Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos

ačiū, Realesne 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2013 10 12, 13:09)
Pateikus teismui prasyma, paskiria posedi per menesi laiko. Buna ir greiciau. jeigu niekas nekliuna, tuoj pat ir isnagrineja. paskui dar menesis isiteisejimui ir apsigalvojimui biggrin.gif

Labai skirtingai. Tikslių terminų praktikoje nėra.
Atsakyti
QUOTE(Kompetentingas @ 2013 10 14, 16:57)
Labai skirtingai. Tikslių terminų praktikoje nėra.

Istatyme yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elle_ @ 2013 10 12, 12:10)
turiu klausimą, per kiek laiko advokatams paruošus visus dokumentus skyryboms, priimamas sprendimas del skyrybų? bendru sutarimu.

Nuo prašymo padavimo iki ištuokos liudijo pasiėmimo, man užtruko lygiai 3 mėn. Skyrėmės bendru susitarimi, kliuvinių jokių nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Elle_ @ 2013 10 17, 11:24)
dėkui už inofrmaciją 4u.gif

būna, kad ir greičiau viskas įvyksta. 4u.gif paskutinį kartą mano tvarkytos skyrybos bendru baigėsi grubiai per pusantro mėnesio (po prašymo pateikimo posėdį paskyrė po dešimties dienų, išnagrinėjo šalims nedalyvaujant rašytinio proceso tvarka ir po mėnesio įsiteisėjo) 4u.gif
Atsakyti
Sveiki. norėjau pasiteirauti:

Skiriamės su vyru bendru sutarimu, pati pildau dokumentus.

1. Gal pasakysit, kokią skyrybų priežastį nurodyti reikia?

2. Jei vyras turi įsiskolinimų iki santuokos sudarymo, ar dokumentuose tą nurodyti, ir iš kur tas pažymas pasiimti? Ar man duos jas kas nors?, nes jsi nesiruošia nieko daryti (sutinka skirtis, bet liepia paciai viska tvarkytis).

3. Kokia populiariausia bendravimo su vaiku tvarka? smile.gif

4. Jei nėra bendro turto, ten reikia kažką rašyti ar ne? ar tiesiog brūkšnelius sudėti? smile.gif))

5. Kur yra dėl vaiko išlaikymo, kokį ten tą periodiškumą nurodyti, takim, iki mėnesio 15 d. Ar teisingai suprantu aš?

Ačiū iškart už atsakymus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltAvis: 26 spalio 2013 - 14:29
Gal galite rekomenduoti normalų skyrybų advokatą Klaipėdoje?Gal iš savo patirties ką nors žinote,kuris advokatas geras,kurio nerekomenduotumėte? Ačiū
Atsakyti
kur kreiptis paduodant prasyma skyryboms? ir kaip man zinoti,ar man priklauso nemokamos advokato paslaugos?
Atsakyti
QUOTE(WarnaLesa @ 2013 11 17, 13:01)
kur kreiptis paduodant prasyma skyryboms? ir kaip man zinoti,ar man priklauso nemokamos advokato paslaugos?

Susirasyt arba teisininkas kad surasytu prasyma ir nest i teisma arba perduot elektroniniu budu.
jei esi soc remtina pasiimi pazyma ir eini pas savivaldybes teisininka, jei nesi, deklaruoji metu pajamas, kurios vienam zmoguj turi buti ne didesnes nei 8 MMA ( 8000 lt.Kiekvienam islaikytiniui pridedama po 3000 lt per metus.Yra ir pusiau apmokama pagalba. Placiau ČIA
Atsakyti
QUOTE(Blondinuke30 @ 2013 11 17, 16:03)
Susirasyt arba teisininkas kad surasytu prasyma ir nest i teisma arba perduot elektroniniu budu.
jei esi soc remtina pasiimi pazyma ir eini pas savivaldybes teisininka, jei nesi, deklaruoji metu pajamas, kurios vienam zmoguj turi buti ne didesnes nei 8 MMA ( 8000 lt.Kiekvienam islaikytiniui pridedama po 3000 lt per metus.Yra ir pusiau apmokama pagalba.  Placiau ČIA

aciu,o kaip susirasyti paciai prasyma? yra kokia nors forma?
Atsakyti
QUOTE(WarnaLesa @ 2013 11 17, 17:41)
aciu,o kaip susirasyti paciai prasyma? yra kokia nors forma?

Pareiškėjai:

(sutuoktinės vardas, pavardė, asmens kodas)

(gyv. vietos adresas, telefono numeris)

(sutuoktinio vardas, pavardė, asmens kodas)

(gyv. vietos adresas, telefono numeris)

Suinteresuoti asmenys:

(kreditoriaus (-ių) vardas, pavardė, asmens kodas / pavadinimas, kodas, atsiskaitomosios sąskaitos numeris ir kredito įstaigos rekvizitai)

(gyv. vietos adresas / buveinės adresas)

(teismo pavadinimas ir adresas)

PRAŠYMAS
DĖL SANTUOKOS NUTRAUKIMO ABIEJŲ SUTUOKTINIŲ BENDRU SUTIKIMU

(prašymo surašymo data ir vieta)

Mes,

(sutuoktinės vardas, pavardė, gimimo data)
ir

(sutuoktinio vardas, pavardė, gimimo data),

sudarėme santuoką:

(nurodyti: santuokos sudarymo datą, kokiame Civilinės metrikacijos skyriuje santuoka buvo įregistruota, įrašo Nr.).

Kreipiamės į teismą dėl santuokos nutraukimo mūsų abiejų bendru sutikimu, kadangi laikome, jog mūsų santuoka iširo dėl šių priežasčių:

(nurodyti santuokos iširimo priežastis).
Bendro ūkio netvarkome ir negyvename santuokinio gyvenimo nuo:

Dėl nurodytų priežasčių nesitikime vėl pradėti gyventi kartu.
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos civilinio kodekso 3.51 straipsnio 1 dalimi, laikytina, kad yra visos sąlygos nutraukti santuoką mūsų bendru sutikimu: nuo mūsų santuokos sudarymo yra praėję daugiau nei vieneri metai, esame sudarę sutartį dėl santuokos nutraukimo pasekmių, abu esame visiškai veiksnūs.
Pateikiame šią informaciją apie mūsų vaiką (-us):

(nurodyti vaiko (-ų) vardą, pavardę, gimimo datą ir asmens kodą arba patvirtinti, kad vaikų nėra).
Pateikiame šią informaciją apie mūsų kreditorių (-ius):

(nurodyti, kieno (abiejų sutuoktinių ar vieno iš jų) tai kreditorius ir konkrečius duomenis apie skolinius įsipareigojimus bei kreditorių, arba patvirtinti, kad kreditorių nėra).
Mums žinomiems aukščiau nurodytiems kreditoriams yra pranešta apie šios bylos iškėlimą.
Atsižvelgdami į tai, kas išdėstyta, ir vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos civilinio kodekso 3.51-3.53 straipsniais, taip pat Lietuvos Respublikos civilinio kodekso 538-541 straipsniais, prašome teismo:
1. Nutraukti bendru sutikimu mūsų santuoką:

(nurodyti: santuokos sudarymo datą, kokiame Civilinės metrikacijos skyriuje santuoka buvo įregistruota, įrašo Nr.).
2. Patvirtinti mūsų sudarytą sutartį dėl santuokos nutraukimo pasekmių (pridedama).
3. Po santuokos nutraukimo palikti mums šias pavardes:

(nurodyti, kokia turi būti sutuoktinės pavardė)

(nurodyti, kokia turi būti sutuoktinio pavardė).

Informuojame, jog byla nebus vedama per advokatą.

Pridedami dokumentai:

1) Pareiškėjų asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų nuorašai.
2) Santuokos liudijimo nuorašas.
3) Vaiko (-ų) gimimo liudijimo nuorašas (-ai).
4) Įrodymai apie turimą turtą.
5) Sutartis dėl santuokos nutraukimo pasekmių.
6) Dokumentas, patvirtinantis, kad kreditoriui pranešta apie iškeltą bylą dėl santuokos nutraukimo.
7) Ir/ar kiti dokumentai, patvirtinantys prašyme dėstomas aplinkybes.

(sutuoktinės vardas, pavardė, parašas)

(sutuoktinio vardas, pavardė, parašas)

Atsakyti
Gal kas susidūrėte ir galėtumėte patart. 4u.gif Nutarėme skirtis abipusiu susitarimu. Turime du mažamečius vaikus. Turime bendra nuosavybe butą. Praėjus maždaug 4 mėn. po skyrybų ruošiuosi su abiem vaikais keltis gyventi į kitą miestą, todėl dabartinis butas man nereikalingas. Kaip geriau būtų padaryti su butu - dovanoti (realiai parduoti) vyrui savo pusę iki skyrybų ar pasibaigus skyrybų procesui iforminti savo dalies pardavimą vyrui? g.gif
Žinau, kad parduodant gyvenamąjį plotą ir turint vaikų reikia teismo leidimo jį parduoti, o kaip dovanojant ar reikia teismo leidimo? Kaip šiuo atveju būtų geriau išdėlioti veiksmų eiliškumą, kad nereikėtų vaikščioti po teismus ir viskas būtų nuspręsta rašytinio proceso tvarka? Ačiū.
Atsakyti