartis prašom dokumentus teikti savivaldybei. O kas kaip pats turi aiškintis,pirmąkart ir girdžiu kad nereiktų rinktis pažymų... unsure.gif

Susirinkit visas pažymas ir neškit,jei kokios pritrūks patys pasakys,tik keista,kad kas metus reikia nešti.Šiaip pajamas reikia deklaruoti kas metus,o sutartis turėtų būti bent trys metai,kai baigiasi sutarties terminas tada reikia eiti vėl naują pasirašyti.
Atsakyti
QUOTE(liuliukas @ 2016 12 09, 21:42)
Susirinkit visas pažymas ir neškit,jei kokios pritrūks patys pasakys,tik keista,kad kas metus reikia nešti.Šiaip pajamas reikia deklaruoti kas metus,o sutartis turėtų būti bent trys metai,kai baigiasi sutarties terminas tada reikia eiti vėl naują pasirašyti.

Jūs gal seniau gavot tai kita tvarka,as nesenai,tai dabar sugriežtino padarė kas metus..tiesą sakant užknisa,kaip žmogui kasdien dirbančiam susirankiot tas pažymas kai įstaigos nebedirba baigus darbą o nieks neišleidžia,vmi eiles ilgiausias sėdėt,į savivaldybę lakstyt..kas metus :oh taip atrodo kad per metus čia pasakiškai praturtėsi ir bijo kad nuslėpsi biggrin.gif tikrai norėčiau kad kas tris metus bent būtų.. o man ant komunalinių rašo kada baigiasi,tai tikrai tęsiaus 2016m sausį,dabar rašo sutartis iki 2017 vasario..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aushrita: 09 gruodžio 2016 - 22:04

Kas turit terminuota socialinio busto sutarti trim metams, ir kas turite neterminuota sutarti, pajamas turite deklaruoti VMI kiekvienais metais. Pvz. 2016 metu kovo men. rinkote reikalingas pazymas ir iki  2016 metu geguzes 1 dienos jas reikia pristatete i VMI. Taip jus deklaravote pajamas ir turta uz 2015 metus. 

VMI visada paklausia, ar duodate sutikima, kad savivaldybe matytu jusu ta deklaracija kuria pasidarote iki 2016 metu geguzes  1d. Jei sutinkate, tai ir viskas jokiu deklaraciju  i savivaldybe jums pristatineti vel is naujo kai prasitesinesite sutarti nereikes. 

Savivaldybeje jus rasote prasyma, kad norite prasitesti sutarti, seimos nariu asmens dok. kopijas pasidaro savivaldybes darbuotoja ir viskas. Jokiu pazymu, jokiu deklaraciju tureti NEBEREIKIA. 

Savivaldybe patikrins ar jus neturite skolu, paruos isakyma ir tada jumis issikvies kokia ten imone, ar vilniaus butai, ar Kauno butai, nzn. Ir ten pasirasysite nauja sutarti. Jei ji bus terminuota, tai po 3-ju metu, vel reikes parsitesti, jei ne terminuota, tai valio. Bet 2017 metais iki 05-01 dienos vel reikes deklaruoti pajamas ir turta uz 2016 metus. 

Atsakyti
QUOTE(office @ 2016 12 10, 16:43)

Aš jau tiesą sakant nieko nebesuprantu biggrin.gif mano sutartį reik tęst kas metus,tai ji terminuota taip išeina? ir kas metus rašaus naują sutartį,ne kas tris..nebežinau ką reiks poniai Netikšienei skambint,nes niekas nebeaišku kaip ęia reiks daryt,nes sutartis mano vėl baigsis vasarį..
Ir vmi neikart neklausė dėl jokių sutikimų,mielai sutikčiau kad tik nereiktų tų pažymų rankiot,nes nėr kada tiesiog..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aushrita: 10 gruodžio 2016 - 22:58

Aushrita, pažymas i VMI rankioti reikės, nes kitaip nepasidarysite metų pajamų ir turto deklaracijos. Tik reikia, kad VMI perduotų jūsų padarytą jau deklaraciją savivaldybei el.būdu, kad Jums su padaryta deklaracija, nereikėtų dar ir į savivaldybę važiuoti. VMI pasidaysit deklaraciją, o savivaldybėje parašysite prašymą, kad norite vėl nuomotis šį būstą. 

Kodėl pas Jus tik metams sutartis, tai nežinau, kurie soc.būstus gavo sakykim 2005, 2006 metais, tai jiems kiek žinau yra terminuota, bet ne metams, o trims metams. Kas metus iki 05-01 VMI deklaruoji pajamas ir turtą, o kas tris metus pasirašai naujam laikotarpiui naują sutartį. :)

Atsakyti
QUOTE(office @ 2016 12 13, 07:02)
<p>Aushrita, pažymas i VMI rankioti reikės, nes kitaip nepasidarysite metų pajamų ir turto deklaracijos. Tik reikia, kad VMI perduotų jūsų padarytą jau deklaraciją savivaldybei el.būdu, kad Jums su padaryta deklaracija, nereikėtų dar ir į savivaldybę važiuoti. VMI pasidaysit deklaraciją, o savivaldybėje parašysite prašymą, kad norite vėl nuomotis šį būstą. </p><p>Kodėl pas Jus tik metams sutartis, tai nežinau, kurie soc.būstus gavo sakykim 2005, 2006 metais, tai jiems kiek žinau yra terminuota, bet ne metams, o trims metams. Kas metus iki 05-01 VMI deklaruoji pajamas ir turtą, o kas tris metus pasirašai naujam laikotarpiui naują sutartį. smile.gif</p>

Nežinau,gal aš tik tęsiuos vis,antrus metus tegyvenu dar,dabar tęsiuos antrą kartą..reiks pažiūrėt ką ant tos sutarties rašo..o kad vmi perduos savivaldybei deklaraciją,vistiek reiks važiuot prašymą rašyt..paskui ligu man skambino ir ėjau į Klaipėdos butus rašytis sutartį,jau nepamenu tiesą sakant..bet dėl visų tų dalykų reik prašinėtis iš darbo unsure.gif
Atsakyti

Taip i savivaldybe rasyti prasyma vistiek teks, bet nebereiketu vel viename langelyje kur rasysit prasyma, atvezti kartu ir pazymas visas surinktas. O busit tik pridavus vmi, o jie jau perduos savivaldybei. 

Po prasymo parasymo, po kokios savaites paskambins is Klaip. butu ir pasikvies pasirasyti vel nauja sutarti.

Jus ten ir paklauskit, kodel jums reikia kas metus pasirasineti nauja sutarti, o ne kas tris. 

Atsakyti
QUOTE(office @ 2016 12 13, 22:29)
<p>Taip i savivaldybe rasyti prasyma vistiek teks, bet nebereiketu vel viename langelyje kur rasysit prasyma, atvezti kartu ir pazymas visas surinktas. O busit tik pridavus vmi, o jie jau perduos savivaldybei. </p><p>Po prasymo parasymo, po kokios savaites paskambins is Klaip. butu ir pasikvies pasirasyti vel nauja sutarti.
</p><p>Jus ten ir paklauskit, kodel jums reikia kas metus pasirasineti nauja sutarti, o ne kas tris. </p>

Na aš į savivaldybę nusivežu tą vmi išduotą deklaraciją ir parašau prašymą tuo pačiu,o pažymas tai prieš tai jau turiu rinktis tai deklaracijai,ne savivaldybei teikt o vmi jas. Na tikrai jau klausiu kodėl čia kasmet taip,nes absurdas.. 4u.gif Katik pažiūrėjau į sutartį,ji tikrai pasirašyta nauja vienerių metų laikotarpiui,ne trims,reiškias tokia dabar tvarka naujai gavusiems būstus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aushrita: 14 gruodžio 2016 - 08:50
Šiandien ėjau prasitęsti sutartį. Turėjau savo ir vaikų asmens dokumentus, bei senąją sutartį. Viskas. Sutartys nuo šiol bus neterminuotos (nauji pakeitimai įstatymų), tačiau pajamas, kaip ir buvo, reiks deklaruoti kasmet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 19 gruodžio 2016 - 19:30

Neterminuotos visiems?

nesvarbu kiek metu zmogus yra pragyvenes socialiniame buste?

Atsakyti