Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Elija* @ 2011 08 31, 12:48)
Anti TPO = 54 ,tai vat sito ir nesupratau geras ar blogas  g.gif

pas mane visi tyrimai buvo geri, vienintelis ATPO buvo 64 atrodo, o norma iki 60, taip buvo parasyta tame lapelyje,kuri gavau kaip atsakyma i ATPO tyrima g.gif
tai sako gydytoja,kad rodo maza uzdegimuka, todel sake kaip ir nereiketu gerti tiroksino, bet jei jau as pastoviai jauciu nuovargi ir t.t.( o tikrai jauciu) siule gerti po 0,25 tiroksino, bet cia merginu pasiklausius, kad neverta skubeti su juo, vis tik nusprendziau negerti... o pas tave ATPO dar mazesnis, tai kaip cia suprast?ar labarotorijose priklausomai nuo aparaturos turimos tas dydis skiriasi kada dar tyrimas geras ir kada jau ne, nesuprantu g.gif
Atsakyti
QUOTE(dagli @ 2011 08 31, 14:53)
pas mane visi tyrimai buvo geri, vienintelis ATPO buvo 64 atrodo, o norma iki 60, taip buvo parasyta tame lapelyje,kuri gavau kaip atsakyma i ATPO tyrima  g.gif
tai sako gydytoja,kad rodo maza uzdegimuka, todel sake kaip ir nereiketu gerti tiroksino, bet jei jau as pastoviai jauciu nuovargi ir t.t.( o tikrai jauciu) siule gerti po 0,25 tiroksino, bet cia merginu pasiklausius, kad neverta skubeti su juo, vis tik nusprendziau negerti... o pas tave ATPO dar mazesnis, tai kaip cia suprast?ar labarotorijose priklausomai nuo aparaturos turimos tas dydis skiriasi kada dar tyrimas geras ir kada jau ne, nesuprantu  g.gif

Nu begau net i tyrimu lapeli zvilgtert ,tai tikrai raso norma < 60 , bet manasis 58 , apasirodo suklydau rasydama.. Nu bet vistiek mazesnis nei tavo... g.gif bet pas mane FT4 labai krites , man israsyta po 0,75 tiroksino ... Nezinau as cia kaikuriu dalyku dar nesuprantu.. doh.gif
saulyte33 aciu 4u.gif Kava geriau po kokiu 40 min. lyg ir jokio nerimo nebuvo. Darau kaip sake gydytoja pradedu nuo puses tabletikes t.y 0,25
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elija*: 31 rugpjūčio 2011 - 14:32
QUOTE(Elija* @ 2011 08 31, 12:48)
Norejau pas jumis paklausti, ar yra kokiu maisto produktu draudziamu  g.gif Beje jokios joduotos druskos ar  juros kopustu liepe nenaudoti... Kodel tai nezinau, kazkaip nepaklausiau ....  g.gif

Melatonino nepatartina, buna toks papildas ramiam miegui.
Atsakyti
norėjau klaustelėti, kas turi aukštą ATPO. Jus kaip nors bandė gydyt? Radau informacijoj, kad su wobenzymu galima gerokai sumažint ATPO. Bet gydytoja pažiūrėjo į tai skeptiškai, tipo jeigu išgydyt negalima, tai kokia prasmė mažint... Gal kažką kažkas girdėjo?
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 08 31, 17:34)
norėjau klaustelėti, kas turi aukštą ATPO. Jus kaip nors bandė gydyt? Radau informacijoj, kad su wobenzymu galima gerokai sumažint ATPO. Bet gydytoja pažiūrėjo į tai skeptiškai, tipo jeigu išgydyt negalima, tai kokia prasmė mažint... Gal kažką kažkas girdėjo?

nieko... man isvis daktare sake su kuo benumustum ta atpo, po to jis vel pakils. nepagydoma.
Atsakyti
Man atrodo, tai tik tradicinė medicina sako, kad yra neįmanoma išgydyti, bet iš savo patirties žinau, kad ne viskas, ką sako gydytojai, yra tiesa, tuo labiau, kad ne vienas žinom atvejų, kai išgydomos ligos, kai ligoniai buvo jau nurašyti...Norėčiau tikėti, kad įmanoma suvaldyti kaip nors tą ATPO, dabar geriu seleną jau daugiau nei mėnesį, žadu pasidaryti ATPO netrukus, pažiūrėsiu ar kiek nors padėjo, iki tol visada būdavo apie 300 ax.gif
Atsakyti
Man tas ATPO mazinimas taip pat labai aktualu.
Pritariu egliukei drinks_cheers.gif ,kad reikia bandyti,dometis ir nepasiduoti.
Atsakyti
QUOTE(rabuska@ @ 2011 08 29, 22:21)
Sveikos, ir as jungiuos  4u.gif  Mane taip pat parsiunte is kitos temukes i sita... 4u.gif
Pas mane diagnoze irgi autoimuninis tiroiditas... Nors man labai mazai ka sako...Stebiuosi kaip jus cia gerai viska ismanote... Skydliauke turiu kiek atsimenu nuo paauglystes, genai...Mamai, mociutei tas pats... Budama gal 12 metu geriau tiroxina, paskui nebereikejo...Kasmet vazineju i KMUK tikrintis. Viskas buvo kaip ir gerai, turiu 3 guziukus, bet viskas buvo normoj, jokiu vaistu nereikejo...Pries metus sugalvojau pasidaryti biopsija, veziniu lasteliu nerado. O po metu pasitikrinus, t,y pries pora savaiciu, mano gyziukas paaugo 5 mm... verysad.gif  Gydytojas sake kraujas rodo uzdegima. Reikia operuoti...nes kaip paauga per metus daugiau nei 4 mm. , siulo operacini gydyma.. As labai sutrikau, nieko iki galo neissiaiskinau verysad.gif  Tik diegnozeje raso autoimuminis tiroiditas... Ir kaip suprasti, kodel man rodo ta uzdegima, kodel netinka gydymas vaistais?........... Ir apskritai man ta diegnoze ne nieko nesako...
Papildyta:
neiskaitau visko kas parasyta... raso- panasu i AT (kas tai?)
FT4-15,2  TPO- 6,89

Nuo rugsejo men registruoisuos pas Kazanaviciu Kaune, ziuresiu ka sakys...? Gal kas lankotes pas si gydytoja?
Ir man yra hipotiroze? Tai kaip suprantu per mazai gamina hormonu? O kodel man neskiria vaistu? O iskart siulo operuotis??? Kuo daugiau skaitau jusu temuke, tuo labiau man nieks neaisku.... verysad.gif

O man nieks taip ir neatsakys...? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rabuska@ @ 2011 08 31, 22:04)
O man nieks taip ir neatsakys...? unsure.gif

Sveika 4u.gif
matau nerimauji, tad pabandysiu tave padrąsinti smile.gif pirmiausia nusiramink, nuo gyd. pasakytų žodžių tavo gyvenimas nepasikeitė, viskas normaliai, nepulk iš karto operuotis, tai ne visada pasiteisina, kad būtų ramiau, pasikonsultuok su kt. gyd. 2 akys gerai, o 4 dar geriau. drinks_cheers.gif Sėkmės tau! 4u.gif Tvirtai tikėk, viskas bus gerai! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rabuska@ @ 2011 08 29, 21:21)
Sveikos, ir as jungiuos  4u.gif  Mane taip pat parsiunte is kitos temukes i sita... 4u.gif
Pas mane diagnoze irgi autoimuninis tiroiditas... Nors man labai mazai ka sako...Stebiuosi kaip jus cia gerai viska ismanote... Skydliauke turiu kiek atsimenu nuo paauglystes, genai...Mamai, mociutei tas pats... Budama gal 12 metu geriau tiroxina, paskui nebereikejo...Kasmet vazineju i KMUK tikrintis. Viskas buvo kaip ir gerai, turiu 3 guziukus, bet viskas buvo normoj, jokiu vaistu nereikejo...Pries metus sugalvojau pasidaryti biopsija, veziniu lasteliu nerado. O po metu pasitikrinus, t,y pries pora savaiciu, mano gyziukas paaugo 5 mm... verysad.gif  Gydytojas sake kraujas rodo uzdegima. Reikia operuoti...nes kaip paauga per metus daugiau nei 4 mm. , siulo operacini gydyma.. As labai sutrikau, nieko iki galo neissiaiskinau verysad.gif  Tik diegnozeje raso autoimuminis tiroiditas... Ir kaip suprasti, kodel man rodo ta uzdegima, kodel netinka gydymas vaistais?........... Ir apskritai man ta diegnoze ne nieko nesako...
Papildyta:
neiskaitau visko kas parasyta... raso- panasu i AT (kas tai?)
FT4-15,2  TPO- 6,89

Nuo rugsejo men registruoisuos pas Kazanaviciu Kaune, ziuresiu ka sakys...? Gal kas lankotes pas si gydytoja?
Ir man yra hipotiroze? Tai kaip suprantu per mazai gamina hormonu? O kodel man neskiria vaistu? O iskart siulo operuotis??? Kuo daugiau skaitau jusu temuke, tuo labiau man nieks neaisku.... verysad.gif

Guziukas paaugo del to ir siulo operacija, kad nesupiktybetu ir nedidetu. Hormonai normoje, del to jokio gydymo vaistais nereikia.
AT - yra autoimuninis tiroiditas, jis gali buti tiek esant normaliems hormoniniams rodikliams, tiek pakitusiems. Tuo tarpu hipotiroze yra tas pats AT tik su sumazejusia hormonu sekrecija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aura/v @ 2011 08 31, 21:37)
Man tas ATPO mazinimas taip pat labai aktualu.
Pritariu egliukei drinks_cheers.gif ,kad reikia bandyti,dometis ir nepasiduoti.

Nu tai ta as ir darau. Negirdejot nieko apie wobenzyma? Raso, kad jis receptinis, o siaip tai jauciu pabandyciau tikrai.
Bet zinot kad keisciausia, kad vat prednizolona, tai jie israsyt labai greiti. Nors irgi aisku, kad jis nepagydys, o salutiniai poveikiai siaubingi. O vat i wobenzyma ziuri skeptiskai, kuris anot saltiniu irgi sumazina ATPO, na tebunie ir ne taip gal veiksmingai, bet be jokiu salutiniu poveikiu, beto duoda stipru palaikyma organizmui ir del kitu ligu. mad.gif mad.gif
Beje perskaiciau, kad prednisolonas ir kiti kortikosteroidai, kurie geriami autoimuninems ligoms slopinti nuslopina TIK imunine reakcija. O tuo metu kai imunine reakcija nuslopinta fone liga dar labiau bujoja. Man gydytojas sake, kad tipo prednisolona reikia gert, kad autoimunine liga nepersimestu i kitus organus, bet pagal paskutinius saltinius teigiama, kad geriant kortikosteroidus KAIP TIK tokia tikimybe didesne. Se tau, kad nori! Ir ka as dabar nuejus pradesiu gincytis su juo...?
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2011 09 01, 00:01)
Sveika 4u.gif
matau nerimauji, tad pabandysiu tave padrąsinti  smile.gif pirmiausia nusiramink, nuo gyd. pasakytų žodžių tavo gyvenimas nepasikeitė, viskas normaliai, nepulk iš karto operuotis, tai ne visada pasiteisina, kad būtų ramiau, pasikonsultuok su kt. gyd. 2 akys gerai, o 4 dar geriau.  drinks_cheers.gif Sėkmės tau! 4u.gif  Tvirtai tikėk, viskas bus gerai! 4u.gif

QUOTE(Mystic Sahara @ 2011 09 01, 02:06)
Guziukas paaugo del to ir siulo operacija, kad nesupiktybetu ir nedidetu. Hormonai normoje, del to jokio gydymo vaistais nereikia.
AT - yra autoimuninis tiroiditas, jis gali buti tiek esant normaliems hormoniniams rodikliams, tiek pakitusiems. Tuo tarpu hipotiroze yra tas pats AT tik su sumazejusia hormonu sekrecija  4u.gif

Labas rytas 4u.gif
Aciu uz atsakymus 4u.gif Kaip zinosiu, ka pasake dar 2 kitos akys- butinai parasysiu!!! smile.gif
Atsakyti