Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(skruzdeda @ 2011 07 08, 14:24)
Nu jo, apie Airijos sveikatos sistema patyliu. Atsimenu ir as tas ju nesamones, o matau kad per 10 metu viskas i dar blogesne puse nevaziavo. Bet visgi man rodosi iseiti galima surast. Pvz. paima tau kraujo megini, sudedi viska kokiam DHL'ui, kur per para pristato, o Lietuvoj priduoda kas nors i laboratorija ir padaro viska. Gal ir pigiau butu...

tai vat buten sistema yra apgailetina doh.gif jeigu brolio suneliui 6m.nesenai prasidejo baisine elergija,nuvede pas gp sako cia egzema,po to i hospitali sako cia dedervine,kitas gyd sako cia skarlatina..(o baisiausia,nei vienas gydimas naudos nedave,tik blogejo)vienu zodziu kiek kancios keliu jie praejo,tiesiog reikalavo dermatologo konsultacijos,tai pasake eile 24men.galim uzrasyt dubline doh.gif kosmaru ,kosmaras..tai galu gale vienas gyd is lt per kompa,is foto nustate atopini dermatita...siunte is lt tepalus isgyde.. thumbup.gif sorry ,kad cia ne i tema...nieko man ne extra, pasidarysiu krauja lt...ir beje cia gera ideja su DHL net i galva nesove mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(megen @ 2011 07 09, 00:32)
tai pasake eile 24men.galim uzrasyt dubline doh.gif kosmaru ,kosmaras..tai galu gale vienas gyd is lt per kompa,is foto nustate atopini dermatita...siunte is lt tepalus isgyde..

O siaubas! O mes cia nervinames, kad per dvi savaites negalim patekt pas gydytojus. Su atopinio gydymu tepalais vel kita istorija smile.gif Ten reik labiau realiai imuniteta gydyt, ne oda, nes paskui vel islenda kitom formom, daug sunkesniai atvejais ir pan...
Atsakyti
Vaje, baisu skaityti apie Airijos mediciną, bet tikiuosi yra ten ir teigiamų dalykų, pas mus juk ir nėra viskas blogai biggrin.gif Man teko 2 metus gyventi kitoje šalyje, tai jų medicinos sistema aš buvau sužavėta (išskyrus kainą biggrin.gif ), viskas labai greitai, eilių nėra, daug tyrimų, antibiotikus vaikams skiria tik kraštutiniu atveju, na ir šiaip gydytojo ir paciento santykis nepalyginamas su LT...Beje, kaip tik tada sūnui buvo irgi išlindęs atopinis dermatitas, ėjom ten pas homeopatą, paskyrė labai įdomų gydymą - homeopatinisu vaistus, pagamintus iš vakcinų, nes pasak to homeopato mano vaikui imuninę sistemą galėjo išbalansuoti skiepai, ir jau po 5 dienų pradėjus tuos vaistukus gerti, bėrimai išnyko ir jau niekada taip stipriai nebepasikartojo...Tai dabar jau netikiu tais gydytojais, kurie sako, kad vakcinos neturi įtakos atopiniamm dermatitui...
Kad nebūtų visai ne į temą, tai vakar dariausi skydliaukės echoskopiją, mazgeliai per pusę metų nei padidėjo, nei sumažėjo, galvoju , kad gerai, bent jau nedidėja, o įdomu, ar tie mazgai nuo autoimuninio tiroidito gali sumažėti ar jau negrįžtamai pakenkta skydliaukei?
Atsakyti
as kazkada pries kokius 4m.dariausi skydliaukes echoskopija, ir as garantuota ,kad pas mane buvo 2 mazgeliai,na o dabar kai dare sake tik vienas ax.gif tai vadinasi,galbut gali jie ir isnykti... g.gif nesakau ,kad lt viskas idealu su medikais,bet patikekit manim su sita salim kur gyvenu,net nesulyginsi...zmones cia ilgai ir nuobodziai laukia eilese..deja...ir bent mano gp nustato visiskai absurdiskas diagnozes(jau as ji pakeiciau)net neistyres nustate slapimo uzdegima + antibiotikai,o finise lt pasake ,kad siek tiek per daug druskos,del to ir simptomai panasus...
Atsakyti
Na, jei jau tikrai taip yra Airijoje, tai tikrai apgailetina... Kas liecia UK, gyvename cia jau labai seniai, naujai atvykusieji dazniausiai neismano visos sveikatos apsaugos sistemos, kaip kas veikia, dauguma net dorai nesneka angliskai, jau nesneku apie bendru simptomu ir pojuciu nusakyma, to pasekoje dauguma atsiliepimu yra taip pat neigiami. As savo ruoztu negaliu skustis tikrai, kraujo tyrimai per penkias dienas (net ir kada pati ju pageidauju, tiesiog uzsimenu gydytojui, kad neramina ir noreciau isitikinti ar viskas gerai), vaistukai visi nemokami, issamios konsultacijos be nutylejimu ir kysiu ax.gif
Ta pati galiu pasakyti apie gimdyma ax.gif
Bet, anyway, tema visgi apie skydliauke biggrin.gif
Atsakyti
Mystic Sahara, mano patirtis tokia pati su Anglija drinks_cheers.gif . Nuvariau su slapimo pusles uzdegimu, tai vienu nuejimu i kabineta padare visus imanomus tyrimus, tepinelius ir pan, diagnozavo ir net iteike antibijotiku buteliuka i rankas. Ir be abejo be jokiu kysiu ir pan. Tarp Airijos ir Anglijos med. sistemu yra ziaurus skirtumas. Bent jau man taip pasitaike patirti.
Atsakyti
QUOTE(Mystic Sahara @ 2011 07 10, 01:45)
Na, jei jau tikrai taip yra Airijoje, tai tikrai apgailetina... Kas liecia UK, gyvename cia jau labai seniai, naujai atvykusieji dazniausiai neismano visos sveikatos apsaugos sistemos, kaip kas veikia, dauguma net dorai nesneka angliskai, jau nesneku apie bendru simptomu ir pojuciu nusakyma, to pasekoje dauguma atsiliepimu yra taip pat neigiami. As savo ruoztu negaliu skustis tikrai, kraujo tyrimai per penkias dienas (net ir kada pati ju pageidauju, tiesiog uzsimenu gydytojui, kad neramina ir noreciau isitikinti ar viskas gerai), vaistukai visi nemokami, issamios konsultacijos be nutylejimu ir kysiu  ax.gif
Ta pati galiu pasakyti apie gimdyma  ax.gif
Bet, anyway, tema visgi apie skydliauke  biggrin.gif

na siaip gyvenu airijoj,jau 7-tus metus,su anglu kalba tikrai nesiskundziu biggrin.gif sistema zinom nuo A iki Z,plius mes gyvenam nedidialiam miesteli(kur net savo kraujo labaratorijos neturi),bet deja taip jau cia yra..visi zmones skundziasi pakraupe,ne as cia viena biggrin.gif jei iki 3men.nestumo,net pas gp eit nereikia,koks dar kraujo tyrimas gali but..o man va ir buvo siais metais persileidimas,galbut del skydlaiukes hormonu(taip pamaste lt gyd.)jei cia tik 5men.pirmas skanas!!!apie jokius mikroskoponius slapimo tyrimus ne nesvajok,nebet dublino hospitali...o londone begale draugu gyvena,zinau,kad tikrai nebloga medicinine sistema tenai... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(megen @ 2011 07 11, 03:06)
na siaip gyvenu airijoj,jau 7-tus metus,su anglu kalba tikrai nesiskundziu biggrin.gif sistema zinom nuo A iki Z,plius mes gyvenam nedidialiam miesteli(kur net savo kraujo labaratorijos neturi),bet deja taip jau cia yra..visi zmones skundziasi pakraupe,ne as cia viena biggrin.gif jei iki 3men.nestumo,net pas gp eit nereikia,koks dar kraujo tyrimas gali but..o man va ir buvo siais metais persileidimas,galbut del skydlaiukes hormonu(taip pamaste lt gyd.)jei cia tik 5men.pirmas skanas!!!apie jokius mikroskoponius slapimo tyrimus ne nesvajok,nebet dublino hospitali...o londone begale draugu gyvena,zinau,kad tikrai nebloga medicinine sistema tenai... smile.gif

kazkaip pastaruoju metu sirdele dauzosi...ar ir jums yra tokiu pozymiu..?ir beje noreciau paklaust merginu kurios jau vartoja L-txyroksina,ar kurios apsisviete daugiau smile.gif kaip pasikeite gyvenimas?ir siaip jei jau reikia visa gyvenima gert tuos hormonus,ar galima retsykiais kokia taure vyno isgert?ar isviso galima vartot alkoholi..?na tiesiog ydomu,nesu kazkokia pijoke lotuliukas.gif ,vartoju ir taip jau labai retai(nes po to laaabai sergu)tiesiog idomu!ar stipriai svoris kito?ir kaip su nestumu reikalkai?
Atsakyti
Geriu tiroksina, nei pries, nei po jokiu didesniu savijautos bedu nebuvo, alkoholio ir pries tai vartojau nedaug, iprociu nepakeiciau.
Atsakyti
Sveikutės,
Mano skydliaukės veikla irgi sutrikusi. Turiu 3 mazgelius. Geriu L-Thyroxin'ą.
Jau kelinti metai kasmet darausi skydliaukės ehoskopiją, TTH tyrimą. Mazgeliai nekinta, TTH normoj.
Man šiek tiek neaišku pasidarė, kas tiksliai parodo, kad skydliaukės veikla sutrikusi? Mano atveju mazgeliai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gule: 11 liepos 2011 - 15:36
QUOTE(Gule @ 2011 07 11, 15:35)
Sveikutės,
Mano skydliaukės veikla irgi sutrikusi. Turiu 3 mazgelius. Geriu L-Thyroxin'ą.
Jau kelinti metai kasmet darausi skydliaukės ehoskopiją, TTH tyrimą. Mazgeliai nekinta, TTH normoj.
Man šiek tiek neaišku pasidarė, kas tiksliai parodo, kad skydliaukės veikla sutrikusi? Mano atveju mazgeliai?

Hormonų tyrimai,
Simptomai,
Skydliaukės dydis, pakitimai joje (mazgeliai).

Jeigu skydliaukės veikla nėra sutrikusi, tyrimai turėtų būti geri be Thyroxino. Jeigu geriant jį tyrimai geri, reiškia jog situacija neblogėja.
Jeigu situacija gerėja, tai turėtų būti galima pamažu atsisakyti Thyroxino, nes jis taptų pamažu nereikalingas.
Atsakyti
Skruzdeda, o kokie hormonų tyrimai? Jau gana senokai reguliariai lankausi pas endokrinologę, bet ji man tik siuntimą echoskopijai išrašo ir TTH nusiunčia pasidaryti. Daugiau apie jokius tyrimus net nežinau. Tai gal dar kokių yra? Mazgelius turiu, TTH vis normoj, geriu tabletes, bet kad savijauta dažniau prasta nei gera.
Atsakyti
QUOTE(Gule @ 2011 07 11, 20:18)
Skruzdeda, o kokie hormonų tyrimai? Jau gana senokai reguliariai lankausi pas endokrinologę, bet ji man tik siuntimą echoskopijai išrašo ir TTH nusiunčia pasidaryti. Daugiau apie jokius tyrimus net nežinau. Tai gal dar kokių yra? Mazgelius turiu, TTH vis normoj, geriu tabletes, bet kad savijauta dažniau prasta nei gera.

Pagal kai kuriuos saltinius vien TTH tikrai negalima spresti apie Tiroxino dozes ir skydliaukes busena. Rasoma jog daznai TTH, ypac zemas gali rodyti hipofizes problemas ir daugiau nieko.
Kiek tu tyrimu daryti, cia jau kiekvieno gydytojo reikalas, bet maniskis rekomenduoja kas pusmeti: laisvas FT4, laisvas FT3, TTH, ATPO. Jeigu yra problemu su nerimu, nemiga, stresu, nervingumu tuomet reiketu paziureti, ar gerai veikia antinskciai, reiketu pasidaryti Kortizoli (rytini ir vakarini) ir kiti dar sako jog DHEA dar naudingas. Nu bet dar kiti rekomenduoja ir moteriskus hormonus, sako irgi susije, as tai nedariau.
Atsakyti