Įkraunama...
Įkraunama...

Juvelyrika

QUOTE(Rose Prick @ 2011 09 15, 17:29)
Laba diena  4u.gif gal kas nors iš čia esančių turi patirties arba žinių susijusių su aukso oksidavimu  g.gif man reikia šiokios tokios konsultacijos  blush2.gif

Aukso neveikia oksidacija, kiek zinau
Papildyta:
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 09 15, 18:11)
Burbanti - wow  wub.gif labai grazu....

Aciu labai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti: 15 rugsėjo 2011 - 17:12
QUOTE(ilja @ 2011 09 15, 16:53)
Skystis, nustatantis sidabro prabą. Noriu pirkti sidabro laužą, bet bijau prasišaut su prabom, tai ieškau tokio daikčiuko. O gal teko su juo dirbti ir turi daugiau atsiliepimų?

As is akies perku. Bandziau viena toki fintusa- i puodeli idejau folija blizgancia puse i virsu, idejau sodos ir uzpyliau verdanciu vandeniu, sumeciau sidabrine grandinele ir metaline (ala sidabrine). Sidabrine grandinele iskarto pradejo balti, o metaline tokia kieta pasidare, net nemoku pasakyti, toks sukibimo jausmas atsirado. O abieju nejo atskirti is pat pradziu, nes vienodai atrode.
Atsakyti
Burbanti, kaip tikroviska wub.gif

kazin ar galima aplydyti stikla ? pvz butelio suke, stiklini karoliuka? Ar jis pasidarys toks nelygus? O gal kaitinant sukibtu su metalo pavirsiumi?
Atsakyti
QUOTE(burbanti @ 2011 09 15, 17:14)
Aukso neveikia oksidacija, kiek zinau

o kaip padaromi tokie piešinukai? user posted image g.gif aš galvojau, kad oksiduojama g.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2011 09 15, 18:50)
Burbanti, kaip tikroviska  wub.gif

kazin ar galima aplydyti stikla ? pvz butelio suke, stiklini karoliuka? Ar jis pasidarys toks nelygus? O gal kaitinant sukibtu su metalo pavirsiumi?

Stengiuosi ax.gif biggrin.gif

Drasiai galima aplydyti . As padarius kazkada apsoda buvau, idejau i ji stiklo ir kaitinau. Apsilyde tas stikas ir ganetinai kaip reikiant apsilyde. Tu jei ta suke dar susmulkintum, tai dar greiciau lydytusi. O del sukibimo ,tai as manau, jog reiktu metale padaryti dvi tokias briaunikes (ar kaip ten jas pavadinti) , viena, kad ziuretu i viena pus , kita- i kita, tai manau, kad paskui tu to stiklo nei noredama neistrauktum biggrin.gif
Va cia truputi greit papaisiau ,aisku , jos turetu buti mazesnes ,tik as specialiai jas nupiesiau didesnes ,kad matytus geriau. Bet kartoju, cia tik mano nuomone, kaip profesionalai daro- nezinau g.gif

user posted image

Arba dar gali buti apsodas siaurejantis i virsu g.gif
Papildyta:
QUOTE(Rose Prick @ 2011 09 15, 18:57)
o kaip padaromi tokie piešinukai? user posted image   g.gif aš galvojau, kad oksiduojama g.gif

Cia greiciausiai emale.
Kaip jus galvojat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti: 15 rugsėjo 2011 - 18:11
nu burbanti tu duodi thumbup.gif ar cia foto ar tokia keista spalva? tu oksidavai? juk varis daugiau raudonas?

naca yra spec vario folijos, kuri aplydoma su elektriniu degikliu (ne liepsna, vitrazo stilius). man atrodo stiklas sutruks del didelio temperaturos soko. pvz su sidabro moliu tai galima, nes stiklo temp lydimosi aukstesne, nei low fire molio ir po to peciuje palieki po truputi temperaturai nusileisti. kiek maciau su stiklu, tai buvo daryti apsode. burbanti raso, kad galima, tai tikriausiai galima, vienas minusas (kiek skaiciau) tas stiklas (jei negrudintas , neleista po truputi atsaldyti) tampa labai trapus.Bet siaip pabandyti, kodel ne? as irgi norejau su sea glass (gabaliukai grubaus/ juros/naturos apdirbimo)bet reikia pirkti maisiuka, kuris 15$ kainuoja, o pabandymui del keliu gabaliuku kazkaip neisdrebu lotuliukas.gif
kai dariau stiklo moli, tai kepiau 1350F (tai apie 700C) o paprastas stiklo gabaliukas truputi aptizo biggrin.gif

tie ziedai, man atrodo emale g.gif
burbanti musu mintys siandien i viena puse dirba lotuliukas.gif
kazkur maciau video su kazkuo panasaus, jei rasiu idesiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziit: 15 rugsėjo 2011 - 18:21
QUOTE(ziit @ 2011 09 15, 19:20)
nu burbanti tu duodi thumbup.gif  ar cia foto ar tokia keista spalva? tu oksidavai? juk varis daugiau raudonas?

burbanti raso, kad galima, tai tikriausiai galima, vienas minusas (kiek skaiciau) tas stiklas (jei negrudintas , neleista po truputi atsaldyti) tampa labai trapus

Vat tau vat butinai viska isduoti lotuliukas.gif Aisku ir kiskiui ,kad spalva ''patobulinau'' lotuliukas.gif Bet truputeli oksidavau.

Apie trapuma nieko negaliu pasakyti tikrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti: 15 rugsėjo 2011 - 18:26
QUOTE(burbanti @ 2011 09 15, 18:10)

Cia greiciausiai emale.
Kaip jus galvojat?

gal galima plačiau blush2.gif ta prasme galvojat, kad čia ne auksas, ar kad piešinys emaliuotas g.gif aš nieko negalvoju, nes nieko nesuprantu, tik bandau išsiaiškint, nes jau patyriau, kad auksas su oksidu nesusidraugauja, ir nesuprantu ar juvelyras mane apgavo ar pats nesupranta g.gif
jeigu kas nors paaiškintų būčiau labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Nezinau ,nezinau...siais laikais tiek visokiu chemikalu prikurta, kad sunku ka ir pasakyti .
Bet stai ka radau apie aukso oksidacija:

''Common oxidation states of gold include +1 (gold(I) or aurous compounds) and +3 (gold(III) or auric compounds). Gold ions in solution are readily reduced and precipitated out as gold metal by adding any other metal as the reducing agent. The added metal is oxidized and dissolves allowing the gold to be displaced from solution and be recovered as a solid precipitate.''
-----------------------------------------

''>-=Why is it ill-advised to wear gold rings while handling household bleach?

Aside from the fact that you shouldn't be handling household bleach
without protective gloves there is a problem with gold rings.

Gold is soluble in solutions which contain both an oxidizing agent and
chloride ion. Bleach (calcium hypochlorite) has both.

At best your ring will be etched at worst it will be dissolved.''
-----------------------------------------
http://www.minelinks...dTransport.html

-------------------
http://www.natscienc...dissolving-Gold

Vienu zodziu -vieni kitiems priestarauja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti: 15 rugsėjo 2011 - 19:59
man juvelyras padarė žiedus su raižytu piešiniu, iš pat pradžių sakė, kad piešinys bus juodas, galima sakyti toks ir buvo, bet po kelių dienų visas juodumas dingo, nunešiau dar kartą, šiandien pasiėmiau pajuodintus, panešiojau pusė dienos ir pusė to juodumo nebeliko. Jau nebežinau doh.gif sakė, kad dengia oksidu, man nieko nesuprantančiai tai nelabai ką sako doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2011 09 15, 20:57)
man juvelyras padarė žiedus su raižytu piešiniu, iš pat pradžių sakė, kad piešinys bus juodas, galima sakyti toks ir buvo, bet po kelių dienų visas juodumas dingo, nunešiau dar kartą, šiandien pasiėmiau pajuodintus, panešiojau pusė dienos ir pusė to juodumo nebeliko. Jau nebežinau  doh.gif sakė, kad dengia oksidu, man nieko nesuprantančiai tai nelabai ką sako  doh.gif

Sunku ka pasakyti.Tada bent uzlakuoti turejo, kad oksidas nenusivalytu ... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2011 09 15, 13:57)
man juvelyras padarė žiedus su raižytu piešiniu, iš pat pradžių sakė, kad piešinys bus juodas, galima sakyti toks ir buvo, bet po kelių dienų visas juodumas dingo, nunešiau dar kartą, šiandien pasiėmiau pajuodintus, panešiojau pusė dienos ir pusė to juodumo nebeliko. Jau nebežinau  doh.gif sakė, kad dengia oksidu, man nieko nesuprantančiai tai nelabai ką sako  doh.gif

va paskaiciau, galima tai padaryti
http://www.makersgal...s/goldleaf.html
bet po to reikia uzfiksuoti laku, nes kaip ir kiekviena patina/oxidation , tai nesilaiko. tuo labiau auksas , tuo labiau ziedas, kuris pastoviai visur trinasi ir plaunas. Oxiduotas sidabras irgi lygiai taip pat nusivalys, nors sidabras daug lenviau oxiduojasi ir sunkiau nusitrina.
Atsakyti