Įkraunama...
Įkraunama...

Juvelyrika

QUOTE(naca @ 2011 09 15, 22:02)
ir dar pamaniau rolleyes.gif  . Jus turbut nerimaujat ne todel, kad piesinelis nusitrina, o todel, kad galejo apgauti.  Ar tai auksas gali nustatyti bet koks juvelyras arba galima kreiptis i prabavimo rumus.

ir kazkaip galvoju, kad jei ta oksidacija taip greitai nueina, tai kaip tik rodo, jog tai auksas g.gif .

ne ne, turbūt klaidingai supratot blush2.gif dėl to, kad galėtų būti ne auksas net nepagalvojau, nes nešiau savo auksą ir praba yra ant žiedo. Tiesiog antrą kartą juodintas paveikslėlis nusitrynė, pinigai nemaži sumokėti, o gaminys atrodo ne taip kaip buvom sutarę su juvelyru, juolab, kad pats tokį variantą pasiūlė g.gif tai aš ir galvoju ar jis pats nežinojo, kad nusitrina ar kaip g.gif nes atsiimant paklausiau ar vėl nusitrins, tai pasakė, kad neturėtų, o jei nusitrins tai vėl atnešt. Tai negi taip ir nešiu kas savaitę...
dėl to neramu man ir nežinau ką daryti, kažkaip jis nieko konkretaus nepasako man doh.gif
Atsakyti
Na matyt jis pats nesitikejo, kad taip bus. Manau ir vel neskit- tegul iesko sprendimu mirksiukas.gif
Atsakyti
Jei jam paciam tokie dalykai yra naujiena, tai nelabai ka jis padarys, jei tik ginsis, o nebandys kazka pakeisti. Jus turit jam pasakyti ,kad apibudinimas ir nesiojimo ypatumai buvo nupasakoti graziai ir sviesiai (jei jie isvis buvo nupasakoti), o realijos visai kitokios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti: 17 rugsėjo 2011 - 11:13
QUOTE(Invisible @ 2011 09 16, 09:59)
Labai kategoriskai, dita smile.gif)) Su mazu piestukiniu Naca tiek daug groziu padare, kodel gi nepadarysi????!!!

aš ne kategoriška, iš patirties sakau, kad metalo su pieštukiniu degikliu neišlydisi. Na, o Naca metalo nelydo. Ji daro papuošalus, tai yra visai kas kita.
Atsakyti
Dita, ateityje planuoju pirkti normalų dujinį degiklį, tik kol kas dar neapsisprendžiau su deguonimi ar be g.gif Lauksiu Nacos komentarų apie parsisiųstąjį biggrin.gif
Atsakyti
Del visu metalu nezinau, tik del sidabro. Man islydo nemazus kiekius. Dadedant nedidelius kiekius, issilydo tygelyje. Tai sakau is savo patirties.
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2011 09 17, 00:01)
ne ne, turbūt klaidingai supratot  blush2.gif dėl to, kad galėtų būti ne auksas net nepagalvojau, nes nešiau savo auksą ir praba yra ant žiedo. Tiesiog antrą kartą juodintas paveikslėlis nusitrynė, pinigai nemaži sumokėti, o gaminys atrodo ne taip kaip buvom sutarę su juvelyru, juolab, kad pats tokį variantą pasiūlė  g.gif tai aš ir galvoju ar jis pats nežinojo, kad nusitrina ar kaip  g.gif nes atsiimant paklausiau ar vėl nusitrins, tai pasakė, kad neturėtų, o jei nusitrins tai vėl atnešt. Tai negi taip ir nešiu kas savaitę...
dėl to neramu man ir nežinau ką daryti, kažkaip jis nieko konkretaus nepasako man  doh.gif

aš tai sutinku su naca, kad neščiau dar kartą ir dar kartą, na, o jei dar bus problemų tai paprašyčiau gal perdaryti į kitokį varijantą ar kažkaip kitaip ieškočiau kompromisų. O gal jis tai pirmą kartą darė. Tiesiog nepasisekė, bet juk galima ištaisyti. Juo labiau,graviravimas matosi grubus. Man tas piešinys atrodo kaip megėjo darytas. Tiesiog gal būt jis su graviravimu neturi nieko bendro, bet bandė padaryti. Dar labai keista, kad kyla klausimų ar auksas oksiduojasi. Šiaip jis kaip ir nekeičia spalvos, tik po labai daug metų nešiojimo apsineša, bet spalva lieka ta pati tik blizgesys kitoks. Šiaip privatūs juvelyrai nededa prabos. Kam jam mokėti pinigus prabavimo rūmams. Juo labiau, kad tai autorinis darbas, jis turėjo uždėti tik vardoženklį. Na, o kad jūs patys davėte auksą tai nieko nereiškia. Norint kažką padaryti iš aukso reikia turėti daug daugiau aukso negu sveria gaminukas. Jeigu jųs davėte aukso tik tiek kiek sveria jūsų žiedeliai, tai reiškias jis dėjo dar papildomai savo aukso ir lydė ji kartu
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2011 09 19, 09:19)
Dita, ateityje planuoju pirkti normalų dujinį degiklį, tik kol kas dar neapsisprendžiau su deguonimi ar be g.gif Lauksiu Nacos komentarų apie parsisiųstąjį biggrin.gif

su normaliu degikliu išsilydisi viską, nebus jokių problemų. Tam užtenka degiklio ir kur nusipirko burbanti.Su šituo degikliu lengviau dirbti. Bet tada reikės dar papildomos įrangos, nes vien išsilyditi metalo to neužtenka. Juk reikės pasidaryti plokšteles, vielutes. Reikia pasiskaičiuoti ar apsimoka pirkti visą įrangą jei esi megėja. Įranga labai brangi. Na, o su tuo degikliu galėsi viską sulituoti, ta prasme ir konstrukcinius gaminius. Sekmės tau kūryboje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Invisible @ 2011 09 19, 08:20)
Del visu metalu nezinau, tik del sidabro. Man islydo nemazus kiekius. Dadedant nedidelius kiekius, issilydo tygelyje. Tai sakau is savo patirties.

taip tikrai islydo nedidelius kiekius sidabro, bet didesniu ne. O zalvario (jau nekalbant apie vari) islydo tik labai mazus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2011 09 19, 12:52)
taip tikrai islydo nedidelius kiekius sidabro, bet didesniu ne. O zalvario (jau nekalbant apie vari) islydo tik labai mazus rolleyes.gif

o lydant sidabro laužą su degikliu reikia fliuso? papasakokit kaip ten viskas darosi? sumeti į tiglį, išlydai, o paskui reikia į kažką supilt? Sorry už durnus klausimus, bet aš dar visai žalia šituose reikaluose.
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2011 09 19, 08:27)
aš tai sutinku su naca, kad neščiau dar kartą ir dar kartą, na, o jei dar bus problemų tai paprašyčiau gal perdaryti į kitokį varijantą ar kažkaip kitaip ieškočiau kompromisų. O gal jis tai pirmą kartą darė. Tiesiog nepasisekė, bet juk galima ištaisyti. Juo labiau,graviravimas matosi grubus. Man tas piešinys atrodo kaip megėjo darytas. Tiesiog gal būt jis su graviravimu neturi nieko bendro, bet bandė padaryti. Dar labai keista, kad kyla klausimų ar auksas oksiduojasi. Šiaip jis kaip ir nekeičia spalvos, tik po labai daug metų nešiojimo apsineša, bet spalva lieka ta pati tik blizgesys kitoks. Šiaip privatūs juvelyrai nededa prabos. Kam jam mokėti pinigus prabavimo rūmams. Juo labiau, kad tai autorinis darbas, jis turėjo uždėti tik vardoženklį. Na, o kad jūs patys davėte auksą tai nieko nereiškia. Norint kažką padaryti iš aukso reikia turėti daug daugiau aukso negu sveria gaminukas. Jeigu jųs davėte aukso tik tiek kiek sveria jūsų žiedeliai, tai reiškias jis dėjo dar papildomai savo aukso ir lydė ji kartu

matot žiedai vestuviniai, o kas kartą nunešus reikia apie 3 sav. laukti kol padarys, su juvelyru nesusikalbam, vis žada žada, o tik laiką tempia. Perdaryti ir aš galvojau, bet su tokiais susituokėm ir kažkaip nesinorėtų visiškai pakeisti. Tas pavyzdys, kurį įdėjau- iš interneto, tai ne mano žiedai. Piešinys aišku matosi ir be juodinimo, tik nebe toks gražus, bet mes jau pasiryžę susitaikyti su tuo, kaip yra, nes žiedus turime jau 3 mėn, o realiai nešiojome porą savaičių. Nežinau kodėl nustebote dėl ano klausimo apie oksidaciją smile.gif man juvelyras pasakė, kad juodina dėdamas oksidą, kai pamačiau, kad tas juodumas nesilaiko, tai man natūraliai kilo tas klausimas, nes atsakymo į jį nežinojau ax.gif
Kiek teko kalbėti su kitais žmonėmis, tai net ir darytus žiedus prabuoja tik žinoma turbūt tai įskaičiuota į darymo kainą, nežinau bent aš manau, kad tai lyg ir kažkokia garantija, ar klystu g.gif negaliu diskutuoti apie tai, nes nelabai išmanau. O aukso žinoma davėme daugiau negu dabar sveria gaminiai, juvelyras savo nieko nepridėjo, mokėjome tik už gaminimą.
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2011 09 19, 14:30)
matot žiedai vestuviniai, o kas kartą nunešus reikia apie 3 sav. laukti kol padarys, su juvelyru nesusikalbam, vis žada žada, o tik laiką tempia. Perdaryti ir aš galvojau, bet su tokiais susituokėm ir kažkaip nesinorėtų visiškai pakeisti. Tas pavyzdys, kurį įdėjau- iš interneto, tai ne mano žiedai. Piešinys aišku matosi ir be juodinimo, tik nebe toks gražus, bet mes jau pasiryžę susitaikyti su tuo, kaip yra, nes žiedus turime jau 3 mėn, o realiai nešiojome porą savaičių. Nežinau kodėl nustebote dėl ano klausimo apie oksidaciją  smile.gif man juvelyras pasakė, kad juodina dėdamas oksidą, kai pamačiau, kad tas juodumas nesilaiko, tai man natūraliai kilo tas klausimas, nes atsakymo į jį nežinojau  ax.gif
Kiek teko kalbėti su kitais žmonėmis, tai net ir darytus žiedus prabuoja tik žinoma turbūt tai įskaičiuota į darymo kainą, nežinau bent aš manau, kad tai lyg ir kažkokia garantija, ar klystu  g.gif  negaliu diskutuoti apie tai, nes nelabai išmanau. O aukso žinoma davėme daugiau negu dabar sveria gaminiai, juvelyras savo nieko nepridėjo, mokėjome tik už gaminimą.

vargsai naujavedziai, neina niekaip pamandravoti pries saviskius su ziedais biggrin.gif nepergyvenk perdaug, ne zieduose laime biggrin.gif jei tau labai trukdo, as pabandyciau dar karta pajuodinti ir paprasyti, kad uzlakuotu ta dali, (nors irgi nezinia , kiek lakas lakys) o geriausiai "uzdazyti" epoxidiniais klijais. problema su ziedais, tai "high traffic area", tuo labiau vestuviniai. tai ka matai internete, jie paruosti fotografijai:pablizginti , pajuodinti reikiamose vietose, bet gyvenimas ir realybe inesa savo, tai reikia priimti, kaip yra arba ieskoti, kitu iseiciu, bet tai jau jusu abieju sprendimas.
Atsakyti